Nista od ovog sto je bitno za IKEu da otvori svoj centar se u BiH nije promijenilo. Jebe se njih za tvoje stolare.Seawolf wrote: ↑31/07/2026 13:13Itekako se nešto promijenilo. Cijena ruku domaćeg majstora koji će napraviti istu stvar koju ima IKEA u katalogu je danas puno veća, broj tih majstora i njihova dostupnost je danas puno manja, a čekanje na realizaciju jako dugačko.
Jeftinije je danas kupiti u IKEA-i i puno brže ću to imati u stanu, nego da mi radi lokalni majstor.
Po tome smo danas puno bliže Švedskoj, nego što smo bili 2007-e.
Dostava iz Ikee
Moderator: anex
- dulekrele
#76 Re: Dostava iz Ikee
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#77 Re: Dostava iz Ikee
Nece Ikea, ima ko hoce.
Kome je iz BiH do Ikee ima nacina kako da kupi.
A ti i dalje pricaj price iz davnine ako ti je to lakse.
Kome je iz BiH do Ikee ima nacina kako da kupi.
A ti i dalje pricaj price iz davnine ako ti je to lakse.
- problemnatravunu
#78 Re: Dostava iz Ikee
Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
njima je i Split očito "bogu iza nogu" , a nema sumnje da bi Ikea u Splitu "razvaljivala",
a gdje smo mi tu u svemu , da bar imamo koridor Vc kompletan , pa da onda kukamo....
Ja sa recimo neke sitnice naručivao kod "sestremi" u Šibeniku , ali i u toj Hr , recimo neke zaista sitne stvari neće da dostavljaju izvan ZG, vjerovali ili ne , iako se dostava inače uredno naplaćuje...npr. zamisli, neke sam čaše zapikao, ali kaže nema dostave samo lično preuzimanje u ZG
Čudna im je poslovna politika
njima je i Split očito "bogu iza nogu" , a nema sumnje da bi Ikea u Splitu "razvaljivala",
a gdje smo mi tu u svemu , da bar imamo koridor Vc kompletan , pa da onda kukamo....
Ja sa recimo neke sitnice naručivao kod "sestremi" u Šibeniku , ali i u toj Hr , recimo neke zaista sitne stvari neće da dostavljaju izvan ZG, vjerovali ili ne , iako se dostava inače uredno naplaćuje...npr. zamisli, neke sam čaše zapikao, ali kaže nema dostave samo lično preuzimanje u ZG
- dulekrele
#79 Re: Dostava iz Ikee
U Splitu IKEA ima prodavnicu u City Centru u kojoj se prodaju uglavnom sitne stvari dok se sav drugi veci asortiman moze poruciti i isporuka stize iz ZG.problemnatravunu wrote: ↑07/08/2026 08:11 Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
- dembele
#80 Re: Dostava iz Ikee
Šta kaže Zelenika iz HDZ-a, čim se uvedu akcize na gorivo eto nam Ikee. 
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#81 Re: Dostava iz Ikee
sve ok brt, ali ubija se više sa tom pričom da smo neviđena fukara, a postalo je uobičajeno par puta ići na more, plus zimovanja. a cijene nikad skuplje.dulekrele wrote: ↑03/08/2026 12:45Budalastinu ovakvu dosad nisam cuo. Lidl prodaje prehrambene proizvode sto i sam znas. Ti to poredis sa prodajom namjestaja, posteljina i sitnih kucanskih stvari. Narod mora jesti a ne mora u IKEi kupovati namjestaj. Koja pamet jbt.tramvajtrojka wrote: ↑31/07/2026 13:09Zato sto pišeš besmislice koje apsolutno nemaju nikakvog uporišta jer da je tako kao sto kazes ne bi jedan Lidl ulazio na nase tržište![]()
al hajd, samo crnjaci...
- problemnatravunu
#82 Re: Dostava iz Ikee
nisam bio , a znam da se zovu kao neki "dostavni centar" i "studio za planiranje", tako da nemam pojma ima li se , i šta za kupiti osobnodulekrele wrote: ↑07/08/2026 08:54U Splitu IKEA ima prodavnicu u City Centru u kojoj se prodaju uglavnom sitne stvari dok se sav drugi veci asortiman moze poruciti i isporuka stize iz ZG.problemnatravunu wrote: ↑07/08/2026 08:11 Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
- Haris.ba
#83 Re: Dostava iz Ikee
Ima nekih sitnica. Ne sve ko u velikom u Zagrebu.problemnatravunu wrote: ↑08/08/2026 07:42 nisam bio , a znam da se zovu kao neki "dostavni centar" i "studio za planiranje", tako da nemam pojma ima li se , i šta za kupiti osobno
-
mali_balon
#84 Re: Dostava iz Ikee
Ma ima ali to ti dodje isto kao da odes na trafiku koja je ispostava binga....dulekrele wrote: ↑07/08/2026 08:54U Splitu IKEA ima prodavnicu u City Centru u kojoj se prodaju uglavnom sitne stvari dok se sav drugi veci asortiman moze poruciti i isporuka stize iz ZG.problemnatravunu wrote: ↑07/08/2026 08:11 Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
Negdje sam citao da IKEA ima jednostavnu racunicu koliko naroda tj populacije moze privuci jedan centar...to se poklopi sa infrastrukturom I oni otvaraju....
I sad kad skontas da mi nemamo infrastrukturu mozda bi se moglo skupit naroda, onda nista od tog, a da ne govorimo o raznim lokalnim mocnicima sa iMT filozofijom....
Fino se napravi spisak ili se ode na dvodnevni izlet u Zg....obidju se trzni centri, objeduje se negdje u tkalcicevoj, pica u Nokturnu je ekstra, ili ko ne vjeruje u jela u Zg zbog pascetine ima restoran u sklopu dzamije....ujutro ustane I lagano krene kuci I svrati se u ikeu I ima tu pored I outlet bude nekada dobrih snizenja....narovaris auto I nazad....na hr carnin trazis pecate za povrat pdva kod naseg ako ista pita kazes nemas nista za prijavit I pici dalje
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#85 Re: Dostava iz Ikee
Prihvatio bi ja u Zenici i da ima samo dostavni centar.. ili da mogu naruciti iz ZG direktno na adresu. IKEA labirinti i hodanje po istima me ne privlaci uopste.
Ali za tako nesto trebas biti dio EU
Ali za tako nesto trebas biti dio EU
-
neki
#86 Re: Dostava iz Ikee
Mislim da je veća mogućnost da ćemo IKEU dobiti prije nego nakon što uđemo u EU...
Sumnjam da bi u Zagrebu otvorili da to nisu uradili prije ulaska Hr u EU. Danas zagrepčani većinom idu u Ljubljanu i Mađarsku u Ikeu, jer je jeftinije.
Sumnjam da bi u Zagrebu otvorili da to nisu uradili prije ulaska Hr u EU. Danas zagrepčani većinom idu u Ljubljanu i Mađarsku u Ikeu, jer je jeftinije.