Dostava iz Ikee

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

dulekrele

#76 Re: Dostava iz Ikee

Post by dulekrele »

Seawolf wrote: 31/07/2026 13:13
dulekrele wrote: 31/07/2026 12:34
_BataZiv_0809 wrote: 31/07/2026 12:24

Ma to su price iz 2007.
Da nam nisu ceste bolje? vlast nije korumpiran? sutra more bit bidne morebit nebidne rat? Sta od ovog nije i danas aktuelno. Nista se nije promijenilo od kako ti navodis 2007. i ako ne znam zasto ti je ta godine odrednica.
Itekako se nešto promijenilo. Cijena ruku domaćeg majstora koji će napraviti istu stvar koju ima IKEA u katalogu je danas puno veća, broj tih majstora i njihova dostupnost je danas puno manja, a čekanje na realizaciju jako dugačko.

Jeftinije je danas kupiti u IKEA-i i puno brže ću to imati u stanu, nego da mi radi lokalni majstor.

Po tome smo danas puno bliže Švedskoj, nego što smo bili 2007-e.
Nista od ovog sto je bitno za IKEu da otvori svoj centar se u BiH nije promijenilo. Jebe se njih za tvoje stolare.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#77 Re: Dostava iz Ikee

Post by _BataZiv_0809 »

Nece Ikea, ima ko hoce.
Kome je iz BiH do Ikee ima nacina kako da kupi.
A ti i dalje pricaj price iz davnine ako ti je to lakse.
problemnatravunu

#78 Re: Dostava iz Ikee

Post by problemnatravunu »

Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
njima je i Split očito "bogu iza nogu" , a nema sumnje da bi Ikea u Splitu "razvaljivala",
a gdje smo mi tu u svemu , da bar imamo koridor Vc kompletan , pa da onda kukamo....
Ja sa recimo neke sitnice naručivao kod "sestremi" u Šibeniku , ali i u toj Hr , recimo neke zaista sitne stvari neće da dostavljaju izvan ZG, vjerovali ili ne , iako se dostava inače uredno naplaćuje...npr. zamisli, neke sam čaše zapikao, ali kaže nema dostave samo lično preuzimanje u ZG
Čudna im je poslovna politika
dulekrele

#79 Re: Dostava iz Ikee

Post by dulekrele »

problemnatravunu wrote: 07/08/2026 08:11 Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
njima je i Split očito "bogu iza nogu" , a nema sumnje da bi Ikea u Splitu "razvaljivala",
a gdje smo mi tu u svemu , da bar imamo koridor Vc kompletan , pa da onda kukamo....
Ja sa recimo neke sitnice naručivao kod "sestremi" u Šibeniku , ali i u toj Hr , recimo neke zaista sitne stvari neće da dostavljaju izvan ZG, vjerovali ili ne , iako se dostava inače uredno naplaćuje...npr. zamisli, neke sam čaše zapikao, ali kaže nema dostave samo lično preuzimanje u ZG
U Splitu IKEA ima prodavnicu u City Centru u kojoj se prodaju uglavnom sitne stvari dok se sav drugi veci asortiman moze poruciti i isporuka stize iz ZG.
dembele

#80 Re: Dostava iz Ikee

Post by dembele »

Šta kaže Zelenika iz HDZ-a, čim se uvedu akcize na gorivo eto nam Ikee. :D
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#81 Re: Dostava iz Ikee

Post by Chmoljo »

dulekrele wrote: 03/08/2026 12:45
tramvajtrojka wrote: 31/07/2026 13:09
dulekrele wrote: 31/07/2026 12:34
Da nam nisu ceste bolje? vlast nije korumpiran? sutra more bit bidne morebit nebidne rat? Sta od ovog nije i danas aktuelno. Nista se nije promijenilo od kako ti navodis 2007. i ako ne znam zasto ti je ta godine odrednica.
Zato sto pišeš besmislice koje apsolutno nemaju nikakvog uporišta jer da je tako kao sto kazes ne bi jedan Lidl ulazio na nase tržište
Budalastinu ovakvu dosad nisam cuo. Lidl prodaje prehrambene proizvode sto i sam znas. Ti to poredis sa prodajom namjestaja, posteljina i sitnih kucanskih stvari. Narod mora jesti a ne mora u IKEi kupovati namjestaj. Koja pamet jbt. :lol:
sve ok brt, ali ubija se više sa tom pričom da smo neviđena fukara, a postalo je uobičajeno par puta ići na more, plus zimovanja. a cijene nikad skuplje.

al hajd, samo crnjaci...
problemnatravunu

#82 Re: Dostava iz Ikee

Post by problemnatravunu »

dulekrele wrote: 07/08/2026 08:54
problemnatravunu wrote: 07/08/2026 08:11 Glede Ikee , pa jedna Hrvatska je ima samo u Zagrebu,
U Splitu IKEA ima prodavnicu u City Centru u kojoj se prodaju uglavnom sitne stvari dok se sav drugi veci asortiman moze poruciti i isporuka stize iz ZG.
nisam bio , a znam da se zovu kao neki "dostavni centar" i "studio za planiranje", tako da nemam pojma ima li se , i šta za kupiti osobno :| :?:
Haris.ba

#83 Re: Dostava iz Ikee

Post by Haris.ba »

problemnatravunu wrote: 08/08/2026 07:42 nisam bio , a znam da se zovu kao neki "dostavni centar" i "studio za planiranje", tako da nemam pojma ima li se , i šta za kupiti osobno
Ima nekih sitnica. Ne sve ko u velikom u Zagrebu.
mali_balon

#84 Re: Dostava iz Ikee

Post by mali_balon »

dulekrele wrote: 07/08/2026 08:54
Ma ima ali to ti dodje isto kao da odes na trafiku koja je ispostava binga....

Negdje sam citao da IKEA ima jednostavnu racunicu koliko naroda tj populacije moze privuci jedan centar...to se poklopi sa infrastrukturom I oni otvaraju....
I sad kad skontas da mi nemamo infrastrukturu mozda bi se moglo skupit naroda, onda nista od tog, a da ne govorimo o raznim lokalnim mocnicima sa iMT filozofijom....

Fino se napravi spisak ili se ode na dvodnevni izlet u Zg....obidju se trzni centri, objeduje se negdje u tkalcicevoj, pica u Nokturnu je ekstra, ili ko ne vjeruje u jela u Zg zbog pascetine ima restoran u sklopu dzamije....ujutro ustane I lagano krene kuci I svrati se u ikeu I ima tu pored I outlet bude nekada dobrih snizenja....narovaris auto I nazad....na hr carnin trazis pecate za povrat pdva kod naseg ako ista pita kazes nemas nista za prijavit I pici dalje :D
gentoo
Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25

#85 Re: Dostava iz Ikee

Post by gentoo »

Prihvatio bi ja u Zenici i da ima samo dostavni centar.. ili da mogu naruciti iz ZG direktno na adresu. IKEA labirinti i hodanje po istima me ne privlaci uopste.

Ali za tako nesto trebas biti dio EU :wink:
neki

#86 Re: Dostava iz Ikee

Post by neki »

Mislim da je veća mogućnost da ćemo IKEU dobiti prije nego nakon što uđemo u EU...
Sumnjam da bi u Zagrebu otvorili da to nisu uradili prije ulaska Hr u EU. Danas zagrepčani većinom idu u Ljubljanu i Mađarsku u Ikeu, jer je jeftinije.
Post Reply