Google AdSense
Moderator: Benq
- began
#76 Re: Google AdSense
Ali zasto preko 1k klikova,ma mogu oni m**u im j***m,trebao sam 43€ imat a ono -0.04.
-
DooWhy
#77 Re: Google AdSense
Ovaj mjesec ti je iznos zarade manji za 4 centa. U odnosu na prošli. Mislim da se o tome radi.
-
NightComer
#78 Re: Google AdSense
Da li je još nekom u posljednje vrijeme znatno opala posjeta s Googlea? Meni je opala tri puta najmenje, ubilo mi moral skroz. Zarada na adsensu je išla i do 2.30 eura, sada se oko par centi zaje*ajem.
-
DooWhy
#79 Re: Google AdSense
Jeste meni. Evo upravo diskutujem o tome na jednom forumu. Za 80% mi je opala posjeta sa Google-a
-
F16HT3R
#80 Re: Google AdSense
I meni je pala, vjerovatno je malo promijnjen Google algoritam.DooWhy wrote:Jeste meni. Evo upravo diskutujem o tome na jednom forumu. Za 80% mi je opala posjeta sa Google-a
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#81 Re: Google AdSense
meni ista posjeta ali primjećujem da me posjećuju i iz "levatskih" zemalja
nemam pojma kako to uspiju
možda što sam ubacio neke kratice na latinskom
nemam pojma kako to uspiju
možda što sam ubacio neke kratice na latinskom
-
rexandroid
#82 Re: Google AdSense
Cestitam radis ko crnac za sicu. Znas sta mozes sa 8k posjeta?angrybird wrote:da ne otvaram novu temu za AdSense imam novih pitanja
znači sav sadržaj na blogu mora biti moje vlasništvo? da li se to odnosi i na slike?
da li mogu ubacivati slike koje nisu zaštičene autorskim pravima, npr one koje nađem u google pretraživanju?
ako nađem neku dobru koja je zaštičena autorskim pravima, da li je dovoljno samo da ispod slike navedem autora ili ni to ne smijem po adsens pravilima?
smijem li ubacivati screenshotove iz google eartha?
i još jedno pitanje, možda najbitnije, smijem li navoditi cijene?? npr ako pišem o nekom muzeju, da stavim cijenu ulaznice i radno vrijeme? ili kartu javnog gradskog prijevoza?
@mehemed
svaka čast, dobro ti ide
jesu ti prihvatili sada aplikaciju? palo mi na pamet, moj jedan poznanik je tako studirao u sarajevu ali nije bio njegov stan pa je plaćao poštanski sandučić u nekoj banci i tamo mu je stizao ček
mislim da je plaćao 10-15KM, možda ti je to ok opcija ako ti ne prihvaćaju još uvijek
Ja sam sa 3k posjeta dobivao po 40$ pa skontaj. Prestani radit za druge. Budi sam svoj sef, zasto ti ne bi otvorio sajt da se ostali inate a tebi u dzep sve ide?
Pa bolan imas sta god pozelis. Od svih vecih stranica imas skripte skinuti, ne moras imat pojma o kodiranju. Za taj video sto si napravio mogao si dobit 500$ glat! A ne bijednog cenera. Odes u prodavnicu kupis, hljeb,mljeko i zvaku i neas vise para. Ako vec volis pravit video i volis tu neku igricu, raspitaj se malo idi na freelancer.com, hackforums.net tamo bi ljudi ubili za neki cool intro ili game walktrough kao sto si pretpostavljam ti napravio.
Kao prvo, kao drugo za 500klikova ljudi dobivaju 600+$. Zavisi kakav ti je niche, tvoj je preplavljen gooogleom. Trazi nesto sto se prodaje, frizideri,jakne,tene, tu po kliku kesiras 3,5,10,50$. Jer se tu nesto prodaje. Taj niche sto ti koristis obicno je vezan za kupnju igre, neke online browser igre, ili jednostavne reg, na forumuima i sl. Nema tu puno love, ljudi obicno nude 0.2$ za reg. na forum ili browsewr igru.
-
rexandroid
#83 Re: Google AdSense
Mora da je vama momcima Google Panda skinuo gace. Sve cesce ga Google pusta u lov na kradljivce sadrzaja. Sjecam se 2008,2009 mogao si kopirat s wikipedije stvari i zavrsit na 1 strani googlea, nznnam tacno oko 1,1.5 godine nije mjenjan algoritam, pa sam dobivao po 5k posjeta. A imao sam desetak blogova.DooWhy wrote:Jeste meni. Evo upravo diskutujem o tome na jednom forumu. Za 80% mi je opala posjeta sa Google-a
Bilo mi mrsko pisat sve kopiran sadrzaj, sve do jednom kada je google panda scicao sve redom.
Ili je panda u pitanju ili famozni google dance sada mislim, ono prije je bio panda update kod mene.
da biste sprijecili to ne kopirajte sadrzaj sa drugih strana, pa nijednu jedinu recenicu od a-z, jedino ako cete ih stavit u blockquote tag ili "" sa backlinkom odakle je to.
druga stvar sto je isto kod mene bilo u pitanje je isti sadrzaj. recimo 1 post sa slicnim ili istim sadrzajem postati opet nakom e.g. 2,3 mjeseca, pola godine nije bitno, samo ste udvostrucili isti sadrzaj na sajtu to je skraceno spam.
-
pathyeshme
#84 Re: Google AdSense
Ima li neko da ima mizerniji CTR od mene, a koji oznosi 0.50%?
Usput da čujem od vas iskustva, kolika vam je razlika između estimated i finalized earnings?
I da li je neko popio ban 'iako nije kriv'?
Usput da čujem od vas iskustva, kolika vam je razlika između estimated i finalized earnings?
-
frexhosting
#85 Re: Google AdSense
Imam japathyeshme wrote:Ima li neko da ima mizerniji CTR od mene, a koji oznosi 0.50%?
meni je uvijek CTR mal po 0.40 bude.
Opala mi zarada stransno. problem je u tome sto mi se oglas nece da prikaze. Imam 3 oglasa udjem vidim recimo na 2 oglasa po 5 hiljada prikaza a na ovome trecem bude 500-800 recimo. Sto zanci da se samo nekome prikaze oglas. Do cega moze biti to ? Imal ko kakvo rjesenje.
-
pathyeshme
#86 Re: Google AdSense
Kako sam uspio vidjeti, ukoliko koristiš Asinhrono kod može se desiti da se ne prikazuje oglas.frexhosting wrote:Imam japathyeshme wrote:Ima li neko da ima mizerniji CTR od mene, a koji oznosi 0.50%?
I da li je neko popio ban 'iako nije kriv'?0,17%
meni je uvijek CTR mal po 0.40 bude.
Opala mi zarada stransno. problem je u tome sto mi se oglas nece da prikaze. Imam 3 oglasa udjem vidim recimo na 2 oglasa po 5 hiljada prikaza a na ovome trecem bude 500-800 recimo. Sto zanci da se samo nekome prikaze oglas. Do cega moze biti to ? Imal ko kakvo rjesenje.
To ti je ono kad klikneš na kod oglasa:

-
pathyeshme
#87 Re: Google AdSense
Zadnja 2-3 dana užas što se tiče klikova.
CTR 0.10%, plač
CTR 0.10%, plač
-
sarajlija1971
#88 Re: Google AdSense
Pozdrav,rexandroid wrote:Mora da je vama momcima Google Panda skinuo gace. Sve cesce ga Google pusta u lov na kradljivce sadrzaja. Sjecam se 2008,2009 mogao si kopirat s wikipedije stvari i zavrsit na 1 strani googlea, nznnam tacno oko 1,1.5 godine nije mjenjan algoritam, pa sam dobivao po 5k posjeta. A imao sam desetak blogova.DooWhy wrote:Jeste meni. Evo upravo diskutujem o tome na jednom forumu. Za 80% mi je opala posjeta sa Google-a
Bilo mi mrsko pisat sve kopiran sadrzaj, sve do jednom kada je google panda scicao sve redom.
Ili je panda u pitanju ili famozni google dance sada mislim, ono prije je bio panda update kod mene.
da biste sprijecili to ne kopirajte sadrzaj sa drugih strana, pa nijednu jedinu recenicu od a-z, jedino ako cete ih stavit u blockquote tag ili "" sa backlinkom odakle je to.
druga stvar sto je isto kod mene bilo u pitanje je isti sadrzaj. recimo 1 post sa slicnim ili istim sadrzajem postati opet nakom e.g. 2,3 mjeseca, pola godine nije bitno, samo ste udvostrucili isti sadrzaj na sajtu to je skraceno spam.
vidim da se razumijes u tematiku pa bih te zamolio da mi odgovoris i malo pomognes. Meni je negdje od pocetka aprila broj posjeta drasticno opao, mozda cak i 70%. Koliko vidim "krivac" za to bi mogla biti Panda.
E sad, ako govorimo o tom kopiranom sadrzaju, ja imam sportski sajt (ne zelim da reklamiram, a nije ni bitno koji je), i imam potpisan ugovor sa jednim od vodecih sajtova iz tog sporta gdje su mi dozvolili da preuzimam njihov sadrzaj u skracenom obliku sa navedenim linkom na izvor vijesti. Zvanicno smo medijski partneri.
I ja to tako radim vec 3-4 godine. Svakodnevno objavljujem po 10-20 vijesti, preuzete sa tog sajta u skracenom obliku i navedenim linkom na izvor.
Izgleda da me je ovaj zadnji Panda update pokosio. Medjutim sta uraditi u mom slucaju, imam ugovor, dozvolu za preuzimanje sadrzaja? Kako Google-u i Pandi "objasniti" da imam dozvolu za to.
S druge strane, iako je broj posjeta drasticno manji, Google PR je i dalje ostao isti, 5, mada nesto mislim da ce i on da padne ako ostane ovako niska posjeta.
Kad govorimo o AdSense-u, smijesno pricati o njemu, zarada pala da ce sad trebati cekati mjesece da se dostigne limit za isplatu.
Pozdrav i hvala unaprijed.
- punta
#89 Re: Google AdSense
unovci li neko cek u Sarajevu ja svoj jos uvjek cuvam
- began
#90 Re: Google AdSense
Jel itko dobio cek za juli 2013?
-
pathyeshme
#91 Re: Google AdSense
Šta je ovo ljudi? U zadnje vrijeme dobijam 0.01-0.04 eura po kliku... A klikova dnevno 5. Pa strašno, ne znam šta se desi odjednom.
- began
#92 Re: Google AdSense
Ljeto se desi,i ja imam isti problem.
-
adincebic
#93 Re: Google AdSense
Kako staviti ads na SMF forum
-
pathyeshme
#94 Re: Google AdSense
http://lmgtfy.com/?q=how+to+place+googl ... +smf+forumadincebic wrote:Kako staviti ads na SMF forum
A na forumu ako zaradiš 5 feninga dnevno protrljaj bradu i reci elhamdulillah.
-
adincebic
#95 Re: Google AdSense
Zavaljujem... ovaaaj zahvaljujem 
- began
#96 Re: Google AdSense
Evo juce dobio cek na 164€,danas ga unovcio u Unicredit banci filijala Zenica,uzeli mi provizije 5km,cekove do 250$ unovcavaju na licu mjesta,ako je preko 250$,salju na provjeru od nekih 40-ak dana,sa tim da bude dosta veca provizija i morate imati racun kod nih jer uplata ide inkaso.. 
-
pathyeshme
#97 Re: Google AdSense
Hvala na informaciji, veoma je korisna... Jer sam mislio da sve banke šalju na provjeru, što se otegne na mjesec dana.began wrote:Evo juce dobio cek na 164€,danas ga unovcio u Unicredit banci filijala Zenica,uzeli mi provizije 5km,cekove do 250$ unovcavaju na licu mjesta,ako je preko 250$,salju na provjeru od nekih 40-ak dana,sa tim da bude dosta veca provizija i morate imati racun kod nih jer uplata ide inkaso..
btw. Možeš li mi reći svoja iskustva sa klikovima u posljednjih 7 dana, ima li kakvog pada?
- began
#98 Re: Google AdSense
Sto se tice klikova zadnja 2 mjeseca sam pao skroz,neznam dali je to sto je ljeto pa raja slabije koristi internet,ili trebam obnovit sadrzaj inace adsense mi je povezan sa yt.
-
pathyeshme
#99 Re: Google AdSense
Ljudi šta se ovo dešava zadnja 3-4 dana? Za svaki klik iz BiH dobijem, vjerovali ili ne, 0.01 €! Situacija je nešto bolja sa Hrvatskom i Srbijom, ali i to je tanko.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#100 Re: Google AdSense
pogledajte mog bloga i ghovana
Današnji prikaz stranica
8
Prikazi stranice jučer
42
Prikaz stranica prošli mjesec
1.039
imam 210 unosa... kilometarski tekstovi