Nova OPEL Astra sedan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

technoGeek

#76 Re: Nova OPEL Astra sedan

Post by technoGeek »

To je Fiatov motor, i vazi za jednog od najstedljivijih od manjih dizelasa. Pouzdan je i s njim nema frke ako se odrzava. Naravno, ovo za stedljivost se odnosi na Corsu, jer su testom u Beogradu, imali prosjecnu gradsku potrosnju od nekih 5 litara po bordu.

A evo ti ovdje od ljudi koji imaju taj motor u Astri pa baci oko, cini mi se da ga hvale ;-)

http://www.opelclub.rs/forum/viewtopic.php?t=47626
mayab

#77 Re: Nova OPEL Astra sedan

Post by mayab »

Dva prijatelja imaju Fiate Punto sa tim motorom i govore mi o potrosnji ispod 5l po gradu, te na otvorenom oko 3l
htcxone

#78 Re: Nova OPEL Astra sedan

Post by htcxone »

STA MI SE SVIDJELO kod astre 1,7 tdci 2008
imao sam nezgodu saobr. udario lika od pozada, njemu zadnji dio unisten, kod mene samo izgrebana farba ... vozio u servis, kazu samo treba da se sredi i prefarba , nigdje napuknića ni nista, jer kao to je plastika koja amortizuje udarac (a dobro sam ga oplaio :S ) jso ne mogu da vvjerujem da nisam slomio nista jer je liku zadnji dio uzas :S
agent_zero

#79 Re: Nova OPEL Astra sedan

Post by agent_zero »

Mene zanima kakav je taj motor prema onim parametrima koje sam gore naveo? Da stavimo potrošnju na stranu, snaga me zanima.

Jer ipak 1.3 cdti za astru, nekako mi preslabo zvuči.

Na onom forumu u zadnjem postu taman lik postavio pitanje koje i mene zanima i nema odgovora.
Post Reply