Ime za Komšićevu stranku

FOČANSKI PROPISI

#76 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by FOČANSKI PROPISI »

Vuk u jarećoj koži!
Dozer

#77 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Dozer »

SDBP - Socijal-Demokratska Bosanskohercegovacka partija
GDBP - Gradjanska Demokratska Bosanskohercegovacka partija
GDP - Gradjanska Demokratska partija (a i dobro zvuci prema ekonomiji - Gross Domestic Product) :D
FOČANSKI PROPISI

#78 Re: Ime za Komšićevu stranku

Kakav Komšić ,kakva stranka.
Treba sve ove slične njemu,što su na našim grbačama godinama,pohvatati i u Brezu,u rudnik.
Skijaš

#79 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Skijaš »

FOČANSKI PROPISI wrote:Kakav Komšić ,kakva stranka.
Treba sve ove slične njemu,što su na našim grbačama godinama,pohvatati i u Brezu,u rudnik.
Ljudi su glasali za njih, a novi izbori su za dvije godine.
FOČANSKI PROPISI

#80 Re: Ime za Komšićevu stranku

Skijaš wrote:
Kakvi ljudi ,mi sve više ličimo na magarce.
seln

#81 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by seln »

Jah....

Image
seln

#82 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by seln »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Skijaš wrote:
Kakvi ljudi ,mi sve više ličimo na magarce.
Mislis, vi iz BNS? Ja ne licim.
Man of steel

#83 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Man of steel »

Stranka iznevjerenih očekivanja br.2.
seln

#84 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by seln »

Man of steel wrote:Stranka iznevjerenih očekivanja br.2.
Ne, broj 3.
Prva je bila Sno ga.
FOČANSKI PROPISI

#85 Re: Ime za Komšićevu stranku

seln wrote: Mislis, vi iz BNS? Ja ne licim.
Nisam rekao u ogledalu.
FOČANSKI PROPISI

#86 Re: Ime za Komšićevu stranku

seln wrote:
Jah....

Image
Vidiš mu na licu kroz šta je sve prošao,nije ti dobar primjer.
FOČANSKI PROPISI

#87 Re: Ime za Komšićevu stranku

seln wrote: Mislis, vi iz BNS? Ja ne licim.
Bićeš akobogda i ti u BNS-u.
palermo

#88 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by palermo »

fascinatno je koliko ima ljudi kojima je stranka ispred države. Evo, SDA-ovci se ubiše od patriotizma na drugim temama, ali im smeta Komšić.

Ne ide jedno sa drugim..
MuaDib

#89 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by MuaDib »

Danas mi je sinula jedna vrlo porovokativna ideja za ime partije Željka Komšića - ANTIFAŠISTIČKA STRANKA :bih: :bih: :bih:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#90 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by -LIBERO- »

AntiFA- Zeljko Komsic

Hit :D
Veliko Stopalo

#91 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Veliko Stopalo »

volim popit volim zagalamit- VPVZ :D
seln

#92 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by seln »

micki125 wrote:Hrvatska stranka naivnih bošnjaka-HSNB
Koliko jos prijedlog imas na temu "Hrvatska stranka ........ bosnjaka"?
Fudo Bosna

#93 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Fudo Bosna »

@Dozer

Nisam ti uspio replicirati jer je tema zaključana ali evo ti odgovora/komentara na tvoje postove na sličnoj temi i o istoj osobi/političaru, gospodinu Komšiću.Ti se očito malo baviš sarkazmom , zar ne :mrgreen: ? Eto, ja sam Kinez , ti si Bosanac, moj komšija je Hercegovac , a imena su nam, koje li „slučajnosti"; Mujo , Suljo i Haso, svi živimo u "bošnjačkim" dijelovima BiH i svi smo glasali za Komšića i mirna Bosna? Umjesto da ti odgovorim na postavljeno pitanje odgovoriću ti kontra pitanjem! Ako si bio učesnik i sudionik odbrane RBIH za vrijeme agresije, reci mi molim te, koliki se je broj Srba npr, procentualno, odazvao u Sarajevu i Zenici, dobrovoljno u jedinice TO, kasnije ARBIH? Koliko je Hrvata Z. Hercegovine ili Središnje Bosne radilo na odbrani države a koliko ih je napadom na ARBIH rušilo tu istu državu, mislim na period od 1993 do 1994? Prema tome ne pravi se bud... kad nisi i ne prodaji mi šuplju, molim te... Komšiću svaka časta ali on nije bosanski,već,(čitaj-skoro isključivo/bošnjački predstavnik ) !!!

A svakome ko nije Bošnjak a bio je uz ovu zemlju kad je bilo najteže: i čika Jovi, Komšiću, Lazoviću, Šiberu... kao i svim sarajlijama, bišćanima, zeničacima/nebošnjacima, moj najiskreniji naklon , respekt i puno poštovanje, da se razumijemo !!!
Last edited by Fudo Bosna on 27/11/2012 14:53, edited 1 time in total.
Kolt12

#94 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Kolt12 »

Fudo Bosna wrote:@dozer

Nisam ti uspio replicirati jer je tema zaključana ali evo ti odgovora na sličnoj temi o istoj osobi/političaru, gospodinu Komšiću.Ti se očito malo baviš sarkazmom , zar ne :mrgreen: ? Eto, ja sam Kinez , ti si Bosanac, moj komšija je Hercegovac , aimena su nam, koje li „slučajnosti,:;L Mujo , Suljo i Haso, svi živimo u Bošnjačkim dijelovima BiH i svi smo glasali za Komšića i mirna Bosna. Umjesto da ti odgovorim na postavljeno pitanje odgovoriću ti kontra pitanjem! Ako si bio učesnik i sudionik odbrane RBIH za vrijeme agresije, reci mi molim te, koliki se je broj Srba npr, procentualno, odazvao u Sarajevu i Zenici, dobrovoljno u jedinice TO kasnije ARBIH. Koliko je Hrvata Z. Hercegovine radilo na odbrani države a koliko ih je napadom na ARBIH rušilo tu istu državu, mislim na period od 1993 do 1994? Prema tome ne pravi se bud... kad nisi i ne prodaji mi šuplju, molim te... Komšići svaka časta ali on nije bosanski, (čitaj-skoro isključivo/bošnjački predstavnik ) !!!

A svakome ko nije Bošnjak a bio je uz ovu zemlju kad je bilo najteže: i čika Jovi, Komšiću, Lazoviću, Šiberu... moj naklon , respekt i puno poštovanje, da se razumijemo !!!
Komsic jeste Hrvat, ali mu nisu djeca, barem ne samo Hrvati. On misli na svoju djecu Bosance i bori se da sutra njegova djeca mogu jednog Bosanca izabrati kao clana predsjednistva. Nazalost to danas mogu iskljucivo preglasavajuci Hrvate, koji opet najvise blokiraju Sejdic Finci stvar kako bi Bosanci dobili cetvrtog clana predsjednistva BiH, iz reda Bosanaca nacionalnih, sto znaci ostalih, mjesanih, Zidova, Roma itd itd.

Nije tajna da HDZ upravo takvo nesto blokira, zar je onda cuditi sto ostali biraju Komsica kao Hrvata u predsjednistvo? Nije.

U kakvoj mi to zemlji zivimo gdje 10% stanovnika moze glasati, a ne njihov kandidat ne moze biti izabran jer nije Srbin, Hrvat ili Bosnjak?

Shvatate li vi paradoks, Srbi i Hrvati to ne zele iz prostog razloga sto znaju da taj predstavnik 10% BiH populacije automatski ne bi radio u korist fasistickih dijelova Beograda ili Zagreba, kao predstavnici HDZ, SDS, SNSD itd.

Znaci da li bi cetvrti clan predsjednistva, predstavnik Bosanaca, bio na proslavi dana drzavnosti BiH? Svakako da bi, i tu nastaje "problem" za nacionalisticke stranke Srba i Hrvata.

Budimo iskreni i nemojmo se vise zamajavati kojekakvim pricicama. Sva bit je u tome.
Last edited by Kolt12 on 27/11/2012 14:55, edited 1 time in total.
draganbl

#95 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by draganbl »

Ničija nije do zore gorjela može da se primijeni i u Komšićevom slučaju.
A onda više neće ni bitno ko ga je i kako birao. Kao što ni on sam nije bitan, čak ni sad.
Fudo Bosna

#96 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Fudo Bosna »

Kolt12 wrote:
Fudo Bosna wrote:@dozer

Nisam ti uspio replicirati jer je tema zaključana ali evo ti odgovora na sličnoj temi o istoj osobi/političaru, gospodinu Komšiću.Ti se očito malo baviš sarkazmom , zar ne :mrgreen: ? Eto, ja sam Kinez , ti si Bosanac, moj komšija je Hercegovac , aimena su nam, koje li „slučajnosti,:;L Mujo , Suljo i Haso, svi živimo u Bošnjačkim dijelovima BiH i svi smo glasali za Komšića i mirna Bosna. Umjesto da ti odgovorim na postavljeno pitanje odgovoriću ti kontra pitanjem! Ako si bio učesnik i sudionik odbrane RBIH za vrijeme agresije, reci mi molim te, koliki se je broj Srba npr, procentualno, odazvao u Sarajevu i Zenici, dobrovoljno u jedinice TO kasnije ARBIH. Koliko je Hrvata Z. Hercegovine radilo na odbrani države a koliko ih je napadom na ARBIH rušilo tu istu državu, mislim na period od 1993 do 1994? Prema tome ne pravi se bud... kad nisi i ne prodaji mi šuplju, molim te... Komšići svaka časta ali on nije bosanski, (čitaj-skoro isključivo/bošnjački predstavnik ) !!!

A svakome ko nije Bošnjak a bio je uz ovu zemlju kad je bilo najteže: i čika Jovi, Komšiću, Lazoviću, Šiberu... moj naklon , respekt i puno poštovanje, da se razumijemo !!!
Komsic jeste Hrvat, ali mu nisu djeca, barem ne samo Hrvati. On misli na svoju djecu Bosance i bori se da sutra njegova djeca mogu jednog Bosanca izabrati kao clana predsjednistva. Nazalost to danas mogu iskljucivo preglasavajuci Hrvate, koji opet najvise blokiraju Sejdic Finci stvar kako bi Bosanci dobili cetvrtog clana predsjednistva BiH, iz reda Bosanaca nacionalnih, sto znaci ostalih, mjesanih, Zidova, Roma itd itd.

Nije tajna da HDZ upravo takvo nesto blokira, zar je onda cuditi sto ostali biraju Komsica kao Hrvata u predsjednistvo? Nije.

U kakvoj mi to zemlji zivimo gdje 10% stanovnika moze glasati, a ne njihov kandidat ne moze biti izabran jer nije Srbin, Hrvat ili Bosnjak?

Shvatate li vi paradoks, Srbi i Hrvati to ne zele iz prostog razloga sto znaju da taj predstavnik 10% BiH pomulacije automatski ne bi radio u korist fasistickih dijelova Beograda ili Zagreba, kao njihovi predstavnici.

Znaci da li bi cetvrti clan predsjednistva bio na proslavi dana drzavnosti BiH? Svakako da bi, i tu nastaje "problem" za nacionalisticke stranke Srba i Hrvata.

Budimo iskreni i nemojmo se vise zamajavati kojekakvim pricicama. Sva bit je u tome.

Sve je ovo lijepo sročeno ali nejveći je problem što Bošnjaci glasanjem za Komšića iritiraju, htjeli to oni sebi priznati ili ne, Hrvate, pa i one mnoge/umjerene, koji su za državu BiH, ali nekako neće da ih neko "dresira" , glasajući u njihovo ime! Suživot i jaka Bosna i Hercegovina se gradi patriotizmom i suživotom ali ne i nametanjem volje jednog naroda, bez obzira što se mi pravili budale i nazivali se, manji dio tog naroda Bosancima, mi Bošnjaci..
U tome je cijela poenta!!!
Kolt12

#97 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Kolt12 »

draganbl wrote:Ničija nije do zore gorjela može da se primijeni i u Komšićevom slučaju.
A onda više neće ni bitno ko ga je i kako birao. Kao što ni on sam nije bitan, čak ni sad.
Kao Bosnjak, ja se suosjecam sa populacijom koja cini barem 10% BiH ukupne populacije i koju Srbi i Hrvati ugnjetavaju isto kao sto su ugnjetavali u SFRJ i Bosnjake, tako sto su morali birati Srbe ili Hrvate, sto su morali pisati izmisljenim "srpsko-hrvatskim" jezikom i sto su se morali izjasnjavati na osnovu srpskih i hrvatskih nacionalnih zelja.

Ista stvar, samo sto danas Srbi i Hrvati ne mogu politicki ugnjetavati Bosnjake, pa to rade sa ostalima, tacnije sa onima koji su se izjasnili kao ostali i Jugosloveni na popisu iz 1991 godine i danas blokiraju provedbu Sejdic-Finci stvari.

To niposto nije OK. Kako to u opste da u Daytonu nisu pozvani predstavnici te grupe koja danas vjerovatno cini 10% ukupne BiH populacije, a koja po ustavu BiH ne moze izabrati svog predstavnika u predsjednistvo BiH?

Pa to je klasicno ugnjetavanje i tu nema nikakve ravnopravnosti svih u BiH. Neki su "ravnopravni", a neki "ravnopravniji".

Srbi i Hrvati, predstanite ugnjetavati 10% BiH populacije koji su se izjasnili na popisu 1991 godine kao ostali i Jugosloveni!
Fudo Bosna

#98 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Fudo Bosna »

Jačanjem, prije svega ekonomskim onog tzv . "bošnjačkog" dijela BiH i patriotizmomi ravnopravnošću svih na djelu, Bošnjaci će, na najbolji način, pokazati Hrvatskome puku da im ne treba biti interes neka, "hercegbosna" ili susjedna R.Hrvatska več ponajviše sopstvena Domovina, Bosna i Hercegovina. Onda će i autentični Hrvati umjesto za "Čoviće", HDZ-ove ili slične osobe i stranke, glasati i za "Komšiće" i za stranke bosanske provicijencije !!!

:bih:
Fudo Bosna

#99 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by Fudo Bosna »

Kolt12 wrote:
draganbl wrote:Ničija nije do zore gorjela može da se primijeni i u Komšićevom slučaju.
Kao Bosnjak, ja se suosjecam sa populacijom koja cini barem 10% BiH ukupne populacije i koju Srbi i Hrvati ugnjetavaju isto kao sto su ugnjetavali u SFRJ i Bosnjake, tako sto su morali birati Srbe ili Hrvate, sto su morali pisati izmisljenim "srpsko-hrvatskim" jezikom i sto su se morali izjasnjavati na osnovu srpskih i hrvatskih nacionalnih zelja.

Ista stvar, samo sto danas Srbi i Hrvati ne mogu politicki ugnjetavati Bosnjake, pa to rade sa ostalima, tacnije sa onima koji su se izjasnili kao ostali i Jugosloveni na popisu iz 1991 godine i danas blokiraju provedbu Sejdic-Finci stvari.

To niposto nije OK. Kako to u opste da u Daytonu nisu pozvani predstavnici te grupe koja danas vjerovatno cini 10% ukupne BiH populacije, a koja po ustavu BiH ne moze izabrati svog predstavnika u predsjednistvo BiH?

Pa to je klasicno ugnjetavanje i tu nema nikakve ravnopravnosti svih u BiH. Neki su "ravnopravni", a neki "ravnopravniji".

Srbi i Hrvati, predstanite ugnjetavati 10% BiH populacije koji su se izjasnili na popisu 1991 godine kao ostali i Jugosloveni!

Vidiš, ja se kao Bošnjak apsolutno slažem sa tobom ali mislim da bošnjačka politika mora imati i neke prioritete.
Nažalost danas je veći problem opstanak ove nam Domovine ali Bogami još uvijek i goli/biološki opstanak bošnjačkoga naroda. Naravno da se brinem i za ostale , ali Bogami ponajviše za sebe i svoju djecu i da ne dožive još jedan pokolj ili genocid !!!
seln

#100 Re: Ime za Komšićevu stranku

Post by seln »

Meni jeste. Govori u vase ime.
Post Reply