Tačno,upozorio sam vas da Vreto,tajno, dovozi iz Trebinja i sadi one voćke.micki125 wrote:a fino je to fočak govorio pred izbore, a ja mu nisam vjerovao._Reds_ wrote:To je onaj iz Njegovo, aka Nase. Podrzavao je on Memica i u proslom, pa se vadio eto lafo nije, da bi da opet pokazao pravo live.Admir_1984 wrote:To onaj iz Naše Stranke?
Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
- FOČANSKI PROPISI
#76 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
-
esad_plavi
#77 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Evo vidite ovaj snijeg sto nam pada, to je sve posljedica Sena(h)id Memica i njegove neodgovorne politike spram opcine Ilidza 
- FOČANSKI PROPISI
#78 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Načelniče svaka čast!micki125 wrote:Nije prošlo ni nekoliko dana od kada je naš uzoriti novi/stari načelnik uzjahao, a voćnjak između dvije frekventne saobraćajnice se već obnavlja. Obnavlja se jer su prvobitno zasađene sadnice "pocrkale" u zagađenom zemljištu, a dio njih je uništen (zatrpan snijegom) prilikom čišćenja ceste tokom zimskog perioda.
http://ezoom.ba/ilidza/ilidzanski-vocnjak-smrti/
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/sus ... rasi-pruge
Uprkos brojnim negativnim reakcijama javnosti, stručnjak tj doktor poljoprivrede danas ponovo sadi, u inat svima. Osušene voćke su uklonjene, a rupe za nove su pripremljene. Opet troši naše pare, sadi tamo gdje ni čoban nebi pomislio da sadi. I što je najgore, može mu se. (smajli koji povraća x 50)
Prva nagrada nije šala,a mi sve ne valja ovo ,ne valja ono.Vidiš kako Evropa zna šta je perspektiva.Voće.
Sadi načelniče,sadi dalje prema Hrasnici.
Allah te nagradio!
- Ne volem
#79 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Dogovorio si Fočak voćnjak do Jeječa
Bravo Fočak
Još malo, pa ko Najnačelnik si
Respect Fočak
Bravo Fočak
Još malo, pa ko Najnačelnik si
Respect Fočak
-
esad_plavi
#80 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
A jesi se naklatio covjeku na kosti, pa sta je problem oko vocnjaka? Bezveze ti je prica skrozFOČANSKI PROPISI wrote:Načelniče svaka čast!
Prva nagrada nije šala,a mi sve ne valja ovo ,ne valja ono.Vidiš kako Evropa zna šta je perspektiva.Voće.
Allah te nagradio!
- FOČANSKI PROPISI
#81 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Šta sad ne valja?esad_plavi wrote:A jesi se naklatio covjeku na kosti, pa sta je problem oko vocnjaka? Bezveze ti je prica skrozFOČANSKI PROPISI wrote:Načelniče svaka čast!
Allah te nagradio!
-
esad_plavi
#82 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Pa cini mi se da si ti u startu odredio da je sve vezano za Memica lose i tacka. Eto dobio neku nagradu, ne valja, posadio vocnjak, opet ne valja (navodno je kancerogen). Ne govorim ovo sto mi je Memic drag, nego zato sto mi se cini da nemas nikakvih kriterija objektivnosti. Sama tema sve govori, mislim, blago nama ako je pravljenje vocnjaka najveci problem opcine IlidzaFOČANSKI PROPISI wrote:Šta sad ne valja?
- FOČANSKI PROPISI
#83 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Nemam ni jedan razlog da ga poštujem:esad_plavi wrote:Pa cini mi se da si ti u startu odredio da je sve vezano za Memica lose i tacka. Eto dobio neku nagradu, ne valja, posadio vocnjak, opet ne valja (navodno je kancerogen). Ne govorim ovo sto mi je Memic drag, nego zato sto mi se cini da nemas nikakvih kriterija objektivnosti. Sama tema sve govori, mislim, blago nama ako je pravljenje vocnjaka najveci problem opcine IlidzaFOČANSKI PROPISI wrote:Šta sad ne valja?
Dok sam ja i meni slični puškom ,kupljenom od njega za hiljadu maraka,branio domovinu,on je sa porodicom leškario u Instambulu u hotelu Hilton i sad nam baca ublehe:
"Meni ništa ne treba,ja imam sve,Allah me nagradio..."
-
esad_plavi
#84 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Ne kazem da nije smrad, licno ne znam, ali sasvim je moguce (cak i vjerovatno). To sto si napisao o njemu je nesto konkretno, o cemu se moze diskutovati. S druge strane price o kancerogenim vocnjacima i slicnom su, po meni, glupost, kao i prica da je automatski najgori nacelnik zato sto sadi vocnjake i prica navedene budalastineFOČANSKI PROPISI wrote:Nemam ni jedan razlog da ga poštujem:
Dok sam ja i meni slični puškom ,kupljenom od njega za hiljadu maraka,branio domovinu,on je sa porodicom leškario u Instambulu u hotelu Hilton i sad nam baca ublehe:
"Meni ništa ne treba,ja imam sve,Allah me nagradio..."
Bolje da se drzimo konkretnih cinjenica, nego da pretvaramo forum u mahalanje, kojem je (u najboljem slucaju) izvor Dnevni avaz, za koji znamo koliko je profesionalan, objektivan i nepristrasan.
- FOČANSKI PROPISI
#85 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Sad mi je jasno,
Ovo je namjenjeno za volontiranje punica.
Ako uspiju u pretrčavanju,degustacija će im sigurno dohakati.
Ovo je namjenjeno za volontiranje punica.
Ako uspiju u pretrčavanju,degustacija će im sigurno dohakati.
- DELEGACIJA
#86 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Gledam one "NOVE" voćke ovih danaesad_plavi wrote:Ne kazem da nije smrad, licno ne znam, ali sasvim je moguce (cak i vjerovatno). To sto si napisao o njemu je nesto konkretno, o cemu se moze diskutovati. S druge strane price o kancerogenim vocnjacima i slicnom su, po meni, glupost, kao i prica da je automatski najgori nacelnik zato sto sadi vocnjake i prica navedene budalastineFOČANSKI PROPISI wrote:Nemam ni jedan razlog da ga poštujem:
"Meni ništa ne treba,ja imam sve,Allah me nagradio..."![]()
Bolje da se drzimo konkretnih cinjenica, nego da pretvaramo forum u mahalanje, kojem je (u najboljem slucaju) izvor Dnevni avaz, za koji znamo koliko je profesionalan, objektivan i nepristrasan.
nešto kaharli brate
-
esad_plavi
#87 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Pa eto uzmimo da razgovaram sa ekspertima o okolišu, po cemu se bas taj vocnjak razlikuju od bilo kojeg drugog vocnjaka, oranice, vinograda izgradjenog uz magistralu, cestu, autoput? Sve sto zivi i raste na urbanom podrucju je vise manje pod istim utjecajima okoline: ista auta prolaze, isti dim iz toplana, kuca, zgrada, ista voda, ista zemlja, a o pesticidima, insekticidima i ostalim cidima, da ne govorim. E sad svaki dan najnormalnije kusamo plodove koji rastu u takvim uslovima, ali posto je ovdje u pitanju nacelnik jedne stranke, svi argumenti izlijecu kroz prozor za simpatizere neke druge politicke opcije. Garantujem da je obrnuta situacija (npr. da je SDP dobio nacelnika) da bi pojedinci hvalili isti ovaj projekt na sva usta, ekologija, evropa, ovo-onoSuperhik_ wrote:ma pusti ga, lik koji sam ne može skontati da se hrana ne uzgaja pored ceste tj između dvije visokofrekventne ceste, ne zaslužuje ništa drugo nego moralnu i bilo koju drugu podršku u konzumaciji plodova memićevih voćki.
Btw, ako su vocke uistinu kancerogene, zar se ne bi to odrazilo na njihove plodove, da budu bajati? Ne znam da sam nekad vidio sasuseno drvo, a ono divni plodovi na njemu, mada ja nisam strucnjak za agronomiju, okolis, hemiju i biologiju, za razliku od pojedinih forumasa
-
esad_plavi
#88 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Ma cuj, decembar haman prosao a jos nisu probeharale, e svasta, takvo sta ni najstariji ne pamte...lose, lose....DELEGACIJA wrote:Gledam one "NOVE" voćke ovih dana![]()
![]()
![]()
![]()
nešto kaharli brate![]()
![]()
![]()
- FOČANSKI PROPISI
#89 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Na čijoj si ti strani? Duša prodana ili...?esad_plavi wrote:Ma cuj, decembar haman prosao a jos nisu probeharale, e svasta, takvo sta ni najstariji ne pamte...lose, lose....DELEGACIJA wrote:Gledam one "NOVE" voćke ovih dana![]()
![]()
![]()
![]()
nešto kaharli brate![]()
![]()
![]()
- DELEGACIJA
#90 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Prolazim sinoć pored "objekta od velikog značaja za Ilidžu" restorana Bosna, kad braća navalila čiste snijeg
Međutim sav očišćeni snijeg ide na cestu, pa ako želiš da prođeš sa malim autom......
u suprotnu traku buraz (toliko su mogli dobaciti sa lopate
)

Međutim sav očišćeni snijeg ide na cestu, pa ako želiš da prođeš sa malim autom......
u suprotnu traku buraz (toliko su mogli dobaciti sa lopate
- FOČANSKI PROPISI
#91 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Baca li se u voćnjak?DELEGACIJA wrote:Prolazim sinoć pored "objekta od velikog značaja za Ilidžu" restorana Bosna, kad braća navalila čiste snijeg![]()
![]()
u suprotnu traku buraz (toliko su mogli dobaciti sa lopate![]()
![]()
![]()
)
![]()
![]()
![]()
![]()
- Gradski
#92 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Jest krkanska ali je i prikladna
-
esad_plavi
#93 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Ja koliko znam crvenkapica je isla s kosaricom, da baki nosi namirnice (mozda bas i voce), ali ne znam da je brala tresnjeSuperhik_ wrote:a ti onda kanticu i ko crvenkapica u trešnje. neka ti je u slast. možda nešto i za pekmeza ostane.
- FOČANSKI PROPISI
#94 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Ja znam da je od tada vuk na crnom glasu i tako će biti do sudnjeg dana,a vjerujem i načelnik u nas.Sam sebi je nabacio zvono koje će nositi dok je živ.esad_plavi wrote:Ja koliko znam crvenkapica je isla s kosaricom, da baki nosi namirnice (mozda bas i voce), ali ne znam da je brala tresnjeSuperhik_ wrote:a ti onda kanticu i ko crvenkapica u trešnje. neka ti je u slast. možda nešto i za pekmeza ostane.. Ali haj ti meni prvo odgovori na ovo sto sam napisao, vezano za okolinu vocnjaka, umjesto sto ponavljas dva puta isto? Neki se supljaci o visokofrekventnim cestama bacaju, a argumenata ni iz glave....
Zato sam ja predlagao liječenje,zbog njega,a ne zbog sebe.Čovjek je svašta predever'o za ovih dvadesetak godina.Moralo se je to negdje odraziti.
- DELEGACIJA
#95 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Vjerovatno nisu mogli "dobaciti"FOČANSKI PROPISI wrote:Baca li se u voćnjak?DELEGACIJA wrote:Prolazim sinoć pored "objekta od velikog značaja za Ilidžu" restorana Bosna, kad braća navalila čiste snijeg![]()
![]()
u suprotnu traku buraz (toliko su mogli dobaciti sa lopate![]()
![]()
![]()
)
![]()
![]()
![]()
![]()
- FOČANSKI PROPISI
#96 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Baš me zanima šta se dešava u glavi načelnika, u nas, kad prolazi kroz voćnjak (dva puta na dan)?micki125 wrote: ili nisu htjeli da se zamjeraju sa načelnikom.
Da li se, iznova, divi svom djelu ili se kaje?
-
esad_plavi
#97 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Voce je, bezbeli, ubrala u Memicevom vocnjaku, izgradjenom pored visokofrekventne ceste, e sad molim nekoga da mi objasni zasto je taj vocnjak kancerogen i po cemu se razlikuje od mostarskog vinograda pored magistrale ili zenickog vocnjaka pored celicane ili pak kakanjske oranice pored termoelektrane?micki125 wrote:a odakle joj voće?
- Gradski
#98 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
http://sdailidza.ba/Naslovna/Za13000,aneza100000KM.aspx
Hahaha kakva šikara kao da je neko lud tu nikad nije šikara bila to je poljoprivredo dobro, i očito da se još ponosi svojim dijelom bog te nit ima stida nit srama ovaj ne znam kako bi ga nazvao.
Hahaha kakva šikara kao da je neko lud tu nikad nije šikara bila to je poljoprivredo dobro, i očito da se još ponosi svojim dijelom bog te nit ima stida nit srama ovaj ne znam kako bi ga nazvao.
-
esad_plavi
#99 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Cuj poljoprivredno dobro, a kancerogeno zemljiste ili mozda vocke postanu kancerogene kad ih Memiceva ruka takneGradski wrote:http://sdailidza.ba/Naslovna/Za13000,aneza100000KM.aspx
- FOČANSKI PROPISI
#100 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži
Ja mislim kad ga ogradi bodljikavom žicom,neće više biti karcerogen.esad_plavi wrote:Cuj poljoprivredno dobro, a kancerogeno zemljiste ili mozda vocke postanu kancerogene kad ih Memiceva ruka takneGradski wrote:http://sdailidza.ba/Naslovna/Za13000,aneza100000KM.aspx