Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

FOČANSKI PROPISI

#76 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by FOČANSKI PROPISI »

micki125 wrote:
_Reds_ wrote:
Admir_1984 wrote:To onaj iz Naše Stranke? :roll:
To je onaj iz Njegovo, aka Nase. Podrzavao je on Memica i u proslom, pa se vadio eto lafo nije, da bi da opet pokazao pravo live.
a fino je to fočak govorio pred izbore, a ja mu nisam vjerovao.
Tačno,upozorio sam vas da Vreto,tajno, dovozi iz Trebinja i sadi one voćke.
esad_plavi

#77 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

Evo vidite ovaj snijeg sto nam pada, to je sve posljedica Sena(h)id Memica i njegove neodgovorne politike spram opcine Ilidza :x
FOČANSKI PROPISI

#78 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

micki125 wrote:Nije prošlo ni nekoliko dana od kada je naš uzoriti novi/stari načelnik uzjahao, a voćnjak između dvije frekventne saobraćajnice se već obnavlja. Obnavlja se jer su prvobitno zasađene sadnice "pocrkale" u zagađenom zemljištu, a dio njih je uništen (zatrpan snijegom) prilikom čišćenja ceste tokom zimskog perioda.

http://ezoom.ba/ilidza/ilidzanski-vocnjak-smrti/
http://www.avaz.ba/vijesti/sarajevo/sus ... rasi-pruge

Uprkos brojnim negativnim reakcijama javnosti, stručnjak tj doktor poljoprivrede danas ponovo sadi, u inat svima. Osušene voćke su uklonjene, a rupe za nove su pripremljene. Opet troši naše pare, sadi tamo gdje ni čoban nebi pomislio da sadi. I što je najgore, može mu se. (smajli koji povraća x 50)
Načelniče svaka čast!
Prva nagrada nije šala,a mi sve ne valja ovo ,ne valja ono.Vidiš kako Evropa zna šta je perspektiva.Voće.
Sadi načelniče,sadi dalje prema Hrasnici.
Allah te nagradio!
Ne volem

#79 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by Ne volem »

Dogovorio si Fočak voćnjak do Jeječa
Bravo Fočak
Još malo, pa ko Najnačelnik si
Respect Fočak
esad_plavi

#80 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

FOČANSKI PROPISI wrote:Načelniče svaka čast!
Prva nagrada nije šala,a mi sve ne valja ovo ,ne valja ono.Vidiš kako Evropa zna šta je perspektiva.Voće.
Allah te nagradio!
A jesi se naklatio covjeku na kosti, pa sta je problem oko vocnjaka? Bezveze ti je prica skroz :?
FOČANSKI PROPISI

#81 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

esad_plavi wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Načelniče svaka čast!
Allah te nagradio!
A jesi se naklatio covjeku na kosti, pa sta je problem oko vocnjaka? Bezveze ti je prica skroz :?
Šta sad ne valja?
esad_plavi

#82 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

FOČANSKI PROPISI wrote:Šta sad ne valja?
Pa cini mi se da si ti u startu odredio da je sve vezano za Memica lose i tacka. Eto dobio neku nagradu, ne valja, posadio vocnjak, opet ne valja (navodno je kancerogen). Ne govorim ovo sto mi je Memic drag, nego zato sto mi se cini da nemas nikakvih kriterija objektivnosti. Sama tema sve govori, mislim, blago nama ako je pravljenje vocnjaka najveci problem opcine Ilidza :-?
FOČANSKI PROPISI

#83 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

esad_plavi wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Šta sad ne valja?
Pa cini mi se da si ti u startu odredio da je sve vezano za Memica lose i tacka. Eto dobio neku nagradu, ne valja, posadio vocnjak, opet ne valja (navodno je kancerogen). Ne govorim ovo sto mi je Memic drag, nego zato sto mi se cini da nemas nikakvih kriterija objektivnosti. Sama tema sve govori, mislim, blago nama ako je pravljenje vocnjaka najveci problem opcine Ilidza :-?
Nemam ni jedan razlog da ga poštujem:
Dok sam ja i meni slični puškom ,kupljenom od njega za hiljadu maraka,branio domovinu,on je sa porodicom leškario u Instambulu u hotelu Hilton i sad nam baca ublehe:
"Meni ništa ne treba,ja imam sve,Allah me nagradio..."
esad_plavi

#84 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

FOČANSKI PROPISI wrote:Nemam ni jedan razlog da ga poštujem:
Dok sam ja i meni slični puškom ,kupljenom od njega za hiljadu maraka,branio domovinu,on je sa porodicom leškario u Instambulu u hotelu Hilton i sad nam baca ublehe:
Ne kazem da nije smrad, licno ne znam, ali sasvim je moguce (cak i vjerovatno). To sto si napisao o njemu je nesto konkretno, o cemu se moze diskutovati. S druge strane price o kancerogenim vocnjacima i slicnom su, po meni, glupost, kao i prica da je automatski najgori nacelnik zato sto sadi vocnjake i prica navedene budalastine :-?

Bolje da se drzimo konkretnih cinjenica, nego da pretvaramo forum u mahalanje, kojem je (u najboljem slucaju) izvor Dnevni avaz, za koji znamo koliko je profesionalan, objektivan i nepristrasan.
FOČANSKI PROPISI

#85 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Sad mi je jasno,
Ovo je namjenjeno za volontiranje punica.
Ako uspiju u pretrčavanju,degustacija će im sigurno dohakati.
DELEGACIJA

#86 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by DELEGACIJA »

esad_plavi wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote:Nemam ni jedan razlog da ga poštujem:
Ne kazem da nije smrad, licno ne znam, ali sasvim je moguce (cak i vjerovatno). To sto si napisao o njemu je nesto konkretno, o cemu se moze diskutovati. S druge strane price o kancerogenim vocnjacima i slicnom su, po meni, glupost, kao i prica da je automatski najgori nacelnik zato sto sadi vocnjake i prica navedene budalastine :-?

Bolje da se drzimo konkretnih cinjenica, nego da pretvaramo forum u mahalanje, kojem je (u najboljem slucaju) izvor Dnevni avaz, za koji znamo koliko je profesionalan, objektivan i nepristrasan.
Gledam one "NOVE" voćke ovih dana :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
nešto kaharli brate :mrgreen: :skoljka: :mrgreen: :skoljka:
esad_plavi

#87 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

Superhik_ wrote:ma pusti ga, lik koji sam ne može skontati da se hrana ne uzgaja pored ceste tj između dvije visokofrekventne ceste, ne zaslužuje ništa drugo nego moralnu i bilo koju drugu podršku u konzumaciji plodova memićevih voćki.
Pa eto uzmimo da razgovaram sa ekspertima o okolišu, po cemu se bas taj vocnjak razlikuju od bilo kojeg drugog vocnjaka, oranice, vinograda izgradjenog uz magistralu, cestu, autoput? Sve sto zivi i raste na urbanom podrucju je vise manje pod istim utjecajima okoline: ista auta prolaze, isti dim iz toplana, kuca, zgrada, ista voda, ista zemlja, a o pesticidima, insekticidima i ostalim cidima, da ne govorim. E sad svaki dan najnormalnije kusamo plodove koji rastu u takvim uslovima, ali posto je ovdje u pitanju nacelnik jedne stranke, svi argumenti izlijecu kroz prozor za simpatizere neke druge politicke opcije. Garantujem da je obrnuta situacija (npr. da je SDP dobio nacelnika) da bi pojedinci hvalili isti ovaj projekt na sva usta, ekologija, evropa, ovo-ono :D

Btw, ako su vocke uistinu kancerogene, zar se ne bi to odrazilo na njihove plodove, da budu bajati? Ne znam da sam nekad vidio sasuseno drvo, a ono divni plodovi na njemu, mada ja nisam strucnjak za agronomiju, okolis, hemiju i biologiju, za razliku od pojedinih forumasa :lol:
esad_plavi

#88 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

DELEGACIJA wrote:Gledam one "NOVE" voćke ovih dana :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Ma cuj, decembar haman prosao a jos nisu probeharale, e svasta, takvo sta ni najstariji ne pamte...lose, lose.... :lol:
FOČANSKI PROPISI

#89 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

esad_plavi wrote:
DELEGACIJA wrote:Gledam one "NOVE" voćke ovih dana :skoljka: :skoljka: :skoljka: :skoljka:
Ma cuj, decembar haman prosao a jos nisu probeharale, e svasta, takvo sta ni najstariji ne pamte...lose, lose.... :lol:
Na čijoj si ti strani? Duša prodana ili...?
DELEGACIJA

#90 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by DELEGACIJA »

Prolazim sinoć pored "objekta od velikog značaja za Ilidžu" restorana Bosna, kad braća navalila čiste snijeg :-D :-D
Međutim sav očišćeni snijeg ide na cestu, pa ako želiš da prođeš sa malim autom......
u suprotnu traku buraz (toliko su mogli dobaciti sa lopate :lol: :lol: :lol: :lol: ) :x :x :x :x :x
FOČANSKI PROPISI

#91 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

DELEGACIJA wrote:Prolazim sinoć pored "objekta od velikog značaja za Ilidžu" restorana Bosna, kad braća navalila čiste snijeg :-D :-D
Međutim sav očišćeni snijeg ide na cestu, pa ako želiš da prođeš sa malim autom......
u suprotnu traku buraz (toliko su mogli dobaciti sa lopate :lol: :lol: :lol: :lol: ) :x :x :x :x :x
Baca li se u voćnjak?
Gradski

#92 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by Gradski »

Jest krkanska ali je i prikladna :lol:

esad_plavi

#93 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

Superhik_ wrote:a ti onda kanticu i ko crvenkapica u trešnje. neka ti je u slast. možda nešto i za pekmeza ostane.
Ja koliko znam crvenkapica je isla s kosaricom, da baki nosi namirnice (mozda bas i voce), ali ne znam da je brala tresnje :lol: . Ali haj ti meni prvo odgovori na ovo sto sam napisao, vezano za okolinu vocnjaka, umjesto sto ponavljas dva puta isto? Neki se supljaci o visokofrekventnim cestama bacaju, a argumenata ni iz glave....
FOČANSKI PROPISI

#94 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

esad_plavi wrote:
Superhik_ wrote:a ti onda kanticu i ko crvenkapica u trešnje. neka ti je u slast. možda nešto i za pekmeza ostane.
Ja koliko znam crvenkapica je isla s kosaricom, da baki nosi namirnice (mozda bas i voce), ali ne znam da je brala tresnje :lol: . Ali haj ti meni prvo odgovori na ovo sto sam napisao, vezano za okolinu vocnjaka, umjesto sto ponavljas dva puta isto? Neki se supljaci o visokofrekventnim cestama bacaju, a argumenata ni iz glave....
Ja znam da je od tada vuk na crnom glasu i tako će biti do sudnjeg dana,a vjerujem i načelnik u nas.Sam sebi je nabacio zvono koje će nositi dok je živ.
Zato sam ja predlagao liječenje,zbog njega,a ne zbog sebe.Čovjek je svašta predever'o za ovih dvadesetak godina.Moralo se je to negdje odraziti.
DELEGACIJA

#95 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by DELEGACIJA »

FOČANSKI PROPISI wrote:
DELEGACIJA wrote:Prolazim sinoć pored "objekta od velikog značaja za Ilidžu" restorana Bosna, kad braća navalila čiste snijeg :-D :-D
Baca li se u voćnjak?
Vjerovatno nisu mogli "dobaciti" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
FOČANSKI PROPISI

#96 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

micki125 wrote: ili nisu htjeli da se zamjeraju sa načelnikom. :lol:
Baš me zanima šta se dešava u glavi načelnika, u nas, kad prolazi kroz voćnjak (dva puta na dan)?
Da li se, iznova, divi svom djelu ili se kaje?
esad_plavi

#97 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

micki125 wrote:a odakle joj voće? :roll:
Voce je, bezbeli, ubrala u Memicevom vocnjaku, izgradjenom pored visokofrekventne ceste, e sad molim nekoga da mi objasni zasto je taj vocnjak kancerogen i po cemu se razlikuje od mostarskog vinograda pored magistrale ili zenickog vocnjaka pored celicane ili pak kakanjske oranice pored termoelektrane?
Gradski

#98 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by Gradski »

http://sdailidza.ba/Naslovna/Za13000,aneza100000KM.aspx

Hahaha kakva šikara kao da je neko lud tu nikad nije šikara bila to je poljoprivredo dobro, i očito da se još ponosi svojim dijelom bog te nit ima stida nit srama ovaj ne znam kako bi ga nazvao.
esad_plavi

#99 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

Post by esad_plavi »

Gradski wrote:http://sdailidza.ba/Naslovna/Za13000,aneza100000KM.aspx

Hahaha kakva šikara kao da je neko lud tu nikad nije šikara bila to je poljoprivredo dobro, i očito da se još ponosi svojim dijelom bog te nit ima stida nit srama ovaj ne znam kako bi ga nazvao.
Cuj poljoprivredno dobro, a kancerogeno zemljiste ili mozda vocke postanu kancerogene kad ih Memiceva ruka takne :lol:
FOČANSKI PROPISI

#100 Re: Obnova kancerogenog voćnjaka na Ilidži

esad_plavi wrote:
Gradski wrote:http://sdailidza.ba/Naslovna/Za13000,aneza100000KM.aspx

Cuj poljoprivredno dobro, a kancerogeno zemljiste ili mozda vocke postanu kancerogene kad ih Memiceva ruka takne :lol:
Ja mislim kad ga ogradi bodljikavom žicom,neće više biti karcerogen.
Post Reply