Gradonačelnik Sarajeva 1.krug (anketa)
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#76 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
ma to namjerno dušmani rade da te nasekiraju...nego haj ti jedan apač drmni i odspavaj...dok se probudiš možda uvedu i šerijat
- trebinjac22
#77 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
Kad već imamo jednog u Istočnom Sarajevu
- veljaca
#78 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Pa zato sto ce onda Bosnjak ili Hrvat biti gradonacelnim Istocnog Sarajeva ...trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
- trebinjac22
#79 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Zbog čega bi bio - to nema logike???veljaca wrote:Pa zato sto ce onda Bosnjak ili Hrvat biti gradonacelnim Istocnog Sarajeva ...trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
Tamo nema Bošnjaka da žive a što će im onda još da im bude načelnik nad glavom to jest gradonačelnik?
Nije stavr diskriminacije nego ne uvoze načelnike iz Japana da budu gradonačelnici u Senegalu.
Dakle ja samo pitam jedno jednostavno pitanje?
- veljaca
#80 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
A zar sada u Drzavi Bosna i Hercegovina ima logike ....trebinjac22 wrote:Zbog čega bi bio - to nema logike???veljaca wrote:Pa zato sto ce onda Bosnjak ili Hrvat biti gradonacelnim Istocnog Sarajeva ...trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
Tamo nema Bošnjaka da žive a što će im onda još da im bude načelnik nad glavom to jest gradonačelnik?
Nije stavr diskriminacije nego ne uvoze načelnike iz Japana da budu gradonačelnici u Senegalu.
- trebinjac22
#81 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Pa nema slažem se
ali treba gledati realno stanje na terenu a ne živjeti u oblacima... zar ne - od oblaka se ne živi!
ali se pitam koji je zadatak gradonačenika i to što bi trebao da bude Srbin - hoće li vam bolje
smanjiti kriminal, hoće li dovesti bolju vodu i struju u prigradske dijelove?????
ali treba gledati realno stanje na terenu a ne živjeti u oblacima... zar ne - od oblaka se ne živi!
ali se pitam koji je zadatak gradonačenika i to što bi trebao da bude Srbin - hoće li vam bolje
smanjiti kriminal, hoće li dovesti bolju vodu i struju u prigradske dijelove?????
-
dječak sa šibicama
#82 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Pitanje na mjesto, zasto Srbin da bude gradonacelnik multietnickog grada (kakvim se epitetom konstantno kiti) 
- duh_sa_sjekirom
#83 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
A kojom logikom si izveo ovaj zaključak?trebinjac22 wrote: Zbog čega bi bio - to nema logike???
Misliš, ona Guardianova "filozofija" kako on ne bi dopustio da mu sude sudije muslimani?
Last edited by duh_sa_sjekirom on 13/11/2012 12:53, edited 1 time in total.
- JoseMujica
#84 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
vrlo ti je glupo pitanje i poređenje....vejrovao ili ne ali postoje Srbi koji su Sarajlijetrebinjac22 wrote:Zbog čega bi bio - to nema logike???veljaca wrote:Pa zato sto ce onda Bosnjak ili Hrvat biti gradonacelnim Istocnog Sarajeva ...trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
-
dječak sa šibicama
#85 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ja pamtim Kupusovica po fenomenalnoj izjavi iz prvih mirnodobskih dana nakon Dejtona "Sarajevu je u ovom istorijskom i teskom trenutku najpotrebnija jedna tvornica stakla"valterbranisarajevo wrote:Koliko su posljeratni gradonačelnici ostavili trag dovoljno govori podatak da većina građana bez guglanja ne bi bila u stanju ni nabrojati njihova imena a kamoli dobra djela koja su ostavili iza sebe.
- trebinjac22
#86 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ne razumijem čemu vrijađanje odamah da mi je glupo pitanje.
Ja samo kažem da bi trebalo biti pametno da gradonačelnik se brine o stvarima za koje je imenovan.
To što je srbin možda dokazuje da nemate pametnog Bošnajaka da vam riješi probleme!?
Ja samo kažem da bi trebalo biti pametno da gradonačelnik se brine o stvarima za koje je imenovan.
To što je srbin možda dokazuje da nemate pametnog Bošnajaka da vam riješi probleme!?
- duh_sa_sjekirom
#87 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
A Semihine frizurice?dječak sa šibicama wrote:Ja pamtim Kupusovica po fenomenalnoj izjavi iz prvih mirnodobskih dana nakon Dejtona "Sarajevu je u ovom istorijskom i teskom trenutku najpotrebnija jedna tvornica stakla"valterbranisarajevo wrote:Koliko su posljeratni gradonačelnici ostavili trag dovoljno govori podatak da većina građana bez guglanja ne bi bila u stanju ni nabrojati njihova imena a kamoli dobra djela koja su ostavili iza sebe.
-
dječak sa šibicama
#88 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ili Hamamdjic, simpaticni djedica koji je spavao na sjednicama gradskog vijeca.
Semiha frizurica i kompletic je vec usla u legendu.
A ja sam mislio da je ovo za Bakira zajebancija... Bakir Hadziomerovic 60 minuta???? taj Bakir???
Jesu li oni normalni???
Semiha frizurica i kompletic je vec usla u legendu.
A ja sam mislio da je ovo za Bakira zajebancija... Bakir Hadziomerovic 60 minuta???? taj Bakir???
Jesu li oni normalni???
- duh_sa_sjekirom
#89 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Eto, vidiš kako si ti pametan, rodio te babuka, pa zaključke izvodiš sam, bez ičije pomoći...trebinjac22 wrote:Ne razumijem čemu vrijađanje odamah da mi je glupo pitanje.
Bit će od tebe nešto, jednog dana, sigurni smo u to...
- JoseMujica
#90 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Kupusović je najjači bio kad je Aliju javno izofirao za onu lovu, doniranu u ratu, koju je on predao Aliji u koferčetu i pitao naivno: A potvrda predsjedniče?
Još je Aljo bio živ a nikada to nije demantovao
-
VjecitiStudent
#91 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Kako ce Lukavica birati predsjednika svoje mjesne zajednice, nas zaista nije briga.trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
Pravila za izbor sarajevskog gradonacelnika su takva kakva jesu, za njihovu promjenu postoji dobro definisana demokratska procedura.
- emanacija
#92 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Jel' mu dao potvrdu?JoseMujica wrote:Kupusović je najjači bio kad je Aliju javno izofirao za onu lovu, doniranu u ratu, koju je on predao Aliji u koferčetu i pitao naivno: A potvrda predsjedniče?![]()
![]()
![]()
![]()
- veljaca
#93 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
E vidis to mozda tebi dokazuje ..... Svima normalnim i nacionalizmom neopterecenim ljudima u BiH ( a ima ih na svim stranama ) je normalna stvar da neka osoba ( bez obzira na vjeru i naciju ) obnasa duznost za koju dobije povjerenje .... Bez obzira bio on Bosnjak, Srbin, Hrvat ili neko drugi ...trebinjac22 wrote:Ne razumijem čemu vrijađanje odamah da mi je glupo pitanje.
- Banksy
#94 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Kupusovica po izjavi iz prvih mirnodobskih dana nakon Dejtona ne možeš pamtiti. Još je bio u Turskoj ...dječak sa šibicama wrote:
Ja pamtim Kupusovica po fenomenalnoj izjavi iz prvih mirnodobskih dana nakon Dejtona "Sarajevu je u ovom istorijskom i teskom trenutku najpotrebnija jedna tvornica stakla"
- duh_sa_sjekirom
#95 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
E, jebiga sad, šta hoće Kupusović?JoseMujica wrote:Kupusović je najjači bio kad je Aliju javno izofirao za onu lovu, doniranu u ratu, koju je on predao Aliji u koferčetu i pitao naivno: A potvrda predsjedniče?![]()
![]()
![]()
![]()
Da mu Aljo i fiskalni račun izda?
-
VjecitiStudent
#96 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Kazu da je jednog popodneva bio naumio da ujutru izda demant, ali se ujutru predomislio.JoseMujica wrote:Kupusović je najjači bio kad je Aliju javno izofirao za onu lovu, doniranu u ratu, koju je on predao Aliji u koferčetu i pitao naivno: A potvrda predsjedniče?![]()
![]()
![]()
![]()
- trebinjac22
#97 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Pa kakva je demokratska procedura izabrati gradonačelnika da se narod ne pita?VjecitiStudent wrote:Kako ce Lukavica birati predsjednika svoje mjesne zajednice, nas zaista nije briga.trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
Pravila za izbor sarajevskog gradonacelnika su takva kakva jesu, za njihovu promjenu postoji dobro definisana demokratska procedura.
-
VjecitiStudent
#98 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Ustav FBiH u sake i procitaj, tamo je sve lijepo napisano.trebinjac22 wrote:Pa kakva je demokratska procedura izabrati gradonačelnika da se narod ne pita?VjecitiStudent wrote:Kako ce Lukavica birati predsjednika svoje mjesne zajednice, nas zaista nije briga.trebinjac22 wrote:Ja imam pitanje forumašiuma - zbog čega srbin da bude gradonačelnik Sarajeva?
-
dječak sa šibicama
#99 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
Tarik Kupusovic gradonacelnik.Banksy wrote:Kupusovica po izjavi iz prvih mirnodobskih dana nakon Dejtona ne možeš pamtiti. Još je bio u Turskoj ...dječak sa šibicama wrote:
Ja pamtim Kupusovica po fenomenalnoj izjavi iz prvih mirnodobskih dana nakon Dejtona "Sarajevu je u ovom istorijskom i teskom trenutku najpotrebnija jedna tvornica stakla"
Ne znam gdje bio i sta je radio, ali obnasao je funkciju od `94 i nerijetko je pametovao pred kamerama odmah nakon rata.
- JoseMujica
#100 Re: Gradonačelnik Sarajeva (anketa)
kolko se sjećam napravio se gluh...a cifra je bila milion i nešto DM-ovaemanacija wrote:Jel' mu dao potvrdu?JoseMujica wrote:Kupusović je najjači bio kad je Aliju javno izofirao za onu lovu, doniranu u ratu, koju je on predao Aliji u koferčetu i pitao naivno: A potvrda predsjedniče?![]()
![]()
![]()
![]()
to je Kupusko na TV-u pričao