independer wrote:
Znaci slazemo se da nema poziva u rat? Sad dali su te metode koje ti i ja navedosmo dobre ili lose, ok o tme mozemo diskutovat ali je bitno da se ti i ja slazemo da se ovde ne prica o ratu.
Moje je misljenje da je ovaj intervju poruka Dodiku da se njegove uvrede ne mogu vise tolerisati i da je strpljenje pri kraju. I to je SH jasno i rekao. I u tome ga ja potpuno podrzavam. Ja sam jedan castan covjek, pripadam narodu koji se casno borio za svoju slobodu i opstanak i ne dozvoljavam da iko vrijedja moje najmilije koji su pali u toj borbi. Nasi politicki predstavnici nisu nista ucinili da se cast i dostojanstvo mog naroda zastiti tako da je ovaj intervju nada za mene da ima jos ljudi u ovoj zemlji koji misle kao ja.
Ne dozvoljavam da se neko zajebava sa mojom cascu i sa cascu mog naroda, pa zvao se taj Dodik, Obama ili Putin. Mene je samo Boga strah a da zivim i pri tom da me svak yebe ja ne pristajem.
Ja u Seferovom izlaganju vidim poziv u rat. Strpljenje kakvo strpljenje. Vjeruj da je moje strpljenje i ljudi sa kojima se druzim i razgovaram vise pri kraju prema "nasim" lopovima nego prema Dodiku. Mene za Dodikom boli neka stvar, da se meni mojih Dodika rijesiti koji me 20godina jasu, a svaku promjenu u drustvu nazivaju izdajom Bosne i Bosnjaka. Dosta ba vise.
Dodik ako ima .... neka proglasi secesiju. To bi mu moj odgovor bio svaki put kada god to spomene.
Cak bih ga pitao i sta je sa referendumom i kad ce isti. Gdje je ta hrabrost Dodiče. Ako vec nemas .... za secesiju daj da se okrenemo izgradnji boljeg zivota za sve nas. Dogovor je moguc, ali bez provokacija.