Sa Dodikom po kratkom postupku

zemo_online

#76 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by zemo_online »

Dozer wrote:Jao paljevine... :)

Sta vam je, ba? :)

Samo sam izvukao stvari iz konteksta. A ne vadim se ja ni iz cega, nit' mi pada na pamet.
Post nije bio ni poredjenje Juge i BiH...nigdje veze... Bio je samo poredjenje izjava, bez obzira ko ih je rekao. I poredjenje vremena. C,c,c...

Rat ko priziva, slazem se - nek' prvo njegova kuca gori i bliza i dalja familija gine. Mene na to navuc' nece vise niko i nikad. Pogotovo ne za B, H i S kamarilu ;)

-mozda budes prisiljen uzet pusku,ne mora te niko navuc na to. nesto kao 1992.
DesertWind

#77 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by DesertWind »

mozda bzude prisiljen ali barem ima iskustvo.
Canton

#78 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Canton »

independer wrote:
Canton wrote:
Pogledaj ponovo medijsku istup Sefera Halilovica i bice ti jasno. Cuj on ce nesto po kratkom postupku, hoce al tudjim sinovima i ocevima.
Kratak postupak ne mora biti vojni. Zar nije moguce blokirati institucije i\ili prekinuti razgovore sa Dodikom i svim njegovim trabantima dok se ne vrate na put izgradnje drzave. Zar nije moguce u slucaju njihove opstrukcije drzavnih organa nastaviti raditi sa onima koji hoce izgradnju zemlje. I tako dalje, mrsko mi pisat. Dozvoljavam mogucnost da je njegova izjava nesrecno interpretirana, medjutim, kao sto rekoh na jednom od predhodnih postova, na direktno pitanje je odgovorio sa reaktiviranjem RBIH. Sad sto se ta ideja mnogima od vas ne dopada to je drugi par opanaka.

Dodik to i hoce covjece. Dodiku treba kontrirati boljom organizacijom i boljim funkcionisanjem opcina, kantona Federacije. On hoce blokade drzave da dokaze da je ona nefunkcionalna. Dodiku treba kontrirati na drugaciji nacin od njegovog.
niko poseban

#79 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by niko poseban »

Ko priziva rat mora znati da priziva i one preko Drine samo što pretpostavljam ovaj put ne bi bilo štednje...

Mit je da je ABiH ratovala protiv 4. vojske Evrope.Ratovala je protiv bosanskih Srba i paravojnih formacija iz Srbije uz svu pomoć u naoružanju.Da je zaista ratovala protiv 4. sile tj. regularne vojske ovo bi bila Srbija sad (ili Jugoslavija,ko zna).

Sefer Halilović pripada skupini koja se zove "psi rata".U miru vodi propalu stranku pa mu se poželjelo malo onoga u čemu se proslavio.
independer
Location: REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA Sa Gradacca bijele kule Zmaja od Bosne

#80 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

Canton wrote:
independer wrote:
Canton wrote:
Pogledaj ponovo medijsku istup Sefera Halilovica i bice ti jasno. Cuj on ce nesto po kratkom postupku, hoce al tudjim sinovima i ocevima.
Kratak postupak ne mora biti vojni. Zar nije moguce blokirati institucije i\ili prekinuti razgovore sa Dodikom i svim njegovim trabantima dok se ne vrate na put izgradnje drzave. Zar nije moguce u slucaju njihove opstrukcije drzavnih organa nastaviti raditi sa onima koji hoce izgradnju zemlje. I tako dalje, mrsko mi pisat. Dozvoljavam mogucnost da je njegova izjava nesrecno interpretirana, medjutim, kao sto rekoh na jednom od predhodnih postova, na direktno pitanje je odgovorio sa reaktiviranjem RBIH. Sad sto se ta ideja mnogima od vas ne dopada to je drugi par opanaka.

Dodik to i hoce covjece. Dodiku treba kontrirati boljom organizacijom i boljim funkcionisanjem opcina, kantona Federacije. On hoce blokade drzave da dokaze da je ona nefunkcionalna. Dodiku treba kontrirati na drugaciji nacin od njegovog.
Znaci slazemo se da nema poziva u rat? Sad dali su te metode koje ti i ja navedosmo dobre ili lose, ok o tme mozemo diskutovat ali je bitno da se ti i ja slazemo da se ovde ne prica o ratu.

Moje je misljenje da je ovaj intervju poruka Dodiku da se njegove uvrede ne mogu vise tolerisati i da je strpljenje pri kraju. I to je SH jasno i rekao. I u tome ga ja potpuno podrzavam. Ja sam jedan castan covjek, pripadam narodu koji se casno borio za svoju slobodu i opstanak i ne dozvoljavam da iko vrijedja moje najmilije koji su pali u toj borbi. Nasi politicki predstavnici nisu nista ucinili da se cast i dostojanstvo mog naroda zastiti tako da je ovaj intervju nada za mene da ima jos ljudi u ovoj zemlji koji misle kao ja.

Ne dozvoljavam da se neko zajebava sa mojom cascu i sa cascu mog naroda, pa zvao se taj Dodik, Obama ili Putin. Mene je samo Boga strah a da zivim i pri tom da me svak yebe ja ne pristajem.
vivaldi

#81 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by vivaldi »

Canton wrote:Dodik to i hoce covjece
slazem se, nefunkcionisanje drzavnih institucija mu sa politickog aspekta ide u prilog.
Canton wrote:Dodiku treba kontrirati boljom organizacijom i boljim funkcionisanjem opcina, kantona Federacije. On hoce blokade drzave da dokaze da je ona nefunkcionalna. Dodiku treba kontrirati na drugaciji nacin od njegovog.
ovdje vec nije lako dati adekvatan odgovor - kako god da federacija funkcinise ona nikada ne moze biti jednostavija od rs-a zbog kantona ali i zbog toga sto u njoj dominiraju dva naroda, a ne jedan ko u rs.
madner

#82 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by madner »

JoseMujica wrote:đe će Bošnjaci imati političare kad iste educira Prof. dr. Senudin Lavić
De ba, prekinut cu te :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#83 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by JoseMujica »

šo ba? sve su ovo Tunjini pioniri :D
madner

#84 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by madner »

de ba, ja kad sletim na Heathrow ja sam jedno. A u Sarajevo drugo.
Logicno. :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#85 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by JoseMujica »

u ovo doba logično je biti GMO produkt nastao ukrštanjem kameloeona i škorpije
zateznistub

#86 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by zateznistub »

Po mome misljenju ovo je samo jeftin predizborni trik.

Ukoliko nije, pitanje: kome se to opet gine, sakati...
U proslom dva puta ranjen, na mene gospodo politicari ne racunajte. Ko god radio tu vrstu matematike.
madner

#87 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by madner »

Bilo bi fer i posteno izac na izbore sa programom, ako dobijemo vlast idemo u rat. Pa koliko glasova, toliko glasova. Ova obecanja su sarene laze.
Paranoid

#88 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Paranoid »

madner wrote:Bilo bi fer i posteno izac na izbore sa programom, ako dobijemo vlast idemo u rat. Pa koliko glasova, toliko glasova. Ova obecanja su sarene laze.
BPS-u je jedino ta opcija ostala...postoje dokazi da su borci najmanje glasali za Sefera...vrlo interesantno :-)
independer

#89 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

Paranoid wrote:
madner wrote:Bilo bi fer i posteno izac na izbore sa programom, ako dobijemo vlast idemo u rat. Pa koliko glasova, toliko glasova. Ova obecanja su sarene laze.
BPS-u je jedino ta opcija ostala...postoje dokazi da su borci najmanje glasali za Sefera...vrlo interesantno :-)
rece i ostade ziv. Borci se bore za svoje pemzije sto su im Tihi & comp obecali. Kontaju, bolje lezat za 100 km-ova nego radit za dvjesta. A oni koji se brinu za ostale organe a ne samo za guzicu i glasaju za njeg.
Canton

#90 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Canton »

independer wrote: Znaci slazemo se da nema poziva u rat? Sad dali su te metode koje ti i ja navedosmo dobre ili lose, ok o tme mozemo diskutovat ali je bitno da se ti i ja slazemo da se ovde ne prica o ratu.

Moje je misljenje da je ovaj intervju poruka Dodiku da se njegove uvrede ne mogu vise tolerisati i da je strpljenje pri kraju. I to je SH jasno i rekao. I u tome ga ja potpuno podrzavam. Ja sam jedan castan covjek, pripadam narodu koji se casno borio za svoju slobodu i opstanak i ne dozvoljavam da iko vrijedja moje najmilije koji su pali u toj borbi. Nasi politicki predstavnici nisu nista ucinili da se cast i dostojanstvo mog naroda zastiti tako da je ovaj intervju nada za mene da ima jos ljudi u ovoj zemlji koji misle kao ja.

Ne dozvoljavam da se neko zajebava sa mojom cascu i sa cascu mog naroda, pa zvao se taj Dodik, Obama ili Putin. Mene je samo Boga strah a da zivim i pri tom da me svak yebe ja ne pristajem.
Ja u Seferovom izlaganju vidim poziv u rat. Strpljenje kakvo strpljenje. Vjeruj da je moje strpljenje i ljudi sa kojima se druzim i razgovaram vise pri kraju prema "nasim" lopovima nego prema Dodiku. Mene za Dodikom boli neka stvar, da se meni mojih Dodika rijesiti koji me 20godina jasu, a svaku promjenu u drustvu nazivaju izdajom Bosne i Bosnjaka. Dosta ba vise.

Dodik ako ima .... neka proglasi secesiju. To bi mu moj odgovor bio svaki put kada god to spomene.
Cak bih ga pitao i sta je sa referendumom i kad ce isti. Gdje je ta hrabrost Dodiče. Ako vec nemas .... za secesiju daj da se okrenemo izgradnji boljeg zivota za sve nas. Dogovor je moguc, ali bez provokacija.
independer

#91 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

Za ljubitelja Velikog Vodje i njegove velicanstvene guzice sva druga obecanja su sarena laza. A kad mi pocnu pricat o demokratiji, qourcima palcima ljudi koji vjeruju u apsolutnu istinu koju drug Zlaya i deug Mica govore mogu se samo :-D .
independer

#92 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by independer »

na ovoj sam temi over and out.
Canton

#93 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Canton »

vivaldi wrote:
slazem se, nefunkcionisanje drzavnih institucija mu sa politickog aspekta ide u prilog.

ovdje vec nije lako dati adekvatan odgovor - kako god da federacija funkcinise ona nikada ne moze biti jednostavija od rs-a zbog kantona ali i zbog toga sto u njoj dominiraju dva naroda, a ne jedan ko u rs.
Treba krenuti od rjesenja za bolje funkcionisanje kantona. Kada to dodje na tapet imat cemo spiku da Lagumdzija ili Tihic zavisi ko bude vlast, pravi treci entitet. Prvi korak ka dugorocnom boljem funkconisanju federacije je to.
Da li ce Federacija ostati bez kantona, ili ce se ukinuti Federacija je nebitno koliko je bitno da to bude osnov za bolje funkcionisanje. Nije tu ni bitna usteda novca koliko bi to moglo doprinjeti boljoj raspodjeli istog.
palermo

#94 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by palermo »

Canton wrote:
Mene za Dodikom boli neka stvar, da se meni mojih Dodika rijesiti koji me 20godina jasu, a svaku promjenu u drustvu nazivaju izdajom Bosne i Bosnjaka. Dosta ba vise.

Vjerujem ti, svakako nisu tvoja interesna sfera (plus su prijateljski raspoloženi)

Dodik ako ima .... neka proglasi secesiju. To bi mu moj odgovor bio svaki put kada god to spomene.
Cak bih ga pitao i sta je sa referendumom i kad ce isti. Gdje je ta hrabrost Dodiče. Ako vec nemas .... za secesiju daj da se okrenemo izgradnji boljeg zivota za sve nas. Dogovor je moguc, ali bez provokacija
.
Misliš dogovor je moguć ali bez provokacija sa ove strane, To da je dogovor moguć sa provokacijam sa druge strane se upravo ovih dana bjelodano dokazuje
Lug

#95 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Lug »

Canton wrote:Dodik ako ima .... neka proglasi secesiju. To bi mu moj odgovor bio svaki put kada god to spomene.
Cak bih ga pitao i sta je sa referendumom i kad ce isti. Gdje je ta hrabrost Dodiče. Ako vec nemas .... za secesiju daj da se okrenemo izgradnji boljeg zivota za sve nas. Dogovor je moguc, ali bez provokacija.
znaci defanziva do groba, ..u svom na svom. da ga kulturno zamolimo ?
SkyLimit

#96 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by SkyLimit »

Al šta se ovdje može ratom postići?
Eto nek mi neko objasni u najboljem slučaju,kako bi završio rat ovdje,šta bi se promjenilo na bolje za običnoga čovjeka?
CungaLunga

#97 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by CungaLunga »

To je i problem "nasih" politicara, sve retorika i paljenje naroda a nigdje plana, postupka, bilo kakve vizije za buducnost. Ne, nego hajmo malo Dodiku sutnuti, on ce nas i tako se vrtimo u krug godinama. Dodik me ne brine toliko, BiH je vidjela kraj sultana, cara, kralja, poglavnika, vidjeti ce i kraj nebitnog seljaka iz Laktasa. Samo da ovi "nasi" sve ne otpisu radi fotelje i pozicije.
Sezam

#98 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Sezam »

:thumbup: za Sefera.
dert

#99 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by dert »

Sezam wrote::thumbup: za Sefera.

:thumbup: :thumbup:
Skijaš

#100 Re: Sa Dodikom po kratkom postupku

Post by Skijaš »

Canton wrote:Mene za Dodikom boli neka stvar, da se meni mojih Dodika rijesiti koji me 20godina jasu, a svaku promjenu u drustvu nazivaju izdajom Bosne i Bosnjaka. Dosta ba vise.
Ovaj dogovor Lagumdžije i Dodika ima elemente izdaje i što se duže isti pokušava stjerati društvu niz grlo, to će biti veća propast SDP-a. Rješenja za bosanskohercegovačke probleme moraju biti "po mjeri", odnosno, u kreiranju recimo rješenja u izbornom zakonu, moramo ukalkulisati i tu činjenicu da imamo posla s političkim faktorom koji bi vrlo rado krao glasove da može. Tja počinili su genocid, šta je njima ukrasti glas ? I OK je ako neko vjeruje Dodiku da neće krasti glasove ili da neće tužilaštva staviti u službu velikosrpskog faktora. Ali tu vjeru sačuvaj za sebe, nemoj druge maltretirati svojom naivnošću jer se Dodik očigledno i ne trudi da pokaže zašto bi mu neko vjerovao.
Locked