Kako prevazici predrasude?

muha_sa

Post by muha_sa »

U Sarajevu jutros -8.
digger

Post by digger »

Produkt C wrote:
tataratira wrote: pa nisam ucˇestvovao u njemu niti sam ga podrzˇavao, majka mi je bila u gradu svo vrijeme a ja sam silom prilika odselio josˇ '89 i trpila je isto sˇto i ostali i josˇ koju budalu visˇe, tako da nikako ne simpatisˇem cˇetnike a ni Srbe kojima je nacionalnost zanimanje, deda mi je prva generacija pilota partizanske eksadrile, spomenice..bla bla, nikako ne mogu biti cˇetnik i mrzim sve ideje tog tipa i uticaje sa strane, od srpskih, hrvatskih, iranskih, turskih, austrougarskih...
u ratu samo izgubili dosta jer smo imali i prije rata, a znate da je to sada obrnuto-proporcionalno...znacˇi izgubio sam i ja i moja porodica.....
stasa, prijatelju...koga ti zaHebavas...

http://www2.serbiancafe.com/members/stasa071

patrioto... :zzzz:
Vidis dokle te slijepa vjerska netrpeljivost dovodi. Ili mozda mislis da je tvoj komentar "cute?" Varas se.
Produkt C

Post by Produkt C »

jesi i ti patriota sa serbaincaffeea?

dobri moj...otvorenih oka :shock:

:D tssss
violentjack

Post by violentjack »

Produkt C wrote:jesi i ti patriota sa serbaincaffeea?

dobri moj...otvorenih oka :shock:

:D tssss
Sa takvim mutantima..izvinjavam se nindza kornjacama..razgovor je nepotreban :lol: :lol:
sekiracija1

#80 Re: Kako prevazici predrasude?

Post by sekiracija1 »

Stolee wrote:Kad sam tek dosao na Sarajevo-x forum, mene je zacudilo sto mnogi na ovom forumu nazivaju Srbe brdjanima, da zive u nedodjiji...jer se u RS stvorila takva klima, da vecina ljudi misli da su Muslimani primitivan narod sa kojim se vise nema nista zajednicko, jer to nisu Evropljani. I ono, sto se u RS misli za Muslimane, vidio sam po ovom forumu, da se nesto slicno u Federaciji misli za Srbe:)

Kako prevazice predrasude jednih o drugima?
Stole ,vole :lol:
Muslimani su krvlju svojom platili da nemaju predrasuda sa kim zive u istoj drzavi. :(
To sto ti opet pokusavas da izjednacis sve i pod predrasudama ja mislim da ti je moglo posao dati samo u SFORu,ali Evropa zna skim se nasla zajebavat i neocekuj posla :lol:
vec put pod noge pa kod Dzonatana :lol: :lol: :lol:
gdje si bratko u dupe te ljubim :lol: :lol: :lol:
zzzzz

#81 Re: Kako prevazici predrasude?

Post by zzzzz »

Stolee wrote:Kad sam tek dosao na Sarajevo-x forum, mene je zacudilo sto mnogi na ovom forumu nazivaju Srbe brdjanima, da zive u nedodjiji...jer se u RS stvorila takva klima, da vecina ljudi misli da su Muslimani primitivan narod sa kojim se vise nema nista zajednicko, jer to nisu Evropljani. I ono, sto se u RS misli za Muslimane, vidio sam po ovom forumu, da se nesto slicno u Federaciji misli za Srbe:)

Kako prevazice predrasude jednih o drugima?
Razlog je Stolee sto su Srbi u BiH vecinom zivjeli u nedodjijama ili su frisko naseljeni u gradove.
Naravno to ne daje za pravo nikome da ih omalovazava.

ps. ukoliko se ne radi o dzikanima, jer je velika razlika izmedju covjeka seljaka i dzikana
Post Reply