SCnet
Moderator: anex
- burek_in_space
#76 Re: SCnet
Je li tachno da se ljudima savjetuje ulaganje od 5.000,00 KM, kao pochetni kapital?
Na koji nachin se mogu podici pare, koje legnu na "rachun" nakon shto se neko uchlani kod vas?
Na koji nachin se mogu podici pare, koje legnu na "rachun" nakon shto se neko uchlani kod vas?
-
ajatollah
#77 Re: SCnet
Informacije o poslu šta i kako zbog čega, zbog koga u ulici FERHADIJA 1/1.burek_in_space wrote:Je li tachno da se ljudima savjetuje ulaganje od 5.000,00 KM, kao pochetni kapital?
- burek_in_space
#78 Re: SCnet
Onda svrha tvog pisanja ovdje gubi svaki smisao.ajatollah wrote:Informacije o poslu šta i kako zbog čega, zbog koga u ulici FERHADIJA 1/1.burek_in_space wrote:Je li tachno da se ljudima savjetuje ulaganje od 5.000,00 KM, kao pochetni kapital?
-
ajatollah
#79 Re: SCnet
Moje pisanje ne gubi svrhu.Ako hoćeš novac da ulažeš onda moraš znati zašto bi da uložiš ? Valjda da zaradiš !burek_in_space wrote:Onda svrha tvog pisanja ovdje gubi svaki smisao.ajatollah wrote:Informacije o poslu šta i kako zbog čega, zbog koga u ulici FERHADIJA 1/1.burek_in_space wrote:Je li tachno da se ljudima savjetuje ulaganje od 5.000,00 KM, kao pochetni kapital?
E kako se to radi ne objašnjava se na forumu.Jer ćeš imati sto pitanja a ja sto odgovora.Zato postoji adresa na kojoj ćeš dobiti informacije.Pa ko je zainteresovan neka digne guzicu.
Ulažu samo oni ljudi koji vide šansu i mogućnosti sistema SCnet-a.Jesi li ti to već vidio ?
Ako nisi a imaš želju onda dođi ko ti brani ? I postavljaj pitanja koliko ti drago.
- 4m3l
#80 Re: SCnet
E moj jarane, nisam tebe ni spomeno...ajatollah wrote:Odgovor 4m3l.E jesi me jarane provalio svaka ti čast.
-
ajatollah
#81 Re: SCnet
E moj jarane neka nisi.Baš ti hvala.4m3l wrote:E moj jarane, nisam tebe ni spomeno...ajatollah wrote:Odgovor 4m3l.E jesi me jarane provalio svaka ti čast.
-
sarajevo999999
#82 Re: SCnet
jesil ti tu direktor sta si ti ajatolashe.who is you
-
stidljiv
#83 Re: SCnet
Koliko sam ja skontao, to je ovako:
Ulozis 3.000 ili 2.800 hajde.
I natjeras jos 500 ljudi da uloze po 2.800 preko tebe...
I onda ces imati 1.000 mjesecno?
Piece of cake...
Piece of cake...
-
ajatollah
#84 Re: SCnet
Pa prijatelju može li tebe neko na nešto tako NATJERATI.?Da uložiš bilo koju sumu novca a da ne znaš u kakav posao ulaziš ?stidljiv wrote:Koliko sam ja skontao, to je ovako:
Piece of cake...
Zašto misliš da oni koji ulaze u ovaj posao su natjerani i da su neki laici i naivci koji samo čekaju da ih neko prevari.
Zašto bi uložio u neki posao i jednu marku to je ključno pitanje.? Šta taj posao nudi ?Kakva mu je realna perspektiva ?
Kada bi u svojoj mreži imao direktnih 500 ljudi prijatelju ti bi bio milioner.
Kada bi u svojoj mreži ukupno imao 500 ljudi imao bi primanja i to samo rezidualna oko 1500 KM, a ona čine samo 20% ukupnih primanja kroz sistem.
Treba razlikovati direktne i ukupne saradnike u mreži.Recimo ti uvedeš u posao sa svim informacijama 5 ljudi.Oni uvedu po 5 to je 25, pa tih 25 po 5 to je 125 pa tih 125 po 5 to je 625 i to za pet godina.Znači tebi treba pravih pet ljudi i svim ostalim u mreži po pet.I to ti je sva filozofija.Neko će uvesti više neko manje, neki će otpasti iz ovoh ili onih razloga ali će zato neko uraditi posla za 50ljudi i to ti uprosjeku dođe na to.Ovo je sistem koji mnogima u startu izgleda nevjerovatan pa ga nazivaju prevarom, jer gdje ćeš toliko zaraditi, to nije nešto u redu.Ali sistem je napravljen tako da se korisnicima sistama vraća 98% novca koji je u opticaju.Ja neću da dajem sve informacije ,jer je nemoguće sve objasniti na forumu već je potrebno za zainteresovane da se potrude i dobiju ostatak informacija i onda odluče šta hoće?Adresu znate. Tek tad neka donesu konačan sud o SCnet-u.Ja razumijem ljude da su oprezni jer su do danas izvarani po sto puta, ali ljudi prvo provjerite, raspitajete se pa onda odlučite.
Zamisli koliko se danas potroši para u Merkatoru i DP marketima u cijeloj BIH.Pošto je Konzum kupio Merkator to znači da će u sistemu SCneta biti svi ti trgovački objekti.Pa zar su oni svi ludi i nisu provjerili s kim ulaze u partnerske odnose.
Od mene toliko. Živjeli.
-
sarajevo999999
#85 Re: SCnet
Dakle, situacija koja bi se kod mene mogla ostvariti. Ulozim 3000 KM i uvedem 4 osobe sa po 1500,a oni uvedu 3 osobe sa po 1500. Na koji nacin cu ja biti dobar i koliko.
DAKLE,
JA - 3000 KM
*PRVA RUKA* - 4 X 1500 KM
*DRUGA RUKA* - 3 X 1500 KM
Ako hoces, mozes kratko objasniti u 7 recenica. Ako neces ili ces me adresirati negdje i pisati eseje o iznadprosjecnosti vozdra i tebi i sistemu i prijedlog za kljucanje.
DAKLE,
JA - 3000 KM
Ako hoces, mozes kratko objasniti u 7 recenica. Ako neces ili ces me adresirati negdje i pisati eseje o iznadprosjecnosti vozdra i tebi i sistemu i prijedlog za kljucanje.
- dadoka84
#86 Re: SCnet
Ovaj mjesec 2250km. Meni dosta. Pozz.
-
ajatollah
#89 Re: SCnet
Odgovori dadoki 84 i 4m3l.Meni je izuzetno drago zbog toga što ste zadovoljni vašim poslovima i platama.
Ne ubija me vaš prosjek zaista.
Želim vam svako dobro u životu,kako privatnom tako i u poslovnom.
Ne ubija me vaš prosjek zaista.
Želim vam svako dobro u životu,kako privatnom tako i u poslovnom.
-
ajatollah
#90 Re: SCnet
Ne može u 7 rečenica, a pokušaću što kraće.sarajevo999999 wrote:Dakle, situacija koja bi se kod mene mogla ostvariti. Ulozim 3000 KM i uvedem 4 osobe sa po 1500,a oni uvedu 3 osobe sa po 1500. Na koji nacin cu ja biti dobar i koliko.
DAKLE,
JA - 3000 KM
Uplatiš 2800 i uđeš u posao.
Uvedeš osobu A sa istim ulogom i od tog dobiješ 1100 KM provizije. Na to se plati porez 18,59%.1/3 zarade dobiješ u kešu 2/3 zarade u vaučeru kojeg ćeš potrošiti u firmama partnerima( Mercator, Energopetrol, General servis, Eronet, DP marketi...).Vaučeri se koriste da bi se veći dio novca vratio u sistem i na njih se ponovo obračunale provizije na potrošnju i tako opet zarađivali od svakodnevne potrošnje.Kada osoba A uvede osobu B sa istom uplatom u posao onda ona dobija tu proviziju od 1100KM.Ti na sve osobe u mreži sa istim modelom 33(2800 KM) imaš zaradu u prosjeku od 50 KM ,KOJU ISPLAĆUJE SCNET i to se ne umanjuje od članova SCnet-a koji su u tvojoj mreži.
Dakle imaš za pet godina 500 članova po 50 KM I TO JE 25000 KM.Plus 1500KM iz potrošnje i to je 26500 KM MJESEČNO.
Ako ti se ovo čini kao naučna fantastika i nešto nemoguće ti uzmi za primjer 20% od 26500 KM i to iznosi 5300 KM MJESEČNO PRIHODA.Dakle za ovo ti je potrebno 100 ljudi sa modelom 33(2800 KM), PA TI VIDI ZA KOLIKO VREMANA SE TO MOŽE NAPRAVITI I MOŽEŠ LI U OVO POVJEROVATI.Na sve zarade uredno se plaćaju porezi.Ovo je ukratko da kraće ne može.
Biti će komentara pesimističnih posprdavanja ismijavanja itd...Svi oni koji vide šansu SCnet je tu.
Dakle bogati i uspješni ljudi tragaju za mrežama i izgrađuju ih, a svi ostali traže klasični posao.Ovo su gruba pojašnjenja.
Onih 2800 KM su idalje tvoje pare koje ćeš potrošiti uvećinskim potrošnjama. Recimo kupiš u General servisu tehničke robe u vrijednosti 2500 KM ,popust je 10%, ti plaćaš 2250 KM, a SCnet ti doplaćuje 250 KM.i tako dok ne potrošiš.Popust od 10% važi samo za članove SCnet-a.Pored tog rabata može tu biti i redovni rabat koji važi za sve ostale i on se računa u konačan popust.POZDRAV.
-
casanova123
#91 Re: SCnet
Cini mi se da si se malo zeznuo oko ovoga sa mjesecnom isplatom.. znaci ja uvedem osobu A, a osoba A uvede osobu B sa po 2800 KM, ja od toga svega dobivam svaki mjesec 50 KM do kraja zivota? To si ti napisao, a ja samo hocu da potvrdim.
Ili si mislio da ako udje 500 ljudi sa cca 3000 KM, ti dobijes 50KM od svakog od tih 500 ljudi.. znaci drugi se zavale odnosno po tvom rijecniku "uloze" u "biznis" 1.500.000 KM, a ja doijem 25.000.. Nice
Ili si mislio da ako udje 500 ljudi sa cca 3000 KM, ti dobijes 50KM od svakog od tih 500 ljudi.. znaci drugi se zavale odnosno po tvom rijecniku "uloze" u "biznis" 1.500.000 KM, a ja doijem 25.000.. Nice
-
sarajevo999999
#92 Re: SCnet
Ima smisla. Moze li se u odredjenom trenutku izaci iz sistema tj. odluch treba mi 2 800 pa cu ih podignuti i izaci iz scneta
- 4m3l
#93 Re: SCnet
mislim da ne moze, ali eto nek ti direktor potvrdisarajevo999999 wrote:Ima smisla. Moze li se u odredjenom trenutku izaci iz sistema tj. odluch treba mi 2 800 pa cu ih podignuti i izaci iz scneta
-
casanova123
#94 Re: SCnet
Pa da li je logicno da odmah moes da izadjes sa tim paramasarajevo999999 wrote:Ima smisla. Moze li se u odredjenom trenutku izaci iz sistema tj. odluch treba mi 2 800 pa cu ih podignuti i izaci iz scneta
Naravno da ne moze. Onda bi to izgledalo ovako: Uplatim 2800, uplati jaran 2800, ja dobijem vaucer od 700 za potrositi, i jaran i ja dignemo sebi nazad 2x 2800. SCNet u gubitku 700 km za 15 minuta
-
sarajevo999999
#95 Re: SCnet
Nego kume ev tebi jedan sistem, vidim ja da si ti normalan coek.casanova123 wrote:Pa da li je logicno da odmah moes da izadjes sa tim paramasarajevo999999 wrote:Ima smisla. Moze li se u odredjenom trenutku izaci iz sistema tj. odluch treba mi 2 800 pa cu ih podignuti i izaci iz scneta
Naravno da ne moze. Onda bi to izgledalo ovako: Uplatim 2800, uplati jaran 2800, ja dobijem vaucer od 700 za potrositi, i jaran i ja dignemo sebi nazad 2x 2800. SCNet u gubitku 700 km za 15 minutaNije logicno.. Fazon je da das puno, a dobije manje, odnosno da das puno, a da poznanici i prijatelji daju vise, da bi ti dobio malo u poredjenju sa svim tim sto svi ljudi uloze..
Uzmes bilo koji prosjecni tim iz lige petice (ne mora se kombinirati sa dr. parovima) i pratis ga sa x. kvota 3 uvijek i pratis ga duplajuci uplatu. Svaki tim mora (osim lude generacije Arsenala) imati makar 8 x/eva u toku sezone.
Primjer uzeo totenham.
Prvo kolo uplatim 2 KM - dobitak 6 KM (ne bude x idem na drugo)
Drugo kolo uplatim 4 KM / dobitak 12 KM (pogodim dobar sam 12-2-4 je 6 KM) ne bude idem na trece
Trece kolo uplatim 8 KM/ dbitak 24 KM (pogodim 24-2-4-8 je 10 KM itd. itd.)
Ako je malo krenes odmah sa uplatom 16 KM i ides na 32,64 ili pratis vise timova. Ovo provjereno radi, jer sam protekle sezone dobar bio 800 KM. aj zivio
-
žuti
#96 Re: SCnet
Prodajem svoj scnet model 33 (internacionalni BiH+Austrija) , povoljno.
PS. Nemam vremena niti sposobnosti koja se traži (iskreno) da radim na ovom polju. Ne mislim da je scnet prevara, ali da se može preko noci obogatiti , ne sanjajte. To je ono ukratko koliko sam ja shvatio. Što sam kupio model i zavalio se 3 milje kad ne namjeravam raditi dalje - logično pitanje..
Pokušao sam ali jednostavno za ovo treba malo sposobnosti ubjeđivanja, biti okružen ljudima koji slično razmišljaju itd. , a ja to nisam imao.
Bujrum, ako neko shvata ovaj biznis i ima namjeru da radi, ja bi prodao svoj model.
PS. Nemam vremena niti sposobnosti koja se traži (iskreno) da radim na ovom polju. Ne mislim da je scnet prevara, ali da se može preko noci obogatiti , ne sanjajte. To je ono ukratko koliko sam ja shvatio. Što sam kupio model i zavalio se 3 milje kad ne namjeravam raditi dalje - logično pitanje..
Bujrum, ako neko shvata ovaj biznis i ima namjeru da radi, ja bi prodao svoj model.
- osmanovicsejo
#97 Re: SCnet
Naravno da češ napisati da nije prevara samo da bi prodao kako ti kažeš "model 33". Ali što ga uopše prodaješ kada možeš potrošiti te novce u sistemu
.
- osmanovicsejo
#98 Re: SCnet
Da se malo vratimo na samu svrhu diskusije. Naime u dobroj mjeri je osuječena namjera prevaranata iz Srbije u sudejstvu sa nekolicinom likova iz provincije. Kao što možete vidjeti na slijedečoj fotografiji sa godišnjeg sastanka takozvane firme

Kao što vidite da je sve pred raspadom, što je i bilo za očekivati. Ali neče oni tako lako odustati, u prilog tome je i pozvan jedan od likova iz Srbije koji je došao sa vozilom koji su mu sljedbenici iz BiH takočeći kupili što možete pogledati na slijedečoj fotografiji

Baš lijep autić, nadam se da im je zahvalio
Nastaviču kad se ukaže potreba, a koliko vidim bliži se kraj.
A za kraj mogu samo reči
VOLIM TE BOSNO

Kao što vidite da je sve pred raspadom, što je i bilo za očekivati. Ali neče oni tako lako odustati, u prilog tome je i pozvan jedan od likova iz Srbije koji je došao sa vozilom koji su mu sljedbenici iz BiH takočeći kupili što možete pogledati na slijedečoj fotografiji

Baš lijep autić, nadam se da im je zahvalio
Nastaviču kad se ukaže potreba, a koliko vidim bliži se kraj.
A za kraj mogu samo reči
- polarb
#99 Re: SCnet
Kasnimo za svijetom jedno 100 godina minimum.
Neupucenoj osobi objasnjavati o MLMu znaci da mu naravno govoris o piramidi, koja je zabranjena.
MLM sistemi gospodo su sasvim legalni i dozvoljavaju obicnim ljudima, gradjanima i gradjankama da steknu finansijsku slobodu.
Pokusajte se raspitati vi ili jos bolje procitati malo o MLM biznisu kao najboljoj i najpostenijoj vrsti biznisa koja postoji. JEDINI biznis gdje preko kreveta NE MOZES doci do uspjeha.
Gospodo draga, raspitajte se o Herbalife, o recimo nekim osiguranjima, skupim usisivacima...itd...itd..itd, i vidite kako ona funkcionisu i rade??? Raspitaj te se malo da vidite sta nude te MLM kompanije...
Svi vi koji MLM svrstajete sa piramidama ne znate o cemu govorite...NULA bodova
SCnet je KRUNA MLMa jer ne prodajemo nista a imamo SVE....Ako je Energo Petrol, Merkator, DM, (u BiH), sa preko 4000 firmi partnera prevara, e tada je SCnet prevara, ....zapitaj te se malo o tome... 2820 KM je upaz u posao.... novac koji je i dalje tvoj i koji mozes da potrosis u buducem periodu...
Zapitaj te se vi malo o ovom svemu.... Pokusajte vi "pametni" strucnjaci za SVE i SVASTA pokrenuti jedan posao, pa moze i sa manje novca (ako ste toliko sposobni definitivno mozete i sa 1KM da pokrenete posao) a da je to i dalje vas novac, koji moze da potrosis...NE ZNATE o cemu govorite, sajnet je postojao u Madjarskoj ali gospoda direktori NISU PLACALI POREZ i naravno da se zatvorila kompanija... Najveci su padali zbog poreza (pa vi ste inteligentni sveznalci, ali ipak necete da znate)...
Amway je star preko 60 godina pa i sada za mnoge piramida, ali ljudi koji znaju sta je Amway to rade i uzivaju u tom biznisu...
U ostalom Allah dz.s. je spustio Kur'an prije vise od 1400 godina, jasnu poruku i spas za cijeli svijet, ali i poslije toliko godina mnogi ne vjeruju u to, ateisti su i omalozavaju vjeru... tako da je ZALOSNO vase neznanje koje je vas ponos o MLM sistemima.
Ideja je krenula iz Srbije....Pa sta je trebalo da krene iz Amerike i da ovdje dodje za 30 godina.....
Ja znam jedno.
SCNet je registrovana kompanija u BiH , sa sjedistem i direktorom, sa liderima, sa ljudima koji zele bolje i vise...brend koji sija kako u BiH tako i u mnogim drugim zemljama Evrope....a tek smo poceli....
Neupucenoj osobi objasnjavati o MLMu znaci da mu naravno govoris o piramidi, koja je zabranjena.
MLM sistemi gospodo su sasvim legalni i dozvoljavaju obicnim ljudima, gradjanima i gradjankama da steknu finansijsku slobodu.
Pokusajte se raspitati vi ili jos bolje procitati malo o MLM biznisu kao najboljoj i najpostenijoj vrsti biznisa koja postoji. JEDINI biznis gdje preko kreveta NE MOZES doci do uspjeha.
Gospodo draga, raspitajte se o Herbalife, o recimo nekim osiguranjima, skupim usisivacima...itd...itd..itd, i vidite kako ona funkcionisu i rade??? Raspitaj te se malo da vidite sta nude te MLM kompanije...
SCnet je KRUNA MLMa jer ne prodajemo nista a imamo SVE....Ako je Energo Petrol, Merkator, DM, (u BiH), sa preko 4000 firmi partnera prevara, e tada je SCnet prevara, ....zapitaj te se malo o tome... 2820 KM je upaz u posao.... novac koji je i dalje tvoj i koji mozes da potrosis u buducem periodu...
Zapitaj te se vi malo o ovom svemu.... Pokusajte vi "pametni" strucnjaci za SVE i SVASTA pokrenuti jedan posao, pa moze i sa manje novca (ako ste toliko sposobni definitivno mozete i sa 1KM da pokrenete posao) a da je to i dalje vas novac, koji moze da potrosis...NE ZNATE o cemu govorite, sajnet je postojao u Madjarskoj ali gospoda direktori NISU PLACALI POREZ i naravno da se zatvorila kompanija... Najveci su padali zbog poreza (pa vi ste inteligentni sveznalci, ali ipak necete da znate)...
Amway je star preko 60 godina pa i sada za mnoge piramida, ali ljudi koji znaju sta je Amway to rade i uzivaju u tom biznisu...
U ostalom Allah dz.s. je spustio Kur'an prije vise od 1400 godina, jasnu poruku i spas za cijeli svijet, ali i poslije toliko godina mnogi ne vjeruju u to, ateisti su i omalozavaju vjeru... tako da je ZALOSNO vase neznanje koje je vas ponos o MLM sistemima.
Ideja je krenula iz Srbije....Pa sta je trebalo da krene iz Amerike i da ovdje dodje za 30 godina.....
Ja znam jedno.
SCNet je registrovana kompanija u BiH , sa sjedistem i direktorom, sa liderima, sa ljudima koji zele bolje i vise...brend koji sija kako u BiH tako i u mnogim drugim zemljama Evrope....a tek smo poceli....
-
sarajevo999999
#100 Re: SCnet
Moze li se u odredjenom trenutku izaci iz sistema tj. odlucih treba mi 2 800 pa cu ih podignuti i izaci iz scnetapolarb wrote:Kasnimo za svijetom jedno 100 godina minimum.
Ja znam jedno.