Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post Reply
Bodkin

#76 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Bodkin »

Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:
puno komplikujes. logika je jednostavna, manji drzavni budzet=nesto lose za drzavu. veci entitetski=nesto lose za drzavu. to servisiranje i ostalo su sigurno neke ublehe
Matere ti hajd iskreno reci, koji kurac se javljas na politicke teme ako je za tebe servisiranje duga "neka ubleha"... :-)

Bujrum napravi stranku, osvoji vlast i prestani vracat dugove i proglasi bankrot. U roku od par mjeseci krahirao bi cijeli javni sektor, a tvoje posmrtne ostatke ne bi sastavili Amor Masovic i ona ekipa iz CSI zajedno.
khm sarkazam? i ako ti nije mrsko pojasni mi ko ce glasati sutra ako su ove smijenili :) znaci ako nema ministara iz sda ima li ih dovoljno da skinu lagumdziju?
Last edited by Bodkin on 22/10/2012 16:55, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#77 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

Bodkin wrote:
Alfons Kauders wrote:
Bodkin wrote:hoce li mi neko objasniti ovo smjenjivanje? na kojem nivou su danas skinuti i sa kojeg nivoa se skidaju sutra? sta ce sprijeciti ove iste da skinu i sdp-ove ministre sutra? npr da hdz glasa za smjenu
Dzavni nivo, VM.

Sutra leti Lagumdzija, takodjer VM, a vjerovatno i Becirovic, drzavni nivo, ali zakonodavni, zamjenik predsjedavajuceg PDBiH.
stani ovo je sve VM? pa ko ce onda glasati sutra? sta koci hdz da digne ruku za skidanje lagumdzije? ili ima vecina i bez njih?
Pa naravno da je VM, nije mjesna zajednica...

O Lagumdziji se glasa, pa onda o Becirovicu, s tim da ako se dobro sjecam, o zlaji glasa DN, a o Denisu PD.
iz dna duše

#78 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by iz dna duše »

muzicar_iz_parka wrote:
Alfons Kauders wrote:
Jeste, samo su ministri iz SDA Bosnjaci, ovi drugi su Jugosloveni i ostali.

Dakle Ibrahimovic i Ahmetovic su sve ove godine bili jedino sto nas dijeli od potpune propasti. Doduse, sad kad bih te zamolio da nabrojis par stvari koje su isti uradili za svog mandata, sumnjam da bi ti i Google pomogao. Isto vazi i za sve ostale ministre u VM koji su najobicnije kite na biciklu i poslusnici stranaka. Da stavis dijete od 15 godina, mogli bi raditi njihov posao, zato jer se njihov posao svodi na klimanje glavom i odradjivanje stranackih naloga.
Ja bi da se mene pita napravio "outsourcing" političkog rukovodstva na svim nivoima vlasti, platio Japancima ili Južnim Koreancima da zaposle nekih 500-1000 službenika (mogu voditi poslove i preko neta), garantujem da bi za 10 godina bili jači od EU prosjeka.

"Outsourcing" bi sigurno bio jeftiniji od ovih, od kojih imamo samo štetu, nikakvu korist.... :thumbup:
Jedinstvo_Manchester

#79 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Jedinstvo_Manchester »

Diox wrote:
FOČANSKI PROPISI wrote: Pročitaj ustav,pa se javi!
Ne kontam, sta zelis reci, da je izbor Komsica bio protiv ustava BiH?
U Ustavu BiH piše u predsjedništvo BiH se biraju tri člana Bošnjak i Hrvat iz Federacije i Srbin iz Republike Srpske tako da Bogićevića ne možete ni kandidovati za člana Predsjedništva iz RS a kamo li da većina u RS podrži za člana predsjedništva bilo kog "Srbina" iz stranke kojoj je centrala u Sarajevu. Bio je onaj jedan nesretnik iz Doboja član SDU-a i još karikaturalniji Slobodan Popović iz SDP-a pa su osvojili svega nekoliko stotina glasova.
CungaLunga

#80 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by CungaLunga »

Nije lako minstrima poslje smjene, nema više toliko državnih firmi gdje mogu kruh pošteno
zarađivati...možda budu prinuđeni da se spuste na kantonalni nivo :sad:
poznanik

#81 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by poznanik »

iz dna duše wrote:Da mi je da doživim da na funkcijama budu najbolji i najsposobniji, nebitno koje su vjere i nacije...ne mogu više da pratim ova dešavanja, muka mi je od svega...pa čovječe, niko, apsolutno niko ne priča o privredi, razvoju, dovlačenju investicija u BIH, oni, na svim nivoima se bave sami sobom... :x
Oni se igraju pokera a mi navijamo i komentarišemo ko vara u igri a ko pošteno igra...Varaju svi, ne valjaju nijedni!

Tačno tako :x

Ma mogu još ove dvije godine, ubijeđen sam da će se od 2014. godine politički odnosi u državi drastično promijeniti, ako ništa - bar će u Federaciji biti kreiran balans...
ultima_palabra

#82 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by ultima_palabra »

Alfons Kauders wrote:O Lagumdziji se glasa, pa onda o Becirovicu, s tim da ako se dobro sjecam, o zlaji glasa DN, a o Denisu PD
O obojici glasa PD, s tim da je za smjenu Zlaje potrebna i većina u DN.
Alfons Kauders

#84 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
Alfons Kauders wrote:O Lagumdziji se glasa, pa onda o Becirovicu, s tim da ako se dobro sjecam, o zlaji glasa DN, a o Denisu PD
O obojici glasa PD, s tim da je za smjenu Zlaje potrebna i većina u DN.
Hvala, znam da je DN nedje u igri :wink:
Diox

#85 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

Katastrofalni rezultati, spletkarenje protiv patriotskih snaga, stari korumpirani i nesposobni kadrovi, "asikovanje" sa sejtanom, sve su to odlike SDA pod vodstvom Tihica koje je danas imalo kresendo u smjeni ministara SDA i u tome da su Srbi i Hrvati dosli u poziciju da mogu smijeniti ministre Bosnjake bez bosnjacke volje.

Sulejman Tihic se hvali na maltene svakom nastupu u medijima, kako je SDA demokratska ovakva i onakva, ako je to, mi cemo vjerovati Sulejmanu Tihicu ako danas podnese neopozivu ostavku na sve vodece stranacke funkcije, jer ne samo sto je spletkarenjem prvo protiv Silajdzica, pa sad protiv Lagumdzije, doveo svoju stranku u opoziciju, on je napravio takvo stanje da su Srbi i Hrvati mogli preglasati Bosnjake i smijeniti sve ministre SDA, a time je protracio desetine hiljada glasova Bosnjaka koje je SDA dobila.

TIHICU, BUDI JEDNOM U SVOM PATETICNOM ZIVOTU ONO ZA STO SE PRODAJES, DEMOKRATA, PODNESI NEOPOZIVU OSTAVKU NA SVE VODECE STRANACKE FUNKCIJE KOJE OBAVLJAS I POKAZI DA TI PRIHVATAS ODGOVORNOST ZA PORAZ VLASTITE STRANKE!

UVEDI NOVE STANDARDE U BH POLITICKU SCENU KOJE SU NORMALNE U DEMOKRATSKIM STRANKAMA I DEMOKRATSKIM ZEMLJAMA, KAD STRANKA DOZIVI NEUSPJEH, LIDER PODNOSI NEOPOZIVU OSTAVKU I DA PRILIKU NOVIM LJUDIMA U STRANCI!
Last edited by Diox on 22/10/2012 17:32, edited 1 time in total.
MuaDib

#86 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by MuaDib »

Sama naslovnica nema veze sa realnošću, jer Dom naroda ne može smijeniti nikoga, bez saglasnosti Predstavničkog doma u kom je većina poslanika iz reda bošnjačkog naroda glasala za smjenu dotičnih.
Diox

#87 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

MuaDib wrote:Sama naslovnica nema veze sa realnošću, jer Dom naroda ne može smijeniti nikoga, bez saglasnosti Predstavničkog doma u kom je većina poslanika iz reda bošnjačkog naroda glasala za smjenu dotičnih.
Je li to ono kao i vecina hrvatskog naroda glasala za Komsica? Danas su Bosnjaci preglasani, najveca bosnjacka stranka je izbacena iz vlasti glasovima Srba i Hrvata. Tu se samo ne krive Srbi i Hrvati, nego i Tihic koji je SDA i Bosnjake doveo u poziciju da ih Srbi i Hrvati tehnicki mogu smijeniti!

A sutra ce i Zlaja dobiti isti poziv da podnese ostavku.

To vam je vasa spletkaroska antibosnjacka borba dala, da imate Dodika i Covica za marsala!
Last edited by Diox on 22/10/2012 17:36, edited 1 time in total.
MuaDib

#88 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by MuaDib »

Diox wrote:
MuaDib wrote:Sama naslovnica nema veze sa realnošću, jer Dom naroda ne može smijeniti nikoga, bez saglasnosti Predstavničkog doma u kom je većina poslanika iz reda bošnjačkog naroda glasala za smjenu dotičnih.
Je li to ono kao i vecina hrvatskog naroda glasala za Komsica?
Kakve veze ima Komšić s ovim. :? :?
Diox

#89 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

MuaDib wrote: Kakve veze ima Komšić s ovim. :? :?
Nema nikakve, ali i SDA i Bosnjaci su danas dobili na isti nacin kao i HDZ i Hrvati kad se birao Komsic.
Alfons Kauders

#90 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Alfons Kauders »

Diox wrote:
MuaDib wrote: Kakve veze ima Komšić s ovim. :? :?
Nema nikakve, ali i SDA i Bosnjaci su danas dobili na isti nacin kao i HDZ i Hrvati kad se birao Komsic.
Ti s nasim ustavnim sistemom imas koliko i ja sa kvantnom fizikom.

Znas li ti uopste koliko ko ima zastupnika u parlamentu, i kako su glasali? Jesi li slucajno cuo za izbore 2010?
muzicar_iz_parka

#91 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by muzicar_iz_parka »

Lud zbunjenog, jedan isjechak iz fahraonovih novina:
Za smjenu su glasali Hasan Bećirović (SDP BiH), Mehmed Bradarić(SDP BiH), Dragan Čović(HDZ BiH), Borjana Krišto(HDZ BiH), Martin Raguž( HDZ 1990), Krunoslav Vrdoljak(SDP BiH), Ognjen Tadić (SDS) i Mladen Ivanić (PDP). Protiv su bili Halid Genjac (SDA), Nermina Kapetanović (SDA), Stjepan Krešić (HSP), Sulejman Tihić (SDA), Staša Košarac (SNSD), Krstan Simić (SNSD) i Dragutin Rodić (DNS).
:?

Da dodam, znači imamo "koaliciju" SDP-SDS-HDZ-PDP vs SDA-HSP-SNSD. :lol:
Banksy

#92 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
JoseMujica wrote:sutra će i Zlatko da padne :lol: :lol: :lol:
Volio bih, kad je dernek nek i hala gori :D

Ako ovo nije za vanredne izbore, ja ne znam šta jeste.
Ovo više nije ni dernek ni cirkus. Ovo je haos, jad, bijeda i sramota.
I odavno je za vanredne izbore.

U stvari, odavno je za ''spontano dešavanje naroda koji frustriran, iz socijalnog bunta, ali i nezadovoljan zbog političkog haosa u zemlji, poduzima protestne akcije strogo kontroliranog nasilja ograničenog intenziteta usmjerenog prema nositeljima izvršne i zakonodavne vlasti ... ''
duh_sa_sjekirom

#93 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by duh_sa_sjekirom »

Meni je najzanimljivije bilo ovo takmičenje proteklog vikenda, u okolici Banja Luke. Disciplina je bila "Ko će se bolje naguziti Dodiku i Čoviću i ko će im ga bolje pofafati".
U zelenim gaćicama nastupio je Suljo Tihić a u crvenim Zlaja Lagumdžija.
Nakon duge, rovovske i neizvjesne borbe, nije bilo pobjednika jer su obojica bili toliko dobri u ovoj disciplini da je stručni žiri na čelu sa Rajkanom Vasićem, bio prinuđen da pomenuti dvoboj proglasi neriješenim...
Termin narednog duela bit će naknadno objavljen a uvest će se i nove poddiscipline " Ko će bolje polizati dupe Dodiku i Čoviću" i "Ko će se kvalitetnije poniziti"... :D
Diox

#94 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Diox »

duh_sa_sjekirom wrote:Meni je najzanimljivije bilo ovo takmičenje proteklog vikenda, u okolici Banja Luke. Disciplina je bila "Ko će se bolje naguziti Dodiku i Čoviću i ko će im ga bolje pofafati".
U zelenim gaćicama nastupio je Suljo Tihić a u crvenim Zlaja Lagumdžija.
Nakon duge, rovovske i neizvjesne borbe, nije bilo pobjednika jer su obojica bili toliko dobri u ovoj disciplini da je stručni žiri na čelu sa Rajkanom Vasićem, bio prinuđen da pomenuti dvoboj proglasi neriješenim...
Termin narednog duela bit će naknadno objavljen a uvest će se i nove poddiscipline " Ko će bolje polizati dupe Dodiku i Čoviću" i "Ko će se kvalitetnije poniziti"... :D
Ja sam otvorio posebnu temu o tome, ali je dobila noge. Dno, dna. Svaki put kad procitam o tome zelim napisati "vrati se Hare, sve ti je oprosteno", pa se onda sjetim SBIH kadrova i prodavanja elektrana, ovaj prodavanja magle, pa me to sve brzo ohladi.
Northstar

#95 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Northstar »

Mislim da HDZ ocekuje da ce nakon danasnjeg glasanja potaknuti SDA da kod predsjednika Federacije isposluje raspustanje federalnog parlamenta i raspisivanje vanrednih izbora. HDZ je uvjeren da bi vanredni izbori doveli do situacije da moze formirati ponovno vlast sa SDA, koja bi brzo zaboravila danasnje glasanje i podjelila plijen onako kako je dijeljen proteklih, sto rece sef ove razvojno orijentisane stranke :lol: SBB-a, 17 godina.

Al' sutra cemo znati vise.
muzicar_iz_parka

#96 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by muzicar_iz_parka »

Ja se čudim što uopšte BiH opstaje, kada je navodno svi ruše.
Neprijatelji su SNSD, SDS (i ostali privjesci iz tog entiteta), HDZ 1&2, SDP i SDA, fahraonova SBB po defaultu izdajnička.
Jedino ostaje HSP kao istinski zaštitnik BiH (mada znamo da oni više sanjaju određenu "konfederaciju" sa CRO).

Onda ispada da je većina naroda koja glasa na izborima luda, blesava i sve najgore kada bira one koji ruše državu. :-)

Moj skromni zaključak je da našim političarima (bez obzira na stranački dres) najbolje odgavara država kakva jeste, uvijek su u nekom nivou vlasti, nema odgovornosti za bilo kakav kriminal (fahraonove oslobađajuće presude, čovićeve oslobađajuće presude, obustavljanje tužbe protiv Mile, itd.). Čak ne postoji ni neki ozbiljan proces protiv privrednog kriminala pred domaćim sudovima, ispadošmo najpoštenija država po tom pitanju.
Za naše političare BiH je zemlja snova, njihova zadovoljnost je slična davanju imuniteta mafijaškim organizacijama od krivičnog gonjenja bez obzira na težak kriminal, ubistva, trgovinu bjelim robljem, itd.
Čak i u afričkim diktaturama političari žive opasnije od ovih naših, nekad pokoji bude potkraćen 20 cm, a kod nas se jedino prirodnom smrću odvajaju od fotelja.

Nikakva drugačija BiH im to nebi omogućila.

Mislim da bi se Obama preselio kod nas kad bi bio svjestan koje beneficije ima, jebeš "airforce one", "camp david" i "bjelu kuću" u odnosu na slobode naših vladajućih "elita".
Samo ne znam pod koji narod da ga stavimo. :D
iz dna duše

#97 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by iz dna duše »

muzicar_iz_parka wrote:Ja se čudim što uopšte BiH opstaje, kada je navodno svi ruše.
Neprijatelji su SNSD, SDS (i ostali privjesci iz tog entiteta), HDZ 1&2, SDP i SDA, fahraonova SBB po defaultu izdajnička.
Jedino ostaje HSP kao istinski zaštitnik BiH (mada znamo da oni više sanjaju određenu "konfederaciju" sa CRO).

Onda ispada da je većina naroda koja glasa na izborima luda, blesava i sve najgore kada bira one koji ruše državu. :-)

Moj skromni zaključak je da našim političarima (bez obzira na stranački dres) najbolje odgavara država kakva jeste, uvijek su u nekom nivou vlasti, nema odgovornosti za bilo kakav kriminal (fahraonove oslobađajuće presude, čovićeve oslobađajuće presude, obustavljanje tužbe protiv Mile, itd.). Čak ne postoji ni neki ozbiljan proces protiv privrednog kriminala pred domaćim sudovima, ispadošmo najpoštenija država po tom pitanju.
Za naše političare BiH je zemlja snova, njihova zadovoljnost je slična davanju imuniteta mafijaškim organizacijama od krivičnog gonjenja bez obzira na težak kriminal, ubistva, trgovinu bjelim robljem, itd.
Čak i u afričkim diktaturama političari žive opasnije od ovih naših, nekad pokoji bude potkraćen 20 cm, a kod nas se jedino prirodnom smrću odvajaju od fotelja.

Nikakva drugačija BiH im to nebi omogućila.

Mislim da bi se Obama preselio kod nas kad bi bio svjestan koje beneficije ima, jebeš "airforce one", "camp david" i "bjelu kuću" u odnosu na slobode naših vladajućih "elita".
Samo ne znam pod koji narod da ga stavimo. :D
Joj što bi Obama kod nas uživao...nikakve odgovornosti, družio bi se sa našim političarima na rakijadama, roštiljijadama, raftingu, na jezerima, na moru, jezerima, planinama, sve to ima u krugu nekih 150 km, ne treba mu air force one i druge "gluposti", ma ljepota....djeca bi mu studirala vani, on bi išao vani, družio se sa dijasporom, malo prodernečio sa njima i vratio se sa viješću kako se "susreo sa samim političkim vrhom i najvećim investitorima koji planiraju "značajna ulaganja u BiH""...p.s. povremeno bi se "posvađao" sa predstavnicima drugih partija i sa neistomišljenicima, pa bi sa njima proveo prvi sljedeći vikend, najbolje na privatnim imanjima, kupljenim od povoljnih kredita Razvojne banke, koja ulaže u to, umjesto u razvoj države.... :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#98 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by plain vanilla »

da mi je bilo vidjeti Tihicevu facu

a ovaj naziv teme je presmijesan, od pominjanja Dodika do bosnjackog izbora :-)
Bosnolog

#99 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by Bosnolog »

plain vanilla wrote:da mi je bilo vidjeti Tihicevu facu

Dodik je upravo sa (Bosicem) Covicem ali i Lagumdzijom dogovorio ovaj scenario,..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#100 Re: Dodik i Covic upravo danas preglasavaju bosnjacki izbor!

Post by JoseMujica »

Bosnolog wrote:
plain vanilla wrote:da mi je bilo vidjeti Tihicevu facu

Dodik je upravo sa (Bosicem) Covicem ali i Lagumdzijom dogovorio ovaj scenario,..
Dodik je najveći u BiH!

možemo ga svi mi ovdje pljuvati, mrziti ili ne znam šta, ali sama ustavna pozicija entiteta određuje da ko u PC ima natpolovičnu većinu diktira tempo čitavoj BiH i zapravo je MC političkih procesa
Post Reply