Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Qler

#76 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Qler »

Citroen po meni pravi dobra auta, i ne bih bjezao od C5 ili DS5 :D:D strasna auta :)
emko1234

#77 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

[/quote]Pogledaj brabus rocket 800, pa onda uporedi. A i ne znam kako mozes limuzinu i cupe poredit :-)[/quote]

Koliko konja po litru ima svaki od njih? Ipak je BMW superiorniji.[/quote]
Glupo je prijatelju poredit limuzinu i cupe, jednostavno nisu auta u istoj grupi!
Mercedes sl65 amg, m6 bmw. To je vec ista grupa :-)
http://www.youtube.com/watch?v=9812XblaCMI
Onako, mangupski
EDIT
Sva ova poredjenja su, hajmo reci levatski. Ko kakva djeca pisete statistike koliko koje auto moze dostici brzinu, ko u bih se fura 300km/h pa treba takvo auto. Ko ima se preko 100k km za takva auta, svi direktori kanom. Svako auto od ova 3 je u pet deka, jedino kompleksas moze reci da bmw/audi/mercedes ne valja a da valja mercedes/audi/bmw. Tema glupa do bola, umjesto da se razmjene iskustva, koji su kvarovi na kojem modelu koje auto odgovara kojim uslovima oni nasli stavljat auta od 300-500k eura. Allahselamet kakva balavurdija.

Ontopic, vidjam dosta novih c220ki, 2010 model. Imal ko ? Kakva su vam iskustva, isplatil se uzet? Naravno, uveo bih ga iz vana/njemacka. Jel ko uvozio ? Kako ide carina ? Cuo sam da gule pofino na ovaj model. Sta je sa audijem a4 2010, iskustva iz prve ruke iko ista ?[/quote]

nisam ih ja ni usporedio. ja sam dao sam repliku na neciji komentar koji je bio usporedba.
poenta prica je da su oni primjerci svoje vrste nacunirani maksimalno i naravno da se mogu poredit cls i m6. to su doslovno vrlo slicna auta. cls je kupe limuzina a m6 GT auto na cijoj je osnovi sad nastala 6ica grancoupe.

tvoje poredjenje je meni gore, poredis dvosjed kabriolet i GT auto. to je vec nidje veze.
i ako ti je tema glupa, uvijek sebi moze probrat temu a ne glumit ovdje tatu dabra. sta tebe zaboli o cemu mi pricamo?
drndalo

#78 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by drndalo »

Ontopic, vidjam dosta novih c220ki, 2010 model. Imal ko ? Kakva su vam iskustva, isplatil se uzet? Naravno, uveo bih ga iz vana/njemacka. Jel ko uvozio ? Kako ide carina ? Cuo sam da gule pofino na ovaj model. Sta je sa audijem a4 2010, iskustva iz prve ruke iko ista ?
Dobar C200-220CDI, 2010, sa <100.000 km je i u Njemackoj tesko naci za manje od 15.000 EUR izvozne cijene, pa da mozes racunati jel' ga bolje traziti ovdanjeg, ako ga ko slucajno prodaje, tipa lizing, banka, i slicno...
Industrialyzer

#79 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Industrialyzer »

emko1234 wrote:boga mi te neko dobro slagao.
brabus rocket R 365,7km/h
bmw m6 g power 372km/h

rocket 800 moze do 380 :mrgreen: i to je brzina oznacena zvjezdicom, nemaju gume za vise ;-)

ali to je bas djecija prica, a mi nismo djeca pa necemo o tome...

Za kolegu sto pita za C220, odilican motor, najprodavaniji u c klasi, bas se po svim paramterima dobro pokazao.
Skenderijaba

#80 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

emko1234 wrote:

nisam ih ja ni usporedio. ja sam dao sam repliku na neciji komentar koji je bio usporedba.
poenta prica je da su oni primjerci svoje vrste nacunirani maksimalno i naravno da se mogu poredit cls i m6. to su doslovno vrlo slicna auta. cls je kupe limuzina a m6 GT auto na cijoj je osnovi sad nastala 6ica grancoupe.

tvoje poredjenje je meni gore, poredis dvosjed kabriolet i GT auto. to je vec nidje veze.
i ako ti je tema glupa, uvijek sebi moze probrat temu a ne glumit ovdje tatu dabra. sta tebe zaboli o cemu mi pricamo?
Balavac, nemam sta s tobom pricat. Cak sta vise, ne pricam ti ni sa cacom pa nemam potrebe ni s tobom. Tako da, za svacije dobro ne obracaj mi se da vas ne bi zabolilo ko sto jednom vec jeste. Smiri sine strasti, da ne bi i ti i tvoj crveni audi zavrsili ti ko lepi tatica zadnji put radi kurcenja. Jednostavno, mani me se ne znas uopste ko sam.
Iskompleksirana osoba koja je "dobila znanje" nakon kupovine audija, od koga nego do tate, pa kanom postala kabadahija, sve shatro zna. Pa sto se samnom, primitivac jedan primitivni, svaki put upitas kad si tako kurcevit?
Sarajevo je dijete, nije manhattan pazi malo jezik taj :)
Ontopic, znam da c220ka ima odlican motor, zato sam se za njeg i odlucio. Imo sam c200, nenormalnih problema oko motora je bilo, doduse bio je okac 2007god. Gledo sam neke cijene ovdje kod nas, bas gule uveliko na ovom modelu. Dostize cijenu i do 45k km, osnovni paket o amg-u da i ne pricam. Vani bi se dao dobar, s malo km/ocuvan, naci za nekih 12k eura. Opet, ima finih a4 2k10 modela, nije ni neka velika para u pitanju. Ili ipak mozda neki bmw u ovom segmentu, kakve su preporuke?

drndalo wrote:
Dobar C200-220CDI, 2010, sa <100.000 km je i u Njemackoj tesko naci za manje od 15.000 EUR izvozne cijene, pa da mozes racunati jel' ga bolje traziti ovdanjeg, ako ga ko slucajno prodaje, tipa lizing, banka, i slicno...
Ma vjeruj mi, imo sam c200 2007godiste, preso sam s njim 480.000km. Nakon 300k imo sam problema sa motorom, tj sa nosacem motora. Moro sam komplet set mjenjati. Ne bi ni trazio ispod 100k, do 150k km se da naci, takodjer nebi ni automatik, ukoliko dodje do kakvog kvara, doljni sam u ovoj vukojebini kako god pogledas. Kako ide carina, koliko bi trazili na 220ku cdiu 2010 sa nekih 150k km?

Jedan zanimljiv podatak, sa w124kom sam preso 1.200.000+ km, samo sto ga po vodi vozio nisam, nikakvih problema sa motorom nisam imo. Dok stari, sa audijem, je stao na 450.000km. Pocelo pucat unutra sve zivo, mati ga nije mogla spsait. Da ne spominjem cinjenicu da ga je cuvo ko oko u glavi, jednostavno nije za duge staze
Last edited by Skenderijaba on 23/10/2012 17:50, edited 3 times in total.
covjek1

#81 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

skenderijaba komentari su ti suvisni, ovdje pricamo o autima
Skenderijaba

#82 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

covjek1 wrote:skenderijaba komentari su ti suvisni, ovdje pricamo o autima
A o cemu ja pricam, razbijanju atoma ?
covjek1

#83 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by covjek1 »

Skenderijaba wrote: A o cemu ja pricam, razbijanju atoma ?
Ne znam, procitaj svoj prethodni post i vidi.
Skenderijaba

#84 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

covjek1 wrote:
Skenderijaba wrote: A o cemu ja pricam, razbijanju atoma ?
Ne znam, procitaj svoj prethodni post i vidi.
Manje offtopica, vise citanja. Dobronamjeran savjet, otvori oci bolje
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#85 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

emko1234 wrote:sta ce alfa na temi o bmwu, mercu i audiju?
pagani ima godinama ugovor s mercedesom. ljudi nemaju para da ulazu u razvoj svog motora, lakse je kupit necije i nacunirat ga.
pagani je meni samo razvikano ime za dokone bogatase. ne znam vala da se i po cemu pagani dokazao u autoindustriji. uvijek je pravio skupa auta koja su uvijek bila broj 2 il cak 3 u necemu.
prvo ih je jebo koensiegg cc pa onda kasnije bugatti veyron. kasnije je dosao aventador a boga mi i malo komercijalnija auta.
bmw m6 Gpower je brzi od pagani huayre.
Ja nisam prvi spomenuo Alfu :D .
Mislim da Pagani nije razvikano ime. Mislim da je njegov osnivac Horacio mozda jedan od najvecih genijalaca u autoindustriji trenutno. Citao sam prije o njegovom radu u Lamborghiniju i projekte koje je imao tamo. Covjek je radio sa karbonskim vlaknima npr kad ih nije bilo ni u F1.
Npr EVO magazin je njegovu Zondu proglasio autom desetljeca itd itd
Ko ga je jebo? Zato sto su brzi od 0-100 ili od 0-300,covjek se uopste ne fura da mu auto ide 400+ km/h,ali zato napravi auto da je najbrze na Ringu (Pagani Zonda R). Brzi npr od Aventadora za tricavih 38 sec ili sitnih 55 sec brze od Bugattia i 45 sec od Koensiegg-a.
Brdar

#86 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Brdar »

vozio se u mecki E 270 CDI i A6 tfsi (nezz kolka zapremina) al auta kidaju, svi su u pet deka, al nekako mi je audi pravi gospodski politicarski 'nako meni drazi :D
Last edited by Brdar on 23/10/2012 21:10, edited 1 time in total.
Brdar

#87 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Brdar »

,,,
Skenderijaba

#88 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

Brdar wrote:Sve tri marke su u 5 deka, sve je stvar ukusa, pogledajte motore, priblizne snage, oprema isto, d\s\v slicno, cijena u 5 milja (naravno u istim klasama npr. A6 \ 5\ e klasa\

Da vas pitam, zar moze auto od 100k da ne valja, pa naravno da valja,

ja teme, isto da kazes, nije sija jest vrat :D
Auto valja i do 200k, samo sto nasa elita je navikla vozat se u autima iz salona. :D Po mogucnosti cijene 500k eura, ispod ne dolazi u obzir. Ocam' vidjet ce me treba da se vozam u autu od 50milja, nece me pogledat.
Davno sam ja reko da su sve tri marke u pet deka. Samo ce kompleksi presudit i reci ovaj je bolji, ovaj ne valja. Jednostavno, koje god auto od ova 3 uzmes ne mozes pogrijesit. Ipak, treba obratit paznju na fabricke greske modela i te sitne "prehlade".
emko1234

#89 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

Skenderijaba wrote:
emko1234 wrote:

Balavac, nemam sta s tobom pricat. Cak sta vise, ne pricam ti ni sa cacom pa nemam potrebe ni s tobom. Tako da, za svacije dobro ne obracaj mi se da vas ne bi zabolilo ko sto jednom vec jeste. Smiri sine strasti, da ne bi i ti i tvoj crveni audi zavrsili ti ko lepi tatica zadnji put radi kurcenja. Jednostavno, mani me se ne znas uopste ko sam.
Iskompleksirana osoba koja je "dobila znanje" nakon kupovine audija, od koga nego do tate, pa kanom postala kabadahija, sve shatro zna. Pa sto se samnom, primitivac jedan primitivni, svaki put upitas kad si tako kurcevit?
Sarajevo je dijete, nije manhattan pazi malo jezik taj :)
Ontopic, znam da c220ka ima odlican motor, zato sam se za njeg i odlucio. Imo sam c200, nenormalnih problema oko motora je bilo, doduse bio je okac 2007god. Gledo sam neke cijene ovdje kod nas, bas gule uveliko na ovom modelu. Dostize cijenu i do 45k km, osnovni paket o amg-u da i ne pricam. Vani bi se dao dobar, s malo km/ocuvan, naci za nekih 12k eura. Opet, ima finih a4 2k10 modela, nije ni neka velika para u pitanju. Ili ipak mozda neki bmw u ovom segmentu, kakve su preporuke?

drndalo wrote:
Ma vjeruj mi, imo sam c200 2007godiste, preso sam s njim 480.000km. Nakon 300k imo sam problema sa motorom, tj sa nosacem motora. Moro sam komplet set mjenjati. Ne bi ni trazio ispod 100k, do 150k km se da naci, takodjer nebi ni automatik, ukoliko dodje do kakvog kvara, doljni sam u ovoj vukojebini kako god pogledas. Kako ide carina, koliko bi trazili na 220ku cdiu 2010 sa nekih 150k km?

Jedan zanimljiv podatak, sa w124kom sam preso 1.200.000+ km, samo sto ga po vodi vozio nisam, nikakvih problema sa motorom nisam imo. Dok stari, sa audijem, je stao na 450.000km. Pocelo pucat unutra sve zivo, mati ga nije mogla spsait. Da ne spominjem cinjenicu da ga je cuvo ko oko u glavi, jednostavno nije za duge staze
ne pricas mi s cacom?
mozda bi ga trebao nazvat da popricate, jer pricas ko da znas o cemu pricas a bojim se da nemas pojma. zapravo ja te molim da ga nazoves, jer me bas zanima koga i kad si ti to vidio da je mogao nesto da uradi meni il njemu.

jer ti si na dobrom tripu, a krijes se iza imena. ako vec mislis da se znamo, onda me podsjeti odakle se znamo. al pazi, lajes u prazno. ne znamo se, al ako se upoznamo i budes imao ovaj kurceviti stav, budi siguran da ces zaplakat kosto nikad nisi plakao.
i ako nisi znao pise se sa mnom a ne samnom.
Skenderijaba

#90 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

emko1234 wrote: ne pricas mi s cacom?
mozda bi ga trebao nazvat da popricate, jer pricas ko da znas o cemu pricas a bojim se da nemas pojma. zapravo ja te molim da ga nazoves, jer me bas zanima koga i kad si ti to vidio da je mogao nesto da uradi meni il njemu.

jer ti si na dobrom tripu, a krijes se iza imena. ako vec mislis da se znamo, onda me podsjeti odakle se znamo. al pazi, lajes u prazno. ne znamo se, al ako se upoznamo i budes imao ovaj kurceviti stav, budi siguran da ces zaplakat kosto nikad nisi plakao.
Sine, nemoj da ti samare bezveze udaram. Dosta ti je kurcenja preko foruma, dok se uzivo klepas usima po obrazima. Bolan, sto pokusavas glumit forumskog mangupa? Ja se krijem iza nika jeli :lol: Imas naselje, kad god hoces dodji pa se uvjeri :) Za vise informacija posalji privatnu poruku, ipak si ti dijete za mene. Ali ce se sjetit tvoj pajdo stari, isti onaj koji je imo kurcevit stav ko sto si ti imo, pa sam ga moro milovat ispred platoa.
Posalji mi privatnu poruku, dogovorit cemo se. Veceras na skenderiji, pa da mi pokazes kako cu ja to plakat ko sto nikad nisam :lol: :lol: :lol: ja levata mati mila. Obavezno i auto dovuci, trebat ce ti da mi brises suze
Brdar

#91 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Brdar »

,,,
emko1234

#92 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

Skenderijaba wrote:
emko1234 wrote: ne pricas mi s cacom?

Sine, nemoj da ti samare bezveze udaram. Dosta ti je kurcenja preko foruma, dok se uzivo klepas usima po obrazima. Bolan, sto pokusavas glumit forumskog mangupa? Ja se krijem iza nika jeli :lol: Imas naselje, kad god hoces dodji pa se uvjeri :) Za vise informacija posalji privatnu poruku, ipak si ti dijete za mene. Ali ce se sjetit tvoj pajdo stari, isti onaj koji je imo kurcevit stav ko sto si ti imo, pa sam ga moro milovat ispred platoa.
Posalji mi privatnu poruku, dogovorit cemo se. Veceras na skenderiji, pa da mi pokazes kako cu ja to plakat ko sto nikad nisam :lol: :lol: :lol: ja levata mati mila. Obavezno i auto dovuci, trebat ce ti da mi brises suze
starom mi i dalje ne zvoni telefon.
hoces li nazvat il neces da vidim gdje si i kad si i kome si palio samare jazavce s foruma?
061 130 550
ceka..
Skenderijaba

#93 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

emko1234 wrote: starom mi i dalje ne zvoni telefon.
hoces li nazvat il neces da vidim gdje si i kad si i kome si palio samare jazavce s foruma?
061 130 550
ceka..
:lol: :lol: Dijete, jeli me to pokusavas navuci ? Dodji veceras, reko sam ti. Kod skenderije, iza platoa. Obecajem ti neces znat odakle te sastavilo, past ces ko letva. Pravo da kix.ba ima objavit jedan clanak, za crne hronike. Konta balavac ima para, pa moze manipulisat narodom :lol:
Last edited by Skenderijaba on 23/10/2012 18:20, edited 1 time in total.
Brdar

#94 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Brdar »

,,,
Last edited by Brdar on 23/10/2012 21:11, edited 1 time in total.
Brdar

#95 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Brdar »

,,,,
Last edited by Brdar on 23/10/2012 21:11, edited 1 time in total.
mali_milojica

#96 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Brdar wrote:emko1234 u najmanju ruku si smijesan, viddi se da vozis audi :lol:

audia voze samo seljachine koje se docepaju para, ima ih na izvoz po gradu, a mecku BMW i volvo elita i gospoda
Dileri :lol:
Za Mercedesa i Volva se slazem.
Mada kada god vidim Merc sjetim se Zike Pavlovica,njegovog nivoa i poznatog "Znas kad ce on da ima Mecku? Nikad !"
Last edited by mali_milojica on 23/10/2012 18:25, edited 1 time in total.
emko1234

#97 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by emko1234 »

Skenderijaba wrote:
emko1234 wrote: starom mi i dalje ne zvoni telefon.
061 130 550
ceka..
:lol: :lol: Dijete, jeli me to pokusavas navuci ? Dodji veceras, reko sam ti. Kod skenderije, iza platoa. Obecajem ti neces znat odakle te sastavilo, past ces ko letva.
pa sta je kad si mangup, nemam te sta navlacit.
ti si taj koji prica da je ovo il da je ono
spominjes mi starog, koji je za tebe Bog koji je sisao s neba.
ja ti samo kazem, kad imas muda pisat pizdarije ovdje. budi mangup i nazovi covjeka od 60 godina i predstavi se i reci mu odakle ti pravo da ga spominjes, i reci mu kad i gdje je to nesto bilo o cemu ti pricas.
i onda nije nikakav problem, samo reci vrijeme i mjesto.
seljacino nepismena, mora da si s trebevica. IMO, OBECAJEM, JELI, SAMNOM.
pa takav coban kosto si ti nije mogao cipele brisat mom starom, a kamoli doci u bilo kakvu vrstu kontakta o kojem ti pricas.
ja ti kazem, cekamo poziv i ja i stari. samo nazovi.
Skenderijaba

#98 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

Skenderija emko, iza platoa, tacnije kod grawe zgrade, iza starog obdanista. Veceras, tj ujutru 2-3h. Nemoj mi suplje "imam zivot, ne mogu se s tobom ganjat." Dokazi ta muda o kojima pricas, da vidimo jesil spreman lezati.
mali_milojica

#99 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by mali_milojica »

Posto si prvi poceo prozivati,dokazi ti svoja muda pa nazovi. Covjek ti je dao broj. Pusti se sada vadione.
Skenderijaba

#100 Re: Audi vs BMW vs Mercedes-Benz

Post by Skenderijaba »

mali_milojica wrote:Posto si prvi poceo prozivati,dokazi ti svoja muda pa nazovi. Covjek ti je dao broj. Pusti se sada vadione.
Ma kakva vadiona budalo, ja mu nudim da to zavrsimo na licu mjesta. Pa nije mi ovo prvi put da radim, da ga nazovem pa da moze kasnije koristit protiv mene. E djeco, jos se mora ucit. Emko, neces znat odakle, a ni ko te je sastavio. Past ces, ko letva. Bujrum, 02-03h
Post Reply