Dzeparosi u SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Saka

#76 Re: Dzeparosi u SA

Post by Saka »

Slažem se. Policija kod nas isključivo radi ono što im se naredi taj dan. Ako im se kaže danas ćete hvatati prekršaje na toj raskrsnici i naplatiti toliko i toliko kazni oni će to raditi i ništa drugo ih ne zanima. I rado će i nedužnog kazniti jer valja ispuniti kvotu za taj dan i napuniti budžet. Ako šta kapne sa strane direkt u džep dobro i jest.

A ako neko proleti na motoru 200 na sat to se njih ne tiče, ako neko počne pucati oni će se sakriti, ako se neko parkira na nedozvoljenom mjestu oni će nijemo posmatrati, ako im priđeš da šta prijaviš još će te napasti i legitimisati.

Nisu tu toliko krivi ni sami policajci (koji btw uglavnom nemaju tri osnovne ni većinu zuba u glavi) već sistem u MUP-ovima na nižem nivou koji je toliko truo da dozvoljava i ohrabruje korupciju, laži i kriminal među policijom. I da niko od stranaka za koje glasamo tu ne vidi problem niti želi išta da riješi.
hrastov žižak

#77 Re: Dzeparosi u SA

Post by hrastov žižak »

Melami wrote:
sema911 wrote:.,
Ako treniras neki borilacki sport i udjes u neki fizicki obracun sa nekim, dobro ces najebati od policije. Nema veze sto nisi kriv.
Zaboravi sto hrastov zizak i Smail aga pisu, ovaj prvi je rom a drugi je djeparos, zar niste skontali.
I to ka smiješno. Šta FOX uradi ljudskom mozgu. Jadno.
Last edited by hrastov žižak on 20/10/2012 18:11, edited 1 time in total.
Kemal Malovčić

#78 Re: Dzeparosi u SA

Post by Kemal Malovčić »

fox gori od pinka definitivno
Smail Aga

#79 Re: Dzeparosi u SA

Post by Smail Aga »

Melami wrote:
Ako treniras neki borilacki sport i udjes u neki fizicki obracun sa nekim, dobro ces najebati od policije. Nema veze sto nisi kriv.
Zaboravi sto hrastov zizak i Smail aga pisu, ovaj prvi je rom a drugi je djeparos, zar niste skontali.
@ Melami duso draga,samo da te podjetim da se Rom pise velikim slovom. Posveti malo vremena osnovnom obrazovanju,potrebno ti je stvarno :D :D :D
hrastov žižak

#80 Re: Dzeparosi u SA

Post by hrastov žižak »

Smail Aga wrote:
Melami wrote:
@ Melami duso draga,samo da te podjetim da se Rom pise velikim slovom. Posveti malo vremena osnovnom obrazovanju,potrebno ti je stvarno :D :D :D
pa za njega Rom nije pripadnik etničke skupine, nego zanimanje :lol:
Smail Aga

#81 Re: Dzeparosi u SA

Post by Smail Aga »

sema911 wrote:
Smail Aga wrote:
sema911 wrote:zbog jednog dzeparosa mozda i zavrsim u zatvoru al eto posto je postenba drzava i trebam

desilo se prije 9 mjeseci ja i drug sa treninga sjedemo za nas neobicno na trolu mrsko nam pjeske na pocetnoj na dobrinji idemo do grbavice,. ja tek poceo sa njim trenirat neke borilacke sta vec jer mi dosadilo u zivotu dobijat batine pa da probam,. negdje kod fahdove udjose dvojca ja sam pred njima izvadio tel i u trenerku nako nosalantno u dzep da ce ko probat ukrast nesto nisam ni sumnjo tel je kosto nekih 100njak km stajli smo nazad i ti tipovi oko nas smiju se pricaju svasta malo se guraju a i guzva u troli,. ja sam par pouta koristio tel i kako staje trola u hrasnom osjetim neko nesto mi gurnu udzep( prva pomisao nije se valjda kako zensko naslo da ufati) medjutim ovi tipovi samo trk iz trole drug je skonto i kreno za njima i ja isto stignemo ih u onoj ulici prema restoran ruza e jbga sta u tom trenutku radit drug ima te neke crne pojaseve ja nako bjesan a jos me ovaj naucio svemu priznam jesam ga izmlatio onaj drugi je malo bolje prosao,. policja je dosla za nekih par sekundi ko ju je zvao neznam rekli su da su primili anonimnu dojavu da neki momci mlate "djecu", tada drrotovi su rekli da eto moraju izvrsit uvidjaj jer su javili stanici da vide ko mlati djecu i da nas nemogu pustit,. bilo mi je ok hajd valjda cu se izvuc ko i svi kriminalci medjutim ovi su napisali da su dobili i razne bolesti,. po nas i mene najvise je otezavajuca okolnost bio taj trening to je da sam se bavio tim borilackim vjestinama,. al eto cekam tu presudu nasli smo neke stele kazu bice samo uslovna i neka novcana,.
mada ne zalim ni da zavrsim u zatvor jer ipak je ovaj zavrsio ko trajni invalid podlakticu mu ni nakas nije uspjeo popravit 8-)
volio bi da hoce ovdje uvest one lude arapske zakone,., ono kojom si rukom ukro tu stavi na cjepalo da ti je muhamed oduzme,.,
Ocito da se radi o opasnim nasilnicima. Za nanosenje teskih tjelesnih povreda koji si ti nanio tom djetetu ako ima drzave i pravde,treba ti odrezati bar 5 godina. Jer sutra-prekosutra ces nekoga drugoga napasti. :x :x
mozda tebe il nekog slicnog tebi jer ste vi zlatna djeca ne kradete ne bodete djecu po trolebusima mozda si i neki politicar pa ono ne krades direktno vec kroz papire
a sta sam trebo postupit odvojio zadnju marku da kupim taj tel. nisam jeo posteno stedio za njega i nadje se neki sminker mangup jesam ga trebo zamolit da mi vrati platit mu nagradit ga take treba samo na giljotinu i mene jer sam presao granicu,. sta da je na mom mjestu bila neka zena neko djete koje bi ostalo i plakalo,. jesam pretjero priznajem al opet cu volio bi ga opet srest i drugu postenu mu rukicu "poravit" i njemu i ostalim sto kradu,
Znaci ,priznao si da si pretjerao !! Da li si bio musko i pred sudijom i rekao : Gospodine sudija,ja sam pretjerao,kaznite me po zakonu ,ja sam odraslo musko i spreman sam i sposoban podnijeti posljedice onoga sto uradim. Ili muskost pokazujes tukuci samo jadnu,malu,neuhranjenu romsku djecu :? :?
JThomas

#82 Re: Dzeparosi u SA

Post by JThomas »

ja iskreno ne viđam nešto puno roma među džeparošima, uglavnom su svijetlog narkomanskog tena i upalih obraza :D
zznnnnn

#83 Re: Dzeparosi u SA

Post by zznnnnn »

Smail Aga wrote: Znaci ,priznao si da si pretjerao !! Da li si bio musko i pred sudijom i rekao : Gospodine sudija,ja sam pretjerao,kaznite me po zakonu ,ja sam odraslo musko i spreman sam i sposoban podnijeti posljedice onoga sto uradim. Ili muskost pokazujes tukuci samo jadnu,malu,neuhranjenu romsku djecu :? :?
Da li bi to isto pisao da je taj isti djecak trgnuo tvojoj zeni/kcerci lanac sa vrata ili ukrao tebi novcanik a tebi tek legla plata i to u kesu, pa ti naredni mjesec gladan ? (ovo su bili primjeri, ne znam da li uopste imas zenu i djecu)
A ako ih vec toliko volis fino na rasksrnice, sve ih pokupi pa dovedi kuci da ti budu
ultima_palabra

#84 Re: Dzeparosi u SA

Post by ultima_palabra »

JThomas wrote:ja iskreno ne viđam nešto puno roma među džeparošima, uglavnom su svijetlog narkomanskog tena i upalih obraza :D
Ma ja, ljudi su obično oprezniji prema Romima, tako da se ne bi hljeba najeli od te djelatnosti.
burekodsira

#85 Re: Dzeparosi u SA

Post by burekodsira »

nisu samo džeparosi u pitanju, ima tu njih dosta (pljačkaroša) koji potežu nož i traže pare ili mobitel... kako cigi tako i ostali klošari
ladydarling

#86 Re: Dzeparosi u SA

Post by ladydarling »

imam predrasude prema romima i to ne krijem... sto je neko u prethodnim komentarima rekao sami su krivi sto ih gledamo drugacije na ostale ljude... nisam rekla da su samo oni ti koji kradu, otimaju i sl. alii ono sto mislim jeste da im ne treba vjerovati... ima jedan mjesec otprilike, na otoci, dok sam bila u automobilu, jedan od njih sa vodom i spuzvom u ruci trazi pare,, iz dzepa vadim sicu i dajem mu pola marke ali u feninzima... pokusavam i marku izvaditi iz dzepa.. ali pali se semafor i kazem mu drugi put, jer vec ljudi sviraju... a on pogleda ono sta sam mu dala, kaze jebo feninge i baci... pa ljudi moji to mogu samo oni, jer svaki pametan covjek zna kako je tesko zaraditi novac i da treba cjeniti svaki fening.. ali ocito je da svi ne razmisljamo isto... i ovi sto ih opravdavaju neka izvole, njihova stvar, rekla sam svoje misljenje pri kojem cu uvijek ostati... a uostalom tema jeste Dzeparosi u SA kojih ima tonu,, kako cigana tako i onih za koje nikad ne bismo rekli da su to sto jesu... ono sto je bbilo za cilj jeste da ukoliko ljudi imaju fotografiji takvih, stave, koliko toliko da pokusamo djelovati pozitivno i ko zna, mozda se posreci nekome i bas zahvaljujuci ovoj temi spasi svoj novcanik...
sema911

#87 Re: Dzeparosi u SA

Post by sema911 »

zznnnnn wrote:
Smail Aga wrote: Znaci ,priznao si da si pretjerao !! Da li si bio musko i pred sudijom i rekao : Gospodine sudija,ja sam pretjerao,kaznite me po zakonu ,ja sam odraslo musko i spreman sam i sposoban podnijeti posljedice onoga sto uradim. Ili muskost pokazujes tukuci samo jadnu,malu,neuhranjenu romsku djecu :? :?
Da li bi to isto pisao da je taj isti djecak trgnuo tvojoj zeni/kcerci lanac sa vrata ili ukrao tebi novcanik a tebi tek legla plata i to u kesu, pa ti naredni mjesec gladan ? (ovo su bili primjeri, ne znam da li uopste imas zenu i djecu)
A ako ih vec toliko volis fino na rasksrnice, sve ih pokupi pa dovedi kuci da ti budu

romi nisu bili vec se jedan zove amer zivi na grbavici mozda ga znas izbacili ga iz masinske jer je nekog profesora napo tako nesto to je bilo u drugom razredu srednje,.
a sudiji i da sam rekao on je dobio svoj dzeparac da mi progleda kroz prste ko sto gleda svim kriminalcima
Melami

#88 Re: Dzeparosi u SA

Post by Melami »

sema911 wrote: romi nisu bili vec se jedan zove amer zivi na grbavici mozda ga znas izbacili ga iz masinske jer je nekog profesora napo tako nesto to je bilo u drugom razredu srednje,.
a sudiji i da sam rekao on je dobio svoj dzeparac da mi progleda kroz prste ko sto gleda svim kriminalcima
Ajd ohladi i ti. Neka si ga prebio al dosta te je.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#89 Re: Dzeparosi u SA

Post by un1ted »

Treba ih nalupat da krv pisaju mjesec dana minimum! Ovi sto moralisu kako ne treba primjeniti silu, drugu pricu bi pricali da se desi nekom clanu njihove pordodice :)
muha_sa

#90 Re: Dzeparosi u SA

Post by muha_sa »

treba napisat post, al treba i prije neg se klikne na ovo pošalji prvo kliknut na ovo Prikaz pa još jednom procitat te onda slat :-)
blesava

#91 Re: Dzeparosi u SA

Post by blesava »

Smail Aga wrote:
sema911 wrote:zbog jednog dzeparosa mozda i zavrsim u zatvoru al eto posto je postenba drzava i trebam

desilo se prije 9 mjeseci ja i drug sa treninga sjedemo za nas neobicno na trolu mrsko nam pjeske na pocetnoj na dobrinji idemo do grbavice,. ja tek poceo sa njim trenirat neke borilacke sta vec jer mi dosadilo u zivotu dobijat batine pa da probam,. negdje kod fahdove udjose dvojca ja sam pred njima izvadio tel i u trenerku nako nosalantno u dzep da ce ko probat ukrast nesto nisam ni sumnjo tel je kosto nekih 100njak km stajli smo nazad i ti tipovi oko nas smiju se pricaju svasta malo se guraju a i guzva u troli,. ja sam par pouta koristio tel i kako staje trola u hrasnom osjetim neko nesto mi gurnu udzep( prva pomisao nije se valjda kako zensko naslo da ufati) medjutim ovi tipovi samo trk iz trole drug je skonto i kreno za njima i ja isto stignemo ih u onoj ulici prema restoran ruza e jbga sta u tom trenutku radit drug ima te neke crne pojaseve ja nako bjesan a jos me ovaj naucio svemu priznam jesam ga izmlatio onaj drugi je malo bolje prosao,. policja je dosla za nekih par sekundi ko ju je zvao neznam rekli su da su primili anonimnu dojavu da neki momci mlate "djecu", tada drrotovi su rekli da eto moraju izvrsit uvidjaj jer su javili stanici da vide ko mlati djecu i da nas nemogu pustit,. bilo mi je ok hajd valjda cu se izvuc ko i svi kriminalci medjutim ovi su napisali da su dobili i razne bolesti,. po nas i mene najvise je otezavajuca okolnost bio taj trening to je da sam se bavio tim borilackim vjestinama,. al eto cekam tu presudu nasli smo neke stele kazu bice samo uslovna i neka novcana,.
mada ne zalim ni da zavrsim u zatvor jer ipak je ovaj zavrsio ko trajni invalid podlakticu mu ni nakas nije uspjeo popravit 8-)
volio bi da hoce ovdje uvest one lude arapske zakone,., ono kojom si rukom ukro tu stavi na cjepalo da ti je muhamed oduzme,.,
Ocito da se radi o opasnim nasilnicima. Za nanosenje teskih tjelesnih povreda koji si ti nanio tom djetetu ako ima drzave i pravde,treba ti odrezati bar 5 godina. Jer sutra-prekosutra ces nekoga drugoga napasti. :x :x
Nek ga je napao i namlatio kad ga roditelji nisu mlatili i odjgajali kad je trebalo. danas ce ukrast nekome mobitel u troli, a stura ce upast kakvoj nani u kuci i ubit je za 300 maraka penzije. Vjerujem da ovaj momak koji je napisao ovaj post, nije nasilnik i da ne bi iz cista mira napadao ljude po gradu i lomio im kosti.
Bodkin

#92 Re: Dzeparosi u SA

Post by Bodkin »

Melami wrote:
sema911 wrote: romi nisu bili vec se jedan zove amer zivi na grbavici mozda ga znas izbacili ga iz masinske jer je nekog profesora napo tako nesto to je bilo u drugom razredu srednje,.
sta je problem? da je srece pola grada bi dalo po marku momku za odbranu umjesto sto daju prosjacima na ulici
Cholina_Lokica

#93 Re: Dzeparosi u SA

Post by Cholina_Lokica »

Samo lomit ekstremitete bagri i ne cekat policiju :mrgreen:

Nisam imala nekih vecih incidenata, jednom su mi samo pokusali uzeti mobitel, jadna djecica sa nozevima, pustila kera i razbjezali se kud koji, i nedavno su nekakva cetvorica onako silni, napuhani, nabacili zajebane face i krenuli put mene, u tom su pascad mi izasla iz zbunja i stali ispred mene, i od cetvorice napuhanih zajebanih su ispala cetvorica jako mrsavih likova koji gledaju kuda da pobjegnu od mene :lol: Delegati valjda kontali na povodcu pudla sta li... :lol:
Melami

#94 Re: Dzeparosi u SA

Post by Melami »

Bodkin wrote:
Melami wrote:
sta je problem? da je srece pola grada bi dalo po marku momku za odbranu umjesto sto daju prosjacima na ulici
Sa ovim je vec pretjerao. Ovo ne bi trebao na forumu pisati.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#95 Re: Dzeparosi u SA

Post by un1ted »

A sto ne bi trebao kada je to vec opstepoznato ? Veci kriminalci potplacuju sud pa im se progleda kroz prste, a on bi sto je jednog sljama od covjeka preibio trebao u zatvor ? Ma ja..
Bodkin

#96 Re: Dzeparosi u SA

Post by Bodkin »

Melami wrote:
Bodkin wrote:
tacno ali sam ja i dalje na njegovoj strani
Melami

#97 Re: Dzeparosi u SA

Post by Melami »

Bodkin wrote:
Melami wrote:
Bodkin wrote:
i ja sam na njegovoj strani, nisam rekao da sam protiv njeg.
Melami

#98 Re: Dzeparosi u SA

Post by Melami »

nimajneb wrote:A sto ne bi trebao kada je to vec opstepoznato ? Veci kriminalci potplacuju sud pa im se progleda kroz prste, a on bi sto je jednog sljama od covjeka preibio trebao u zatvor ? Ma ja..
Pa ovo je vec kur*enje, hoce da nam kaze kako je on faca, ima nekog preko koga je potplatio sudiju itd.
Koliko se sjecam, ovo je protiv pravila foruma.
Smail Aga

#99 Re: Dzeparosi u SA

Post by Smail Aga »

Bodkin wrote:
Melami wrote:
Bodkin wrote:
To ne govori nista o njemu ili o temi ali nam kaze sve o tebi :D :D :D
Smail Aga

#100 Re: Dzeparosi u SA

Post by Smail Aga »

zznnnnn wrote:
Pa ne zivim u Zanzibaru,nego u Sarajevu :D :D Naravno da su se horde narkomana,sitnih kriminalaca i nasilnika dotakli i moje porodice. Nedavno sam isao pred banku,da pratim tetku da digne penziju ( bas zbog ove situacije ),prije nego sto sam se sastao sa njom ,joj je mali narkoman priletio i pokusao oteti ceker. Pristupio sam uhvatio ga,opalio jednu vaspitnu iza uha i pustio. Dvaputa sam veci od njega 10 puta jaci i ludzi i sta sada treba, izivljavati se nad jadnikom. Njega je zivot dovoljno kaznio,pod prvo sto je narkoman a pod drugo sto mora zivjeti u ovakvoj zemlji i sa nama ovakvima.
Post Reply