Koliko traje procedura razvoda braka?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
The BEN10

#76 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by The BEN10 »

plain vanilla wrote:
The BEN10 wrote:Izvinjavam se ako to nije dovoljno jasno, ali naravno da su krivi oboje. Radi se samo o tome da suprug/otac zbog eventualnih nesuglasica sa suprugom ne gleda na stvari realno i objektivno. Ljudi vruće glave hoće svašta uraditi/reći. No, zar baš "rodica" mora biti dodatno ulje na vatru koje će nečiju nesreću još više povećati (ovdje i dalje prvenstveno mislim na nevinu dječicu). Umjesto da traži od tog tipa da rasčisti sa svojom ženom koju je nekad molio i prosio za brak, pa da se onda ona nametne, ona ulijeće u priču.
A vidim, muškima na forumu itekako godi priča o tome: "imati nešto sa strane".
kakva vruca glava, pa ne zive skupa 2 godine
Pod vrućom glavom sam mislio na sam početak veze. Naravno da mu glava nije vruća nakon toliko godina zajedno.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#77 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by plain vanilla »

The BEN10 wrote:
plain vanilla wrote:
Pod vrućom glavom sam mislio na sam početak veze. Naravno da mu glava nije vruća nakon toliko godina zajedno.
ne znam kako neki stisnu ove postove, kao da se post placa po broju entera

pa ne znas ti sta je bilo u tom braku, ali si odmah krenuo s napadima na zenu

ako muz i zena ne znaju da su u braku, ako njih dvoje ne brinu o "nevinoj djecici", zasto bi to trebala raditi treca osoba (musko ili zensko svejedno)

za razvod braka ili preljubu nije kriva treca osoba, uvijek je krivac muz ili zena
oni su se zaklinjali na vjernost, a ne ljubavnica/ljubavnik
alchak.ba

#78 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by alchak.ba »

The BEN10 wrote:
mirelaspirt1 wrote:alchak imam pitanje za tebe .Moja rodica se zabavlja sa ozenjenim vec 6 god a on se kao "vec"razvodi od svoje zene ima 2 i po godine ,i na sud su isli tamo vamo,kao onda mu zena ne dodje ,pa bolesna sudinica uvijek nesto ee sad interesuje me koliko stvarno traje taj razvod ,oni imaju djecu da li je to mozda razlog sto ne moze da se razvede il ustvari se on nikad nece razvesti i laze je svo vrijeme .Pozz veliki
Tvoja rodica se kao kukavičije jaje uvaljuje u tuđe gnijezdo. I sutra će se pitati, kad je dočeka slična sudbina, šta li je to ona eto jadnica Bogu skrivila...
Tvoja rodica se po svemu sudeći kurva (prava riječ za ono što ti predstavljaš zabavljanjem) sa tuđim mužem, razarajući nečiji brak, cvileći jadnu dječicu da žive u haosu od života. Ne kažem da je brak sveto slovo na papiru, ali i za najveće probleme u životu treba stisnuti i nekoga pogledati u oči, te mu reći da ne ide. A ne ko' zadnji hinjo rušiti nekoga iza leđa. :x
Bljak, dokle je ovaj svijet stigao...
Dok je ovaj lik hadzi hafiz efendija, jelte.
seln

#79 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by seln »

Ma, tip uziva...dobija mlijeko, jer je obecao kupiti kravu, iako mu to nije ni na kraj pameti.
eluna

#80 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by eluna »

alhemicarka wrote:
alchak.ba wrote:
Vidi, kako znam, a pošto nemate djece niti zajedničke imovine, sve će se riješiti na prvoim ročištu. E sad ti niko ne moze i nece reci kada ce ono biti zakazano.

To što on neće da potpiše sporazumni nemoj da te brine. Hoće neće, ne mora. :)
Ima još jedna stvar. U tom našem malom i skromnom domaćinstvu jedina sam ja privređivala i imala stalno zaposlenje. On kaže da će mi tražiti neku vrstu alimentacije i da ga po zakonu (nekom njegovom) moram "izdržavati" određeno vrijeme dok ne nađe zaposlenje. Može li to biti otežavajući faktor pri razvodu?
nažalost - ovo je TAČNO ............... mislim da imam porodični zakon na PC, pa ću ti naći član, ali se sjećam toga ..... ipak - pitaj advokata, to ti je najsigurnije
eluna

#81 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by eluna »

vidjeh da si dobila link na zakon

nego - završi li se to tvoje sve???
Ma ja ba

#82 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Ma ja ba »

Mozda je malo offtopisanje i izvinjavam se ako jeste.

Htjela sam samo reci da je januar, statisticki gledano, mjesec kada parovi najvise donose odluke da se razvedu.

Sretno svima.
dale cooper

#83 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:Mozda je malo offtopisanje i izvinjavam se ako jeste.

Htjela sam samo reci da je januar, statisticki gledano, mjesec kada parovi najvise donose odluke da se razvedu.

Sretno svima.
Interesantna informacija. Konačno podcrtavanje linije na kraju godine za svo vrijeme provedeno
u braku i donošenje konačne odluke. Prava novogodišnja rezolucija. :-?
Ma ja ba

#84 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:

Sretno svima.
Interesantna informacija. Konačno podcrtavanje linije na kraju godine za svo vrijeme provedeno
Zao mi je, ali tako kaze statistika, a ima i logike.

Ljudi se obicno oko NG osvrnu na proteklu godinu i analiziraju svoj zivot. Skontaju sta zele, sta ne zele, skontaju da li su sretni ili ne, sta zele od zivota i sta ih sprecava da ostvare svoje snove,......naprave neke odluke....pa tako i parovi ciji su se brakovi zapravo raspali davnih dana samo nisu smogli snage da to sebi priznaju......i to je to.

Neki se osvrnu i skontaju da su perfektno sretni svojim zivotima i ne moraju nista mijenjati, neki se na zalost moraju razvesti da bi im bilo bolje.
dale cooper

#85 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:
dale cooper wrote:

Sretno svima.
Zao mi je, ali tako kaze statistika, a ima i logike.

Ljudi se obicno oko NG osvrnu na proteklu godinu i analiziraju svoj zivot. Skontaju sta zele, sta ne zele, skontaju da li su sretni ili ne, sta zele od zivota i sta ih sprecava da ostvare svoje snove,......naprave neke odluke....pa tako i parovi ciji su se brakovi zapravo raspali davnih dana samo nisu smogli snage da to sebi priznaju......i to je to.

Neki se osvrnu i skontaju da su perfektno sretni svojim zivotima i ne moraju nista mijenjati, neki se na zalost moraju razvesti da bi im bilo bolje.
Slažem se sa svime što si rekla, nego ovako tužno i depresivno zvuči ta činjenica nekome
ko gleda sa strane. Podsjeća te na činjenicu da sve stvari imaju kraj uključujući i ljubav. :sad:
Ma ja ba

#86 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Ma ja ba »

dale cooper wrote:
Slažem se sa svime što si rekla, nego ovako tužno i depresivno zvuči ta činjenica nekome
ko gleda sa strane. Podsjeća te na činjenicu da sve stvari imaju kraj uključujući i ljubav. :sad:
Pa nije bas tako crno i depresivno. :)

Nekome uspije da odrzava ljubav i zivi u ljubavi do same smrti. Neko zivi nesretan i mizeran do same smrti. Neko malo ovako, malo onako. Kako ko sebi napravi!
dale cooper

#87 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by dale cooper »

Ma ja ba wrote:
dale cooper wrote:
Pa nije bas tako crno i depresivno. :)

Nekome uspije da odrzava ljubav i zivi u ljubavi do same smrti. Neko zivi nesretan i mizeran do same smrti. Neko malo ovako, malo onako. Kako ko sebi napravi!
Ti si ona "glass half full" umjesto "glass half empty" osoba? :-D
To je sjajno. :)

Da naravno, nije sve tako crno. Ima dosta i ovih "sretni do kraja života" primjera,
samo što se u ovoj temi ne govori o njima, nego o ovim drugim pa ti nabiju crnjak. :D
eluna

#88 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by eluna »

dale - svako je kovač svoje sreće :)

iznova i iznova ponavljam da su naši stari bili strahovito mudri :-D
dale cooper

#89 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by dale cooper »

eluna wrote:dale - svako je kovač svoje sreće :)

iznova i iznova ponavljam da su naši stari bili strahovito mudri :-D
Apsolutno.
sweet_sin

#90 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by sweet_sin »

ovo da je svako kovac svoje srece stoji... samo se neki zaletimo premladi da skujemo svoju srecu.. a poslije se ko nesto vadimo.... medjutim povratka nema..
SultanSuljke

#91 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by SultanSuljke »

plain vanilla wrote:
The BEN10 wrote:
plain vanilla wrote:
ne znam kako neki stisnu ove postove, kao da se post placa po broju entera

pa ne znas ti sta je bilo u tom braku, ali si odmah krenuo s napadima na zenu

ako muz i zena ne znaju da su u braku, ako njih dvoje ne brinu o "nevinoj djecici", zasto bi to trebala raditi treca osoba (musko ili zensko svejedno)

za razvod braka ili preljubu nije kriva treca osoba, uvijek je krivac muz ili zena
oni su se zaklinjali na vjernost, a ne ljubavnica/ljubavnik

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
xmaya

#92 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by xmaya »

zna li neko koliko vremena max.prođe od datuma prvog ročišta kod sporazumnog razvoda pa do donošenja presude?
Nekatamo

#93 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Alkemicarko dokle je dosao razvod?
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#94 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Bobi »

Ih...i udala se nanovo :D.
Nekatamo

#95 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Nemoj zezati ozbilno pitam nista nije pisala
BarbaDue

#96 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by BarbaDue »

što, jel to i ti razmišljaš o razvodu? :D
frx

#97 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by frx »

[quote="xmaya"]zna li neko koliko vremena max.prođe od datuma prvog ročišta kod sporazumnog razvoda pa do donošenja presud
Na prvom rocistu moze se sve zavrsiti i razvedena si, nakon 15 dana dodze rjesenje i to je to.
Ramzess Veliki

#98 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Ramzess Veliki »

alhemicarka wrote:
SundanceKid wrote: Obaveze izdrzavanja supruznika (i bivseg supruznika) zaista postoje, ima ih u zakonu, ali stvarno tesko da ce taj tvoj lezihljebovic bilo sta dobiti.

Evo Porodicnog zakona, pa pogledaj malo oko clana 224 i dalje.

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /25bos.pdf
Hvala puno!
Po ovome, on je upravu. Ne gine mi plaćanje alimentacije.
Nabaci mu ljubavnicu pa ga tuži. :novine:
Nekatamo

#99 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by Nekatamo »

Meni nikako nije jasno ako nema djece niti imovine zajednicke da li se na socijalnom govore razlozi rastanka i unesu u zapisnik,jeli to i na sporazumnom raskidu ugovora.I danas mi neko rece da sada uz advokate razvod traje oko 3 mjeseca nema vise mjeseci cekanja.Jeli to istina
quarterback

#100 Re: Koliko traje procedura razvoda braka?

Post by quarterback »

uvijek se navodi razlog razlaza, klasicno pokrice za sve je razlicitost karaktera cak i ako je nesto drugo razlog
Post Reply