Demilitarizacija BiH

Locked
united bosnae

#76 Re: Demilitarizacija BiH

Post by united bosnae »

drale010 wrote:
tu imaš odgovor zašto neće biti demilitarizacije.
Demilitarizacije neće biti jer Ameru treba topovskog mesa da gine po gudurama Avganistana, Iraka, uskoro Sirije i Irana...
Naravno, Ameri su bre uvek krivi ... oni su nas jadne i zavadili. "Uvijek, uvijek ista prica..."

Pomozimo manjem entitetu, razduzimo ga obaveze uplacivanja za OSBiH. Mi njih volimo i rado bi im pomogli. Neka vise i ne salju svoje sinove u te oruzane snage,ta deca bi i onako vise novca zaradjivala negdje drugdje i svoje talente usavrsavala u drugim oblastima.
Takodjer, neka FBiH preuzme brigu o odrzavanju kasarni OSBiH na teritoriji manjeg entiteta drzave Bosne i Hercegovine na svoja nejaka pleca. Sve to, siguran sam, ce u mnogome ojacati budzet manjeg entiteta te cemo svi tako u konacnici biti sretni(ji).
U politici je najvazniji kompromis a mi smo evo jos jednom pokazali da smo spremni na isti...
Last edited by united bosnae on 09/10/2012 16:28, edited 1 time in total.
Bosnolog

#77 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Bosnolog »

Demilitarizacija BiH je nastavak velikosrpske zlocijacko genocinda ideologije Krvi i Tla, kao nastavak visestoljetnog plana unistrenja BiH i Bosnjaka. Dodik je samo preuzeo tu ulogu nasljednik Karadzica kao izvodac plana ANUS (SANU) staba.

Bosnjak treba zauvijek nauciti iz dosadasnjih 11 genocida u zadnjih 170 godina, da mu je jedina garancija bioloskog opstanka dobro naoruzan, uz vlastitu neovisnu namjensku proizvidnju i saveznistvo sa zemljama ciji se interesi poklapaju sa nasima a protivno velikosrpsko-Ruskim,.

Preduslov biloskog opstanka Bosnjaka je obaveza da u kuci imaju dugu cijev i sto bolja spremnost na odbranu od istih generacijskih zlotvora.Sarajevo treba imati pored OS BiH skladista naoruzanja i MTS da moze docekati dusmane,.

Stoga obavezno imati dugu cijev sa optikom na sigurnom kao jedini garant ocuvanja biloskog opstanka (vlastitog zivota,zivota svoje porodice i imetka),..... ;-)

Ulazak u NATO savez zbog cetnickih velikosrpskih opstrukcia je do daljnjeg sekundarni prioritet, jer ce to potrajati dok se ne unisti genocidna tvorevina u BiH i vrati Republika BiH.

Primarni i strateski plan mora biti dobro naoruzan i saveznistvo sa Amerikom, Turskom, Njemackom i drugim saveznicko prijeteljskim zemljama,....

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#78 Re: Demilitarizacija BiH

Post by JoseMujica »

de Bosnolog stani na loptu 11 geneocida :-) biće da je prvi bio kad su Turci ili Mađari u Bosnu upali :-)

kad sami ovaj pravno dokazani geneocid u BiH tako devalvirate historijskim naklapanjima šta se onda Mići čudite koji i taj negira :-)

upitaj Smaila Čekića da prebroji dva-triput morebit je koji mašio
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#79 Re: Demilitarizacija BiH

Post by PipiDugaDevetka »

joijo wrote:Bitno je da mi mozemo proizvesti puske,sljemove, zastitne pancire (za specijalce i vojnike) te topove i municiju svih vrsti. I da se te fabrike nalaze van dometa neprijateljskih snaga. I da kontrolisemo svu namjensku industriju u BiH bukvalno svu osim Vitezit (koju kontrolisemo djelomicno ali tamo se pravi industirjski eksploziv) i da je to najuspijesnija grana BH privrede.

A to cak i kada bi se ukinuli ti zahrdjani americki tenkovi i helikopteri iz vietnamskog rata to bi samo Srbima i Hrvatima nanijelo stete. Mozemo napraviti 100 topova u Travniku za sedmicu dana.

http://www.unisgroup.ba/

Image

Langzam, imaš žbira u Ministarstvu koje je nadležno za namjensku industriju, zove se Enver Mujezinović i pripadnik je SDB ex. YU.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... 4lIHYFDNYE
Bosnolog

#80 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Bosnolog »

JoseMujica wrote:de Bosnolog stani na loptu 11 geneocida :-) biće da je prvi bio kad su Turci ili Mađari u Bosnu upali :-)

kad sami ovaj pravno dokazani geneocid u BiH tako devalvirate historijskim naklapanjima šta se onda Mići čudite koji i taj negira :-)
Prvom nauci definiciju "genocida" da bi ga razumio,. Genocid nad Bosnjacima je cinjen generacijski, on traje generacijama od NACERTANIJA 1844 godine. Do tada je cinjen nad Dobrim Bosnjanima od strane Ugara,Rima,Bizantije Osmanlija i Austrougara,....
DEFINICIJA GENOCIDA

Dijelovi Konvencije o spriječavanju i kažnjavanju genocida

"član II: U ovoj konvenciji genocid znači bilo koji od ovih djela izvršenih za namjerom da se potpuno ili djelimično uništi nacionalna, etnička, rasna ili religiozna grupa, kao takva:

(a) Ubijanje pripadnika grupe ( uključuje direktna ubistva i djela koja izazivaju smrt)
(b) Uzrokovanje teških tjelesnih i mentalnih povreda pripadnicima grupe ( uključuje izazivanje traume pripadnika grupe kroz široko rašireno mučenje, silovanje, seksualno nasilje, prinudjivanje na konzumiranje droge i sakaćenje).
(c) Namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji prouzrokuju njeno potpuno ili djelimično uništenje ( uključuje namjerno uskraćivanje izvora potrebnih za fizički opstanak grupe takvih kao što je čista voda, hrana, odjeća, stambeni prostor ili medicinske usluge. Uskraćivanje onoga što život znači može biti kroz oduzimanje žetve, blokiranja isporuke hrane, zatvaranja u logore, prinudno raseljavanje ili protjerivanje).
(d) Uspostavljajuči mjere s namjerom spriječavanja rađanja u okviru grupe ( uključuje nasilnu sterilizaciju, nasilni prekid trudnoće, zabranu brakova, dugotrajna odvojenost muškaraca i žena s namjerom spriječavanja rađanja).
(e) Prinudno premještanje djece iz jedne u drugu grupu.

član III:

(a) Genocid;
(b) Plan za izvršenje genocida;
(c) Direktno i javno podsticanje na izvršenje genocida
(d) Pokušaj genocida;
(e) Saučesništvo u genocidu."

Zločin genocida ima dva elementa: namjeru i akciju. Namjera može biti dokazana direktno kroz izjave ili naređenja, ali češče, mora biti zaključena po sistematskom i koordiniranom djelovanju..

Namjera je različita od motiva. Šta god da je motiv za zločin (oduzimanje zemljišta, nacionalna sigurnost, teritorijalni integritet, itd.) ako počinioci počine djelo s namjerom da unište grupu, čak i dio grupe, TO JE GENOCID.

Fraza "potpuno ili djelimično" je važna. Počinioci ne moraju imati namjeru da unište cijelu grupu.I uništenje samo jednog dijela grupe je također genocid. Ali pojedinac zločinac može biti kriv za genocid čak i ako ubije samo jednu osobu, sve dok zna da učestvuje u VELIKOM PLANU za uništenje grupe.
drale010

#81 Re: Demilitarizacija BiH

Post by drale010 »

de Bosnolog stani na loptu 11 geneocida :)
Od Kulina bana i genocidnih dana.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#82 Re: Demilitarizacija BiH

Post by JoseMujica »

dobro vidim da znaš definiciju genocida...onda bi i trebao da znaš kada je definiran genocid kao zločin :-)

al vidim da tvoje pamćenje seže i do Rima :lol: mislim nije tema rasprave za smijanja ali ti moram, s najboljim namjerama, reći da ovakva naklapanja zadržiš u forumskim okvirima..... ovakve nebuloze o genocidu nad Dobrim Bošnjanima da kažeš pred ozbiljnim ljudima, samo ćeš nas sve napraviti predmetom podsmijeha, što već i jesmo zahvaljujući struĆnjaku Čekiću i sličnim klocevima sa titulama i stranački dodjeljenim katedrama.

evo ja te molim nemoj radi ovih žrtava kojima se razmećeš i koristiš ih u argumentaciji

btw..Načrtanija se bavi obnovom Svetog Dušanovog Carstva u Maćedoniji...pročitaj prvo
CSKA

#83 Re: Demilitarizacija BiH

Post by CSKA »

Cekaj Bosnolog,prvi genocid se desio u periodu od 1683 do 1699 godine,nije to bilo prije 170 godina.Matematka nije jaca strana :D
Bosnolog

#84 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Bosnolog »

Kakve veze ima sto je definicija genocida definisana tek nakon WWII. Ono sto je cinjeno planski i sistematski prema Bosnjacima zadnjih 170 godina je bio planksi i sistematski "Genocid",.... ;-)

'Njegoš i genocid nad Bošnjacima

Tokom nedavne agresije kod mnogih zarobljenih i ubijenih četnika, između drugih stvari, borci Bosanske armije pronađoše i džepna izdanja knjige „Gorski vijenac“ Petra Petrovića Njegoša ili stihove ovog epa starim mašinama nevješto otkucane. Dominirali su stihovi „da se ne zna ni traga od nevjerna domaćeg vraga, od šiljka i turske džamije napravismo prokletu gomilu“ ili „ko ne misli na Koran pljunuti neka bježi glavom bez obzira“.

Turci, paski poumrite!

Kao novinar tokom rata listao sam ove „zarobljene“ stihove i slušao objašnjenja naših, vojnih moralista o tome kako četnicima njihova uprava za moral daje „Gorski vijenac“ kako bi „mirne savjesti, čistog i velikog morala išli da kolju muslimane“... Tek tada postao sam svjestan historijsko-političke upotrebe crnogorskog pjesnika Petra Petrovića Njegoša, čiji sam ja „Gorski vijenac“, kao profesor književnosti, godinama mladalački ambiciozno i poletno približavao srenjoškolcima, kako je to od mene tražio program tadašnjeg Prosvjetno-pedagoškog zavoda, izgovarajući jednu petinu ovog epa i napamet. Dakle, ja sam prije dvadeset i pet godina ispred table učenicima, svijetla obraza, recitovao sve one stihove kojima Njegoš poziva na „čišćenje zemlje od nekrsti“ i tako upoznavao mlade ljude srpske nacionalnosti sa onim šta im je činiti u budućnosti, kao što to danas rade prosvjetni radnici u Republici Srpskoj pa njihovi srednjoškolci dolaze na nogometna utakmice u Sarajevo sa transparentom „Nož, žica, Srebrenica“. A dok sam ja recitovao „Gorski vijenac“, SFRJ je pozivala svijet na mir, međunarodnu saradnju, nesvstanost, ističući svoju toleranciju prema svim narodima, time i muslimanima. A Njegoš svojim stihovima decenijama poziva Srbe da kolju muslimane kako bi svi Srbi živjeli u jednoj državi, a kasnije da žive samo Srbi u jednoj državi. Eto, i danas ih poziva, čim današnji srednjoškolci, koji se nisu ni rodili kada se dogodila Srebrenica, uzvikuju: „Nož, žica, Srebrenica!“, kao što to hoće Njegoš. Dakle, sve nesrbe treba protjerati, ubiti, zaklati, zapaliti, raskomadati – traži veliki humanista, čim je književnik, Petar Petrović Njegoš, kojeg sam ja u moje vrijeme citirao na sav glas!
I još me jedan književnik zloupotrijebio u srednjoš školi! Šta mislite koji? Ivo Andrić!? Kako li sam sugestivno čitao onaj odlomak iz romana „Na drini ćuprija“, diveći se jednostavnosti i prefinjenosti njegove rečenice, u kome cigani, prema naređenju Turaka, muče i nabijaju na kolac onog Srbina, nazvanog Radisav, koji govori: „Turci, Turci... na ćupriji paski skapljite, paski poumirite“. Tada nisam ni znao da je Ivo Andrić ovaj roman napisao između 1941. i 1944. godine dok su četnici Draže Mihajlovića klali muslimane u Foči i Snadžaku s ciljem da opravda ove pokolje i stvori alibi za zločine.

Raja za repove

Tek tokom agresije na BiH počeh slagati kockice u svojoj glavi. Pa, ja sam kao ambiciozni „njegoševac“ veoma bio zloupotrebljen od sistema u kojem sam živio, a oni koje sam napajao „Gorskim vijencem“ mogli su mi doći nedavno glave, baš onako kako sam ih ja nadahnjivao. A kockice su se same slagale. „Načertanije“ iz 1844.godine, „Homogena Srbija iz 1941. godine i „Memorandum“ srpskih akademika iz 1986. godine su četnički nacionalni programi, ali i programi srpske dnevne politike do današnjih dana i u budućnosti koja u ime srpskog „hegemonizma“ usmjerava sinove „nebeskog naroda“ protiv nesrpskih susjeda, kako bi samo Srbi živjeli u Velikoj Srbiji. Naprosto, ova tri dokumenta su programi za genocid nad susjedima koji važe sve dok svi Srbi i samo oni ne budu živjeli u Velikoj Srbiji. Mislim da je otuda opiranje Tadića i Dodika ulasku BiH u Evropsku uniju, jer bi to tada bilo teže izvodljivo i bila bi to tačka na realizaciju drugog dijela „Memoranduma“, čiji je glavni autor (opet) književnik Dobrica Ćosić, u kojem se predviđa podjela BiH, kako bi bosanski muslimani ostali usamljeni i opkoljeni na jednoj četvrtini teritorije svoje države kao najbrojniji narod. A Njegoš i Andrić?! Oni su uradili mnoge već poslove od akademika Dobrice Ćosića, to su te kockice. Godine 1844. izašlo je „Načertanije“, a samo dvije-tri godine nakon njega izašao je „Gorski vijenac“ Petra Petrovića Njegoša i drugi ep „Smrt Smail-age Čengića“ Ivana Mažuranića. Oba književna djela imala su zadatak da „Načertanije“ dovedu u operativnu funkciju, da mobiliziraju narodne mase, kako bi se protjerali Turci sa ovog dijela Balkana. Zato Njegoš traži da se očisti zemlja od „nekrsti“, a Mažuranić prikazuje Smail-agu kao nekoga ko vuče raju za repove, a to nije historijski Smail-aga. Još dok sam studirao prof. Muhsin Rizvić mi je pokazao historijske dokumente iz kojih se vidi da je Smail-aga bio pošten i plemenit aga, ali za potrebe srpske politike trebalo je „izgraditi“ Smail-agu kao haračliju i u tome se uspjelo. Mnogi historičari književnosti se slažu u tome da je neke dijelove Mažuranićeva epa napisao Petar Petrović Njegoš, što je razumljivo, ako se znaju ciljevi „Načertanija“.

Odža riče na ravnom Cetinju

U stihu 4. Njegoš Turke poredi sa životinjama koje se kote, a ne rađaju, a u stihu 685. islam naziva đavolom, a u bivšoj Jugoslaviji niko nije ni pomislio da izbriše ove stihove. U 701. stihu islam naziva krvničkom vjerom, a u februaru 1943. godine četnici su u Sandžaku zaklali 601. dijete. U stihu 858. Njegoš poziva na rušenje džamija i munara i četnici su ga poslušali, godine 1943. nisu ostavili ni jednu džamiju na teritoriji zapadnog Sandžaka. U stihu 1143. pominje „svečanu kobilu“, a misli na poslanika Muhammeda, a.s., a u 1778. stihu Turke naziva „pasjim narodom“, a onda uzvikuje „...i sve turske kule i džamije, da naš Pazar ne smrdi nekršću...“ U stihovima 2723 do 2784., Njegoš govori: „sad ti nema u našu nahiju obilježja od turskog uha do trupine, ali razvaline“. I nakon svega, Njegošem se kunu komunisti, nacionalisti, pravoslavlje, ali najviše četnici prije svakog klanja i pohoda na muslimanska sela, govoreći: Njegoš prije, Njegoš poslije!
A, evo kako Andrić u romanu „Na drini Ćuprija“ opisuje nabijanje na kolac Radisava, ali je prešutio da je kompletan taj dio prepisao od jednog francuskog putopisca u kome nema ni Srba ni bosanskih muslimana. I što je najgore, riječ je o autentičnom prijepisu, a da to nikome u bivšoj Jugoslaviji nije zasmetalo.

Eto, šta ste vi nama radili?!

Kada sam ova dio čitao na času učenicima, čim je zvonilo jedan od učenika srpske nacionalnosti rekao je drugome, muslimanu, doslovno: Eto, šta ste vi nama radili?! Naravno, ni jedan niti drugi, a tada ni njihov profesor, nisu znali da je to prepisani tekst francuskog putopisca i da je zadatak ovog prepisanog dijela da u operativnu funkciju dovede program „Homogena Srbija“ iz 1941. godine u čemu se upotpunosti uspjelo, ako se navedu samo zaklani muslimani na fočanskom mostu tokom 1942. godine, da to nije pojmljivo... Ali da vidimo kako je to Andrić prepisao: „Merdžan je video kako se pri vrhu desne plećke mišići zatežu i koža odiže. On priđe i proseče to mesto u nakrst. Bleda krv poteče, sve jače. Još dva-tri udarca, laka i oprezna i na prosečenom mjestu stade da izbija gvožđem pakovani šiljak koca.. Udario je još nekoliko puta, dok vrh nije došao do u visinu uha. Čovjek je bio nabijen na kao jagnje na ražnju, samo što mu vrh nije izlazio kroz usta nego na leđa i što nije ozledio ni utrobu ni srce ni pluća. Dvojica cigana okrenuše ukrućeno telo na leđa i stadoše da mu vežu noge pri dnu uz kolac...“ Odmah nakon drugog svjetskog rata svi su čitali ovaj prepisani dio o nabijanju Radisava na kolac, a niko se nije smio sjećati osam hiljada zaklanih muslimana na fočanskom mostu tokom prve dvije ratne godine. A, evo šta piše Draža Mihajlović o klanjima muslimana, a poziva se na prošlost, sadašnjost i budućnost kojim je obuhvatio ona tri ključna programa do današnjih dana: „Možda tebi i tvojim borcima izgledaju ovi ciljevi veliki i neostvarivi. Setite se velike borbe za oslobođenje pod vodstvom velikog Karađorđa, Srbija je bila puna Turaka (muslimana). U Beogradu i ostalim srpskim varošima stršile su muslimanske munare, a pored džamija su Turci vršili svoja smrdljiva pranja, kao sada u srpskoj Bosni i Hercegovini. Na stotine hiljada muslimana bilo je tada preplavilo našu otadžbinu. A prođite danas kroz Srbiju. Nećete naći niti jednog Turčina, nećete naći ni njihova groba, ni jednog šiljka, jer svesni srpski narod još davno je zbrisao sa lica zemlje žive vekovne neprijatelje srpskog naroda... To je najbolji dokaz i najbolje jamstvo da ćemo uspeti i u ovoj današnjoj svetskoj borbi i da ćemo istrebiti sve Turke iz ovih krajeva. Nijedan musliman neće među nama ostati.“ Na ovo pismo se danas nadovezaše zločinci Radovan Karadžić o Ratko Mladić, a nastavlja Milorad Dodik, tražeći nedavno i izun od Solane.

Tako se neslavno završi moje „njegošovanje“ i „andrićovanje“ uvjerivši se da su srpskim stratezima za genocid najvažniji – pisci. Valja im s vremena na vrijeme probuditi „nebeski narod za svete ciljeve“. Ranije Petar Petrović Njegoš i Ivo Andrić, a danas Dobrica Ćosić. On im je i strateg i književnik.'
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#85 Re: Demilitarizacija BiH

Post by PipiDugaDevetka »

Image
Bosnolog

#86 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Bosnolog »

CSKA wrote:Cekaj Bosnolog,prvi genocid se desio u periodu od 1683 do 1699 godine,nije to bilo prije 170 godina.Matematka nije jaca strana :D
Genocidna nacertanjska velikosrpska ideologija Krvi i Tla prosirenja Srbije po recepturi Ilije Garasanina, balkanski ratovi,WWI o agresorska okupacija BIH kroz dvije Srboslavije, (KSHS i SFRJ) je ideologija koja i danas traje,...
Image
Image
Maverick78

#87 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Maverick78 »

Nikada ne smijete dozvoliti demiliratizaciju. Koliko god da Dodik ili bilo koji politicar iz RS bude insistirao na tome. Nek bude onda vojska Federacije ili sto neko rece nek se naoruza dodatno MUP FBiH, ali demilirarizacija niposto! Doduse ko sam ja da vama pricam o tome, vi bolje znate sta ste prezivjeli tamo. Samo znam da Srbija gleda na sve moguce nacine da se ponovo dodatno naoruza. Jeste da sada finasijski to ne mogu, sto ne znaci da nece u buducnosti. Vucic kao minstar odbrane stalno prica o tome... a nekako uz sve to dolazi ova prica od Dodika o demilitarizaciji BiH... bas cudno :roll: :D .

Zato demilitarizacija nikako, nek se nadje, fino je nekako kad znas da imas neku zaledjinu. Pa i ako krenu, kad ste pruzili onakav nadljudski otpor kad ste vojnom opremom bili neuporedivo slabiji, sad bi tek bila druga pjesma.
Hodidid

#88 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Hodidid »

Tiger 033 wrote:Sto se tice RS-a NE moraju nista uplacivat' RESPECT... onda nek' se raspusti "Srpska" komponenta vojske i mirna Bosna...ovo sto ostane nek' finansira FBiH :dance:
Slazem se u potpunosti. Treba pokazati volju za kompromisom i omoguciti ljudima da ustede sebi troskove u tom smislu.
heckler

#89 Re: Demilitarizacija BiH

Post by heckler »

Ljudi ne postoji "srpska" komponenta u vojsci. U strukturi vojske postoje i 3 folklorna "puka" bez operativnih nadleznosti "koji njeguju tradiciju" bivsih formacija. Od nadleznosti imaju postojavanje tokom godisnjica i nista vise.
CSKA

#90 Re: Demilitarizacija BiH

Post by CSKA »

Bosnolog dobro sve to,nego kazes da je svih deset genocida pocinjeno u zadnjih 170 godina. Cisto samo da pomognem malo propagandi.

I-1683-1699 god,i za njega se krivi Katolicka crkva

II-1711 god,tkz istraga poturica.Krivac Pravoslavna crkva u Cg.

Tek treci je djelo ovo o cemu pricas,a to su zlocini nad muslimanima u Srbiji,izmedju dva srpska ustanka.

Eto samo moj skromni doprinos :sax:
harisl

#91 Re: Demilitarizacija BiH

Post by harisl »

Da u vojsci ima 1 milion ljudi koji bi mogli glasati, Dodik bi sada mirne duse ukidao penzionere...
Šunj

#92 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Šunj »

madner wrote:Parlament RS-a moze ukinut OS RS-a. :D
Os RS ne postoje, prema tome moze se ukinuti samo Laktasenko, a u Banja Luci vec traze da opoziciija formira vlast!
Nacionalniid_BOSANCI

#93 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

Dodik i entitet Republika Srpska mogu slobodno demilitarizirati jedino dio oruzanih snaga Republike Srpske ali nikako i dijelove oruzanih snaga entiteta Federacije BiH.
heckler

#94 Re: Demilitarizacija BiH

Post by heckler »

:roll: Ne postoji "dio oruzanih snaga republike sumske"
duh_sa_sjekirom

#95 Re: Demilitarizacija BiH

Post by duh_sa_sjekirom »

O demilitarizaciji se može govoriti samo ako bude u paketu sa Srbijom i Hrvatskom.
A s obzirom da pomenute dvije susjedne države u dogledno vrijeme sigurno neće biti demilitarizovane ostaje samo da se :zzzz:
Bosnolog

#96 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Bosnolog »

Dodik "NATO"-om Poplasen,....

Svaki cetnik isto misli i sanja pa tako i Dodik,..... :D
res publica

#97 Re: Demilitarizacija BiH

Post by res publica »

duh_sa_sjekirom wrote:O demilitarizaciji se može govoriti samo ako bude u paketu sa Srbijom i Hrvatskom.
A s obzirom da pomenute dvije susjedne države u dogledno vrijeme sigurno neće biti demilitarizovane ostaje samo da se :zzzz:
To već ima smisla. Ali gledano samo unutar granica BiH, protivljenje demilitarizaciji ne pogađa mnogo Srbe i Hrvate, jer su i oni prisutni u OS, i raspolažu dijelom njihovog naoružanja. Meni je poznato da u tim OS BiH ima državljana Srbije, svršenih akadameca srpske vojne akademije u BG, po principu dvojnog državljanstva. Vjerujem da su OS obavještajno potpuno šuplja formacija i da su vrata Srbiji da obavještajno djeluje na njih širom otvorena.
Možda ovaj Dodikov prijedlog i nije tako loš. U OS-u svako ima svoje ljude, pa se ta sila ne može smatrati ničijom, njeno ukidanje je podjednak gubitak i podjednak dobitak za sve. Ali, ako bismo išli na jačanje policije FBIH, to bi značilo da jačamo silu koju samo probosanske snage kontrolišu. Za OS se bojim, s obzirom koliko su pod obavještajnom kontrolom srpskih službi, da bi se u slučaju ne daj bože sukoba, ponašale kao JNA tako što bi jednostvano prešle na srpsku stranu. :D Karikiram malo, naravno...
ušće

#98 Re: Demilitarizacija BiH

Post by ušće »

JoseMujica wrote:de Bosnolog stani na loptu 11 geneocida :-) biće da je prvi bio kad su Turci ili Mađari u Bosnu upali :-)

upitaj Smaila Čekića da prebroji dva-triput morebit je koji mašio

De malo ohani počinješ polahko pretjerivati ,da ne koristim težu riječ
ušće

#99 Re: Demilitarizacija BiH

Post by ušće »

madner wrote:Ali bice zanimljivo zbog SDA, ako ne podrze ovu inicijativu nece ni Micko njima pomoc. :D
Jeli ovo namjerna provokacija ili ti se omaklo ...
Nacionalniid_BOSANCI

#100 Re: Demilitarizacija BiH

Post by Nacionalniid_BOSANCI »

heckler wrote::roll: Ne postoji "dio oruzanih snaga republike sumske"
Postoji, bosnjacka, srpska i hrvatska komponenta u oruzanim snagama BiH. Ako bi doslo do eventualne secesije RS srpska komponenta u danasnjim oruzanim snagama BiH bi sigurno stala na stranu entiteta Republike Srpske.
Locked