Podignuta optužnica protiv Hasana Čengića

Fair Life

Post by Fair Life »

SD-6

Dobijas li redovno "gebiru" od Cengica ili ti placa po ucinku...
Ne bih te ni za usi povukao..., nisi vrijedan toliko. Ali polaHko, polaHko, kad budes jeo slamu ispod svog samara vidjeti ces kako moze samar zuljati.

Zivot ce te vec nauciti pameti.
tataratira

Post by tataratira »

bosniaque wrote:koliko mi je poznato hasanu cengicu je nudjen kao neki dogovor od strane tuzilastva a on je to odbio, sada se pitam zasto je odbio....svi vi koji ste optuzili covjeka kako ste tako sigurni u to sto govorite, dali ste mozda covjeka vidjeli da krade, sta je on pokrao koga je pokrao....molim konkretne odgovore a ne neka nagadjanja! :zzzz: :-?
pa to je standardna praksa, zarad uštede vremena i resursa nudi se manja kazna u zamjenu za priznanje, budi siguran da mu ni to ne bi nudili da nemaju doklaze da je kriv a to svakako nije dokaz da je nevin

budi malo pametan pa skontaj koliko se ono obogatio u "10 najtežih godina zajedno" a do prije rata otac mu je bio po zanimanju zatvorenik pa mora da nije pare razbacivao po kantini nego ih stedio za nakon rata :-)
nebi

Post by nebi »

Produkt C wrote:zanimljivi su argumenti titica

kriv je..

..jer je musliman

..jer je naoruzao armiju

..jer nije fukara nikada bio

pa drugovi red je da sada nadovezemo:

...jer islama ima u bih

..jer su bosnjaci opstali

..jer je oblacno sa povremenim snjeznim nanosima

itd. :zzzz:
Vidju, i Fatmir Alispahic pise njegov "wanted" za sa-x :D
nebi

Post by nebi »

Kotromanicu,cetiri z,jeko i vi ostali...
Cengic ce na robiju,sve i da se na glavu postavite.Drago mi je da ce to biti u vrijeme vladavine "reformista",da ne bude poslije "komunisti opet progone muslimane".Nadam se da ce ga u zenici naguziti neki peder....i nadam se da ce i on biti musliman,manji je grijeh :D
nata-

Post by nata- »

nebi wrote:Kotromanicu,cetiri z,jeko i vi ostali...
Cengic ce na robiju,sve i da se na glavu postavite.Drago mi je da ce to biti u vrijeme vladavine "reformista",da ne bude poslije "komunisti opet progone muslimane".Nadam se da ce ga u zenici naguziti neki peder....i nadam se da ce i on biti musliman,manji je grijeh :D
uh gluho bilo :lol: zar ce i on biti nova mlada u KPZ :P
nata-

Post by nata- »

bosniaque wrote:koliko mi je poznato hasanu cengicu je nudjen kao neki dogovor od strane tuzilastva a on je to odbio, sada se pitam zasto je odbio....svi vi koji ste optuzili covjeka kako ste tako sigurni u to sto govorite, dali ste mozda covjeka vidjeli da krade, sta je on pokrao koga je pokrao....molim konkretne odgovore a ne neka nagadjanja! :zzzz: :-?
ma vidi bogati i ti bi sad da ti se podastru dokaci ;-) ma jade sta pricas, hoces mozda u pisanoj formi ? :shock:
Produkt C

Post by Produkt C »

:zzzz:
tigris

Post by tigris »

nata- wrote:Ma pustite to narode izgleda da je zakuhao sa Fahirom , eno zena smrsala samo dusa u nosu :lol: bas stali joj fali, kako stvari stoje izgleda da ce se razvesti :(
informacija iz pouzdani izvora

Ja zivim u njihovom komsiluku i isto sam cula da se razvode.Ono sto sam ja vidjela jeste da je on dobar muz.Svake subote ide sam u kupovinu,donosi zeni sve na noge...Svake nedelje vodi djecu i zenu na izlete.Nju nikad nisam vidjela da nosi cekere....takodje znam da joj pomaze u spremanju iftara :D Ne kontam sto razvod,valjda ona de ne ugrozi svoj polozaj na faxu,al otom je trebala mislit ranije...vec je davno obiljezena.
Sto se tice njegove kradje znam da ima golfa 4 golfa3,audi 8 džipa,bijelog pasata,fakat odakle sve to......Faruk Telibećirević -vlasnik logosofta-pun je ko brod-voza samo jednog jaugara.

JOs me zanima zasto sada prica tako brzo....kad je bio mlad govorio je jako sporo?
nata-

Post by nata- »

skoim li autom ide na pijacu :lol: ? mozda je taj djip za pijace :lol:
furlan

Post by furlan »

Sto li njegova partija odbi predlog zakona u skupstini o utvrdjivanju i dokazivanju porijekla imovine?Pa zato sto imamo drzavu i nezavisno sudstvo, a ako oni nisu u stanju ili ne zele da nadju dokaze onda je covjek postenjacinja.Lopov je samo ako se nadju dokazi.
nata-

Post by nata- »

tigris wrote:
nata- wrote:Ma pustite to narode izgleda da je zakuhao sa Fahirom , eno zena smrsala samo dusa u nosu :lol: bas stali joj fali, kako stvari stoje izgleda da ce se razvesti :(
informacija iz pouzdani izvora

Ja zivim u njihovom komsiluku i isto sam cula da se razvode.Ono sto sam ja vidjela jeste da je on dobar muz.Svake subote ide sam u kupovinu,donosi zeni sve na noge...Svake nedelje vodi djecu i zenu na izlete.Nju nikad nisam vidjela da nosi cekere....takodje znam da joj pomaze u spremanju iftara :D Ne kontam sto razvod,valjda ona de ne ugrozi svoj polozaj na faxu,al otom je trebala mislit ranije...vec je davno obiljezena.
Sto se tice njegove kradje znam da ima golfa 4 golfa3,audi 8 džipa,bijelog pasata,fakat odakle sve to......Faruk Telibećirević -vlasnik logosofta-pun je ko brod-voza samo jednog jaugara.

JOs me zanima zasto sada prica tako brzo....kad je bio mlad govorio je jako sporo?
ahh draga moja mozda ju je prevario zdrugom, nikad se nezna, mozda tuda slada, a za javnost je jako bitno izigravati sretnu i moralnu porodicu ;-) ,mozda je hanumi neko dohaberio
RPM

Post by RPM »

Cengicu, pod uslovom da su sumnje opravdane, nije tesko dokazati kriminalne radnje, dakle lista pokretne i nepokretne imovine, plata prije i poslje ratnih zbivanja, pitanje je samo politicka volja onih koji za to imaju snage uraditi ... ako chiko ima takav vozni park, mora da je mandrak ... :D :D ... svako od nas ima jednog takvog komsiju, ono dig'o se odjednom ... :D ... no u svakom slucaju osudjivati nekoga unaprijed nije sportski ... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

tigris wrote: Sto se tice njegove kradje znam da ima golfa 4 golfa3,audi 8 džipa,bijelog pasata,fakat odakle sve to......
:shock: :shock: :shock:

Jel' ovo ti ozbiljno?

Pa gdje zivi? U kuci, zgradi?

Mislim, gdje to sve parkira pa si mogla vidjeti?
Fair Life

Post by Fair Life »

[img]http://www.mladina.si/tednik/200401/clanek/slo-tema--ali_h_zerdin_ziva_poglajen/img/cengic_thumb.jpg[/img] wrote: SARAJEVO - Hasan Čengić, delegat u Domu naroda parlamenta BiH i visoki dužnosnik SDA, tokom rata u BiH raspolagao je ogromnim količinama govtovog novca namijenjenog pomoći BiH, potvrđuje dokumentacija koju je prikupilo Tužilaštvo BiH.
...
Tužilaštvo BiH već mjesecima istražuje i poslovanje ostalih poslovnih subjekata pod kontrolom Hasana Čengića. Provjerava se porijeklo novca kojim je Čengić kupovao i osnivao firme. U sudskom registru Kantonalnog suda Sarajevo kao osnivač BIO fondacije naveden je Fond za pomoć muslimanima BiH. Hasan Čengić je predsjednik Izvršnog odbora Fondacije za pomoć muslimanima, potvrdio je njegov odvjetnik Asim Crnalić.

Alija Izetbegović, ratni predsjednik Predsjedništva BiH, formirao je u januaru 1994. godine odbor od pet članova koji će upravljati sredstvima Fonda za pomoć muslimanima u BiH. Članovi odbora su Fatih Al Hassanein, Hasan Čengić, Irfan Ljevaković, Husein Živalj i Derviš Đurđević. Potvrde o primopredaji novca uglavnom su potpisivali Hasan Čengić i Fatih Al Hassanein. Čengić je primao novac, a kao svrha za koju je uzimao novac navedene su potrebe RBiH.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote: Poslije ovoga:
Kotromanic wrote: Sram da vas bude seljacine neotesane, svi do jednog. Glodjete se ko bijesni psi. Samo znate lajat, a pricate o necemu o cemu pojma nemate.
ti stvarno vise nemas nikakvo pravo bilo kome ovdje govoriti da je papak. Pokazao si svoje pravo lice i koliko nisko mozes da se spustis.
Tvoj problem je sto si se prepoznao, previse si sujetan!
Pa da ti posteno kazem, sate i sate sam proveo kontemplirajuci u polozaju Lotosa, dok mi se iznenada, negdje pred zoru, nije ukazala istina! Tad sam shvatio da se ono
Kotromanic wrote: ... svi do jednog.
odnosi upravo na to - sve do jednog! A samim tim i mene medju njima. Tako sam se uspio prepoznati...

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote: Ja sam se za tebe kompromitovao onog trenutka kad si skontao da nisam ovdje kako bih (bezrazlozno) lajao protiv "onih drugih". To je ono sto tebe zulja.
Ja govorim ono sto mislim, i argumentujem svoje stavove.
Da, primijetio sam da imas odlicne argumente:
Kotromanic wrote: Sram da vas bude seljacine neotesane, svi do jednog. Glodjete se ko bijesni psi. Samo znate lajat, a pricate o necemu o cemu pojma nemate.
Postoji jedna briljantna knjiga Artura Sopenhauera koja govori o trikovima koje ljudi primjenjuju u raspravama, kako bi druge ubijedili da su u pravu. Evo ti jedan citat iz zavrsnog dijela knjige:

"Posljednji trik
Kada primijetimo da je protivnik nadmocan i da necemo biti u pravu, treba preci na nivo licnog, vrijedjati, biti grub. Intimizovanje se sastoji u tome da se sa predmeta spora (jer smo tu vec izgubili) predje na onog sa kojim se prepiremo i da se nekako napadne njegova licnost ... Pri prelazu na licnost potpuno se napusta predmet, a napad usmjerava na protivnikovu licnost. Postajemo, dakle, zajedljivi, zlobni, uvredljivi, grubi. To je, umjesto poziva snagama duha, poziv snagama tijela ili zivotinjskom u covjeku. To pravilo je veoma omiljeno, pa se zato cesto primjenjuje.
"

Kotromanic wrote: Ti kao Srbin se dobro uklapas u cijelu pricu (ukjucujuci i gradjasnki rat), sa svojom podrskom Senadu.
Ti ocito pripadas onom dijelu bosnjackog nacionalistickog korpusa kojem je najveca uvreda da mu neko kaze da je Srbin. Moram te sa zaljenjem informisati o tome da ja ne pripadam tom krugu i da ces se, ako vec zelis da me vrijedjas, morati potruditi da smislis nesto bolje. Jer to sto mi kazes da sam Srbin, meni stvarno ne predstavlja nista. Ali mi puno govori o tebi. Kao sto mi puno govori i to sto upires braneci ovu nacionalisticku gnjidu...
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote: Ti kao Srbin se dobro uklapas u cijelu pricu (ukjucujuci i gradjasnki rat), sa svojom podrskom Senadu.
Ti ocito pripadas onom dijelu bosnjackog nacionalistickog korpusa kojem je najveca uvreda da mu neko kaze da je Srbin. Moram te sa zaljenjem informisati o tome da ja ne pripadam tom krugu
Obrati paznju na zagradu, ako vec nisi citirao kompletan pasus(to se odnosilo na tvoje stavove o gradjanskom ratu), jer ovako ljudi mogu steci pogresan dojam, da ja imam nesto protiv Srba, stoga bih im preporucio da procitaju prethodne moje komentare o "bratoubilackom ratu".

Da se razumijemo ja sam protiv onih Srba koji pokusavaju sabotirati Tuzbu za agresiju i genocid (nazalost radi se o vecini Srba), plasirajuci tezu o sukobu nacinalistickih partija, samim tim naroda, samim tim gradjana, brace i sestara, aman jarabi...

A za mene su svi koji vole BiH,i koji se bore protiv rezervata nastalih genocidom, ljudine, pa tako i Srbin, general i heroj Armije RBiH, Jovan Divijak, predsjednik SDU-a, i ratni predsjednik Republicke skupstine Miro Lazovic, clan ratnog predsjednistva gospodja Ljujic-Mijatovic, Slavisa Sucur (cini mi se da je zlatni ljiljan), ratni heroj Igor Pavlovic...

A tvoj pokusaj da me uvuces medju nacionaliste nece proci, jer ja ljude u BiH dijelim na one koji se bore za BiH i one koji se bore protiv!

i da ces se, ako vec zelis da me vrijedjas, morati potruditi da smislis nesto bolje.
"Lajanje" se odnosilo na one koji lupaju bez argumenata, kao sto su lupali o islamskom terorizmu, kampovima, sjekirici, pa se to pokazalo kao LAZ!!!

Zato sam insistirao da trebamo pustiti sud da donese odluku, da se opet kojim slucajem ne bi ispostavilo, kako je sve bila LAZ!!!

Ti kao pokretac teme si se prepoznao u svemu ovome, ocigledno!

PS

Nastavi meditirati!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote: A tvoj pokusaj da me uvuces medju nacionaliste nece proci, jer ja ljude u BiH dijelim na one koji se bore za BiH i one koji se bore protiv!
Nemam ja tebe sta uvlaciti u nacionaliste. Iz aviona se vidi gdje ti pripadas...
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote: A tvoj pokusaj da me uvuces medju nacionaliste nece proci, jer ja ljude u BiH dijelim na one koji se bore za BiH i one koji se bore protiv!
Nemam ja tebe sta uvlaciti u nacionaliste. Iz aviona se vidi gdje ti pripadas...
Nastavi meditirati!
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Evo nastavljam...
Last edited by kub lajkan on 28/01/2005 00:54, edited 1 time in total.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote:
Nastavi meditirati!

Član od: 02 dec 2004
Ukupno komentara: 189
Mjesto: BiH
Zanimanje: Historiograf
Interesovanja: Knjizevnost, arheologija

Historiograf?!

Pa ti si mogao posao dobiti samo od Cengica i ljudi kao sto je on. Ljudi koji nisu njegovi istomisljenici nemaju sta pricati o istoriji u ovakvoj drzavi.

Nije ni cudno sto branis Cengica i njemu slicne idiote. Stojis na prvoj liniji odbrane ideologije trenutne vlasti tako sto prilagodjavas proslost potrebama trenutne vlasti. A lafo si multinacionalno-kulturalan tip.

E, jadna nam je drzava sa takvim historiografima...
SD-6

Post by SD-6 »

A sta je tvoje zanimanje Lajkane?
glasnogovornik SDP-a,ili si samo obicni lizač djonova,naravno Zlajinih :oops:
a prekovremeno nabavljas Avdicu lozu na pijaci
:D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

SD-6 wrote:A sta je tvoje zanimanje Lajkane?
glasnogovornik SDP-a,ili si samo obicni lizač djonova,naravno Zlajinih :oops:
a prekovremeno nabavljas Avdicu lozu na pijaci
:D
Ne brini, nisam ti konkurencija. Zivim od svoje pameti...
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote: Historiograf?!

Pa ti si mogao posao dobiti samo od Cengica i ljudi kao sto je on. Ljudi koji nisu njegovi istomisljenici nemaju sta pricati o istoriji u ovakvoj drzavi.
Ti ocito nemas pojma sta je historiograf, a sta historicar, zato se nemoj brukat pred svima!
Nije ni cudno sto branis Cengica i njemu slicne idiote.
Uopste ne branim Cengica, i rekao sam vec da mi nije namjera da mu budem advokat.

Vrati se ponovo na moje komentare, pa ces vidjeti da sam nekoliko puta ponovi da trebamo odluku prepustiti sudu!
Stojis na prvoj liniji odbrane ideologije trenutne vlasti tako sto prilagodjavas proslost potrebama trenutne vlasti. A lafo si multinacionalno-kulturalan tip.
Budalastina! Nego, nastavi meditirati, a ponekad mozes upalit i TV da vidis kako ti se Milosevic brani! Ne stoji nesto dobro u zadnje vrijeme!
E, jadna nam je drzava sa takvim historiografima...
Kad bi ti znao sta je historiograf, hmmm...
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kotromanic wrote:

Ti ocito nemas pojma sta je historiograf, a sta historicar, zato se nemoj brukat pred svima!
Izvini, do mene je... Evo maloprije sam procitao u Klaicevom rjecniku da je istoriograf covjek koji se bavi astronomijom i molekularnom biologijom. :D

Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote: Nije ni cudno sto branis Cengica i njemu slicne idiote.
Uopste ne branim Cengica, i rekao sam vec da mi nije namjera da mu budem advokat.
Rekao si da nije, ali POKAZAO SI DA JEST. Tako je i Milosevic, kojeg malo-malo pa pomenes, uvijek jedno pricao, drugo mislio, a trece radio...

kub lajkan wrote: Stojis na prvoj liniji odbrane ideologije trenutne vlasti tako sto prilagodjavas proslost potrebama trenutne vlasti. A lafo si multinacionalno-kulturalan tip.
Demantuj ovo na malo bolji nacin, prvi pokusaj je bio previse mlak...
Kotromanic

Post by Kotromanic »

kub lajkan wrote:
Kotromanic wrote:

Izvini, do mene je... Evo maloprije sam procitao u Klaicevom rjecniku da je istoriograf covjek koji se bavi astronomijom i molekularnom biologijom. :D
Da a astrologija je "nauka o zvijezdama" :D
Kotromanic wrote:
kub lajkan wrote: Nije ni cudno sto branis Cengica i njemu slicne idiote.
Rekao si da nije, ali POKAZAO SI DA JEST. Tako je i Milosevic, kojeg malo-malo pa pomenes, uvijek jedno pricao, drugo mislio, a trece radio...
Djecak, postajes dosadan, nego nadji djevojku, pa prosipaj svoje frustracije. Ja sam dovoljno bio jasan, ko voli neka procita!
kub lajkan wrote:
Stojis na prvoj liniji odbrane ideologije trenutne vlasti tako sto prilagodjavas proslost potrebama trenutne vlasti. A lafo si multinacionalno-kulturalan tip.
Demantuj ovo na malo bolji nacin, prvi pokusaj je bio previse mlak...
Kada mi covjek koji propagira "gradjanski rat" nakon dokazanog genocida, kaze da sam na prvoj liniji odbrane, da sam nacionalista, meni je to cast i kompliment, jer znam da sam stao na put njihovoj "milosevicevskoj propagandi" o bratoubilackom ratu!
Post Reply