Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Locked

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH

Poll ended at 12/11/2012 18:08

Hrvat
8
4%
Srbin
8
4%
Bosnjak
106
52%
Bosanac
74
36%
Ostali
8
4%

Total votes: 204

Klavikula

#76 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Klavikula »

Arteta wrote:
hrastov žižak wrote:@arteta
Naporan i napadan momak. Šta tebe boli k kako se neko izjašnjava?
Zato sto je ovaj popis vrlo bitan za moju drzavu.
Koju jako volim :bih:
ta ista drzava koju ti volis nije ni meni mrska, naprotiv.
Arteta

#77 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

odesveuhonduras wrote:
Anti Anti Fa wrote:Ako si rodjen/a u Bosni i Hercegovini onda si Bosanac logicno ili?Ako si rodjen u yugi i imas BiH pasos onda si Bosanac ne mozes bit nista drugo.
Boga mi sam ja Hercegovac, Bosanac ne mogu niti hoću biti ni pomoću trikova :D

Bošnjak bezbeli da

Bosanac i Hercegovac je klasična zamjena za jugoslavenstvo, al ..bat nas, kad smo glupi, tako nam i treba
Ti si Bosnjak(Bosanac) koji je regionalno Hercegovac. :thumbup:
Arteta

#78 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

Klavikula wrote:
Arteta wrote:
Zasto onda ti tu drzavu zelis ukinuti i spojiti nekakvoj tvorevini.
hrastov žižak

#79 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

Arteta wrote:
:-)
Odakle tebi pravo da nekom govoriš da je nečija nacionalna pripadnost pogrešna?
Arteta

#80 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

Bodkin wrote:
Arteta wrote:
Klavikula wrote: zasto?
Zato sto se sastoji od nekoliko naroda.
Kako mislite to balansirati?
Uvijek se nadje neko ko ce se osjetiti ugrozenim pa dodje do onoga sto nas je zadesilo 90ih.
kako li ti onda bosnu zamisljas...
To je vec druga tema.
ArthurSpooner

#81 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

Jedna tamo govori ono sto 99% Srba i Hrvata (ili ako hocete, pravoslavaca i katolika) u ovoj drzavi misli i to je ono sto ne mozete da varite, zato je napadate.
jedna tamo

#82 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by jedna tamo »

Borise moja braća su se za razliku od tvog borila u armiji pa ko su sad veći bosanci mi il vi?
al ja nisam licemjer kao većina.......

i ne ložim se više na ove postove, često sam bila u banovićima zbog ložioničara
pino silvestre

#83 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pino silvestre »

Klavikula wrote:
Arteta wrote:
Klavikula wrote: zasto si tuzan :-D
Jugoslavenstvo je jako losa ideja. :-)
zasto?
Jugoslovenstvo nije nista drugo nego velikosrpstvo, vidjeli smo koliko im je bilo do jugoslovenstva kad se srboslavija pocela raspadati
colt

#84 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by colt »

Bošnjak . .
Bosanski . .
Klavikula

#85 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Klavikula »

Arteta wrote:
Klavikula wrote:
Arteta wrote: Zato sto je ovaj popis vrlo bitan za moju drzavu.
ukinut nikad, ali zelim nekad vidjeti, i nadam se da hocu, sve Juzne Slavene u jednoj drzavi :thumbup:
hrastov žižak

#86 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

Arteta wrote:
Klavikula wrote:
Arteta wrote: Zato sto je ovaj popis vrlo bitan za moju drzavu.
a ovo kao nije tvorevina, ovo je nastalo prirodnim putem, evolucijom, sve po prirodnim zakonima. što ne mogu floskula.
Arteta

#87 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

pino silvestre wrote: Jugoslovenstvo nije nista drugo nego velikosrpstvo, vidjeli smo koliko im je bilo do jugoslovenstva kad se srboslavija pocela raspadati
Da :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#88 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by JoseMujica »

Arteta wrote:
baš lijepo od tebe :D .... no nije ovo samo tvoja država nego je i ti i ja dijelimo sa još 3-4 miliona drugih ljudi...i šta tebe libo tuki šta ko hoće da bude

zar misliš da homoseksualci vole ovu državu manje od tebe? :D
Klavikula

#89 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Klavikula »

pino silvestre wrote:
Jugoslovenstvo nije nista drugo nego velikosrpstvo, vidjeli smo koliko im je bilo do jugoslovenstva kad se srboslavija pocela raspadati
prije svega velika kolicina neznanja, uz sve to i jako zlobna izjava.
boris_nsa

#90 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by boris_nsa »

jedna tamo wrote:Borise moja braća su se za razliku od tvog borila u armiji pa ko su sad veći bosanci mi il vi?

Da li ti uopće znaš koliki doprinos odbrani Sarajeva je dala jedinica HVO Kralj Tvrtko Novo Sarajevo, koja je bila dio Armije i u kojoj je bilo i Muslimana/Bošnjaka iz Novog Sarajeva!?

Ne lupetaj gluposti, dovoljno si nas izvrijeđala.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#91 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by odesveuhonduras »

Arteta wrote:
odesveuhonduras wrote:
Anti Anti Fa wrote:Ako si rodjen/a u Bosni i Hercegovini onda si Bosanac logicno ili?Ako si rodjen u yugi i imas BiH pasos onda si Bosanac ne mozes bit nista drugo.
Boga mi sam ja Hercegovac, Bosanac ne mogu niti hoću biti ni pomoću trikova :D

Bošnjak bezbeli da

Bosanac i Hercegovac je klasična zamjena za jugoslavenstvo, al ..bat nas, kad smo glupi, tako nam i treba
Ti si Bosnjak(Bosanac) koji je regionalno Hercegovac. :thumbup:
Ja sam Bošnjak (ne Bosanac), i regionalno Hercegovac, da :D

Nije da mi nešto plaho znači nacionalna pripadnost, da budem iskren, dapače, emocionalno mi ne znači ama baš ništa, ali politički je ispravno da to guram jer živim u državi u kojoj se to, nažalost, mora gurati.

Zato se i ospem na ovo cijepanje bošnjačkog nacionalnog korpusa i šarenu lažu u kojoj žive ovi Bosanci i Hercegovci. Doduše, puno manje nego prije jer svakim danom sve više kontam da bi me trebao sve više početi boliti đon za tim glupostima..
ArthurSpooner

#92 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

Klavikula wrote: ukinut nikad, ali zelim nekad vidjeti, i nadam se da hocu, sve Juzne Slavene u jednoj drzavi :thumbup:
Nada zadnja umire :lol: :lol:
_tulumba_

#93 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by _tulumba_ »

jedna tamo wrote:Hrvatica

ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga :D
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica Image
Zanimljivo Boga mi. Osjecala se "jugoslovenkom", odnosno osjecala se "necim" sto je apsolutno vjestacki, nimalo prirodno, nametnuto, cak sta vise nelogicno, "nacija" koja je na "silu" stvorena i eto, vidjeli smo kako je zavrsila.. Pitam te, posto ja ne znam, kakav je osjecaj biti "dijaspora" u vlastitoj drzavi? Posto ne pripadas ovdje (ne kontam gdje bi drugo mogla pripadati, nezz jbga je l' fali crkava, manastira u Bosni, dzamija, sinagoga jbga, šahovnica, 4s-ova?) Nikad al' nikad necu moc' skontat "hrvate i srbe" rodjene u BiH da ne osjecaju "pripadnost" zemlji u kojoj su se rodili? Cemu bi da pripadas? Rodjena si u Bosni, aFtomatski si bosanka. Meni je tebe i takvih kao ti u neku ruku i zao. Sve bi nesto, al' sam' nek' nije Bosna/bosanstvo/bosansko/bosanski..Zbog takvog razmisljanja, mozda i nema "nemuslimana" (iako ih ima) u repki BiH. Jer jbga, ko bi igr'o za zemlju za koju ne "osjeca" pripadnost? Da BiH ponudi nekim od sadašnjih reprezentativaca HR a rodjenih u BiH da igraju za BiH, prihvatili bi al' u .... . Tvoj osjecaj "nepripadnosti" i ispoljavanje pa evo, i kroz ovakve izjave na forumu su uzrok da te danas, sutra neko "ignorira" u nekom segmentu drustva/zivota a ne posljedica. Evo ja cu ti prvi reci, da takve ljude kao ti nikad ne bih volio nit' za prijatelje, komsije nit' ista. Imam prijetelje i Srbe i Hrvate (hvala Bogu na njima) al' koji vole ovu zemlju mozda vise nego vecina Bosnjaka danas. I pazi, ne daju spomenuti da je Hrvatska ili Srbija njihova zemlja. Problem dijela Hrvata i Srba u Bosni je upravo i taj sto "vi ne osjecate ovo za svoje" pa se onda cudite kako Bosnjaci (koji nemaju "rezerve") vas bas i ne fermaju, kako ni u vlasti tako niti u bilo kojem segmentu drustvenog zivota. Malo su Bosnjaci i levati kad skontam, da izvines, *ebu se da ucine da Hrvati i Srbi zavole BiH umjesto da ih bude briga za tim. Jer na kraju krajeva, koga briga za onima koje boli briga za vlastitom domovinom?
Pozdrav :)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#94 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by odesveuhonduras »

Klavikula wrote:
pino silvestre wrote:
prije svega velika kolicina neznanja, uz sve to i jako zlobna izjava.
u svakom slučaju nije toliko glupa kao mantra velikih bosanskohercegovačkih patriota koji pate za zemljom u kojoj objekt tog lafo patriotizma nije bio država uopće.
Arteta

#95 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Arteta »

JoseMujica wrote: zar misliš da homoseksualci vole ovu državu manje od tebe? :D
Naravno da vole manje,jer da oni vole ovu drzavu oni bi se razmnozavali.
pemanapemani

#96 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by pemanapemani »

boris_nsa wrote:
jedna tamo wrote:Hrvatica

ako treba objašnjenje:
rođena sarajka, otac sarajlija, do rata osjećala se jugoslovenkom, katolkinjom, vjeru smo držali u kući i tako je i dan danas, međutim juga se raspala, prema BiH ne osjećam pripadnost, doduše ne osjećam ni prema hrvatskoj, samo mi je mama tamo rođena, al eto jedino gdje sam osjećala pripadnost je juga e sad kako da se izjasnim kao bosanka kad ništa u toj bosni nema kao što je bilo u jugi....novi ljudi došli i svoje donijeli, stari se prilagodili i to je to....
kaže navijam za bih ! kako ću navijati kad su sve muslimani u timu,mada ne pratim fudbal, čak šta više mrzim ga :D
eh eto pošto se ja uvijek nešto pravdam pa čak i zato što živim pravdam se ...nadam se da ste me razumijeli
jedino što volim u bih je sarajevo, ono je moje i niko mi ga otet ne može ni sandže ni klinci palci
vozdrica Image
Ovo je zaista najveća glupost koju sam u životu pročitao, a imam skoro 30 godina.

Boris.
Kako se možeš pozivati i sprječavati otmicu grada koji nije tvoj i u kojem nemaš prebivalište? Koliko sam upratio ti si stanovnik Ilidže, a to nije Sarajevo. :D Šala, naravno.

Ovo što si ti napisala je standardna matrica kojom nacionalističko fašističke falange filuju "svoje". Da nisi spomenula fudbal, bila bi svinjetina. Kada bi se utvrdilo da svinjski proizvodi nekako "preživljavaju" na policama trgovočkih centara, onda bi počela priča kako svinjetine nema u piljarama itd.

Manipulistička bagra ima razrađene sve sisteme. Ako si religiozan, onda će ti svećenik sa oltara poručivati ko si i šta si, te kako se trebaš ponašati i othrvati asimilaciji zločastih muslimana.

Ako nisi vjernik, onda će oplesti o novosagrađenim džamijama, maltretiranjima ljudi za vrijeme agresije, mudžahedinima, muslimanima u reprezentaciji itd.

Krajnji stadij izmanipulisanog čeljadeta jeste prebrojavanje krvnih zrnaca tokom odjavnih špica dnevnika, političkih emisija, čitanje rubrika u novinama u kojem se predstavljaju pojedina odjeljenja osnovnih škola.

Na kraju bih samo parafrazirao našeg Dragana - svaki Hrvat koji je ostao u Sarajevu je glupan.
ArthurSpooner

#97 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by ArthurSpooner »

Hahahah sto vam "jedna tamo" samo jednom postom razbija iluzije :lol: :lol:
hrastov žižak

#98 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by hrastov žižak »

Arteta wrote:
JoseMujica wrote: zar misliš da homoseksualci vole ovu državu manje od tebe? :D
Naravno da vole manje,jer da oni vole ovu drzavu oni bi se razmnozavali.
kamo sreće da takvi kao ti imaju reproduktivne mogućnosti homoseksualaca
Man of steel

#99 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by Man of steel »

jedna tamo wrote:Borise moja braća su se za razliku od tvog borila u armiji pa ko su sad veći bosanci mi il vi?

I ne trebaš da se ložiš.

Tvoje pravo da se izjasniš kao ponosna Hrvatica ti niko ne može a ni treba osporavati. Ni tebi a ni ostalima.

Tek kada jedne druge počnemo cjeniti, poštovati i prihvatati onakve kakvi jesmo, sve razlike koje se potenciraju između nas će nestati.
harač

#100 Re: Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu....

Post by harač »

neću bit u državi tad, pa će me izjasniti kao bošnjaka, muslimana, koji govori bosanskim jezikom. ali, nada posljednja umire :D
Locked