Sasvim slučajno "naletila" na temu, ali ovo što sam pročitala učinilo je ovaj dan ljepšim nego što jesteLud i ponosan wrote:Plavih_11 wrote:Hajde da napisem nesto, mada mi to nije obicaj i mozda cak nije ni za neko pisanje.
Jutros sam u Bingu kupio hrane za dvije porodice (svaki artikal x2) u vrijednosti od 500 KM. Nasli smo jednu porodicu u Sokolju tj. majka sa kcerkom od 9 god. i obje su, kako se to zove, "patuljastog rasta". Majka nista ne radi, pobjegla je od covjeka i sve sto zaradi je neko ciscenje i pranje cilima jer ne moze dohvatiti visoke stvari tako da se snalazi kako moze. Zena je izuzetno cista i fina a curica me je posebno odusevila. To je jedan borac, samo takav i sve je kese sama unjela u sobu. Imali smo ranije informaciju da joj je velika zelja da ima racunar pa smo joj i to obezbjedili.
Kad smo tu zavrsili sisli smo malo nize i nasli jos jednu porodicu (majlka i sa dvoje djece) u slicnom stanju. Kod njih je slucaj da majka ima neku penziju ali to je nedovoljno. Kcerka je ucenica 3 razreda srednje skole i odlican je ucenik.
Helem, kad smo zavrsili kod njih i vratili se kod prve porodice (auto nam je tu bilo parkirano) tu su nas docekali gazda kuce u kojoj zivi zena i jos neka djeca. Ona je od srece zovnula njih da vide sta je dobila, to je neopisiv osjecaj.
Sve u svemu, da vise ne peglam, mislim da je pomoc otisla u prave ruke i u pravo vrijeme.
Posto je ostalo jos sredstava a i dalje cemo skupljati, akciju cemo nastaviti poslije Bajrama.![]()
![]()
Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
- _amy_
#76 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
- me_mery
#77 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Danas smo obisli dvije porodice. Jednu sa cetvero djece, suprug bolestan a djeca sva maloljetna. Majka ne radi. Druga porodica ima troje djece, otac i majka su bolesni i svi zive na M.dvoru u potkrovlju stare austrougarske zgrade u dvije male prostorije.
Ukupno smo potrosili oko 600 km na namirnice za ove dvije porodice.
Jos jednom Vam hvala u njihovo ime vjerujte da ste nekome bar na kratko uljepsali svakodnevnicu.
Slike i potpuniji izvjestaj ce biti dostupni na stranici udruzenja koja ce sukoro biti u funkciji.
Ukupno smo potrosili oko 600 km na namirnice za ove dvije porodice.
Jos jednom Vam hvala u njihovo ime vjerujte da ste nekome bar na kratko uljepsali svakodnevnicu.
Slike i potpuniji izvjestaj ce biti dostupni na stranici udruzenja koja ce sukoro biti u funkciji.
-
aminaz
#78 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Nasa sugrađanka Alma Muratovic bije svoju najtezu bitku,bitku za zivot!
Ljekari su joj dijagnosticirali cirozu jetre i predlozili operativni zahvat.
Troskovi ovog zahvata su ogromni i tesko ih je platiti.Budite humani,pomozite nasoj sugradjanki da nastavi zivjeti svoj zivot mirno i spokojno!
http://ezoom.ba/vijesti/apel-za-pomoc-muratovic-almi/
Pozivom na broj; 090-292-020 donirate 3 KM za nasu Almu !
detaljnije mozete procitati na stranici e zoom.ciji sam link stavio.
Ljekari su joj dijagnosticirali cirozu jetre i predlozili operativni zahvat.
Troskovi ovog zahvata su ogromni i tesko ih je platiti.Budite humani,pomozite nasoj sugradjanki da nastavi zivjeti svoj zivot mirno i spokojno!
http://ezoom.ba/vijesti/apel-za-pomoc-muratovic-almi/
Pozivom na broj; 090-292-020 donirate 3 KM za nasu Almu !
detaljnije mozete procitati na stranici e zoom.ciji sam link stavio.
-
samoTEgledam
-
tetka69
#80 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Svaka cast , potez vrijedan svake hvale .
-
Almond
-
zvrk
#82 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
ako ste ozbiljni - prijavite se 
na samom sastanku - sumiracemo dosadasnje akcije, pristupiti usvajanju statuta, biranju organa i dogovoru za dalje procedure u registraciji i aktivnostima
na samom sastanku - sumiracemo dosadasnje akcije, pristupiti usvajanju statuta, biranju organa i dogovoru za dalje procedure u registraciji i aktivnostima
-
bizet
#83 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
hej, pa ovdje su dobre vijesti
...ljudi rede punom parom
priznajem da sam malo van toka...ali, da li se rad Udruzenja svodi na Sarajevski kanton ili je na nivou Federacije?
priznajem da sam malo van toka...ali, da li se rad Udruzenja svodi na Sarajevski kanton ili je na nivou Federacije?
- coek
#84 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
...
Last edited by coek on 24/02/2014 10:11, edited 1 time in total.
-
Bibi33
#85 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Ja bih svakako dosla na sastanak ali nisam vidjela kada i gdje, pa ako mi neko moze napisati bila bi mu zahvalna.
Super inicijativa, sjajno
Super inicijativa, sjajno
- O'zone
- Globalni moderator
#86 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Radim drugu
al nema veza ako ne bude mene bit će para 
-
Bibi33
#87 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Dakle 11.11.2012. samo je vrijeme upitno ili? Sjajno, ja sam vec postirala na fb, nadajmo se da ce sto vise ljudi da se ukljuci 
-
zvrk
#88 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Termin je: 11.11.2012.godine
Vrijeme je: 19 sati
Mjesto je: Ljetna basta Kahlua na Otoci - pored Dallasa i Doma zdravlja /uz prosirenje na glavnoj cesti prema Ilidzi)
Udruzenje cemo registrovati na drzavnom nivou.
Ne priznajemo politicke granice, samo ljudskost
Vrijeme je: 19 sati
Mjesto je: Ljetna basta Kahlua na Otoci - pored Dallasa i Doma zdravlja /uz prosirenje na glavnoj cesti prema Ilidzi)
Udruzenje cemo registrovati na drzavnom nivou.
Ne priznajemo politicke granice, samo ljudskost
- VeriBizi
#89 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Da nije malo minus upek'o za ljetne bašte? 
- DaffyDuck
#90 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Na koji nacin skupljate novac?

-
zvrk
#91 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
ma u portalima je i zatvorenaVeriBizi wrote:Da nije malo minus upek'o za ljetne bašte?
a ima i grijalica.
uzavrelu atmosferu mogu predvijedjeti i bez grijalice
Jedva cekam da se vidimo ljudi
@zubizareta:
trenutno (dok ne dobijemo rjesenje o registraciji i racun Udruzenja, novac sakupljamo invdividualno ili uplatom na privatni racun koji se koristi jedino za te svrhe i izvodi ce dakako biti objavljeni na webu)
sto se tice pomoci, molim vas vratite se na prve stranice i vidite kako pokusavamo organizovati pomaganje
- VeriBizi
#92 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Ja nosim svoj kalolifer za svaki slučaj.
See ya! 
-
zvrk
#93 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
tu je Dom zdravlja i 2 apotekeVeriBizi wrote:Ja nosim svoj kalolifer za svaki slučaj.![]()
![]()
See ya!
nema da fali
vidimo se !
- DaffyDuck
#94 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
ako moze na pp informacije za uplatu, posto nemam mnogo slobodnog vremena za pridruziti vam se na terenu, bar mogu materijalno pomoci. Lijep pozdrav i sretno!zvrk wrote:
@zubizareta:
trenutno (dok ne dobijemo rjesenje o registraciji i racun Udruzenja, novac sakupljamo invdividualno ili uplatom na privatni racun koji se koristi jedino za te svrhe i izvodi ce dakako biti objavljeni na webu)
sto se tice pomoci, molim vas vratite se na prve stranice i vidite kako pokusavamo organizovati pomaganje
-
Mr.Penguin
#95 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Jesi li skratio link i prilagodio web stranicu mobilnim uredjajima?Lud i ponosan wrote: A za pametne uredjaje jedna slicica:
-
Mr.Penguin
#96 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Dobri su ovi kodovi samo kad bi svi imali pametne mobitele.Lud i ponosan wrote:Web stranica ce biti prilagodjena i mobilnim uredjajima.Ali, nije to toliko bitno za ovu namjenu, no pratimo trendove.
a moze i ovo
- loka.sa
#97 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Fercera li ovo udruženje dajte, stalno gledam web u izradi dajte malo novije informacije ....pozzz

-
SalleMld
#98 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Ove akcije su vam super i podrzavam to maximalno! Svaka cast, samo napred!

- Nemam internet
#99 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Logo vam je super samo vam fale sejdić i finciLud i ponosan wrote:
-
samoTEgledam
#100 Re: Udruzenje "Komsiluk" - Forumasi u akciji!
Zar nije "logo nam je super ... "Nemam internet wrote: Logo vam je super samo vam fale sejdić i finci
Ja tek sad vidio ovu trojku u ovom kontextu
Treba autor da obrazloži ovaj logo