The Hobbit

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SportLux

#76 Re: The Hobbit

Post by SportLux »

Gledao sam hobita, jel sad treba da gledam LOTR jer nisam gledao ni jedan dio??Stade na pola filma.
http://thepiratebay.se/torrent/7921483/ ... ed.Edition
jel ovo prvi dio?????
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#77 Re: The Hobbit

Post by Truba »

pa valjda jeste piše da su tri naslova tu

LOTR trebaš gledati kad se završe 3 dijela hobita :D
irac300

#78 Re: The Hobbit

Post by irac300 »

SportLux wrote:Gledao sam hobita, jel sad treba da gledam LOTR jer nisam gledao ni jedan dio??Stade na pola filma.
http://thepiratebay.se/torrent/7921483/ ... ed.Edition
jel ovo prvi dio?????
Na tom linku ti je cijela trilogija i to produžena verzija. Ako ti se svidio Hobit, LOTR će ti biti još bolji, slobodno skidaj.
TheWatcher

#79 Re: The Hobbit

Post by TheWatcher »

vjerovatno je htio napraviti nesta kao sto je lukas sa ratovima zvijezda :thumbup: meni nije to to,gledao sam pola sata i prekinuo :skoljka: stvar ukusa vjerovatno :dance:
Truba

#80 Re: The Hobbit

Post by Truba »

jbg meni je hobit bila najbolja knjiga prije 13 -15 godina

a tolkina sam krao iz školske bibl. :D

ili si u fantastici ili nisi
mada mi je i dalje bolji hobit od gospodara
DžipaloRipalo

#81 Re: The Hobbit

Post by DžipaloRipalo »

Black swan wrote:jbg meni je hobit bila najbolja knjiga prije 13 -15 godina

a tolkina sam krao iz školske bibl. :D

ili si u fantastici ili nisi
mada mi je i dalje bolji hobit od gospodara
Knjiga ili film?
Truba

#82 Re: The Hobbit

Post by Truba »

oboje :D
SportLux

#83 Re: The Hobbit

Post by SportLux »

Poslje hobbita pogledao sam LOTR sva tri dijela.Hobbit mi je nekako mlak izgledao poslje LOTR.
zecko_kupuz

#84 Re: The Hobbit

Post by zecko_kupuz »

Odgledao sam ga kući prije nekoliko dana i sada ga još više cijenim. :D Definitivno ide u kolekciju s LOTR-om. Fantastični efekti, odličan zvuk. Šteta samo što je soundtrack neupadljiv kod akcionih scena ("stišana" muzika naspram glasnih zvučnih efekata). Još uvijek ne mogu glatko progutati pola sata razvlačenja kod scena okupljanja patuljaste družine, ali sve ostalo je :thumbup: .
Čak mi ni pojedini kadrovi ne izgledaju više tako vještački kao u kinu. Šteta što izmače Oskar, ipak je Pi prirodnije i "umjetničkije" :D iskoristio vizuelne efekte. Čak mislim da bi i Prometheus prije dobio nagradu da Pi nije bio u konkurenciji.
Lounge Act

#85 Re: The Hobbit

Post by Lounge Act »

Nakon prethodnih dijelova ovaj mi se dio previse oduzio, a onda kraj nigdje veze, nedovrseno
vicious

#86 Re: The Hobbit

Post by vicious »

Lounge Act wrote:Nakon prethodnih dijelova ovaj mi se dio previse oduzio, a onda kraj nigdje veze, nedovrseno
:shock:
Pa naravno da je nedovršeno, ovo je samo prvi dio. :lol:
Lounge Act

#87 Re: The Hobbit

Post by Lounge Act »

ma nisam se dobro izrazila, ali nema veze, film mi nije ni blizu dobar kao prethodni :roll:
Truba

#88 Re: The Hobbit

Post by Truba »

nisu (ovakvi) filmovi za žene
drž se serija :razz: :P :P :P
DžipaloRipalo

#89 Re: The Hobbit

Post by DžipaloRipalo »

Meni je tesko reci koji je bolji(trilogija ili hobbit). Jes da su oba oko avantura, al na neki nacin totalno 2 razlicite avanture. U nekim djelovima i knjige i filma bolji je hobbit a u nekim je bolja trilogija. Mozda treba sacekat kraj trilogije hobita, pa ih onda uporedit, ipak nastavak trilogije donosi u hobitu vise akcije.
Lounge Act

#90 Re: The Hobbit

Post by Lounge Act »

Black swan wrote:nisu (ovakvi) filmovi za žene
drž se serija :razz: :P :P :P
:skoljka:
Mr. Brightside

#91 Re: The Hobbit

Post by Mr. Brightside »

Bodkin

#92 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

Mr. Brightside wrote:
krenuo postaviti :) izgleda da ce biti dosta borbe. sta mislite o animaciji zmaja?
Brkooo

#93 Re: The Hobbit

Post by Brkooo »

Bodkin wrote: krenuo postaviti :) izgleda da ce biti dosta borbe. sta mislite o animaciji zmaja?
Nije nesto... po meni su bolje animirali zmajeve prije 17 godina :D

Na primjer ovaj iz filma zmajevo srce ....

Image

al ostatak trailera izgleda super :thumbup:
zecko_kupuz

#94 Re: The Hobbit

Post by zecko_kupuz »

Čekaš cijeli prvi film da bi na kraju vidio tease sa Smaugovim okom (btw, premoćno djeluje :thumbup: ), a sad cijelog zmaja odjednom tek tako prikazuju. :shock: :-) I više mi ne djeluje tako super. :-?
Gandalf

#95 Re: The Hobbit

Post by Gandalf »

zecko_kupuz wrote:Odgledao sam ga kući prije nekoliko dana i sada ga još više cijenim. :D Definitivno ide u kolekciju s LOTR-om. Fantastični efekti, odličan zvuk. Šteta samo što je soundtrack neupadljiv kod akcionih scena ("stišana" muzika naspram glasnih zvučnih efekata). Još uvijek ne mogu glatko progutati pola sata razvlačenja kod scena okupljanja patuljaste družine, ali sve ostalo je :thumbup: .
Čak mi ni pojedini kadrovi ne izgledaju više tako vještački kao u kinu. Šteta što izmače Oskar, ipak je Pi prirodnije i "umjetničkije" :D iskoristio vizuelne efekte. Čak mislim da bi i Prometheus prije dobio nagradu da Pi nije bio u konkurenciji.
patuljasta družina se i u knjizi skuplja jedno 50-ak strana i sve ona njihova proždrljivost i raskomoćenost' kada se uvale Bilbu u kuću je vjerno prenešena u film :D
jasko_ba

#96 Re: The Hobbit

Post by jasko_ba »

Gandalf wrote:
zecko_kupuz wrote:Odgledao sam ga kući prije nekoliko dana i sada ga još više cijenim. :D Definitivno ide u kolekciju s LOTR-om. Fantastični efekti, odličan zvuk. Šteta samo što je soundtrack neupadljiv kod akcionih scena ("stišana" muzika naspram glasnih zvučnih efekata). Još uvijek ne mogu glatko progutati pola sata razvlačenja kod scena okupljanja patuljaste družine, ali sve ostalo je :thumbup: .
patuljasta družina se i u knjizi skuplja jedno 50-ak strana i sve ona njihova proždrljivost i raskomoćenost' kada se uvale Bilbu u kuću je vjerno prenešena u film :D
Knjiga zakon! procitati obavezno, jos ljepse pratiti film 8-)
Bodkin

#97 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

zecko_kupuz wrote:Čekaš cijeli prvi film da bi na kraju vidio tease sa Smaugovim okom (btw, premoćno djeluje :thumbup: ), a sad cijelog zmaja odjednom tek tako prikazuju. :shock: :-) I više mi ne djeluje tako super. :-?
same here. nije mi se svidio zmaj nikako :)
sprej

#98 Re: The Hobbit

Post by sprej »

Taj zmaj nije nikakva tajna, pa pojavljuje se na samom početku filma (kad uništava i zauzima
grad) i na kraju (kad se budi). :-)

A zmaj ko zmaj, bitno da riga vatru... :D

Ovo je definitivno film poslije Avatara koji se isplati gledat u 3d-u, jer je cjeli sniman baš u toj tehnologiji.
Samo je bezz 200.str knjige The Hobbit razvukao na 3 djela, šteta što to nije i za LOTR napravljeno (u odnosu na br.stranica).
artime

#99 Re: The Hobbit

Post by artime »

sprej wrote:Taj zmaj nije nikakva tajna, pa pojavljuje se na samom početku filma (kad uništava i zauzima

Ovo je definitivno film poslije Avatara koji se isplati gledat u 3d-u, jer je cjeli sniman baš u toj tehnologiji.
Samo je bezz 200.str knjige The Hobbit razvukao na 3 djela, šteta što to nije i za LOTR napravljeno (u odnosu na br.stranica).
U potpunosti se slažem s tobom :-) mada nisam fan 3d filmova mene je avatar i hobbit oduševio, u ovim filmovima ima više smisla se digne na veću dimenziju. A što se tiče zadnje kritike eh tu su većina tolkinaca zamjerila jacksonu što je podijelio film na 3 dijela. Jedva čekam decembar :grin:
Bodkin

#100 Re: The Hobbit

Post by Bodkin »

sprej wrote:Taj zmaj nije nikakva tajna, pa pojavljuje se na samom početku filma (kad uništava i zauzima

ma apsolutno je logicno da lotr bude u tri dijela dok nikako nije logicno da ovo bude u 3 :D nego pare da se uzmu. nema ova knjiga sirinu za 3 dijela
Post Reply