The Hobbit
Moderator: _BataZiv_0809
-
SportLux
#76 Re: The Hobbit
Gledao sam hobita, jel sad treba da gledam LOTR jer nisam gledao ni jedan dio??Stade na pola filma.
http://thepiratebay.se/torrent/7921483/ ... ed.Edition
jel ovo prvi dio?????
jel ovo prvi dio?????
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#77 Re: The Hobbit
pa valjda jeste piše da su tri naslova tu
LOTR trebaš gledati kad se završe 3 dijela hobita
LOTR trebaš gledati kad se završe 3 dijela hobita
- irac300
#78 Re: The Hobbit
Na tom linku ti je cijela trilogija i to produžena verzija. Ako ti se svidio Hobit, LOTR će ti biti još bolji, slobodno skidaj.SportLux wrote:Gledao sam hobita, jel sad treba da gledam LOTR jer nisam gledao ni jedan dio??Stade na pola filma.
jel ovo prvi dio?????
- TheWatcher
#79 Re: The Hobbit
vjerovatno je htio napraviti nesta kao sto je lukas sa ratovima zvijezda
meni nije to to,gledao sam pola sata i prekinuo
stvar ukusa vjerovatno 
- Truba
#80 Re: The Hobbit
jbg meni je hobit bila najbolja knjiga prije 13 -15 godina
a tolkina sam krao iz školske bibl.
ili si u fantastici ili nisi
mada mi je i dalje bolji hobit od gospodara
-
DžipaloRipalo
#81 Re: The Hobbit
Knjiga ili film?Black swan wrote:jbg meni je hobit bila najbolja knjiga prije 13 -15 godina
- Truba
#82 Re: The Hobbit
oboje 
-
SportLux
#83 Re: The Hobbit
Poslje hobbita pogledao sam LOTR sva tri dijela.Hobbit mi je nekako mlak izgledao poslje LOTR.
- zecko_kupuz
#84 Re: The Hobbit
Odgledao sam ga kući prije nekoliko dana i sada ga još više cijenim.
Definitivno ide u kolekciju s LOTR-om. Fantastični efekti, odličan zvuk. Šteta samo što je soundtrack neupadljiv kod akcionih scena ("stišana" muzika naspram glasnih zvučnih efekata). Još uvijek ne mogu glatko progutati pola sata razvlačenja kod scena okupljanja patuljaste družine, ali sve ostalo je
.
Čak mi ni pojedini kadrovi ne izgledaju više tako vještački kao u kinu. Šteta što izmače Oskar, ipak je Pi prirodnije i "umjetničkije"
iskoristio vizuelne efekte. Čak mislim da bi i Prometheus prije dobio nagradu da Pi nije bio u konkurenciji.
Čak mi ni pojedini kadrovi ne izgledaju više tako vještački kao u kinu. Šteta što izmače Oskar, ipak je Pi prirodnije i "umjetničkije"
-
Lounge Act
#85 Re: The Hobbit
Nakon prethodnih dijelova ovaj mi se dio previse oduzio, a onda kraj nigdje veze, nedovrseno
- vicious
#86 Re: The Hobbit
Lounge Act wrote:Nakon prethodnih dijelova ovaj mi se dio previse oduzio, a onda kraj nigdje veze, nedovrseno
Pa naravno da je nedovršeno, ovo je samo prvi dio.
-
Lounge Act
#87 Re: The Hobbit
ma nisam se dobro izrazila, ali nema veze, film mi nije ni blizu dobar kao prethodni 
- Truba
#88 Re: The Hobbit
nisu (ovakvi) filmovi za žene
drž se serija

drž se serija
-
DžipaloRipalo
#89 Re: The Hobbit
Meni je tesko reci koji je bolji(trilogija ili hobbit). Jes da su oba oko avantura, al na neki nacin totalno 2 razlicite avanture. U nekim djelovima i knjige i filma bolji je hobbit a u nekim je bolja trilogija. Mozda treba sacekat kraj trilogije hobita, pa ih onda uporedit, ipak nastavak trilogije donosi u hobitu vise akcije.
-
Lounge Act
#90 Re: The Hobbit
Black swan wrote:nisu (ovakvi) filmovi za žene
drž se serija![]()
![]()
![]()
-
Bodkin
#92 Re: The Hobbit
krenuo postavitiMr. Brightside wrote:
- Brkooo
#93 Re: The Hobbit
Nije nesto... po meni su bolje animirali zmajeve prije 17 godinaBodkin wrote: krenuo postavitiizgleda da ce biti dosta borbe. sta mislite o animaciji zmaja?
Na primjer ovaj iz filma zmajevo srce ....

al ostatak trailera izgleda super
- zecko_kupuz
#94 Re: The Hobbit
Čekaš cijeli prvi film da bi na kraju vidio tease sa Smaugovim okom (btw, premoćno djeluje
), a sad cijelog zmaja odjednom tek tako prikazuju.
I više mi ne djeluje tako super. 
- Gandalf
#95 Re: The Hobbit
patuljasta družina se i u knjizi skuplja jedno 50-ak strana i sve ona njihova proždrljivost i raskomoćenost' kada se uvale Bilbu u kuću je vjerno prenešena u filmzecko_kupuz wrote:Odgledao sam ga kući prije nekoliko dana i sada ga još više cijenim.Definitivno ide u kolekciju s LOTR-om. Fantastični efekti, odličan zvuk. Šteta samo što je soundtrack neupadljiv kod akcionih scena ("stišana" muzika naspram glasnih zvučnih efekata). Još uvijek ne mogu glatko progutati pola sata razvlačenja kod scena okupljanja patuljaste družine, ali sve ostalo je
.
Čak mi ni pojedini kadrovi ne izgledaju više tako vještački kao u kinu. Šteta što izmače Oskar, ipak je Pi prirodnije i "umjetničkije"iskoristio vizuelne efekte. Čak mislim da bi i Prometheus prije dobio nagradu da Pi nije bio u konkurenciji.
- jasko_ba
#96 Re: The Hobbit
Knjiga zakon! procitati obavezno, jos ljepse pratiti filmGandalf wrote:patuljasta družina se i u knjizi skuplja jedno 50-ak strana i sve ona njihova proždrljivost i raskomoćenost' kada se uvale Bilbu u kuću je vjerno prenešena u filmzecko_kupuz wrote:Odgledao sam ga kući prije nekoliko dana i sada ga još više cijenim.Definitivno ide u kolekciju s LOTR-om. Fantastični efekti, odličan zvuk. Šteta samo što je soundtrack neupadljiv kod akcionih scena ("stišana" muzika naspram glasnih zvučnih efekata). Još uvijek ne mogu glatko progutati pola sata razvlačenja kod scena okupljanja patuljaste družine, ali sve ostalo je
.
Čak mi ni pojedini kadrovi ne izgledaju više tako vještački kao u kinu. Šteta što izmače Oskar, ipak je Pi prirodnije i "umjetničkije"iskoristio vizuelne efekte. Čak mislim da bi i Prometheus prije dobio nagradu da Pi nije bio u konkurenciji.
-
Bodkin
#97 Re: The Hobbit
same here. nije mi se svidio zmaj nikakozecko_kupuz wrote:Čekaš cijeli prvi film da bi na kraju vidio tease sa Smaugovim okom (btw, premoćno djeluje), a sad cijelog zmaja odjednom tek tako prikazuju.
![]()
I više mi ne djeluje tako super.
- sprej
#98 Re: The Hobbit
Taj zmaj nije nikakva tajna, pa pojavljuje se na samom početku filma (kad uništava i zauzima
grad) i na kraju (kad se budi).
A zmaj ko zmaj, bitno da riga vatru...
Ovo je definitivno film poslije Avatara koji se isplati gledat u 3d-u, jer je cjeli sniman baš u toj tehnologiji.
Samo je bezz 200.str knjige The Hobbit razvukao na 3 djela, šteta što to nije i za LOTR napravljeno (u odnosu na br.stranica).
grad) i na kraju (kad se budi).
A zmaj ko zmaj, bitno da riga vatru...
Ovo je definitivno film poslije Avatara koji se isplati gledat u 3d-u, jer je cjeli sniman baš u toj tehnologiji.
Samo je bezz 200.str knjige The Hobbit razvukao na 3 djela, šteta što to nije i za LOTR napravljeno (u odnosu na br.stranica).
-
artime
#99 Re: The Hobbit
U potpunosti se slažem s tobomsprej wrote:Taj zmaj nije nikakva tajna, pa pojavljuje se na samom početku filma (kad uništava i zauzima
grad) i na kraju (kad se budi).![]()
A zmaj ko zmaj, bitno da riga vatru...![]()
-
Bodkin
#100 Re: The Hobbit
ma apsolutno je logicno da lotr bude u tri dijela dok nikako nije logicno da ovo bude u 3sprej wrote:Taj zmaj nije nikakva tajna, pa pojavljuje se na samom početku filma (kad uništava i zauzima
grad) i na kraju (kad se budi).![]()
A zmaj ko zmaj, bitno da riga vatru...![]()