King95 wrote:Ljudi, a kako doći do pravog ulja, bilo da je Castrol ili neki drugi tip. Koliko sam shvatio, kod nas se prodaju neke kopije!?
U srijedu, bio na AutoShow-u u Zagrebu i usput vidim da Castrol ima stand i pitam ciku kako prepoznati dupljak...uglavnom ono sto sam zapamtio, a sto naveli kao ono na sto treba obratiti paznju(mada mislim da su ovi sto kopiraju napredovali):
1. Plastika je na djelovima hrapavija, a trebala bi biti glatka
2. Na prednjoj strani stoji medju ostaim "...see reverse" a na dupljacima "...see reserve"
3. Na zadnjoj strani stoji "Skoda" dok kod originala stoji "Škoda"
4. Kod cepa u sklopu drske ima znak Castrola i taj znak bi trebao biti fino otisnut tj trebao bi biti jasan(reljef castrol logotipa)
5. Na prednjoj strani kod logotipa "Castrol" stoji mali znak u donjem desnom uglu "TM". Ovaj znak bi trebao biti idealno poravnat po donjoj ivici ovog znaka - kaze ciko kada uzmes linijar da bi trebalo biti idealno poravnato.
Na pitanje ko su distributeri u BiH, uslijedilo je pitanje odakle smo. Na odgovor da smo iz Sarajeva, nabrojali su dvije tri firme, medjuostalim koliko se sjecam Unitrade.
Lik je objasnjavao ove mane na pakovanju Castrol Edge:
Uglavnom, ako kupujete Castrol - obavezno linijar u ruke i kakvo povecalo:) pod uslovom da falsifikatori do danas nisu napredovali...