Tramvaj

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pussysmoke

#76 Re: Tramvaj

Post by pussysmoke »

zateznistub wrote:
pussysmoke wrote:
zateznistub wrote:Ovo je jedan od jacih argumenata :-)
Nigdje ne vidim kontra argument. A i ja znam gdje stoje smajliji, evo ako ne vjeruješ :-)
Ne znam kakav argument zelis za osobu koja nesto koristi a ne zeli to platiti.
I ti i manijak pricate istu suplju. Ne branim revizore, ima ih svakakvih. Ali je isto tako cinjenica da rade jedan nezahvalan posao gdje ljudi svagodnevno dobiju odgovor nemam, necu i ne zelim da platim.
Cinjenica je da se ljudi prema jacim od sebe drugacije ponasaju, ne bi li i mi svi to isto radili?
A do vas je hocete li ili ne placati nesto sto koristite. Samo imajte toliko dostojanstva pa nemojte to na sav glas objavljivati.
I opet bez ikakve argumentacije kritikuješ forumaše, (u ovom slučaju mene i gospodina manijaka). Dobio si razloge zbog kojih ne plaćam kartu i ne vidim šta tu nije jasno. Da li ti imaš fetiš da plaćaš jedan proizvod, a dobijaš drugi?
Jokericious

#77 Re: Tramvaj

Post by Jokericious »

De ljudi placajte, nije lijepo to sto radite. :lol:
BHF_Manijak

#78 Re: Tramvaj

Post by BHF_Manijak »

zateznistub wrote: I ti i manijak pricate istu suplju. Ne branim revizore, ima ih svakakvih. Ali je isto tako cinjenica da rade jedan nezahvalan posao gdje ljudi svagodnevno dobiju odgovor nemam, necu i ne zelim da platim.
Cinjenica je da se ljudi prema jacim od sebe drugacije ponasaju, ne bi li i mi svi to isto radili?
A do vas je hocete li ili ne placati nesto sto koristite. Samo imajte toliko dostojanstva pa nemojte to na sav glas objavljivati.
Mani mi se bosnjackog sindroma merhameta, da ne kazem pi..aluka!!! (a i sam sam Bosnjak, da ne bude zabune :oops: ) Pogledaj kako je na zapadu rijesen taj sistem revizora, gdje tajj posao ne obavljaju papani sa 3 razreda osnovne skole koji su do pola prsa raskopcani, smrde na alkohol i plus jako neljubazni i drski! Ne kazem da za taj posao trebaju fakutletski obrazovani ljudi, vec su na zapadu to fino rijesili na fazon ljudi slicnih securityu, dakle kao revizori rade "zajebani" ljudi, pa kad ti 5-6 takvih likova dodje, qrac ce mu se neki jalijas mangup pravit i tersat "sta je, nemam kartu, 'ša hoŠ"! :wink: O tome ti pricam! I sve dok je takav seljacki sistem, povladjivanje jacim od sebe, ja NE ZELIM DA PLACAM KARTU jer je to seljacka, da ne kaze cetnicka, politika. Kad si u copru i kad si jaci onda udri Hin, a kad vidis da je neko nadmocniji, onda se ko tetkica pokunis i sutke prodjes! Da ne bih fasovo ban, ne uporedjujem ih sa cetaljima, vec nacin ponasanja karakterisem tako!

I cuj ti molim te argumenta " Ali je isto tako cinjenica da rade jedan nezahvalan posao" , "Cinjenica je da se ljudi prema jacim od sebe drugacije ponasaju, ne bi li i mi svi to isto radili?" HAHAHAHAHAHAH pa covjece dragi jesi ti dobar? Pa oni su SVJESNO i pod BEZ PRISILE prihvatili se tog posla, dakle niti sam ih ja tjero niti bilo ko drugi i kad su se vec prihvatili neka ga rade. Ukoliko nisu sposobni neka predaju duznost. Kakav je to molim te nacin, cuj "nezhavalan posao" pa koji to molim te nije?
Pa zamisli da svi tako popustaju "pod silom jaceg", naveo sam ti primjer granap, da neko nekom ne naplati samo zato sto se radi o liku od 195cm i 110kg! :lol: :lol: :roll: Kako imas samo smijesne argumente covjece!
zateznistub

#79 Re: Tramvaj

Post by zateznistub »

BHF_Manijak wrote:
zateznistub wrote: I ti i manijak pricate istu suplju. Ne branim revizore, ima ih svakakvih. Ali je isto tako cinjenica da rade jedan nezahvalan posao gdje ljudi svagodnevno dobiju odgovor nemam, necu i ne zelim da platim.
Mani mi se bosnjackog sindroma merhameta, da ne kazem pi..aluka!!! (a i sam sam Bosnjak, da ne bude zabune :oops: ) Pogledaj kako je na zapadu rijesen taj sistem revizora, gdje tajj posao ne obavljaju papani sa 3 razreda osnovne skole koji su do pola prsa raskopcani, smrde na alkohol i plus jako neljubazni i drski! Ne kazem da za taj posao trebaju fakutletski obrazovani ljudi, vec su na zapadu to fino rijesili na fazon ljudi slicnih securityu, dakle kao revizori rade "zajebani" ljudi, pa kad ti 5-6 takvih likova dodje, qrac ce mu se neki jalijas mangup pravit i tersat "sta je, nemam kartu, 'ša hoŠ"! :wink: O tome ti pricam! I sve dok je takav seljacki sistem, povladjivanje jacim od sebe, ja NE ZELIM DA PLACAM KARTU jer je to seljacka, da ne kaze cetnicka, politika. Kad si u copru i kad si jaci onda udri Hin, a kad vidis da je neko nadmocniji, onda se ko tetkica pokunis i sutke prodjes! Da ne bih fasovo ban, ne uporedjujem ih sa cetaljima, vec nacin ponasanja karakterisem tako!

I cuj ti molim te argumenta " Ali je isto tako cinjenica da rade jedan nezahvalan posao" , "Cinjenica je da se ljudi prema jacim od sebe drugacije ponasaju, ne bi li i mi svi to isto radili?" HAHAHAHAHAHAH pa covjece dragi jesi ti dobar? Pa oni su SVJESNO i pod BEZ PRISILE prihvatili se tog posla, dakle niti sam ih ja tjero niti bilo ko drugi i kad su se vec prihvatili neka ga rade. Ukoliko nisu sposobni neka predaju duznost. Kakav je to molim te nacin, cuj "nezhavalan posao" pa koji to molim te nije?
Pa zamisli da svi tako popustaju "pod silom jaceg", naveo sam ti primjer granap, da neko nekom ne naplati samo zato sto se radi o liku od 195cm i 110kg! :lol: :lol: :roll: Kako imas samo smijesne argumente covjece!
Tvoji argumenti su jaki ko beton! :lol:
I da, nisam bosnjak. I haj zdravo, radi sta hoce i kako hoces.
Jokericious

#80 Re: Tramvaj

Post by Jokericious »

zateznistub wrote: Tvoji argumenti su jaki ko beton! :lol:
Covjek ti sve lijepo objasnio i ti se povlacis. Valjda si razumio.

btw. Sad rade u trojkama. Valjda su jaci. :D
pussysmoke

#81 Re: Tramvaj

Post by pussysmoke »

zateznistub wrote:Tvoji argumenti su jaki ko beton! :lol:
Zateznistub nije dao ni jedan jedini argument kojim bi opravdao svoj stav da su revizori ljudi.

@BHF_Manijak :thumbup: :bih:
radostan dan

#82 Re: Tramvaj

Post by radostan dan »

cyprus wrote:Meni se to u 10 godina švercanja nije nikad desilo :mrgreen:
ja čim sam izvadio mjesečnu, zaratilo se. majke mi.
Nivri

#83 Re: Tramvaj

Post by Nivri »

Ja nisam imao problema sa revama, ali ja imam 120 kila, tetovaze i malo se pravim caknut.
Ipak, bio sam svjedok par puta kada se na kosti navade starijoj zeni ili nekoj klinki.
mokra_carapa

#84 Re: Tramvaj

Post by mokra_carapa »

Samo dok nekom pukne film pa ih saćeka i dobro prevaspita. Koji je to šljam što se dovuko ko zna odakle, za to nema opravdanja nikakvog. Pogotovo onaj brko i onaj frljavi sijedi gad
pussysmoke

#85 Re: Tramvaj

Post by pussysmoke »

Frtalj_Duše

#86 Re: Tramvaj

Post by Frtalj_Duše »

BHF_Manijak wrote:Pa je l' nije upravu? Mani se suplje! Zamisli udjes u granap i nekom hrmpaliji ne naplati hljeb i mlijeko samo zato sto ima "2metra preko ledja" dok tebi naplati! Ne vidim zasto bi po tom pitanju gras bio izuzetak, jer valjdapravila vaze za sve! :oops:
Pa valja meni plaćati teretanu, a gdje je još trud, pa puste dijete, whey, jaja, šnicle, plazma, mleko, litre i litre mleka dnevno..!? :mrgreen:
Nivri

#87 Re: Tramvaj

Post by Nivri »

Frtalj_Duše wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa je l' nije upravu? Mani se suplje! Zamisli udjes u granap i nekom hrmpaliji ne naplati hljeb i mlijeko samo zato sto ima "2metra preko ledja" dok tebi naplati! Ne vidim zasto bi po tom pitanju gras bio izuzetak, jer valjdapravila vaze za sve! :oops:
Pa valja meni plaćati teretanu, a gdje je još trud, pa puste dijete, whey, jaja, šnicle, plazma, mleko, litre i litre mleka dnevno..!? :mrgreen:
a nakon toga...

poznanik

#88 Re: Tramvaj

Post by poznanik »

BHF_Manijak wrote:... Pogledaj kako je na zapadu rijesen taj sistem revizora, gdje tajj posao ne obavljaju papani sa 3 razreda osnovne skole koji su do pola prsa raskopcani, smrde na alkohol i plus jako neljubazni i drski! Ne kazem da za taj posao trebaju fakutletski obrazovani ljudi, vec su na zapadu to fino rijesili na fazon ljudi slicnih securityu, dakle kao revizori rade "zajebani" ljudi, pa kad ti 5-6 takvih likova dodje, qrac ce mu se neki jalijas mangup pravit i tersat "sta je, nemam kartu, 'ša hoŠ"! :wink: O tome ti pricam! I sve dok je takav seljacki sistem, povladjivanje jacim od sebe, ja NE ZELIM DA PLACAM KARTU jer je to seljacka, da ne kaze cetnicka, politika....

Bi li plaćao prevoz tramvajem, bi li kupio kartu, i da su svi revizori visokoškolski obrazovani?

Bi li plaćao prevoz tramvajem, bi li kupio kartu, i da u tramvajima nikako i nema revizora?

Zašto misliš da kartu kupuješ zbog obaveze prema revizorima? Je li tako i na zapadu?
Anti Anti Fa

#89 Re: Tramvaj

Post by Anti Anti Fa »

Zadnji put kad me je zapisao samo sam mu pocijepao onaj papiric i ubacio u djep od kosulje i pozelio ugodan ostatak radnog vremena.
poznanik

#90 Re: Tramvaj

Post by poznanik »

Anti Anti Fa wrote:Zadnji put kad me je zapisao samo sam mu pocijepao onaj papiric i ubacio u djep od kosulje i pozelio ugodan ostatak radnog vremena.
Jesi ti zajeban :D
Anti Anti Fa

#91 Re: Tramvaj

Post by Anti Anti Fa »

jesam jesi vidio
poznanik

#92 Re: Tramvaj

Post by poznanik »

Anti Anti Fa wrote:jesam jesi vidio
Rijetko viđena hrabrost, muda ti se vuku po tri metra iza tebe :-) :D
Anti Anti Fa

#93 Re: Tramvaj

Post by Anti Anti Fa »

pogresan odgovor.imam dvije plavke sa sisama ko tvoja glava one mi nosaju muda da ne grebu po podu
honky tonk

#94 Re: Tramvaj

Post by honky tonk »

joj jeste ludi obojica...
poznanik

#95 Re: Tramvaj

Post by poznanik »

Anti Anti Fa wrote:pogresan odgovor.imam dvije plavke sa sisama ko tvoja glava one mi nosaju muda da ne grebu po podu
Garant i plavkama ne plaćaš karte, pogledom odjebeš revizore od njih... Čovječe, pa tebi zavidi pola grada :D
Anti Anti Fa

#96 Re: Tramvaj

Post by Anti Anti Fa »

Pola?pa nisam ja luzer da se zadovoljim sa pola grada ili pola bilo cega.Stojim kao Apolon licno i personalno :thumbup: i odoh sada spavati,potreban mi je san da mi se pogled oporavi
BHF_Manijak

#97 Re: Tramvaj

Post by BHF_Manijak »

poznanik wrote: Bi li plaćao prevoz tramvajem, bi li kupio kartu, i da su svi revizori visokoškolski obrazovani?

Bi li plaćao prevoz tramvajem, bi li kupio kartu, i da u tramvajima nikako i nema revizora?

Zašto misliš da kartu kupuješ zbog obaveze prema revizorima? Je li tako i na zapadu?
1.Bih, kada bi se svima naplacivala i kada ne bi bilo "privilegovanih" gorila od po 2m! :wink:

2. Bih kada bi mi se ponudila adekvatna usluga tj. da tramvaji i trole nisu rashrndani, da u njima nije propuh, da ljeti nisi u znoju do koljena, da su redovni...Treba li jos "normalne usluge" nabrajati?

3. NE kupujem je zbog obaveze prema revizorima vec placam uslugu prevoza, ali usluga u nasem gradskom prevozu je NIKAKVA. Revizori su mi onako samo usput dosli kao natuknica, jer je prethodni kolega spomenuo da je, izmedju ostalih, taj argument smijesan.
Ripicipi

#98 Re: Tramvaj

Post by Ripicipi »

BHF_Manijak wrote:
poznanik wrote: Bi li plaćao prevoz tramvajem, bi li kupio kartu, i da su svi revizori visokoškolski obrazovani?

1.Bih, kada bi se svima naplacivala i kada ne bi bilo "privilegovanih" gorila od po 2m! :wink:

2. Bih kada bi mi se ponudila adekvatna usluga tj. da tramvaji i trole nisu rashrndani, da u njima nije propuh, da ljeti nisi u znoju do koljena, da su redovni...Treba li jos "normalne usluge" nabrajati?

3. NE kupujem je zbog obaveze prema revizorima vec placam uslugu prevoza, ali usluga u nasem gradskom prevozu je NIKAKVA. Revizori su mi onako samo usput dosli kao natuknica, jer je prethodni kolega spomenuo da je, izmedju ostalih, taj argument smijesan.

Ako neki lolo misli da je jak pa zbog toga ne placa kartu, kakve to ima veze sa tobom?
How old are you?
Spominjes samoposlugu i tipa ako neko nesto uzme, a ne plati, sto bi i ti platio?
Je l' to fakat tvoja teorija? :-)

"rashrndani, propuh i znoj" istina, ali...
Ti ipak udjes u taj rashrndani tramvaj sa propuhom i stignes gdje si krenuo!?
Sto nisi faca pa ne bojkotujes to, ali jok... vozas se, pri tome ne placas i jos imas obraza pametovati :-)
Kod nas je mangupluk reci da ne placas kartu :lol:

Kako usluga moze biti NIKAKVA ako vec dobijes onu najosnovniju, ali i najbitniju stvar, a to je da se prevezes od tacke A do tacke B. To je kao manje bitno u odnosu na "propuh" u tramvaju :lol:
Presmjesan si majke mi.

Jesi li ikad usao u komercijalu, a da nisi platio kartu? :dance:
BHF_Manijak

#99 Re: Tramvaj

Post by BHF_Manijak »

Dobro ja sam smijesan, ali i takav ne zelim da placam SMIJESNU uslugu GRAS-u, jer je upravo takva - smijesna!
Tacno je da ja stignem od tacke A do tacke B, no onda mi naplati uslugu ADEKVATNO USLOVIMA U KOJIMA ME VOZIS; a ne da mi je cijena karte na nivou austrijske a bus ko iz Eritreje! Kontas? Ako hoces mogu ti i nacrtati ako ce ti biti lakse da shvatis!
I ne qrcim se uopste time sto ne placam, nije to nikakav mangupluk, ne razumijem kako si dosao na takav zakljucak? :-? :roll: Kazes sam da dobijem NAJOSNOVNIJE e pa nek i takva cijena bude, NAJOSNOVNIJA! :wink:

Kad vec spominjes komercijalu, onda da ti kazem da je za razliku od trola o tramvaja itekako podnosljiva, bar u onim terminima u kojima je ja koristim, a to nije vrijeme spice! Nije zagusljivo, brzo se stigne i vozila su u odnosu na ostala sasvim ok i plus, cijena je JEFTINIJA u odnosu na tramvaje i trole, za nepovjerovata. :oops:

To "how old are you" ti je nepotrebno, da ne kazem glupo! Naravno da je primjer adekvatan, jer je granap javno dobro i javna usluga kao i gradski prveoz. Zasto bi ja nesto placao sto neko ne mora??? Navedi mi samo jedan dobar razlog! Ne mora biti primjer granapa, uzmi bilo koji drugi gdje moras platiti nesto ili neku uslugu dok za neke druge ljude vaze i neka druga pravila. Ako ti to ne mozes da skontas onda nije problem u meni vec u tebi! To ima veze sa mnom jer se ja na taj nacin osjecam ponizeno i obespravljeno, da nesto moram, dok za druge ta pravila prestaju vaziti! A ovdje govorim, bar na papiru, o nekim univerzalnim pravilima - dakle to je pravilo "putnik u vozilu mora kupiti kartu", eh posto je pravilo za sve i univerzalno, dakle bez izuzetka, neko kada ga narusi to ima itekakve veze i sa mnom i sa tobom i sa svim ostalim! Neko je narusio pravilo preko mojih/tvojih ledja jer ti ispadas debil a on se vozi dzaba u vozilu u kojem bi trebalo vaziti pravilo za sve. Ako se ti u klasicnom bosnjackom duhu mozes i miris s tim, ja NE ZELIM!!!
r_faruk

#100 Re: Tramvaj

Post by r_faruk »

ma dzaba je pricati. neki ljudi nikada nisu vidjeli nista bolje od sarajevskog tramvaja, iz tog razloga i pisu ovo sto pisu.....
Post Reply