Regrutacija za WORLD OF TANKS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Puskica

#76 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Kad prodas neki tenk imas onu kvakicu da posaljes posadu u kasarnu.Kad si to uradio ides u kasarnu i kliknes na jednog od posade da otvoeis njegov dosije.Onda kliknes na trening i tu ima da izaberes za koji tenk da ga istreniras i kad si izabrao tenk klikni na treniraj Ako si vec imao tog clana posade na 100% on ce da izgubi taj postotak i imace pocetni 80%.Ako si imao neke kompetencije to ce da ostane.Kad kupis novi tenk,kupi ga bez posade i poslije samo izaberes te koje si istreniro.
Sto se tice slobodnog XP sa njim mozes da otkljucavas dijelove za bilo koji tenk.
Slotove mozes samo za zlato uzeti.
Warashii

#77 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

Hajd da krenemo ovako. Igra je napravljena tako da zaradjuje novac programerima, odnosno kompaniji ( Wargaming ) tako da brdo stvari ima za obicne igrace "nelogicnih" i odgovor na neka pitanja ce te vjerovatno razocarati.
Posadu prvo iz tenka posaljes u barake pa ih iz baraka poslije stavljas u odredjene tenkove, samo sto to ide po naciji dakle rusi u ruske, njemci u njemacke itd. Ako ti je posada imala skill na 100% prilikom prebacivanja u drugi tenk, npr. iz PZIV u TigerP , ono 100% postaje oznaceno crvenom bojom, sto znaci da to nije tih 100% i da je potrebno uraditi retrain, kada to radis onda ih "degradiras" sa skilom, ovino koliko zelis, da li 75%, 60% ili 100% koje koliko se sjecam moze samo za zlato a ostalo je 75% cini mi se 25k kredita a 60% je besplatno, s tim da je bolje i 60% besplatno nego li kupiti tenk i posadu sa 50% skila.
Treniras sa desnim klikom na vojnika, kada je vec u tenku, pa imas mislim personal life i tamo imas trening. Odredis u padajucem meniju za koji tenk odredis da li placas ili ne tj. koliki procenat treniranosti zelis i to je to.
Dodatni slot za tenk ne mozes nikako uzeti osim za zlato, jedino ako se dese neke akcije kada daju tenkove i onda sa tim tenkom dobijas i dodatni slot + ako prodas taj tenk koji si diobio imas jos jedan slot, barem sam ja tako nabio nekih 16-17 mjesta u garazi. Dakle igras s tenkom, istrazis sve i sljedeci tenk, posadu iz njeg u barake, prodas ga, kupis tenk bez posade, ubacis ako taj tenk broji isto clanova posade extra a ako ne regrutujes novog clana, malo bude felsavo al se na kraju sve to ustabili jer ce taj "regrut" uvijek malo kaskati za ostalom mu rajom u tenku.
Free exp mozes samo da paris oci :P odnosno mozes da ga konvertujes samo uz pomoc zlata a zlato kosta tako da, a osim toga meni je bolje za 2500k zlata se uplati premium nego li konvertovati exp. Free exp se moze koristiti da se ubrza trenbing posade na tenkovima, dakle kada je jednom istrazeno sve vezano za taj tenk onda se ukljuci kvrakica da free exp ide u posadu. Dobra stvar kod premium tenkova jer posadu na njima mozes da treniras i ubacujes u ostale tekove iz razloga sto na njima nemas potrebe za expom a i vise ga dolazi.
Eto tako, ako ima greskica, a vjerujem da ima izvinte :D nisam odavno igrao pa sam malo zakrzljao.
kokuz_sa

#78 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by kokuz_sa »

zahvaljujem..dosta pomoci doslo
jos jedno pitanje i to je to za sada
npr igram smao sa jednim tenkom i on skuplja XP..pomocu kojeg ga nadogradim i otkljucam nove tenkice..nakon toga opet igram s tim tenkicem i opet on prikuplja Xd..
ali nemam sta da unaprijedim vise..
kad odem na neki drugi tenkic tamo je XP -0..jel to znaci da i na onom XP mogu samo da parim oci?
Warashii

#79 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

Upravo tako, jedino sto jos mozes na njemu da unaprjedjujes jete posada dakle kliknes kvakicu za ubrzavanje skila posade i tu ti ide veci dio expa kada imas takav full tenk.
Kiki_Musampa

#80 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Kiki_Musampa »

Welcome,wilkommen,bienvenuti:P
kokuz_sa

#81 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by kokuz_sa »

dosli i britancii..
malo i mape drugacije..vise zaklona..malo ceste drugacije
ostrna grafike bolja
za razliku od ovih par dana sto igram sada je teze detektovat tenk neciji..
i brze je nisanjenje..i punjenje..sad jel do tog sto mi je posada dobila XP ili do updata novog ne bh znao
Warashii

#82 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

kokuz_sa wrote:dosli i britancii..
malo i mape drugacije..vise zaklona..malo ceste drugacije
ostrna grafike bolja
za razliku od ovih par dana sto igram sada je teze detektovat tenk neciji..
i brze je nisanjenje..i punjenje..sad jel do tog sto mi je posada dobila XP ili do updata novog ne bh znao
Jos nisam skinuo update, valjda mi malo muka od tih njihovih update-a vise pa i ne zurim. Ma oni uvjek esto obecavaju a na kraju supica tac. Za 0.8.0 su rekli da ce biti puno laki za igranje na starijim konfiguracijama dok je meni puno laksa bila verzija 0.7.5 ili kako god one ranije prije ove zadnje dvije.
Sto se tice punjenja i nisanjenja to je jako relativna stvar, ima naravno do posade a ima i do tenka, obicno u updae-ovima neke tenkove poboljsaju a neke totalno upropaste, vjecito se igraju sa tim detaljima, weak spots, nisanjenje, punjenje, penetracija, oklop, preglednost, kamuflaza, brzina kupole, brzina okretanja itd. CIni mi se da nista od tog nije konstantno niti na jednom tenku.
Jadnog PzIV su jednom toliko nerfali da jadan nikako nije mogao da vozi po livadama, skretao sam ko jbni jumbo jet a kupolu okretao ko Maus, i tako da je danas meni jako neupotrebljiv tenk iako ga jos u garazi imam.
Sad ce britanci biti najjaci pa ce ih malo po malo nerfati i slicno, uvijek isto :D .
iceman2010

#83 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by iceman2010 »

Ma najjaca fora je kada se zaletis sa T-50 na neku malu skakaonicu i stanes kad doskocis (stradale gusjenice). Ponekad mi se cini da vozim neko bijesno trkace auto a ne tenk :D
_Belaj_Bager_

#84 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by _Belaj_Bager_ »

Pozdrav

Igram WoT od januara, nick u igri mi je isti kaoi ovdje, pa dodajte me da pucamo malo
Puskica

#85 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Belaj bager do 02.11.2012 18:19 je poziv u klan suspendovan od strane administracije na WOT stranici.Cim dozvole pozive saljem ti jedan i to 02.11.2012 18:20 :-)
fluidni

#86 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by fluidni »

Cuvajte se siemka igraca...sama djeca, heheheh
Warashii

#87 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Warashii »

Siema! :P
Ovo malo kose na glavi mi se dize od tog :P
sema911

#88 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by sema911 »

nego da ise i ja uclanim u ovj klan u wot nik je sema911
trenutno sam rasprodo to malo tenkica sad sam na dobrom starom vk3601h idem prema panther sa dugom cjevkom
sada sam u nekom klanu bosna nesto tako pa ako ste za jednog snajperistu dodajte
Puskica

#89 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Ne mogu ti poslati poziv dok si u drugom klanu.Moras se prvo ispisati iz tog klana i sacekati 2 dana i tek onda moze poziv da se posalje.Ako si za javi.Pozdrav.
Evo samo jos da kazem da smo preko klix foruma vec skupili 35 clanova :D :D :D
harell

#90 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by harell »

A mogu li i ja da poziv dobijem :D al za 2 dana ako se sjetis, i ja sam u nekom klanu sad cu da se ispisem
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#91 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by prljavi Hare »

Warashii wrote:Siema! :P
Ovo malo kose na glavi mi se dize od tog :P
Siemko i witam! :lol: :lol: :lol:
Ja obično napišem:"witaj,samo witaj!" :D
Puskica

#92 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Saljem ti poziv cim mogne da se posalje.Samo se ispisi i ne brini necu zaboraviti :-)
Puskica

#93 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Harell koji ti je nick u igri?
iceman2010

#94 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by iceman2010 »

Joj sta smo radili u subotu navece. Do 4:30 ujutro nisam otisao na spavanje :D
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#95 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by prljavi Hare »

Hoćemo li Puskice ići u borbe sa većim tenkovima a ne samo do tier VI?Nikako da vratim pravi osjećaj za Grille,a za
GW ganjam četvrti skill,ide jako sporo.Sada sam na 78%,za svaki slijedeći postotak treba preko 30 000 XP i
i progresivno se povećava.Svaki slijedeći skill zahtijeva duplo više XP-a :roll:

P.S.
Puskice,daj molim te ovde mi ostavi adresu da skinem TS ili mi pošalji na pp,na WOT-u ne da kopirati. :thumbup:
madtv

#96 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madtv »

koji su uslovi za ovaj klan?
zanimljiva igra, pa cu je veceras instalirat da probam :mrgreen:
Puskica

#97 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Mad tv Uslovi su da moras imati malo jace tenkove.Ali posto ces je ti instalirati tek sad predpostavljam da pocinjes ispocetka.Igraj jedno 3 do 4 mjeseca dok ne kupis bar tier 6 tenka pa nam se javi.Ako te sta zanima vezano za igricu slobodno postavi pitanje mada vec u prijasnjim postovima sve je objasnjeno :-D
madtv

#98 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by madtv »

Puskica wrote:Mad tv Uslovi su da moras imati malo jace tenkove.Ali posto ces je ti instalirati tek sad predpostavljam da pocinjes ispocetka.Igraj jedno 3 do 4 mjeseca dok ne kupis bar tier 6 tenka pa nam se javi.Ako te sta zanima vezano za igricu slobodno postavi pitanje mada vec u prijasnjim postovima sve je objasnjeno :-D
posto vidim da cesto sa updejtima mijenjaju karakteristike pojedinih tenkova imam jedno pitanje:
Koji tenk preporucujete vi aktivni igraci, tj. neku strategiju razvoja jer vjerovatno postoji neki sa dobrim omjerom ulozeno/dobijeno i koji je kroz razne updejte ostao sa relativno dobrim karakteristikama?
harell

#99 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by harell »

Puskica wrote:Harell koji ti je nick u igri?
izvini, tek sad vidjeh

hare92

edit: isto tek vidjeh da se treba imat tier 6 :D ja tek churchilla kupio ganjam sad KV-1, pa eto ako je belaj, javim ti se dok kupim nesto iz tiera 6 :)
Puskica

#100 Re: Regrutacija za WORLD OF TANKS

Post by Puskica »

Mad tv najvaznije je da se drzis jedne linije tenkova i da je dtojeras do kraja pa onda drugu i tako to ide.Ako krenes na vise linija odjednom puno ce potrajati da dodjes do tier 10.
Po meni licno mozes ici rusku liniju preko kv 1s pa na is4 ili is7 ili njemacku preko tigra na e 100 Sta god krenes idi do kraja.Ali cini mi se da je najbvise koristena ruska linija preko kv1s pa na is3 i tako dalje jer ti se tenkovi najcesce koriste u kompanijama pa i u ligama.
Post Reply