Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nineac wrote:Ja sam spomenuo Bakira. čovjek je sa žurnalistike, nisi tu upravu.
Inače, može dobrača biti automehaničar iz hobija, njegovo mišljenje nije relevantno, jer tvoj komentar može samo kritikovati stručno npr. Prof. Dr Besim Spahić, a ne Dobrača!
sa Dobracom sam, vec sam to objasnio, razgovarao o medicinskom aspektu Formule 1 i uticaja sporta na organizam. Da jos pojasnim: govorio sam u prijenosu o reakcionom vremenu vozaca, pa me je nakon prijenosa nazvao gosp.Dobraca koji je bio iznenadjen da sam ja upoznat sa pojmom psihicke sekunde, jer je to veoma bitna stvar u F1, a to nije nijedan komentator prije mene nikada spomenuo. Nisi mi odgovorio sta je to ''psihicka sekunda'' i zasto je bitna psihicka sekunda Michaela Schumachera.
Nismo razgovarali o mehanici, ili konstrukciji bolida. O tome sam razgovara sa profesorima sa arhitekture
Inace, Prof Dobraca na predavanjima vrlo cesto govori o primjerima iz Formule 1.
Ostaje cinjenica da tvoj komentar nije ni blizu kvalitetu komentara ljudi na HRT-u, bez obzira koliko ti opskurnih detalja vezanih za F1, iznio tokom trke. Stvar je u tome da ne pratis dovoljno dobro ono sto se desava na stazi, sto zna biti iritantno. Prihvati ovo kao dobronamjernu kritiku, a ne kao pokusaj ismijavanja ili "pljuvanja po tvom radu".
Sto se mene tice, ja bih bio presretan kad bih mogao reci da sa zadovoljstvom gledam prenose F1 trka na mrezi+, ali to nije slucaj. Osim tvog komentara, krivac su i reklame, koje se ubacuju nasumice, preucestale su i traju predugo.
Sretno
btw, Bakira znam licno i covjek je studirao zurnalistiku na FPN-u.
vec sam ti rekao.. sto ljudi sto ćudi, i da sportski komentatori a pgotovu F1 komentatori tesko da mogu svima ugoditi. Rijedak je slucaj gospodina Murray-a, a i njega kroz citavu karijeru prozivaju zbog lapsusa
ja pouzdano znam i kontaktiram sa ljudima iz Hrvatske koji tvrde da su HRT-ovi prijenosi katastrofalni i da putem kablovske Formulu 1 gledaju ili na POP TV ili na Mrezi Plus. S druge strane u kontaktu sa SLovencima, je ista stvar. u Srbiji isto ( stim da je ruku na srce, komentar na Pinku koji sam jedan put gledao zaista katastrofalan) Uvijek je strani bolji, to je tako
a na reklame ne mogu uticati zaista. To je stvar managmenta Mreze Plus, i meni se ne svidja broj reklama jer cesto bude i vise od 20 prekida, pa se ljudi nerviraju i mene krive zbog toga. A ja MORAM pustiti tih 20.tak prekida, jer mi je tako naredjeno. To je postala prava umjetnost ubaciti 20 prekida u 90 minuta ili manje, utrke.
Sto se tice tih reklama na Mrezi +, najgore je kad reklame pustate u zadnjim krugovima utrke, kad je najzanimljivije. Ako vec imate obavezu da pustite 20 reklama izvrtite ih prije zadnjih 10 krugova, ja mislim da bar to mozete.
Ma Edise, pusti ti komentare!Meni i vecini mojih poznanika je prenos odlican!Ovi inace ovdje na forumu samo kritikuju...bosanci:)
A malo ko od njih zna kako stavri funkcionisu u tom poslu, mislim opcenito!
Edise, nisam nikada imao priliku da cujem tvoje komentare ali sudeci po opcenitom misljenju uvazenih forumasa pravo si los
Sta da mu radis ? Nego mozes li mi malo pojasniti to za
"psiholosku sekundu" sta , kako, kada i zasto.
Evo ti prilike da popravis status , bar kod mene. Kod Nineca ti nema prolaza taman da mu poklonis novog Golfa V, ups pardon Opela B Vectru.
Edis ce ti to bolje objasniti ali psiholoska sekunda ti ima veze sa brzinom reakcije vozaca. Naravno, Schumi i u tome prednjaci u odnosu na ostale vozace.
hajde napisi ovdje narodu sta je to psihicka sekunda pa da svi skupa onda o formuli jedan znamo najmanje kao ti. svezao se psihicke sekunde kao pijan plota. jesi li ti svjestan koliko se isprovaljujes na televiziji?? Dobraca je izraziti poznavalac formule sudeci da i on zna za pishicku sekundu.
rekao sam uzecu svesku i pisati tvoje nebuloze u prenosima formule 1 (ako mi to stomak mogne trpjeti)
toliko i kao sto rekoh idi negdje pravi sir ili sadi paprike. vise cemo te cijeniti svi skupa ovdje.
PS zasto ne imenujete ove ljude sa inicijalima da svi znamo o kome se radi?
Edise, magazin je super!Evo vec dva dana listam ovaj novi, is tvarno sam zadovoljan!Testovi preuzeti od slovenaca su odlicni, a i vi informisete o desavanjima na nasem tlu!Stvarno za pocetak, odlicno
Obicno se rijetko pojavljujem na formumima, jer je to posao onih koji imaju mnogo slobodnog vremena. Mogu samo reci da je ovo sto sam procitao tuga i zalost. Mnogo pljuvanja, mnogo jada i jeda, mnogo prolivene zuci, a sve bez veze! Volio bih da djecaci sa foruma imaju barem jedan dokumentiran argument za bilo sto od navedenog, no tako je to kod nas. Jadno je pljuvati na neciji rad, treba zasukati rukave pa uraditi nesto bolje, a ne na kompjuteru lijeciti komplekse. Mi mozda nismo najpametniji i najbolji, ali sutimo i radimo i ucimo, jer covjek se uci dok je ziv. Kriticara ce biti i bilo ih je, a Goran Bregovic je najbolje okarakterisao takve: "to su ljudi koji ce onanisati i u 40-oj".
Hvala svim pravim ljubiteljima automobilizma i porucujem im citajte Auto Magazin i citajte sve ostale revije, jer bez obzira na sve ipak se nesto moze i nauciti ili se barem informirati.
Hvala čiko što si mi otvorio oči! znaš pubertet je jeben stvar, a eto da nije tebe ja stvarno nebi znao šta je život, a da nije foruma neznam gdje bi liječio komplekse. Ono šta sam ja napisao je da ti (vjerovatno si to gosp. Burazerović) pišeš kao jedan vrhunski novinar, a nebi se usudio zamjeriti portiru u općini koliko karaktera imaš! Ovaj zadnji broj je isto što i prvi, i nikakvog napreta u Vašem istraživačkom i kritičkom novinarstvu nema! Kakve su nam ceste? Nemoraš ti meni pisati kakve su nam ceste, ja to svaki dan na svojim bubrezima osjetim, a njima više vjerujem nego tebi! De napiši gdje odleze para od registracije! ah, da, tada bi se zamjerio nekome ko će možda tebi ili tvom nekom daiđiću valjat!
To što Vi radite nije novinarstvo, nego šuplja priča!
Ovdje ne govorim o testovima, nego o pravom novinarstvu, kojeg si se ti latio gospodine!
malo se ugledajte na Igora Stažića, a niko se nije kritički osvrnu na novi Prekršajni zakon, pa eto prilike, ako imaš muda!
Ne slazem se sa svojim sugradjaninom iz Mostara.
Redovno gledam penos Mreze i mislim da covjek radi posao na visokom nivou. Problem je u nas Mostaraca vec vijekovima, i stara mostarska i stara Bosanska "sta ce on" i "okle njega"
Edisa licno ne poznajem ali ga veoma cjenim, kad ce organizirao Street Race u Mostaru covjek je ucinio puno toga oko organizacije.