Greška ili ?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
pussysmoke

#76 Re: Greška ili ?

Post by pussysmoke »

sheilak wrote:
pussysmoke wrote:Kako se samo prepoznala u svemu.
Ma, ja. Sve smo mi "nemoralne".
Nisu sve žene iste, i ja to NIKAD nisam rekao. A u tvom postu se očituje solidarnost sa dotičnom. Pa postoji pretpostavka da si imala slično ili isto iskustvo. I na kraju samo da dodam da s tobom nešto stvarno nije u redu, jer ti predlažeš ovoj djevojci da nastavi da se viđa sa nekim "idiotom" koji je samo sexualno iskorištava, dok se ona nada da će njihova veza preći u nešto ozbiljnije.

@postavljačica teme

ODJEBI lika i ne daji nikome na prvom sastanku. Uči na greškama. Ako sebi toliko vrijediš, šta misliš koliko vrijediš drugima.
miki.ba

#77 Re: Greška ili ?

Post by miki.ba »

Svi bi mi muskarci volili pristaviti na prvom sastanku, mislim da to ne bi trebao biti razlog da ne nastavite.
Možda mu se ne sviđaš, a pristavio je sasmo zato što je zagorio. :D
burek_in_space

#78 Re: Greška ili ?

Post by burek_in_space »

A shta je sushtina, poshto ja ne mogu da je odredim iz tvog posta, jer se vishe odnosio na ostale nego na nju samu?
Not My Idea

#79 Re: Greška ili ?

Post by Not My Idea »

Meni je genijalno koliko ghosta pogadja sve ovo. :lol: :mrgreen:
sheilak

#80 Re: Greška ili ?

Post by sheilak »

@pussysmoke :roll:

nemoj generalizirati stvari. to je tvoj subjektivni dojam kojeg si stekao iz mog posta. no, da si u stanju da smatras da sve zene jesu iste, govori mi cinjenica da donosis neke zakljucke na osnovu toga da jedna zenska osoba brani drugu. vrijedjanje nije potrebno, zaista.
sheilak

#81 Re: Greška ili ?

Post by sheilak »

burek_in_space wrote:A shta je sushtina, poshto ja ne mogu da je odredim iz tvog posta, jer se vishe odnosio na ostale nego na nju samu?
mene zgrazavaju primjerice ovakvi izrazi poput "pristavljanja", "g.....", itd. sta da zenska osoba govori na ovakav nacin? ne zelim ja sad mijenjati nacin razmisljanja u bosni i drugdje, niti to mogu, ali zelim nesto reci kada je u pitanju dupli moral.
burek_in_space

#82 Re: Greška ili ?

Post by burek_in_space »

sheilak wrote:
mene zgrazavaju primjerice ovakvi izrazi poput "pristavljanja", "g.....", itd. sta da zenska osoba govori na ovakav nacin? ne zelim ja sad mijenjati nacin razmisljanja u bosni i drugdje, niti to mogu, ali zelim nesto reci kada je u pitanju dupli moral.
Mislim da ti malo pretjerujesh, jer i u zhenskim drushtvima se koriste slichni izrazi, kada opisuju kako su provele noc sa mushkarcima. :)
Not My Idea

#83 Re: Greška ili ?

Post by Not My Idea »

Nije ba, zene uvijek "vode ljubav". :mrgreen:
pussysmoke

#84 Re: Greška ili ?

Post by pussysmoke »

sheilak wrote:@pussysmoke :roll:

nemoj generalizirati stvari. to je tvoj subjektivni dojam kojeg si stekao iz mog posta. no, da si u stanju da smatras da sve zene jesu iste, govori mi cinjenica da donosis neke zakljucke na osnovu toga da jedna zenska osoba brani drugu. vrijedjanje nije potrebno, zaista.
Ja sam samo rekao šta sam zaključio čitajući tvoj post. Nakon toga si ti rekla da ja generaliziram, što je nemoguće zaključiti iz bilo čega što sam napisao jer sam govorio samo o tebi. To bi bilo kao da sada ti meni kažeš da sam kreten, a ja kažem: "Ma da svi smo mi muškarci isti". Ta politika nema prolaza ni kod osnovaca. A najbolje mi je ovo što kažeš da je braniš! :lol: Kako je to braniš molim te?! Tako što joj govoriš da bude djevojka koju momak zovne kad hoće, istrese se i to je to. Nemoj ti braniti nikoga molim te!
sheilak

#85 Re: Greška ili ?

Post by sheilak »

@ burek

da, ali u zenskom drustvu. da se hvale naglas, da se hvale osvojenim recimo u sred ferhadije, to bi bilo drustveno sankcionirano. djevojka ce primjerice biti stigmatizirana i zbog ovakvih slucajeva kakav je opisan u ovoj temi. muskarac nece. i to je ok, za vas. ok je govoriti da ste fino sinoc "pristavili" i raja ce vam aplaudirati. djevojku ce smatrati nemoralnom i "svi ce znati kakva je i sta je". A ja kazem da ima puno nemoralnijih stvari od ovih.

@pussysmoke

u redu je. mislim da si se ti vise nasao uvrijedjenim. mi ne znamo kakva su razmisljanja tog decka? ona pretpostavlja da ce je on smatrati upravo onakvom kakvom je recimo ti smatras. mozda on razmislja ipak drugacije, mozda nije u toj mjeri zatucan.

do neke druge teme, ok? :)
pussysmoke

#86 Re: Greška ili ?

Post by pussysmoke »

sheilak wrote:@pussysmoke

u redu je. mislim da si se ti vise nasao uvrijedjenim.

do neke druge teme, ok? :)
Naravno, i ja i ti i svi koji su ovo pročitali vide o čemu se radi. A samo mi još reci zašto bi ja bio uvrijeđen? Zato što ti i postavljačica teme dajete na prvom sastanku?! Dobro, evo stvarno mi je teško. Mome bolu nema kraja! :lol: :thumbup: :bih:
sheilak

#87 Re: Greška ili ?

Post by sheilak »

pa, hvala ti. :)

samo mi reci, kako si zakljucio da i ja dajem na prvom sastanku. ( ne da mislim da je to katastrofalno ili smrtonosno), ali me zanima kako si to zakljucio. ako vec ne generaliziras i ne izvlacis subjektivne zakljucke, u skladu sa samo tvojom mocnom logikom. :-)
Last edited by sheilak on 26/08/2012 14:49, edited 4 times in total.
pussysmoke

#88 Re: Greška ili ?

Post by pussysmoke »

sheilak wrote:pa, hvala ti. :)
Nema na čemu!
Maslinovo ulje

#89 Re: Greška ili ?

Post by Maslinovo ulje »

Meni je najgore od svega, draga postavljacice, sto si se ti od dva sexa zaljubila. To sto si se ti sexala sa nekim na prvom sastanku niti je lose, niti ima ikakve veze, niti bi bila prva koja se udala za lika sa kojim se sexala na prvom sastanku.
Shvatljiv mi je, i prihvatljiv tip zene koja kaze - ma naisao mali, proradila hemija, strast, zveknuli se, sex nam bio super pa nastavi sa tim bez optercenja, jer kao sto znamo, nije se ni svako musko ubilo za to da se udaje za njega, da ga se vodi kuci i da mu se radjaju sitna djeca, ali je dobar za druge stvari dok je dobar. Tebi je najveci promasaj sto si se ufurala da si se zaljubila. Ako ti se jos sexa sa njim, ma samo slusaj sebe, koristi zastitu, i briga te - ionako njih barem 50 danas prica da su odradili cure koje nisu ni takli. Pazi da te ne snima, ne slika i pobogu, ne zaljubljuj se nakon 2 sexa :D
pussysmoke

#90 Re: Greška ili ?

Post by pussysmoke »

sheilak wrote:pa, hvala ti. :)

samo mi reci, kako si zakljucio da i ja dajem na prvom sastanku. ( ne da mislim da je to katastrofalno ili smrtonosno), ali me zanima kako si to zakljucio. ako vec ne generaliziras i ne izvlacis subjektivne zakljucke, u skladu sa samo tvojom logikom. :-)
Znači kada neko govori samo o tebi, to je generaliziranje. Dobro, nisam to znao. Samo mi reci jednu stvar, da li se još držiš toga da Blueeyes treba da nastavi da se viđa sa navedenim?
kockica_kockica

#91 Re: Greška ili ?

Post by kockica_kockica »

Blueeyes wrote:Pozdrav svima, pokušat ću vam ukratko objasniti svoju situaciju. Nadam se da ćete mi pomoći. Momak kojeg sam poznavala od ranije iz grada je prije nekoliko mjeseci počeo da se dopisuje sa mnom, stalno, čuli smo se telefonom, zvao me, slao poruke, bilo je naznaka flertovanja, zainteresovanosti sa obje strane i tako sretnemo se par puta u klubu da bi jedne noći došao s prijedlogom da idemo negdje nasamo popričat Ja sam pristala i riječ po riječ prešli smo na nešto više i išli do kraja. Poslije te noći ja sam se osjećala shrvano i rekla sma mu to, mislila sam da će steći pogrešno mišljenje o meni, a on je govorio da za to nema razloga da je sve ok da mu se sviđam, privlačim ga da zna kakva sam i da nije promjenio mišljenje. Poslije toga smo nastavili s dopisivanjem zakazali brojne sastanke i uvijek bi nešto iskrslo pa se ne bismo vidjeli. i tako par mjeseci, nedavno smo se opet vidjeli u parku, pričali smo o svemu, uppznavali se bukvalno i ponovo imali odnos. Nakon toga opet sve isto dopisujemo se, dogovarmo sljedeći susret, ali ovaj put mi je drugačije, mislim da sam se baš zaljubila u njega i krivo mi je što sam sve tako uradila. Kajem se jer sam sebi možda uništila šansu da uđem u vezu s njim. Bojim se da će pomisliti da sam laka djevojka i da će se sve svesti samo na sex. Ne usuđujem se pitati ga o njegovim osjećajima jer se bojim da bih se razočarala. Kad smo prošli put bili skupa pitao me jesam li se to ja zaljubila na što sam ja burno reagovala govoreći da nisam, ne, nisam. Možda sam pogrješila što mu tada nisam rekla,ali jednostavno se plašim da bih ga time otjerala, a ovako više niti mogu niti želim.
Omaklo ti se dva puta :roll: :roll: Ja nisam neki moralista ali se omakne uglavnom jednom.. ne dva puta... i kad te pitao jesi se zaljubila u njega, mogla si biti iskrena i reci da jesi .. znala bi na cemu si jer ili bi pobjegao glavom bez obzira ili bi ostao i bili bi u nekakvoj vezi... U principu ako si mu sex sema zaljubljivanje mu s tvoje strane samo stvara dodatne komplikacije....

No da ne duzim... JAvio se ne javio... nastavi sa zivotom.. ucimo na svojim greskama... ti si svoju lekciju naucila... Ne kazem da izigravas sveticu ali sljedeci put sacekaj malo prije nego stupis u odnose sa nekim deckom...

I nemas potrebe da se ubijas u pojam zbog toga sto si napravila.. Bilo i proslo.. ako mislis da si pogrijesila pokusaj da gresku ne ponovis...

Sama odlucuj o svom zivotu...
Ringhio

#92 Re: Greška ili ?

Post by Ringhio »

Ovo mora da je neki dobar zagondzija, obara lik na prvom sastanku...novi Berluskoni ? :)
Mustang1

#93 Re: Greška ili ?

Post by Mustang1 »

Ili je djevojka poput Zahie Dehar.. Ko zna ko je ova razumjet ce :D
Mr.Penguin

#94 Re: Greška ili ?

Post by Mr.Penguin »

sheilak wrote:Joj, hebote, šumnjaka na forumu. Čuj, ti si LEGLA (kakav mahalski arhaizam!) s njim, DALA si mu na prvom spoju, on zna kakva si i šta si... :roll: (I to kaze npr. neko ko se želi razvesti jer je muž/žena neplodan/neplodna). Ma, komentari k'o bombone. Koji zatucani mentalitet. I onda ova ismijavanja balava od likova koji...ma, da ne postanem i ja vulgarna.

@blueeyes

Ok, velika je vjerovatnoca da lozis forumase. Ovakve teme tipa Nevina sam, a zelim se njim leci-hoce li me postovati sutra. Ili poput Kumberlatorovog showa ucestale su u zadnje vrijeme. Ali, u slucaju da ozbiljno pitas ( a tada ne znam koji ti je Bog da ovo postavljas na forumu i sebe mazihisticki izlazes em poruzi em mahalskom pametovanju.). Ti si spavala s tim deckom, pa sta? Spavao je i on s tobom, i ti mozes steci negativno misljenje o njemu (i on je "lagan", po toj logici, zar ne?) Mislim da se on ne brine puno sta ti mislis o njemu i njegovom moralu. Znam gdje zivimo, znam, i da vlada dupli moral (sad ce se sigurno neko javiti sa onom idiotskom poredbom kljuca i brave, kao da se i kljuc ne moze izlizati ili slomiti). Ali ako se ispostavi da je fakat takav i da te smatra kur... (kakvom su svi poletjeli da te okarakteriziraju), onda sta ces s njim uopste? Nista sta uradis ili kazes nece promijeniti njegovo misljenje o tebi. A to je mozda i bolje. Jer *urva nisi nikako, ima zena koje su upis te definicije, a kite se hanumskim moralom. Kao da je seksualnost, pa cak i promiskuitet najvece zlo koje tobejarabi moze zadesiti zenu.

Nastavi se vidjati s njim, vidi kako ce se razvijati situacija. Vidis li da je zaista takav, sutni to. Nije jedini.
Ako su oboje isti, onda je i ona "takva" i onda zasto bi ga ona kako si rekla: "sutni to" kao da je vrsta iznad njega a on neki pas? Imas i ti dupli moral.
sheilak

#95 Re: Greška ili ?

Post by sheilak »

@Pinguin

Da, sutni to, ako je bude ponizavao jer je uradila isto sto i on. Dakle, ako je bude smatrao tek "kantom za istresanje", da se posluzim zargonom koji ce neki razumjeti, jer je eto LEGLA s njim tako brzo. Onda da.
pussysmoke

#96 Re: Greška ili ?

Post by pussysmoke »

sheilak wrote:...vrijedjanje nije potrebno, zaista...
sheilak wrote:Joj, hebote, šumnjaka na forumu...
Daj još koju pametnu, molim te.
Mr.Penguin

#97 Re: Greška ili ?

Post by Mr.Penguin »

sheilak wrote:@Pinguin

Da, sutni to, ako je bude ponizavao jer je uradila isto sto i on. Dakle, ako je bude smatrao tek "kantom za istresanje", da se posluzim zargonom koji ce neki razumjeti, jer je eto LEGLA s njim tako brzo. Onda da.
Moglo bi ovo potrajati, pa necu dalje pisati. :)
Ringhio

#98 Re: Greška ili ?

Post by Ringhio »

Bubalo1 wrote:Ili je djevojka poput Zahie Dehar.. Ko zna ko je ova razumjet ce :D

Kad smo vec kod nje....rado bih bio Berlusconi u tim trenutcima :)
Loulou

#99 Re: Greška ili ?

Post by Loulou »

sheilak wrote:Čuj, ti si LEGLA (kakav mahalski arhaizam!) s njim, DALA si mu na prvom spoju, on zna kakva si i šta si... :roll:
...Koji zatucani mentalitet. I onda ova ismijavanja balava od likova koji...ma, da ne postanem i ja vulgarna.
:thumbup:

sheilak wrote:Kao da je seksualnost, pa cak i promiskuitet najvece zlo koje tobejarabi moze zadesiti zenu.
O, pa znaš da jeste... u skladu s gore navedenim. :run:
MEMRISTOR

#100 Re: Greška ili ?

Post by MEMRISTOR »

Bona, pitaj ga. Jedan dan mu se javis i pitas na cemu ste. A odredi sebi granicu, slj put kad te neko "zaprica" reci da to kod tebe ide samo ako si u vezi.
Locked