BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JThomas
#76 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
ma pobijedićemo mi ovo opušteno. naši problemi su sa jačim ekipama...a naša šansa je da protiv litvanije i latvije uzmemo više bodova nego grčka i slovačka.
-
ADP
#77 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ma 2-0, Ibisevic 35' i Dzeko 72'. 
- PriNc_ba
#78 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
13-2 za BiH uz 11 golova Edina Dzeke i 2 autogola
i ocekujem da citav stadion citavu tekmu mase bijelim maramicama ili papirima uz povike SAFETE ODLAZI ! ! !
prokletnik ! unistio nam je sve lijepo u reprezentaciji

prokletnik ! unistio nam je sve lijepo u reprezentaciji
- cyprus
#79 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
1:0... biće dosta
- Muhamed Đakmić
#80 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ja nešto kontam da će biti guravo, tj. da ćemo ih nabiti u njihov kazneni ali da će ih teško biti prelomiti. Kontam na kraju nekih 2-0 da bi mogao biti rezultat.
Mi imamo jako čudnu ekipu, sa nenormalno puno ofanzivnog potencijala pa ove male krčimo već godinama haman bez ikakvih problema. Misimović, Pjanić, Ibišević, Džeko su kvartet kakav nemaju ni dosta ozbiljnije ekipe od nas. Mi smo za utakmice protiv manjih protivnika među najvećim maherima u Evropi otkad je ova generacija počela zajedno igrati. Malo ekipa u Evropi zna igrati 'lopte' kao mi, još da nam je kondiciju nakucati na maksimum, i odlazak na prvenstva ne bi bio pod upitnikom. Imamo ukupno taj jedan kiks protiv Albanije u dva kvalifikaciona ciklusa protiv objektivno slabijih protivnika, a i Albance su vile nosale sa onim prečkama, stativama i sličnim glupostima.
Recimo da bih puno prije zategnuo keca na nas protiv ekipa tipa Latvije, Litvanije i sličnih, nego što bih ga zategnuo na Hrvatsku, Srbiju, Dansku, Grčku, Češku, Sloveniju i slične ekipe, a ove su reprezentacije ipak česte na završnicama velikih takmičenja, mi nismo.
Mi imamo jako čudnu ekipu, sa nenormalno puno ofanzivnog potencijala pa ove male krčimo već godinama haman bez ikakvih problema. Misimović, Pjanić, Ibišević, Džeko su kvartet kakav nemaju ni dosta ozbiljnije ekipe od nas. Mi smo za utakmice protiv manjih protivnika među najvećim maherima u Evropi otkad je ova generacija počela zajedno igrati. Malo ekipa u Evropi zna igrati 'lopte' kao mi, još da nam je kondiciju nakucati na maksimum, i odlazak na prvenstva ne bi bio pod upitnikom. Imamo ukupno taj jedan kiks protiv Albanije u dva kvalifikaciona ciklusa protiv objektivno slabijih protivnika, a i Albance su vile nosale sa onim prečkama, stativama i sličnim glupostima.
Recimo da bih puno prije zategnuo keca na nas protiv ekipa tipa Latvije, Litvanije i sličnih, nego što bih ga zategnuo na Hrvatsku, Srbiju, Dansku, Grčku, Češku, Sloveniju i slične ekipe, a ove su reprezentacije ipak česte na završnicama velikih takmičenja, mi nismo.
-
herturty
#81 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Evo sve utakmice Liechtensteina:
Najveci poraz su ipak dozivijeli od BiH. Cak i Spanjolci im nisu znali utrpati 7 golova razlike.Friendly Hungary vs Liechtenstein 5 - 0
Euro 2012 Qualifying Liechtenstein vs Scotland 0 - 1
Euro 2012 Qualifying Spain vs Liechtenstein 6 - 0
Euro 2012 Qualifying Lithuania vs Liechtenstein 0 - 0
Friendly Liechtenstein vs Switzerland 1 - 2
Euro 2012 Qualifying Liechtenstein vs Lithuania 2 - 0
Euro 2012 Qualifying Czech vs Liechtenstein 2 - 0
Friendly San Marino vs Liechtenstein 0 - 1
Friendly Estonia vs Liechtenstein 1 - 1
Last edited by herturty on 08/09/2012 17:00, edited 1 time in total.
- Tkd
#82 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Kako ne znači ništa kada su se upisala 3 boda sa dobrom gol razlikom gdje smo sada prvi na tabeli i gdje imamo namjeru i završiti ako Bog da.
Zaboli mene briga ko je kako i kada igrao s njima. Mi smo to odlično apsolvirali i to je to.
Latvija je čvrsta ekipa. Uzeli su Grcima lani bod a u prvoj utakmici su vodili 1:0, ali na kraju su izgubili 1:2 s njihove strane gledajući. Imaju 4-5 jako kvalitetnih igrača, ostali su prava nepoznanica. Moramu u utakmicu uču u potpunosti koncentrisano bez nekog podcjenjivanja. Podcjenili smo Lihtenštajn pa smo 25 minuta lutali po terenu i igra je bila nikakva. Treba se uozbiljiti jer ruku na srce, ne smiju se gubiti bodovi protiv tima kao što je Latvija.
Za neku usporedbu laganu, Hrvatska ih je dobila 2:0 na prošlim kvalifikacijama, Crna Gora mislim u prijateljskoj 2:0, s Finskom su igrali 1:1 (3.6), a prije toga dobili Litvaniju sa 5:0 (Litvanija igrala sa Slovačkom 1:1).
Dosta nezgodni doma, ali mislim da sa ozbiljnim pristupom i koncentracijom uzimamo ako Bog da ovu utakmicu. Rezultat mi je nebitan, neka na kraju samo imamo u dvije utakmice 6 bodova i neka ne budi neke velike euforije koja nas je koštala toliko puta plasmana na neko veliko takmičenje.

Zaboli mene briga ko je kako i kada igrao s njima. Mi smo to odlično apsolvirali i to je to.
Latvija je čvrsta ekipa. Uzeli su Grcima lani bod a u prvoj utakmici su vodili 1:0, ali na kraju su izgubili 1:2 s njihove strane gledajući. Imaju 4-5 jako kvalitetnih igrača, ostali su prava nepoznanica. Moramu u utakmicu uču u potpunosti koncentrisano bez nekog podcjenjivanja. Podcjenili smo Lihtenštajn pa smo 25 minuta lutali po terenu i igra je bila nikakva. Treba se uozbiljiti jer ruku na srce, ne smiju se gubiti bodovi protiv tima kao što je Latvija.
Za neku usporedbu laganu, Hrvatska ih je dobila 2:0 na prošlim kvalifikacijama, Crna Gora mislim u prijateljskoj 2:0, s Finskom su igrali 1:1 (3.6), a prije toga dobili Litvaniju sa 5:0 (Litvanija igrala sa Slovačkom 1:1).
Dosta nezgodni doma, ali mislim da sa ozbiljnim pristupom i koncentracijom uzimamo ako Bog da ovu utakmicu. Rezultat mi je nebitan, neka na kraju samo imamo u dvije utakmice 6 bodova i neka ne budi neke velike euforije koja nas je koštala toliko puta plasmana na neko veliko takmičenje.
- @mba
#83 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
herturty wrote:Evo sve utakmice Liechtensteina:
Najveci poraz su ipak dozivijeli od BiH. Cak i Spanjolci im nisu znali utrpati 7 golova razlike.Friendly Hungary vs Liechtenstein 5 - 0
ali nisu ni oni spanjolcima dali go a nama jesu, pa fa smo dali jos toliko golova "jedan lichtenstein koji jedna velika nula u svijetu fudbala je nama zabio gol "to je najbitnije u svemu tome, mislim da je onaj go sinoc bezveze bio jer smo bili opusteni skroz, isto tako moze nam svako go zabiti kao sto je jedan lichtenstein zabio sinoc, daj boze da to na dobro izadje!
-
herturty
#84 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
@mba wrote:
ali nisu ni oni spanjolcima dali go a nama jesu, pa fa smo dali jos toliko golova "jedan lichtenstein koji jedna velika nula u svijetu fudbala je nama zabio gol "to je najbitnije u svemu tome, mislim da je onaj go sinoc bezveze bio jer smo bili opusteni skroz, isto tako moze nam svako go zabiti kao sto je jedan lichtenstein zabio sinoc, daj boze da to na dobro izadje!
Moze zato sto nam je odbrana jedna velika nula. Da nam je odbrana dobra sa onakvim veznim redom i napadom mi bi bili u rangu jedne Nizozemske ili Njemacke. Zato se i nismo plasirali nikada na neko prvenstvo zbog odbrane.
No ipak je ovaj rezultat zanimljiv:
Sto znaci da je napad Litvanaca p... dim. Jedino srecom oni nama mogu dati gol kao recimo Grcima iz penala.Euro 2012 Qualifying Lithuania vs Liechtenstein 0 - 0
- Arteta
#85 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ja sam zacyprus wrote:1:0... biće dosta
- It_is_a_Leclerc
#86 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Litvanija nije igrala protiv Grčke.herturty wrote:@mba wrote:
Moze zato sto nam je odbrana jedna velika nula. Da nam je odbrana dobra sa onakvim veznim redom i napadom mi bi bili u rangu jedne Nizozemske ili Njemacke. Zato se i nismo plasirali nikada na neko prvenstvo zbog odbrane.
Sto znaci da je napad Litvanaca p... dim. Jedino srecom oni nama mogu dati gol kao recimo Grcima iz penala.Euro 2012 Qualifying Lithuania vs Liechtenstein 0 - 0
- aveos
#87 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Aj sad sve utakmice latvije,kakvi su oni bili zadnjih godinaherturty wrote:Evo sve utakmice Liechtensteina:
-
herturty
#88 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ah ja to je LatvijaIt_is_a_Leclerc wrote:Litvanija nije igrala protiv Grčke.herturty wrote:@mba wrote:
Ma ipak stoji da nam oni samo srecom mogu dati gol cim cak ni Liechtensteinu nisu mogli zabiti.
Uvijek brkam te zemlje Latviju i Litvaniju...
-
herturty
#89 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012

Evo ih slabi u napadu ko Liechtenstein maltene.
-
BHF80
#90 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
E zmajevi su sletili u koliko im je trening u hrasnici ako neko zna msm sutra ili prekosuttra
- ultima_palabra
#91 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Čuj 5:0, 6:0... zapita se čovjek gledaju li fudbal ovi što to prognoziraju
Ljudi imaju plasman na veliko takmičenje za razliku od nas.
Opet, kvalitetniji smo i uz ozbiljan pristup bi trebali doći do bodova... ako ne zabijemo na vrijeme mogla bi biti patnja kao protiv Albanaca i Bjelorusa.
Opet, kvalitetniji smo i uz ozbiljan pristup bi trebali doći do bodova... ako ne zabijemo na vrijeme mogla bi biti patnja kao protiv Albanaca i Bjelorusa.
- JThomas
#92 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
ma nije ni to nemoguće ako nas krene, uopšte nije. naši problemi će nastati na drugim mjestima.
-
Hedg
#93 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Mogu reći, biće guravo, ali nadam se i vjerujem u našu pobjedu. Rezultat ne bi trebao da bude sporan, nama je dosta i 2-3:0 
- Herr Flick
#94 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Hoce li igrat Stevanovic,mali rastura

- It_is_a_Leclerc
#95 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ako im je Hrvatska u Rijeci, u zadnjim kvalifikacijama, dala samo 2 gola, onda bi bilo logično da ni mi ne možemo dati mnogo više.
Ja bih bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom. Može i 1-0, 2-1...
Samo da uzmemo prvu pred domaćom publikom jer svi znamo da u tim situacijama često naši igraju pred prevelikim pritiskom.
Ja bih bio zadovoljan bilo kakvom pobjedom. Može i 1-0, 2-1...
Samo da uzmemo prvu pred domaćom publikom jer svi znamo da u tim situacijama često naši igraju pred prevelikim pritiskom.
- Muhamed Đakmić
#96 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ne mora Hrvatska biti mjerilo, jer mi imamo više ofanzivnog potencijala od Hrvata.
- moa
#97 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Trebali bi ih dobiti 3:0 i nadam se da nece biti hrvatskih zastava u Zenici. 
- Tkd
#98 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Jedna iz Kiseljaka, šta falimoa wrote:Trebali bi ih dobiti 3:0 i nadam se da nece biti hrvatskih zastava u Zenici.
Gledajmo na nas, samo na nas. Potencijalno napadačka snaga ove ekipe je enormna. Misimović jedno milijardu asistencija u Bundesligi , a u napadu Vedo i Edin koji su trpali u Njemačkoj a sada jedan trpa u Engleskoj, dok drugi nastavlja tamo gdje je stao prije povrede. Imamo jednoga Miralema koji je u padu forme. Gledao sam Romu protiv Catania u 1 kolu, bio je jedan od najgorih na terenu, par pogrešaka. Onda i povreda, možda je i ona uskočnik tih problema.
Niko ne spominje Zahirovića koji je sada konstantan u klubu i to se vidi na terenu. Odrađiva profesionalu prvljavi posao. Rekoh, ne treba podcjeniti Latviju, a naši su dovoljno profesionalni, baram se nadam
- Svicko
#99 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Moja procjena - 3:0, za nas, naravno.
Minimalno. Možda čak i 4 ako ranije damo gol.
Naravno, pod uslovom da nam se ne desi par profulanih prilika na početku, pa da se ne uvuče panika, al nebi trebalo, utakmica je dovoljno duga da se razvuče protivnik i dočeka greška.
Druga stvar - mislim da ste pretjerali sa kritikama na račun Vršajevića na onoj temi, nije odigrao na nivou Garetha Bale-a, al brate nije ni bio toliko loš, uzevši u obzir i asistenciju, zalaganje, te par dubinskih lopti koje su se i o Džeku jučer znale odbijati...
Po meni, nije ničime zaslužio da ga se momentalno već otpiše.
Minimalno. Možda čak i 4 ako ranije damo gol.
Naravno, pod uslovom da nam se ne desi par profulanih prilika na početku, pa da se ne uvuče panika, al nebi trebalo, utakmica je dovoljno duga da se razvuče protivnik i dočeka greška.
Druga stvar - mislim da ste pretjerali sa kritikama na račun Vršajevića na onoj temi, nije odigrao na nivou Garetha Bale-a, al brate nije ni bio toliko loš, uzevši u obzir i asistenciju, zalaganje, te par dubinskih lopti koje su se i o Džeku jučer znale odbijati...
Po meni, nije ničime zaslužio da ga se momentalno već otpiše.
- Muhamed Đakmić
#100 Re: BiH - Latvija, Zenica, 11.9.2012
Ja Vršajevića nikad ne bih pozvao, ali kad je već tu, ne bih ga ni toliko kritikovao. Malo su ga i pretjerano forsirali štoperi dugim loptama u prvom poluvremenu, naročito Spahić. Traži Džeku, eventualno Vedu, a oni jok, nego drito po Avdiji