IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post Reply
neki

#76 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

haribobobe wrote:Prije svega mozete provjeriti sve biografije svih kandidata tako da to da "neznam ko je covjek" ko je suplja prica.
A ako vec neznas evo bio. od SBB kandidata koji sam nasao lako putem facebook....
Stekao zvanje diplomiranog inžinjera arhitekture u 22. godini. U 8 godina profesionalnog rada u oblasti gradnje kao projektant i projekt menadžer učestvovao na izgradnji cca. 2.300 stambenih jedinica u Kantonu Sarajevo. Projektovao cca 200.000 metara kvadratnih u oblasti stanogradnje, privrednih i javnih objekata širom BiH.
8 godina aktivno radi na rješavanju stambene problematike najugroženijih kategorija BiH društva – porodicama šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca.

U nevladinom sektoru aktivan 12 godina, sve do uključenja u SBB BiH. Aktivno učestvovao u projektima razvoja demokratskog i građanskog društva. Također radio na polju razvoja Omladinske Politike u BiH (Youth Policy). 12 godina se profesionalno bavio debatom (parlamentarnom, takmičarskom, britanskom itd.) kao učesnik, takmičar, sudija i predavač. Ponosno nosi titulu najboljeg govornika BiH. Bio je predstavnik BiH na internacionalnim takmičenjima.

Trenutno radi na izradi doktorske teze na Tehničkom Univerzitetu Beč, na temi primjene novih tehnologija u oblasti obnovljivih izvora energije u BiH i njihov utjecaj na ekonomski razvoj i arhitekturu.

Član je Glavnog Odbora Saveza i Predsjedništva SBB BiH od prvog saziva.

Oženjen, otac jednog djeteta.

A JA NISAM BLATIO FAMOZNOG "DŽOKOL-A" NEGO SAM IZNIO SAMO CINJENICE A TO STO VI NEMATE ARGUMENTOVANO DA ODBRANITE STAVOVE KOLDŽINE I SDA TO JE VAS PROBLEM.

Samo bi zamolio jos jednom da ako mozete da mi odgovorite STA CE TO KOLDZO URADITI DA POBOLJSA ZIVOT NARODU KAD VEC DOSAD NIJE RADIO MNOGO?
Hulusica znam licno i ovo u biografiji sto se tice njegovog profesionalnog angazmana je potpuno izmisljeno..Jos ako je ovo on napisao svaka mu cast :-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#77 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by sabina1 »

Kice wrote:Svi kandidati za načelnika Općine Novo Sarajevo su smiješni, ali u svakom slučaju je najgora Vildana Koldžo!!!
Koldžo Vildana nije kandidatkinja za načelnicu općine Novo Sarajevo. Ne lupetajte gluposti.
FOČANSKI PROPISI

#78 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Kice wrote:Svi kandidati za načelnika Općine Novo Sarajevo su smiješni, ali u svakom slučaju je najgora Vildana Koldžo!!!
Svako na svoj način hoda!
Uđi u igru i pokaži šta znaš!
Lako je, iz publike, kritikovati.
haribobobe

#79 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

FOČANSKI PROPISI wrote:
Svako na svoj način hoda!
Uđi u igru i pokaži šta znaš!
Lako je, iz publike, kritikovati.
Ma joj pa zar da nacelnik SDA ljubavnicu svoju stavlja na listu?
ili je ovo zezancija :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
evo mene

#80 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

OVAKO TO RADE NAČELNICI SDA!!! NEDŽAD KOLDŽO!!!

Prije nekoliko dana SDA-ov načelnik općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo slavodobitno presjekao svečanu vrpcu, ozvaničivši završetak gradnje trotoara (!?) u sarajevskim ulicama Halida Kajtaza i Franca Lehara, a koji su započeli 23. jula. Niko nije spomenuo da će za godinu-dvije taj trotoar biti dignut, jer će tim dijelom prolaziti sarajevska transverzala.

No, to nije ni bitno. Kakvi trotoari, kakvi bakrači! Bitno je da se načelnik uoči izbora može pohvaliti još jednim "uspješno realiziranim projektom, koji će omogućiti građanima da bolje žive i sigurnije šetaju" (praznih stomaka).
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#81 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by antimobbing »

Koliko sam shvatio ovdje se radi o Mirzi Hulusiću za načelnika? :-D

Image

Mirza je pošten i sposoban momak, a te dvije osobine je teško spojiti ...

Sasvim je ne bitno što se nalazi u profanisanom SBB-u, stranci za koju lično ne bih ni u snu glasao radi Fahre!

Ali ... ne treba uopće gledati u Stranke - već u ljude i njihova djela ...

U svakoj Stranci ima dobrih i loših ljudi, glupo je generalisati ...

Sve su to naši ljudi, samo što smo se kao narod, nažalost, podjelili u plemena (čitaj Stranke/Partije)

Dakle, predlažem svima da glasate za Mirzu Hulusića, jer ga lično poznajem. :-D
AdrianMole

#82 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by AdrianMole »

Realno,Koldžo ima velike šanse obnoviti mandat.Vidi se i po tome što i u ovoj raspravi se njegovo ime spominje kao i svi ostali kandidati zajedno.U protekle četiri godine napravljeno je prilično toga u općini Novo Sarajevo( veći dio sportske dvorane,društveni dom za starije osobe,Bristol,poboljšana infrastruktura,saniran i djelimično obnovljen spomenikna Vracama...). Naravno kako to čak i većinom dijelom nije njegova zasluga,ali se čovjek vješto uvukao u sve to.Mislim kako je Koldžo za načenika Novog Sarajeva najsigurniji tip na izborima u Sarajevu....
haribobobe

#83 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

I pored toga svega imamo Koldžu koji je obecao i Zeljeznicaru rekonstrukciju stadiona??
Ma dajte ne budite smijesni potrebno je 120 milione Eura... Kako da nacelnik to skupa a da ne slaze...
Jednostavno nemoguce pa jadan nebio Koldžo sto slaga narod???
E sad ljudi vidite ovo imamo nacelnika koji je provjereni lazov,a koji i uradi ponesto dobro... Koji hoce da uzme para koliko moze da odradi sto moze,da ide (zabranio je neko da kazem vozicem Pokopovim pa cu reci)sa Fuuu fuuuu sa djecom po Vilsu.... Itd itd... Sad mirza je normalan lik elokventan i dobar decko na osnovu biogr. se cini kao buduci nacelnik... Sad zar ste se toliko sas..li da vas Džokol moze zijaniti izbore,pa da je radio kako valja ne bi ga branili koliko ga branite... U hagu jos takva odbrana nije zapamcena kako vi famoznog Džoa branite.,..

A sto se tice ostalih kandidata zelim svakom sve najbolje i da pobjedi bilo ko osim Džokol...

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :sax: :skoljka: :skoljka: :skoljka: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :dance: :dance:
haribobobe

#84 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

A ziku sto ga Koldžo zijani u diskusiji pa odma SDA salta temu na Hulusica...
Jesmo to skontali da Džokol ne valja?? :)
Ja jesam a vi? :-) :-) :-) :-) :run: :run: :dance:
neki

#85 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

haribobobe wrote:I pored toga svega imamo Koldžu koji je obecao i Zeljeznicaru rekonstrukciju stadiona??
Ma dajte ne budite smijesni potrebno je 120 milione Eura... Kako da nacelnik to skupa a da ne slaze...
Daj argumentuj tu pricu da je obecao rekonstrukciju Grbavice ili javno ovdje priznaj da ti lazes a ne on.
Osim sto si nepismen, prica ti je totalno plitka
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#86 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by antimobbing »

Ako ćemo realno, ne radi se o uopće Koldži ...

Kada bih birao između SDA i profanisanog SBB-a, naravno izabrao bih SDA.

Međutim kada bih birao između Koldže i Hulisića izabrao bih Mirzu Hulisića.

Zašto?

Zato što su glasaći u zadnjih dvadeset godina gledali kandidate kroz prizmu Stranke, koja ima kredibilitet veoma važnog historijskog narodnog pokreta.

Međutim, svjedoci smo da je sasvim pogrešno gledati i ocjenjivati kandidate kroz prizmu Stranke.

Glasaći bi trebali gledati kandidata prvenstveno kroz njegov moral i reference, ne kroz Stranku/Partiju jer u svakoj ima dobrih i loših kandidata, koji su na kraju krajeva opet naši ljudi …

Možda je rješenje da glasamo za najsposobnije, najbolje i najmoralnije ljude ne gledajući u Stranku, kako bi se napravila kvaliteta.

Sposobni, pošteni i moralni ljudi će se lako između sebe dogovoriti, ne bitno kojoj političkoj opciji pripadali …

U ovom pravcu bi se i glasaći trebali obućiti da tako i glasaju … gledajući u ljude ... ne u Stranke.

Naravno, ovo što kažem je samo teorija koja može, a i ne mora biti tačna u praksi jer u životu je sve relativno …
haribobobe

#87 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

neki wrote:
haribobobe wrote:I pored toga svega imamo Koldžu koji je obecao i Zeljeznicaru rekonstrukciju stadiona??
Daj argumentuj tu pricu da je obecao rekonstrukciju Grbavice ili javno ovdje priznaj da ti lazes a ne on.
Koldžo je javno na skupu ispred stadiona Grbavica rekao da ce obnoviti stadio Grbavicu a sada sto tvoja inteligencija ne moze da shvati da Koldžo je tu slagao to je vec drugi "par opanaka".
A sto se tice Kolže jos je li istina da svake 4 godine covjek renovira NS i to sasvim slucajno svaki projekat treba 4 godine... Od pravljenja ulice do mjenjanja sijalice :) :evil: :evil: :evil: :evil:
A je li istina da je izjavio da je kao nacelnik uspio "USTEDITI 7 MILIONA IZ BUDŽETA"... Iz budžeta se ne stedi nego trosi se da bi stanovnicima te lokalne zajednice bio bolji zivot...
........
Last edited by Anonymous on 03/09/2012 18:34, edited 1 time in total.
Reason: opomena pred ban!
povremeni gost

#88 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by povremeni gost »

Mislim da je svaki,,, ali Baš svaki načelnik općštne dobrodošao osim Neđada Koldže!! Ipak mi imamo stanovit broj fakulteta na područiju koje pokriva opština Novo Sarajevo a dvojica (načelnik opštine i predsjednik opštinskog viječa su sa SSS, a sa tim što Koldžo koristi Nisana Patrola od Civilne Zaštite u privatne svrhe, a Nebojša Simić (kao predsjednik vijeća šta ga već zapadne...) da kćerku vozi na fakultet i za ovo su za Simića več jakoooooooo ljuti u SDP..... koji musamo klimaju glavom, jer i prijeti Zlatkom i Damirom a inače samo SDP strovaljuije jer će na izborima imati više članova nego nas glasača!! NAŽALOST poštovani sunarodnjaci i građani!! Molim Vas nedajte da "NAROD ZNA NEĐAD ZNA NEBOJŠA ZNA...." Glasajte na izborima za promjene ali samo nabolje, nama je dosta SDA i Koldže (svaka časdt poštenim članovima ove partije) i SDP i Simiča (svaka čast poštenim članovima i ove partije koju je do juče činio i naš ZLATNI LJILJAN Željko Komšić kojeg Koldžo nevoli kao ni njegovi puleni, te ogovaraju po hodnicima da je nogom otvarao vrata- jes ali ubogim i mrtvim neradnicima kojima se mrsko i na telefon javiti a ovaj ih tjerao da budu ono što i JESU-serviz svim gradžanima opštine )... Ali svakako glasujte za bolje jer ovako ako ostane biće nam GORE!!!
NEDO BOG NIKOM
Last edited by povremeni gost on 03/09/2012 17:47, edited 1 time in total.
evo mene

#89 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by evo mene »

Kako izgleda ta famozna Vildana Koldžo??? Ima li gdje njene slike???
neki

#90 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

haribobobe wrote:
neki wrote:
Koldžo je javno na skupu ispred stadiona Grbavica rekao da ce obnoviti stadio Grbavicu a sada sto tvoja inteligencija ne moze da shvati da Koldžo je tu slagao to je vec drugi "par opanaka".
A sto se tice Kolže jos je li istina da svake 4 godine covjek renovira NS i to sasvim slucajno svaki projekat treba 4 godine... Od pravljenja ulice do mjenjanja sijalice :) :evil: :evil: :evil: :evil:
A je li istina da je izjavio da je kao nacelnik uspio "USTEDITI 7 MILIONA IZ BUDŽETA"... Iz budžeta se ne stedi nego trosi se da bi stanovnicima te lokalne zajednice bio bolji zivot...
i
Gdje ti je dokaz da je rekao? clanak na nekom portalu ili video isjecak, ako je to javno obecao sigurno negdje postoji, ili ti izmisljas sto je vjerovatnije?
A ovim nacinom rasprave samo pravis antireklamu svojoj stranci a uzdizes Koldzu i slicne na drugim temama
karanana

#91 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by karanana »

ko sto mnogi spomenuse, od sda su mi jedino gori isprdci sda i ovdasnja propaganda neznam ti ni ja cija sa copy/paste tekstovima iz stranice u stranicu koja je upravo kontrapropaganda za kandidate koje oni podrzavaju odnosno ne podrzavaju. nisam mislio glasati za koldzu ali ova tema me sve vise i vise tjera da ga ipak iksiram za mjesec dana.

onaj ko zna ovlasti opstine znat ce sta su mogli uraditi, sta su uradili a sta nisu. onaj ko ne zna, trazit ce od njih da otvore radna mjesta i posalju kamione kjkp rad ili park da gase pozare u hercegovini i bit ce nezadovoljan sto to nisu uradili.

pitanje za momka sa malte: koja ulica na malti nije asfaltirana?
Petit_Beurre

#92 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

neki wrote: Gdje ti je dokaz da je rekao? clanak na nekom portalu ili video isjecak, ako je to javno obecao sigurno negdje postoji, ili ti izmisljas sto je vjerovatnije?
A ovim nacinom rasprave samo pravis antireklamu svojoj stranci a uzdizes Koldzu i slicne na drugim temama
Koldžo je na proslavi titule prošle sezone na Grbavici obećao, javno, pred više hiljada ljudi na stadionu da će obnoviti Grbavicu. Simpatična stvar je da se Grbavice sjetio sad pred izbore...
neki

#93 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

Petit_Beurre wrote:
neki wrote: Gdje ti je dokaz da je rekao? clanak na nekom portalu ili video isjecak, ako je to javno obecao sigurno negdje postoji, ili ti izmisljas sto je vjerovatnije?
Koldžo je na proslavi titule prošle sezone na Grbavici obećao, javno, pred više hiljada ljudi na stadionu da će obnoviti Grbavicu. Simpatična stvar je da se Grbavice sjetio sad pred izbore...
Evo i tebi kazem, daj clanak iz novina, isjecak sa tv-a, gdje on kaze da ce opstina iz svog budzeta obnoviti stadion Grbavicu, kao sto je ovaj klon gore naveo da je rekao.
FOČANSKI PROPISI

#94 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

Zašto ne probate sa BNS-om?
karanana

#95 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by karanana »

FOČANSKI PROPISI wrote:Zašto ne probate sa BNS-om?
moze li malo informacija o bahriji celiku?
nisam iz foce i miljevine pa ne znam nista o covjeku.
haribobobe

#96 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by haribobobe »

FOČANSKI PROPISI wrote:Zašto ne probate sa BNS-om?
Joj focak ti udavi :) :D :D :D :D :D :D
BeSaBe

#97 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by BeSaBe »

Posto sam iz N. Sarajeva, evo da se i ja ukljucim u raspravu. Dobar je Hulusic, svakako najbolji od njih iako sam protiv SBB-a, a sto se tice za vijecnika, tu cu zaokruziti HDZ....
karanana

#98 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by karanana »

onako povrsno prateci kandidate, ona trebica iz nase stranke mi izgleda ok i ozbiljno i ne bi mi bilo mrsko da nju izaberu jer nije bezveze zenska.
svi ostali....nidje veze. koldzo ni tamo ni vamo, ali osim te zenske, ne vidim nikakav potenicjal da ijedan od ovih ostalih delegata bude ista bolji. ako nista koldzo ima iskustvo, pa kakvo-takvo.

dajte mi program tog hulusica, tog celika i ostalih. sta ce uraditi kad postanu nacelnici?
karanana

#99 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by karanana »

ko je vildana i o cemu se radi pa ova jedna te ista osoba sa vise nickova non-stop ovo potencira?

ne znam sta rade moderatori ako fino u pravilima pise da nema kloniranja. neka ukinu sve klonove i eventualno ostave jednog od ova 3-4 koji pisu jedno te isto izbrisu jer je u pitanju ista osoba.
neki

#100 Re: IZBORI 2012 NOVO SARAJEVO

Post by neki »

Kice wrote:SRAMNO!!! MUHAREMOVIĆ (SDP) I HULUSIĆ (SBB) ZALOŽENI!!! VILDANA KOLDŽO OSTAJE NAČELNIK JER PRELAZI U SDP ILI SBB, ZAVISI KO BUDE VIŠE VIJEČNIKA!!!
daj napisi jednu smislenu recenicu
Post Reply