Nista ne insinuriam niti bilo sta imputiram. Moral na pdf politika gdje jedino i pisem nikad ne spominjem jer toga nema u politici. Tacno je da se novac trosi na razne stvari i na razne politicke ciljeve, samo je taj cilj u ovom slucaju prilicno neobjasnjiv.hrastov zizak wrote:Nema potrebe za insinuacijom. Pokušavaš mi imputirat fraze. Prebacuješ moje riječi u moralistički diskurs. Ja ti govorim o politici, a ne o moralu. Ne poznajem državu na svijetu koja ima moralnu politiku i koja nije licemjerna i kontradiktorna. To je pitanje sukoba dvaju političkih blokova. U skoro svakoj državi na svijetu imaš siromašne, pa se opet novac troši za tzv. više političke ciljeve. Ovi nisu nikakav izuzetak. Korea je naslijedio Ekvador takav kakav jeste, siromaštvo je prisutno, a ja ću biti najsretniji ako ga iskorijene. Inače, imaš li podatak koliko u Ekvadoru godišnje umre od gladi?
Elem, nemam sta vise reci, a Asanzu zelim dobro zdravlje i neka pere zube redovno jer ako ga zaboli kutnjak, ambasador ce mu ga kombinerkama vaditi. Kako misli napustiti ambasadu - nemam pojma, ali sve cemo vidjeti prije ili kasnije.