Julian Assange

Post Reply
vivaldi

#76 Re: Julian Assange

Post by vivaldi »

hrastov zizak wrote:Nema potrebe za insinuacijom. Pokušavaš mi imputirat fraze. Prebacuješ moje riječi u moralistički diskurs. Ja ti govorim o politici, a ne o moralu. Ne poznajem državu na svijetu koja ima moralnu politiku i koja nije licemjerna i kontradiktorna. To je pitanje sukoba dvaju političkih blokova. U skoro svakoj državi na svijetu imaš siromašne, pa se opet novac troši za tzv. više političke ciljeve. Ovi nisu nikakav izuzetak. Korea je naslijedio Ekvador takav kakav jeste, siromaštvo je prisutno, a ja ću biti najsretniji ako ga iskorijene. Inače, imaš li podatak koliko u Ekvadoru godišnje umre od gladi?
Nista ne insinuriam niti bilo sta imputiram. Moral na pdf politika gdje jedino i pisem nikad ne spominjem jer toga nema u politici. Tacno je da se novac trosi na razne stvari i na razne politicke ciljeve, samo je taj cilj u ovom slucaju prilicno neobjasnjiv.

Elem, nemam sta vise reci, a Asanzu zelim dobro zdravlje i neka pere zube redovno jer ako ga zaboli kutnjak, ambasador ce mu ga kombinerkama vaditi. Kako misli napustiti ambasadu - nemam pojma, ali sve cemo vidjeti prije ili kasnije.
insomnia78

#77 Re: Julian Assange

Post by insomnia78 »

occupylove wrote:
hrastov zizak wrote:
vivaldi wrote: Ponosni velite? Znaju sta rade, dodajete?

Pogledajte ovu sliku ispod. Znate li sta je to? Ekvadorska bijeda koje ima u ogromnim kolicinama!!!!

Jel na ovoj slici vidite ponos ili sramotu? Jel ponosno to sto Ekvador od svoje bijede kupuje pizzu i traku za trcanje stranom drzavljanu sa kojim nikakve veze nemaju, dok im narod umire od gladi?????

Image

Uploaded with ImageShack.us
Nema potrebe za insinuacijom. Pokušavaš mi imputirat fraze. Prebacuješ moje riječi u moralistički diskurs. Ja ti govorim o politici, a ne o moralu. Ne poznajem državu na svijetu koja ima moralnu politiku i koja nije licemjerna i kontradiktorna. To je pitanje sukoba dvaju političkih blokova. U skoro svakoj državi na svijetu imaš siromašne, pa se opet novac troši za tzv. više političke ciljeve. Ovi nisu nikakav izuzetak. Korea je naslijedio Ekvador takav kakav jeste, siromaštvo je prisutno, a ja ću biti najsretniji ako ga iskorijene. Inače, imaš li podatak koliko u Ekvadoru godišnje umre od gladi?
evo malo linkova i zasto je Asanz na prvome mjestu izabrao Ekvador kao bijeg u slobodu
nije pouzdana ali dovoljno za pocetak sa Wikipedie , alijansa Bolivirijana ,
alijansa Juzno Americkih drzava , nezavisnih i nesvrstanih ( nema Rusa niti Kineza ,ako to mislite , osim naravno vrhunskih borbenih sistema kojim mogu unistiti Americke brodove ako im se previse priblize :thumbup: )
vlastita valuta , dolar i euro su odavno izbaceni iz upotrebe
ljekari i ucitelji i profesori putuju po drzavama alijanse slobodno i lijece i educiraju stanovnistvo
razvijaju programe maloga biznisa i samoinicijative ( samoupravljanje , lekcija iz bivse SFRJ )
razvoj malih zajednica i jos mnogo toga
zele ih unistiti po svaku cijenu , ali ako USA bilo sta pokusa ?
garantovano gube cijelu Atlantsku flotu uz masovne nemire u USA svih Latino-Amerikanca , kojih ima oko 20 % populacije u USA
hajde da vidimo kako ce se Britanija i USA se suoci sa tim ?
link;
http://en.wikipedia.org/wiki/Bolivarian ... e_Americas
Divno.
Zato svi iz tolikog rahatluka pobjegose u USA.
A i ti nekim cudom ostajes u Mordoru, ne znam kako sa ostalim disidentima nisi "zapalio" put slobodarskog Ekvadora

s' moje sokocalo
IRELAND

#78 Re: Julian Assange

Post by IRELAND »

sa fb

Wikileaks
BREAKING: UK police besieging embassy front door ordered to demand ID of all persons entering and leaving.
Janjicar

#79 Re: Julian Assange

Post by Janjicar »

http://bambuser.com/v/2905831
Eto ko zeli Live prenos obracanja Juliana
occupylove

#80 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

kakavdanakneiskustvu wrote:je li assange ima optužnicu za silovanje?
nema nikakve optuznice , samo je pokrenuta istraga u kojoj je Dzulijan saradjivao,
uskoro slijedi video govora Asanza, sa balkona Ekvadorske ambasade,
na prvome mjestu se zahvalio aktivistima koji su danonocno cuvali strazu i pratili i snimali akcije policije i agenata , te fakticki ga spasili od otmice u cetvrtak navece
i naravno narodu i sluzbenicima ambasade Ekvadora i njihovim diplomatama na hrabrosti i odlucnosti , te ostalim drzavama Juzne Amerike koji su stali iza Ekvadora , pozvao je predsjednika Obamu da prekine progon whistblowera , i aktivista
operacija ; 'zastiti Asanza" je zvanicno pokrenuta
aktivisti se masovno mobiliziraju , postoji plan da ga izvuku , vidjecemo sta ce se desiti
occupylove

#81 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

bas su brzi :D video obracanja Asanza , sa balkona Ekvadorske ambasade , ta mala zgrada u centru Londona je trenutno bastion slobode , pred hiljadama odusevljenih gradjana , i sa preko par miliona koji su ga gledali i gledaju na alternativnim mrezama
Asanz , ma sta mislili o njemu , mora biti zasticen od progona i ne samo on , ovo je samo pocetak prave bitke za demokraciju i slobodu , vec jedna velika pobjeda nad imperijalistima
slijedeci petak je samit Americkih drzava u Vasingtonu DC , naravno jedna od glavnih tema je prijetnje Britanije Ekvadoru , te mjere koje ce se preduzeti da se Ekvador i njegova amasada zastiti
video;

jefferson

#82 Re: Julian Assange

Post by jefferson »

occupylove wrote:bas su brzi :D video obracanja Asanza , sa balkona Ekvadorske ambasade , ta mala zgrada u centru Londona je trenutno bastion slobode , pred hiljadama odusevljenih gradjana , i sa preko par miliona koji su ga gledali i gledaju na alternativnim mrezama
Asanz , ma sta mislili o njemu , mora biti zasticen od progona i ne samo on , ovo je samo pocetak prave bitke za demokraciju i slobodu , vec jedna velika pobjeda nad imperijalistima
slijedeci petak je samit Americkih drzava u Vasingtonu DC , naravno jedna od glavnih tema je prijetnje Britanije Ekvadoru , te mjere koje ce se preduzeti da se Ekvador i njegova amasada zastiti
video;

I selis li u Ekvador?
occupylove

#83 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

zaludjenim i ispranim mozgovima sada ne valja niti Ekvador , sta sada treba ?
iz teme u temu na ovome i ostalim forumima sirenje psihopatske mrznje prema svima koji ne slijeda direktive imperijalnih krvoloka iz Vasingtona Brisela ili Berlina i Londona i koji ne zele biti robovi ..
Grci su lijeni i glupi , Spanci su bijesni i lijeni takodjer zato sto 'ruse EU i svjetske bankare " koji ce inace kolapsirati vrlo brzo
i sta treba sada uraditi Ekvadoru ?
da Britanci odvale par desetina krstarecih projektila i posalju bombardere na Ekvador ?
ne valjaju Rusi , ne valjaju Arapi , ni Kinezi
niko ne valja , ko imalo podigne glavu i suprostavi se imperijalistima
ali ? kao sto vidimo ? klub otpora se rapidno siri , sve vise naroda se budi u sve vise drzava i odlucno se suprostavlja hegemomoniji :thumbup:
sva cast lukavcu Asanzu koji i nema bas blistav karakter ali je pametan covjek i ipak glavu riskira za pravu stvar
nadati se da ce im zadati jos jedan velik samar i izvuci Asanza na sigurno
par ideja vec kruze naokolo ,ali neka ostane tajna dok Asanz ne bude na sigurnom..
Skijaš

#84 Re: Julian Assange

Post by Skijaš »

Assange i wikileaks su dio predstave, maska uz pomoć koje američke strukture odlučivanja plasiraju informacije koje žele u javnosti a ne mogu ih odaslati putem regularnih kanala. Nađe su tu ponešto materijala koji ne baca lijepo svjetlo na Vašington, ali je to neophodno zbog kredibiliteta čitavog projekta koji je (između ostalog) bitan i zato što sada oni koji bi odali nešto kompromitirajuće, imaju adresu preko koje to mogu uraditi. Tako se došlo u situaciju da američki obavještajci umjesto što traže rupe kroz koji curi materijal, sada sjede, ispijaju ledeni čaj i čekaju da se njima neko obrati sa željom da podijeli s javnošću tajne dokumente. A sve se to predstavi kao revolucionarnu borbu za slobodu govora.

Da se radi o stvarnoj prijetnji, Assange bi već bio mrtav.
Sezam

#85 Re: Julian Assange

Post by Sezam »

hebes ti njega kad on nije spreman da se zrtvuje za ono u sta vjeruje.
occupylove

#86 Re: Julian Assange

Post by occupylove »

Skijaš wrote:Assange i wikileaks su dio predstave, maska uz pomoć koje američke strukture odlučivanja plasiraju informacije koje žele u javnosti a ne mogu ih odaslati putem regularnih kanala. Nađe su tu ponešto materijala koji ne baca lijepo svjetlo na Vašington, ali je to neophodno zbog kredibiliteta čitavog projekta koji je (između ostalog) bitan i zato što sada oni koji bi odali nešto kompromitirajuće, imaju adresu preko koje to mogu uraditi. Tako se došlo u situaciju da američki obavještajci umjesto što traže rupe kroz koji curi materijal, sada sjede, ispijaju ledeni čaj i čekaju da se njima neko obrati sa željom da podijeli s javnošću tajne dokumente. A sve se to predstavi kao revolucionarnu borbu za slobodu govora.

ima puno mutnoga oko Asanza , slazem se , on je samo simbol , i nisu te obavjestajne sluzbe tako perfektne i super-organizovane
i nije bas jednostavno likvidirati takvu poznatu licnost i Asanz nije glup , vrlo je inteligentan , ima on svoje osiguranje da se ne "oklizne na koru od banane i padne sa 20 sprata " i slicne udese
nije Asanz jedini , masu drugih , anonimno kopaju i ceprkaju , i objavljuju i objavice informacije ( i o desavanjima 9/11 , uskoro takodjer ) o bankarskim skandalima i mnogo toga ..
internet je cudo :D
CIA ima gafova da niti dijete od 5 godina ne bi napravilo , svako pokusava da izvuce poene iz ove situacije
meni je ipak, postupak Ekvadora i da lupaju samar arogantnim Britancima , veliki cin
a Asanz mozda jeste ili nije ubaceni provokator ?
Asanz je svoju ulogu prevazisao i nije toliko bitan vise , naravno , treba ga zastiti od progona svakako ..
ipak kao sto je rekao , nedostaje mu porodica , i nije mu lako i da mu je bas svejdno sto je u svojevrsnom zatvoru u maloj zgradi ambasade sa neizvjesnom buducnoscu ..
In love with Bosnia

#87 Re: Julian Assange

Post by In love with Bosnia »

occupylove wrote:i nije bas jednostavno likvidirati takvu poznatu licnost
ne budi naivan.

ako postoji istinska namera, vrlo je jednostavno likvidirati bilo koga pa i veoma poznatu i dobro čuvanu ličnost. :)
jefferson

#88 Re: Julian Assange

Post by jefferson »

occupylove wrote:
Skijaš wrote:Assange i wikileaks su dio predstave, maska uz pomoć koje američke strukture odlučivanja plasiraju informacije koje žele u javnosti a ne mogu ih odaslati putem regularnih kanala. Nađe su tu ponešto materijala koji ne baca lijepo svjetlo na Vašington, ali je to neophodno zbog kredibiliteta čitavog projekta koji je (između ostalog) bitan i zato što sada oni koji bi odali nešto kompromitirajuće, imaju adresu preko koje to mogu uraditi. Tako se došlo u situaciju da američki obavještajci umjesto što traže rupe kroz koji curi materijal, sada sjede, ispijaju ledeni čaj i čekaju da se njima neko obrati sa željom da podijeli s javnošću tajne dokumente. A sve se to predstavi kao revolucionarnu borbu za slobodu govora.

ima puno mutnoga oko Asanza , slazem se , on je samo simbol , i nisu te obavjestajne sluzbe tako perfektne i super-organizovane
i nije bas jednostavno likvidirati takvu poznatu licnost i Asanz nije glup , vrlo je inteligentan , ima on svoje osiguranje da se ne "oklizne na koru od banane i padne sa 20 sprata " i slicne udese
nije Asanz jedini , masu drugih , anonimno kopaju i ceprkaju , i objavljuju i objavice informacije ( i o desavanjima 9/11 , uskoro takodjer ) o bankarskim skandalima i mnogo toga ..
internet je cudo :D
CIA ima gafova da niti dijete od 5 godina ne bi napravilo , svako pokusava da izvuce poene iz ove situacije
meni je ipak, postupak Ekvadora i da lupaju samar arogantnim Britancima , veliki cin
a Asanz mozda jeste ili nije ubaceni provokator ?
Asanz je svoju ulogu prevazisao i nije toliko bitan vise , naravno , treba ga zastiti od progona svakako ..
ipak kao sto je rekao , nedostaje mu porodica , i nije mu lako i da mu je bas svejdno sto je u svojevrsnom zatvoru u maloj zgradi ambasade sa neizvjesnom buducnoscu ..
Kakav ba simbol? On fol proziva Obamu za potjeru? Iskoristio je ljude koji su imali neki cilj da razne podatke pokazu svijetu, zavrsili su u zatvoru jer je to neazkonito itd, a on se sakrio. Dok drugi za njegovu popularnost sada trunu u zatvoru on je posto nekakva "zvijezda" koja s eko mis kakav sakrio u rupu. Simbol? Simbol su ljudi koji se zrtvuju a ne kriju po nakim ambasadama drzava koje nemaju nikakve ugovore o ekstradikciji sto govoljno govori o tim drzavama.
Ti fakat covjece pojma nemas o zakonima, ugovorima izmedju drzava i slicno.
Ono podsjecas me na ovog diletanta. Lajes protiv imperijalizma i slicnih gluposti, a guzica ti u americi i uzivas beneficije sitog tog imperijalizma.
Koja patetika.
vivaldi

#89 Re: Julian Assange

Post by vivaldi »

Samo da pozdravim Asanza i slobodarski Ekvador, juce sam zaboravio
miki.ba

#90 Re: Julian Assange

Post by miki.ba »

Sezam wrote:hebes ti njega kad on nije spreman da se zrtvuje za ono u sta vjeruje.
Ja nešto kontam da sam u vlasništvu takvih podataka vjerovatno bi ih prodavo medijima i trudio bi se da niko ne zna za mene.
Po meni je on napravio glupost, na kraju ce zavrsiti u USA i misteriozno umrjeti.
Sezam

#91 Re: Julian Assange

Post by Sezam »

miki.ba wrote:
Sezam wrote:hebes ti njega kad on nije spreman da se zrtvuje za ono u sta vjeruje.
Ja nešto kontam da sam u vlasništvu takvih podataka vjerovatno bi ih prodavo medijima i trudio bi se da niko ne zna za mene.
Po meni je on napravio glupost, na kraju ce zavrsiti u USA i misteriozno umrjeti.
ne, na kraju ce ispasti da je amerima trebao insider u Ekvadorskoj ambasadi, a i sire, pa su poslali Asanza :mrgreen: Sto ovaj cirkus duze traje, sve vise vjerujem da je u pitanju americki covjek 8-)
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 20:15, edited 1 time in total.
alibegoa

#93 Re: Julian Assange

Post by alibegoa »

Guido_Špišić wrote:Da li se Britanci spremaju da napadnu ambasadu Ekvadora ukoliko Assangeu bude odobren azil? To nije radio ni Hitler.

Koliko daleko su imperijalisti spremni ići da bi diskreditovali i fizički uklonili čovjeka koji je objavio istinu i to samo istinu koju ionako svi znamo?
Pa mozda to ne bi uradio Hitler, ali po Iranu redovno upadaju u ambasade cak i osoblje uzimaju za taoce ako se na vrijeme ne skloni

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 20:15, edited 1 time in total.
alibegoa

#95 Re: Julian Assange

Post by alibegoa »

Ja ne mogu gledati za tebe vijesti, upali su prije par mjeseci i u ambasadu GB, onako malo rekreativno. Dakle slobodarski Iran upada u ambasade redovno kada im se prohtije, ne mare oni ni najmanje za te neke konvencije (sta je sad pa to, zapadnjacke inovacije). Sta mislis da bi se do sada desilo da je neko koga Iran trazi u nekoj zapadnoj ambasadi u Teheranu?

kojeime

#96 Re: Julian Assange

Post by kojeime »

Covjece, kada su se najvise mrzili, Amerikanci nisu upadali u ambasade SSSR-a, niti Rusi u ambasade SAD-a. To su tako rijetki slucajevi da je to nevjerovatno. Postoji granica koliko god politika bila cinicna i kolliko god se bilo silan i mocan koju se ne moze preci. A to su ambasade. Jer ako upadnu Englezi u ambasadu Ekvadora da otmu Asanza, pa Ekvadorci u ambasadu GB da se osvete, pa ovi u onu, oni u ovu, onda vise ne postoji nikakav sistem. Onda nema vise ni ekonomije. Niko vise ni sa kim nece poslovati, jer niko nikome nece vjerovati. I svi odosmo, cijela planeta, u propast. To je granica koja se ne prelazi. A dokaz za to i jeste to da se u ambasade ne upada. Jer i najmocnijem covjeku i najludjem mocniku je jasno da i njegova moc postoji u nekom sistemu i da rusenje tog sistema rusi i njegovu moc. I niko to ne pokusava.

Da se ambasaade pokusavaju spijunirati, prisluskivati i ostalo, to da, ali da se u ambasade upada, to ne. Pa i u vijetnamskom ratu Vijetkongovci su usli u ambasadu SAD-a tek nakon sto je ambasada bila evakuisana.

Sta mislite, koji ambasador ili bilo koji covjek drzavljanin Velike Britanije bi bio siguran bilo gdje na svijetu ako bi Britanci snajperom ubili Asanza u amabsadi Ekvadora? Ako se tako stvari pocnu raditi onda niko nigdje vise nije siguran. A onda je sve propalo. Cak i u ovako cinicnm svijetu nije lako donijeti odluku o politickom ubistvu. Narocito ako nema precutnog odobrenja "ostatka medjunarodne zajednice" Jer, posljedice su strasne.

Zato pustite se suplje. Nece ga niko ubiti.
jefferson

#97 Re: Julian Assange

Post by jefferson »

jOFLA wrote:
jefferson wrote:Iskoristio je ljude koji su imali neki cilj da razne podatke pokazu svijetu, zavrsili su u zatvoru jer je to neazkonito itd, a on se sakrio. Dok drugi za njegovu popularnost sada trunu u zatvoru on je posto nekakva "zvijezda" koja s eko mis kakav sakrio u rupu.

U šest godina rada Wikileaksa Bradley Manning je jedina osoba koja je nešto dostavila Wikileaksu što su ovi objavili, a da je završila u zatvoru. I to samo zato što se sam izlajao Adrianu Lamo koji ga je na kraju cinkario vlastima u Americi, i to poslije objavljivanja "avganistanskog ratnog dnevnika 2004-2010".

Adrian Lamo se bojao za sebe jer jednom kad mu je Manning rekao šta je napravio, ukoliko ga ne prijavi - Adrian postaje saučesnik. Mada, koliko je to cinkarenje bilo opravdano je neka druga tema za sebe.

Osim ovog Bradley Manninga, niko nikad nije otkrio svoj identitet za bilo koju dokumentaciju dostavljenu Wikileaksu, jer bi to naravno za izvor dokumenata bilo pogubno. Sam pao sam se ubio, a uopšte nije morao. Mogao je i šutiti o onom što je uradio kao što su svi, i sve bi bilo isto, ali jok, nek se on pohvalio Adrianu. Eto ga sad u ćumezu.

Bio je doduše i jedan Švicarac prije dvije godine, Rudolf Elmer, koji je javno prijetio Švicarskim bankama da će razotkriti mahinacije i korupciju Švicarskih banaka u saradnji sa Američkim, navodno dostavio Wikileaksu dva CD-a, i naravno otišao u zatvor. Ali Wikileaks nikad nije objavio te podatke o bankama, pa se nikako ne može reći da ga je iskoristio.

Obojica su kriva sami sebi što su u zatvoru. Niko ih nije silio da dobrovoljno razotkrivaju svoj identitet. Tako ne treba prozivati Wikileaks što su ovi u zatvoru, identitet im u Wikileaksu niko nije tražio jer to nije njihov uslov da se dokumentacija prihvati, razmatra, provjerava, i objavi.

Sami su krvi? Ma hajde molim te. Ovaj kretencina se nije sjetio Bradley Manninga dok nije zavrsio u ovoj situaciji.
Joj covjek bi rekao da se nasikirao ono u pm.
Hajde sve sto je on izbacio na vidjelo razne mahinacije, ali sto je svojim glupostima doveo u opasnost hiljade zivota ljudi koji su ni krivi ni duzni otkriveni a koji veze sa politikom nemaju.
jOFLA

Post by jOFLA »

...
Last edited by jOFLA on 04/06/2023 20:37, edited 1 time in total.
jefferson

#99 Re: Julian Assange

Post by jefferson »

kojeime wrote:Covjece, kada su se najvise mrzili, Amerikanci nisu upadali u ambasade SSSR-a, niti Rusi u ambasade SAD-a. To su tako rijetki slucajevi da je to nevjerovatno. Postoji granica koliko god politika bila cinicna i kolliko god se bilo silan i mocan koju se ne moze preci. A to su ambasade. Jer ako upadnu Englezi u ambasadu Ekvadora da otmu Asanza, pa Ekvadorci u ambasadu GB da se osvete, pa ovi u onu, oni u ovu, onda vise ne postoji nikakav sistem. Onda nema vise ni ekonomije. Niko vise ni sa kim nece poslovati, jer niko nikome nece vjerovati. I svi odosmo, cijela planeta, u propast. To je granica koja se ne prelazi. A dokaz za to i jeste to da se u ambasade ne upada. Jer i najmocnijem covjeku i najludjem mocniku je jasno da i njegova moc postoji u nekom sistemu i da rusenje tog sistema rusi i njegovu moc. I niko to ne pokusava.

Da se ambasaade pokusavaju spijunirati, prisluskivati i ostalo, to da, ali da se u ambasade upada, to ne. Pa i u vijetnamskom ratu Vijetkongovci su usli u ambasadu SAD-a tek nakon sto je ambasada bila evakuisana.

Sta mislite, koji ambasador ili bilo koji covjek drzavljanin Velike Britanije bi bio siguran bilo gdje na svijetu ako bi Britanci snajperom ubili Asanza u amabsadi Ekvadora? Ako se tako stvari pocnu raditi onda niko nigdje vise nije siguran. A onda je sve propalo. Cak i u ovako cinicnm svijetu nije lako donijeti odluku o politickom ubistvu. Narocito ako nema precutnog odobrenja "ostatka medjunarodne zajednice" Jer, posljedice su strasne.

Zato pustite se suplje. Nece ga niko ubiti.
Ma daj ba pusti pricu. Covjek kada bi slusao ove internet "ratnike" tipa simpozijim delirijum ili ti sta ja znom koji nick koji je izabrao da se klonira, rekao bi propast sviejta a on u americi cuva guzove :D
alibegoa

#100 Re: Julian Assange

Post by alibegoa »

Kako li se samo brani neodbranjivo, da grupa pomahnitalih huligana upadne u Ekvadorsku ambasadu u Londonu ne bi se pjevala ista pjesma. U Iranu je rulja i 79 i sad radila iskljucivo po naredzenju rezima, vidjeli smo i kako se u Iranu puca na demonstrante koji nedjeluju po naredzenju rezima. Pa i da su nekontrolisani sto nisu Iranska vlast je bila duzna osigurati sigurnost ambasade. Sve ove goer negativne poslijedice sto su branioci sloboda na forumu pobrojali, vec zivite u tome sistemu, zahvaljujuci slobodarskom Iranu. Ali ne bojte se GB je za razliku od slobodarskih ipak civilizovana zemlja.

Post Reply