Porodica Omerovic

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
saale

#76 Re: Porodica Omerovic

Post by saale »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Evo ja sam kandidat za skupljanje na mjesecnoj osnovi.
To bi bilo najbolje, :bih: samo trebamo skontati najbolje rijesenje jer kad bi svi izdvajali svakog mjeseca po 10 ili 20 KM bila bi to fina sumica, da se ovo djete izvede na selamet!
micko green eyes

#77 Re: Porodica Omerovic

Post by micko green eyes »

Neko je spomenuo da se organizuje neki mjesecni dohodak. Ideja je super. Kao da bi nekako "stipendirali" kcerku. Defintivno najbolja opcija sa znanjem da je ovo slucaj koji se treba pomagati vise dugorocno. Nadam se da i u skorije vrijeme bi mogli da se sredi struja/voda te uredjenje papira.

Ja licno ne zivim u SA ali bi rado davao na mjesecnoj bazi, a siguran sam da nisam sam.
samoTEgledam

#78 Re: Porodica Omerovic

Post by samoTEgledam »

@kadinica i @_lela
Možete li na sebe preuzeti obavezu da nas zainteresovane jednom mjesečno upozorite na OBAVEZU?
Ako možete, napravite mailing listu, pokupite kontakte zaintresovanih i svjetla obraza svakog mjeseca tražite da damo ono što svakako i nije naše.
@Lud i ponosan
Dobra ideja, dajte da sebi stavimo u prioritet za narednih bar 4+ godine, da MORAMO obezbijediti svakog mjeseca neka minimalna primanja ovoj porodici.
Ovo gore da nam budu budući prioriteti, a sad urgentno da vidimo da se voda priključi!
Edit:
@kadinica, @_lela, @Lud i ponosan @Ljuska_u_BaklaFi
Možete li se vas četvoro "uvezati" i da od ovoga napravimo "projekat" za budućnost.
Last edited by samoTEgledam on 16/08/2012 13:03, edited 1 time in total.
poznanik

#79 Re: Porodica Omerovic

Post by poznanik »

Lud i ponosan wrote:Ja cu ih kontaktirati, mada mozete i vi poslati neki mail, prije ce odobriti.

Da li neko zna kakva je procedura registracije humanitarnog broja i gdje da se obratim?
Kontaktiraj @valter-a odavde, sa foruma
daddy_cool

#80 Re: Porodica Omerovic

Post by daddy_cool »

Neko reče da uplata na transakcijski račun možda i nije najbolje rješenje, ali mi je zbog raspoloživosti internet bankarstva to nekako najbrže i najlakše (mogu izvršiti uplatu i sa radnog mjesta). Ipak ću sačekati dogovore forumaša i stojim na raspolaganju da se priključim akcijama.
kadinica

#81 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

Ja sam za, koliko mi obaveze dozvoljavaju, pokušaću riješiti to za penziju.

Treba djetetu pomoći, ako bi nas 25 mjesečno davalo po 20 KM, ona je obezbijeđena, dok ne završi školovanje.
_lela

#82 Re: Porodica Omerovic

Post by _lela »

Evo ja sa kadinicom mogu preuzeti skupljanje novaca na mjesečnom nivou, naravno ukoliko se i kadinica slaže....Što se mene tiče, možete mi na PP slati svoje e-mail adrese na koje vas koji ste zainteresovani mogu kontaktirati, a onda ćemo odrediti način, odnosno mjesto i vrijeme kada će biti skupljanje novca...
zvrk

#83 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

kadinica wrote:Ja sam za, koliko mi obaveze dozvoljavaju, pokušaću riješiti to za penziju.

Treba djetetu pomoći, ako bi nas 25 mjesečno davalo po 20 KM, ona je obezbijeđena, dok ne završi školovanje.
ja ako bog da namjeravam minimalno toliko svaki mjesec, a vise, ako dozvole uslovi ...
Ljuska_u_BaklaFi

#84 Re: Porodica Omerovic

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Poslala mail :)
Pasiflora

#85 Re: Porodica Omerovic

Post by Pasiflora »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Poslala mail :)
+1
samoTEgledam

#86 Re: Porodica Omerovic

Post by samoTEgledam »

@kadinica poslao email.
Prikupio 300 KM, jel idemo na račun ili predajemo nekom od @kadinica, @_lela, @Lud i ponosan @Ljuska_u_BaklaFi?
Tetkica

#87 Re: Porodica Omerovic

Post by Tetkica »

Ja sam sprem na da mjesecno stavim trajni nalog na racun da im uplacuju neki iznos (dok radim i imam platu).

Da li je moguce da njima reiffeisen da debitnu karticu na taj tekuci racun, jer kcerka moze onda sa bankomata skidati pare i ne bi trebao biti toliko problem ako tata ne moze da se krece? Ako nista drugo ona svake sedmice mora u skolu, valjda ima neki bankomat pri ruci?
zvrk

#88 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

čekam info iz opcine da vidim kakva je situacija

svaka cast @samotegledam :)
kadinica

#89 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

Ako će lela ići u subotu, najbolje njoj dati da odnese.

Ja sam ga pitala za karticu, kaže da se boji da ona sama podiže novac, ipak joj je 14, može je neko upratiti.
Ljuska_u_BaklaFi

#90 Re: Porodica Omerovic

A i to je u pravu, pored normalnih ljudi citaju ovo i manijaci :roll:
_lela

#91 Re: Porodica Omerovic

Post by _lela »

Evo da zvanično potvrdim, kadinica i ja smo preuzele odgovornos oko skupljanja novca na mjesečnom nivou....Vaše e-mailove možete slati meni ili njoj na PP a mi ćemo poslije 1.9. se angažovati na tome aBd.
Ljuska_u_BaklaFi

#92 Re: Porodica Omerovic

Ja cu danas u sklopu svog kolektiva dati ako Bog da, i vidjeti sa njima na koji nacin ce uruciti. Ubuduce sam sa Vama na mjesecnoj osnovi, naravno uvijek cu pitati i kolege ako ko zeli da prilozi.
zvrk

#93 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

provjerila sam kakvo je stanje u novom gradu

onaj ko je gradio kucu - valjda hayat - nije nikada trazio niti jedan papir ni dozvolu od opcine

zato je kuca potpuno nelegalno sagradjena i zato legalno ne moze ni dobiti nijedan prikljucak

zahtjeve za besplatne udzbenike jos nisu ni poceli primati, to ce ici tek u spetembru

Ismet je do preseljena u ovu kucicu bio u opcini novo sarajevo i ne znam sta je gore ostvario i je li ista

medjutim, u novom gradu je bio primljen, ali je on trazio izricito prikljucenje struje, cemu oni nisu mogli izici u susret - jer nemaju nista sa tim niti mogu ista uraditi po tom pitanju kada kuca i ne postoji pravno.

Jednokratnu pomoc je odbio (valjda jadan covjek misleci ako to dobije da nece dobiti to prikljucenje, iako ga od opcine stvarno ne moze dobiti)

dakle, ako neko moze, neka vidi sta treba od papira i eventualno i njega autom odveze da to prikupi i neka preda zahtjev za jednokratnu pomoc - i to ce nesto znaciti

ili barem dio drva da kupi ...
saale

#94 Re: Porodica Omerovic

Post by saale »

_lela wrote:Evo da zvanično potvrdim, kadinica i ja smo preuzele odgovornos oko skupljanja novca na mjesečnom nivou....Vaše e-mailove možete slati meni ili njoj na PP a mi ćemo poslije 1.9. se angažovati na tome aBd.
:sax: :bih: :bih: :bih:
daddy_cool

#95 Re: Porodica Omerovic

Post by daddy_cool »

Uplatio sam neku simboličnu pomoć na račun iz priče o porodici Omerović, ali još uvijek stojim na raspolaganju za nastavak akcija pomoći.
kadinica

#96 Re: Porodica Omerovic

Post by kadinica »

zvrk wrote:provjerila sam kakvo je stanje u novom gradu

onaj ko je gradio kucu - valjda hayat - nije nikada trazio niti jedan papir ni dozvolu od opcine

zato je kuca potpuno nelegalno sagradjena i zato legalno ne moze ni dobiti nijedan prikljucak

zahtjeve za besplatne udzbenike jos nisu ni poceli primati, to ce ici tek u spetembru

Ismet je do preseljena u ovu kucicu bio u opcini novo sarajevo i ne znam sta je gore ostvario i je li ista

medjutim, u novom gradu je bio primljen, ali je on trazio izricito prikljucenje struje, cemu oni nisu mogli izici u susret - jer nemaju nista sa tim niti mogu ista uraditi po tom pitanju kada kuca i ne postoji pravno.

Jednokratnu pomoc je odbio (valjda jadan covjek misleci ako to dobije da nece dobiti to prikljucenje, iako ga od opcine stvarno ne moze dobiti)

dakle, ako neko moze, neka vidi sta treba od papira i eventualno i njega autom odveze da to prikupi i neka preda zahtjev za jednokratnu pomoc - i to ce nesto znaciti

ili barem dio drva da kupi ...
On je predao zahtjev za legalizaciju, rokovi su pomjereni do 31.12.2012. godine, nadam se da će se moći nešto uraditi po tom pitanju.

Jednokratnu pomoć je tražio u Centru za socijali rad Novi grad, kaže da nije ništa dobio i da su mu prijetili policijom.

On ima puno nekih papira, ali ja nisam mogla gledati na ulici, zato ćemo otići aBd nakon praznika, pa vidjeti kakva je situacija.
zvrk

#97 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

za naknadnu predaju ne znam, ali jednokratnu pomoc nije prihvatio, trazio je isključivo priključenje struje uz argument da mu 200 Km nista ne znaci kada nema struju

i sigurno vjerujem osobi sa kojom sam razgovarala

nebitno...
idemo dalje,
u svakom slucaju, treba predati zahtjev za jednokratnu pomoc,

a u pravu si, sve cemo aBd nakon Bajrama detaljnije :)

ps, pardon, tek sada vidim da je u Centru trazio ...

trebalo bi predati zahtjev i opcini ...
Last edited by zvrk on 16/08/2012 14:03, edited 2 times in total.
Ljuska_u_BaklaFi

#98 Re: Porodica Omerovic

Ako se i prije planiranog mjesecnog davanja pojavi problem da treba nekih sredstava za papire, ne bilo vam zapovidjeno obavijestite nas putem maila, pa cemo skrpiti nesto.
zvrk

#99 Re: Porodica Omerovic

Post by zvrk »

imate li svi acc na fb ?

mislim da bi, ako se svi slazete bilo super na fb napraviti grupu - na kojoj bismo mogli objavljivati donacije, ali i potrebe i fotografije sa posjeta...

svima je fb najpriručniji, ne moraju se posebno registrovati ...

?
samoTEgledam

#100 Re: Porodica Omerovic

Post by samoTEgledam »

saale wrote:
_lela wrote:Evo da zvanično potvrdim, kadinica i ja smo preuzele odgovornos oko skupljanja novca na mjesečnom nivou....Vaše e-mailove možete slati meni ili njoj na PP a mi ćemo poslije 1.9. se angažovati na tome aBd.
:sax: :bih: :bih: :bih:
:thumbup:
Sa _lela dogovorio predaju novca
Post Reply