Ja nemam ništa protiv zapovjedi na koje aludiraš , ne vidim u njima ništa loše, niti u jednoj ne vidim ništa po život štetnoPlatformas wrote:Nemoj samo da vam lista ima 10 zapovjedi
Ma napravio bih ja novu religiju, al' nemam para
Ja nemam ništa protiv zapovjedi na koje aludiraš , ne vidim u njima ništa loše, niti u jednoj ne vidim ništa po život štetnoPlatformas wrote:Nemoj samo da vam lista ima 10 zapovjedi
A svaki sljedbenik je duzan bar jednom u zivotu posjetiti piramide u Visokompussysmoke wrote: Nikad nije kasno. Daj da i mi šta uberemo. Samo nam treba primamljivo ime za religiju. Onda nafatamo nepismenog i zatvorimo ga u pećinu sa gomilom papira i olovaka. Ono što natrpa na papir kasnije distribuiramo širokim narodnim masama. E da, na kraju ga prikujemo za neki romboid, da od njega napravimo žrtvu. Kako god da ga okreneš, neko će uložit neki dinar.
Pa da njega iskoristimo za te pecine i romboide....?pussysmoke wrote:Eto! Hodočašće do piramida. Al ne pikaju se one u Egiptu. Al šta nam onda dođe Semir Osmanagić?bambina78 wrote:A svaki sljedbenik je duzan bar jednom u zivotu posjetiti piramide u Visokom![]()
Ja nisam vjernik, znaci ne zanima me postojao Bog ili ne, mrzim religiju, al' me takodjer nerviraju i ateistiharač wrote:Bosni i Hercegovini hitno treba nešto ovog tipa: http://ateisti.com/
Koga zanima, ima vremena i zna engleski: http://commonsenseatheism.com/?p=1911
U cinike...nije ni to lose!ice2cube wrote:Ja nisam vjernik, znaci ne zanima me postojao Bog ili ne, mrzim religiju, al' me takodjer nerviraju i ateistiharač wrote:Bosni i Hercegovini hitno treba nešto ovog tipa: http://ateisti.com/
Koga zanima, ima vremena i zna engleski: http://commonsenseatheism.com/?p=1911![]()
U sta ja spadam
Ma i nije neka pljačka. Evo ja kažem šta mislim i pola familije ne razgovara sa mnom, a ono drugo pola priča ali "radi reda". Dobar si dok si kao i svi ostali, a ako se malo razlikuješ... Jedino što je meni sve svejedno. Bar znam šta je i kako je.Great Cornholio wrote:Joj što bi bilo lijepo kad bi čovjek mogao uvijek reći ono što misli i kako se osjeća, kad se ne bi morao pretvarati da mu ne smeta ono u čemu većina uživa ( a pitanje je da li i oni uživaju ili to rade zato što to svi rade), a da niko ne pomisli da je poludio ili da se pravi pametniji ili bolji od ostalih "normalnih".
Ma kažem ja neni da ona daje vitre da bi hodža mogao kupiti nove felge za audija A6. al' ona ne zna šta je Audi A6, pa se "posvađamo"pussysmoke wrote:Ma i nije neka pljačka. Evo ja kažem šta mislim i pola familije ne razgovara sa mnom, a ono drugo pola priča ali "radi reda". Dobar si dok si kao i svi ostali, a ako se malo razlikuješ... Jedino što je meni sve svejedno. Bar znam šta je i kako je.Great Cornholio wrote:Joj što bi bilo lijepo kad bi čovjek mogao uvijek reći ono što misli i kako se osjeća, kad se ne bi morao pretvarati da mu ne smeta ono u čemu većina uživa ( a pitanje je da li i oni uživaju ili to rade zato što to svi rade), a da niko ne pomisli da je poludio ili da se pravi pametniji ili bolji od ostalih "normalnih".
Znači, ništa bez vjere, samo treba biti životu prijateljski nastrojena.odr0n wrote:Niko nije rekao da je vjera skroz isljucena, samo nije krivo usmjerena u nesto nepostojece i od nje napravljena religija, nego je usmjerena u porodicu, prijatelje, postene ljude i sebe.
Cini mi se da mjesas, ne mislim na religioznu, nego prirodnu gdje si normalno vezan za roditelje, prijatelje i slicno. Ako sin voli i vjeruje svojoj majci, ocu, ne mozes to nazvati necim religioznim, pa i vjerom, nego sasvim prirodnu povezanost, ne neku izmisljenu i vjestacku kad je u pitanju vjera u boga i svega oko toga.Great Cornholio wrote:Znači, ništa bez vjere, samo treba biti životu prijateljski nastrojena.odr0n wrote:Niko nije rekao da je vjera skroz isljucena, samo nije krivo usmjerena u nesto nepostojece i od nje napravljena religija, nego je usmjerena u porodicu, prijatelje, postene ljude i sebe.
U pravu si, vjera u Boga može biti izvještačena,samo forma bez sadržaja, i kao takva nije od koristi.odr0n wrote:Cini mi se da mjesas, ne mislim na religioznu, nego prirodnu gdje si normalno vezan za roditelje, prijatelje i slicno. Ako sin voli i vjeruje svojoj majci, ocu, ne mozes to nazvati necim religioznim, pa i vjerom, nego sasvim prirodnu povezanost, ne neku izmisljenu i vjestacku kad je u pitanju vjera u boga i svega oko toga.Great Cornholio wrote:Znači, ništa bez vjere, samo treba biti životu prijateljski nastrojena.odr0n wrote:Niko nije rekao da je vjera skroz isljucena, samo nije krivo usmjerena u nesto nepostojece i od nje napravljena religija, nego je usmjerena u porodicu, prijatelje, postene ljude i sebe.
pussysmoke wrote:Ma i nije neka pljačka. Evo ja kažem šta mislim i pola familije ne razgovara sa mnom, a ono drugo pola priča ali "radi reda". Dobar si dok si kao i svi ostali, a ako se malo razlikuješ... Jedino što je meni sve svejedno. Bar znam šta je i kako je.Great Cornholio wrote:Joj što bi bilo lijepo kad bi čovjek mogao uvijek reći ono što misli i kako se osjeća, kad se ne bi morao pretvarati da mu ne smeta ono u čemu većina uživa ( a pitanje je da li i oni uživaju ili to rade zato što to svi rade), a da niko ne pomisli da je poludio ili da se pravi pametniji ili bolji od ostalih "normalnih".
Poslije ovog klipa još više ćeš ga gotivitipussysmoke wrote:
Preuzmi komandu! Legenda!![]()