da ti nije kakav rod ovaj ministaradmialic wrote:Evo neka se stavi bilo ko od nas u ministrovu poziciju, pa da vidimo kakav odgovor bi dali.
Sta on moze sto ljudi ne placaju gas, isto on nemoze nista za to sto Rusi hoce da im se plati za isporuceni gas.
Covjek se nalazi u sredini necega za sta uopste nije odgovoran, i sada novinar kao novinar dolazi tu i postavlja glupo pitanje za koje zna da mu ovaj nemoze odgovoriti.
Cisto trazenje novinarske senzacije.
Ma nije mi nikakav rod, nego iskreno da je i meni novinar postavio tako pitanje i ja bi tako odgovorio.
Ili je bolje da laze narod, znaci kada kaze istinu nevalja kada laze nevalja, pa sta valja?
Ministar ima situaciju da mu narod trosi plin a nece da placa, sa druge strane ima Ruse koji kazu daj kes ili u decembru nema plina, jer nam dugujete milione.
Sta drugo da ministar kaze nego ako nemate para nemojte ga koristiti i cao.
Kazu ljudi plin im skup, pa ako mi je plin skup grijem se na struju, ako mi je struja skupa onda se selim tamo gdje je centralno, ako je i ono skupo preselim se tamo gdje se grijem na drva i gotova prica.
Ovaj novinar je glup jer postavlja uopste ovako pitanje ministru, sutra npr mljeko poskupi i on ce otici kod vlasnika neke radnje i pitati ga kako ce to ljudi platiti, koji odgovor ocekuje?