Cinjenica je da kako su turci otisli, da su bosnjaci-muslimani jedini garant opstanka BiH, to se nekom moze svidjat ili ne, ali bi je srbija i hrvatska davno raskomadale da nije bilo tih istih muslimana bosnjaka.nosara wrote:Drzava BiH nije nikad bila nit' ce ikad biti iskljucivo muslimanski performans... A Titici su je stvorili i odrzavali u ovim granicama bez problema... Pocela se smanjivat otkako su vasi uzeli vlast... Sto li...?karakondzula wrote: Malo malo pa nas protjeraju iz valjeva, pa malo malo iz uzica i kraljeva, pa malo malo pa naprave malo pokolja uz drinu u WWI I WWII, na kraju nas definitivno protjeraju sa drine, sad su tu na vracama, sta je slijedece vise nemamo podrinje da iz zaustavimo, ali imamo kojekakve bosance i hercegovce, jugoslovene i ostale koji ce na svoj profil stavljat titinu sliku i vise voljet one sa sokoca nego svoje iz prijepolja
Koliko je u srbiji bilo muslimana do dolaska turaka...? Iako nije tema, kad se vec spominje...
FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
-
karakondzula
#76 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
-
karakondzula
#77 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
A jel trebamo zbog jednog mevlida da se odreknem svih onih koji su nam pomogli, zbog jednog mevlida se smijemo se odreci svog naroda na sandzaku kao sto se ni srbija nije odrekla srba u bosni zbog gavrila principa. Mi se i odricemo mevlida a gdje si vidio da se srbi odricu principa, naravno ubistvo ferdinanda je junacki cin a pucanje mevlida je islamski terorizam...cindrlimindrli wrote:Pa sta bi ti, da ukinemo one koji stavljaju titinu sliku po nekakvim profilima? Tesko ti pada sovinizam medjukarakondzula wrote:imamo kojekakve bosance i hercegovce, jugoslovene i ostale koji ce na svoj profil stavljat titinu sliku i vise voljet one sa sokoca nego svoje iz prijepolja
komsijama jer ti je umalo dosao glave, a sam sebe trpas medju iste neandertalce. I sta znaci "moj" iz Prijepolja?
Da li je nepromisljena budaletina Mevlid Jasarevic "tvoj"?
- nosara
#78 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ne bih bas rekao SAMO muslimana... Tito nije bio musliman, a Tita mi ni Rodoljub Colakovic, Djuro Pucar i mnogi drugi... Danas ti je najljuci borac za BiH nemusliman... Nema ni jednog oraha u dzepu, heroj rata, neokaljane biografije (ako se izuzme par godina clanstva u nakoj partiji koja je muerto)...karakondzula wrote:Cinjenica je da kako su turci otisli, da su bosnjaci-muslimani jedini garant opstanka BiH, to se nekom moze svidjat ili ne, ali bi je srbija i hrvatska davno raskomadale da nije bilo tih istih muslimana bosnjaka.nosara wrote:Drzava BiH nije nikad bila nit' ce ikad biti iskljucivo muslimanski performans... A Titici su je stvorili i odrzavali u ovim granicama bez problema... Pocela se smanjivat otkako su vasi uzeli vlast... Sto li...?karakondzula wrote: Malo malo pa nas protjeraju iz valjeva, pa malo malo iz uzica i kraljeva, pa malo malo pa naprave malo pokolja uz drinu u WWI I WWII, na kraju nas definitivno protjeraju sa drine, sad su tu na vracama, sta je slijedece vise nemamo podrinje da iz zaustavimo, ali imamo kojekakve bosance i hercegovce, jugoslovene i ostale koji ce na svoj profil stavljat titinu sliku i vise voljet one sa sokoca nego svoje iz prijepolja
Koliko je u srbiji bilo muslimana do dolaska turaka...? Iako nije tema, kad se vec spominje...
Moras vise citat...
-
cindrlimindrli
#79 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Poenta je da neko samo zato sto je iz Prijepolja nije "moj", isto vazi i za Sarajevo, Tuzlu, Peking....budale nisukarakondzula wrote:A jel trebamo zbog jednog mevlida da se odreknem svih onih koji su nam pomogli
moje bez obzira odakle dolaze i kako se izjasnjavaju.
Niko se ne odrice naroda u Sandzaku, a ti si koliko vidim jako nesretan sto fasisticki pokret kod Bosnjaka nije nikarakondzula wrote:zbog jednog mevlida se smijemo se odreci svog naroda na sandzaku kao sto se ni srbija nije odrekla srba u bosni zbog gavrila principa. Mi se i odricemo mevlida a gdje si vidio da se srbi odricu principa, naravno ubistvo ferdinanda je junacki cin a pucanje mevlida je islamski terorizam...
blizu onog kakvog imaju Srbi.
-
karakondzula
#80 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ja ti govorim da zbog jedne budale mevlida necu da se odricem kompletnog naroda na sandzaku, nekome je vidim to alibi da napravi jos veci razdor u mom narodu. Mozda me mozes optuziti na nacionalizam, ali fasizam mi nikako ne mozes prisiti, jer ja najvise pisem o svom narodu koji je lahak plijen ovako zbunjen izgubljen nacionalno neosvjesten, slab bosnjacki narod znaci slaba bosna. To su neka nepisana pravila koje bi i vi trebali znati.cindrlimindrli wrote:Poenta je da neko samo zato sto je iz Prijepolja nije "moj", isto vazi i za Sarajevo, Tuzlu, Peking....budale nisukarakondzula wrote:A jel trebamo zbog jednog mevlida da se odreknem svih onih koji su nam pomogli
moje bez obzira odakle dolaze i kako se izjasnjavaju.Niko se ne odrice naroda u Sandzaku, a ti si koliko vidim jako nesretan sto fasisticki pokret kod Bosnjaka nije nikarakondzula wrote:zbog jednog mevlida se smijemo se odreci svog naroda na sandzaku kao sto se ni srbija nije odrekla srba u bosni zbog gavrila principa. Mi se i odricemo mevlida a gdje si vidio da se srbi odricu principa, naravno ubistvo ferdinanda je junacki cin a pucanje mevlida je islamski terorizam...
blizu onog kakvog imaju Srbi.
- So What!
#81 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Reako sam bez uvrede, ali tip je obični profeosr na Američkom Univerzitetu u Sarajevu i nema nikakve veze sa američkom diplomatijom u BiH, a upraov sam predočio dokazi zašto neće biti secesiji, nemaju strateški položaj, država koju žele je puno geografskih deofrmiteta i bit će presječena po pola.karakondzula wrote:Ako vas dvojica kazete da je Boyl nekompetentan onda mora da je takoi ako nam kazete da mirno spavamo, da secesije nece biti, onda cemo vam "vjerovat" al kad bi se lagali
- Skijaš
#82 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Pa htjeli su brz završetak priče. Kad su se četnici pokazali nesposobni (slična priča kao i u Drugom svjetskom ratu), Vašington i London mijenjaju stranu na koju se klade, te naoružavaju ARBiH i suzbijaju četnike (širom regije). Sarajevo je tada pokazalo potrebnu dozu odlučnosti i podrška Zapada je postala evidentna. Danas nema odlučnosti, Dodik Sarajevu valja i Zapad neće da se miješa. Nije to komplikovano za razumjeti.cindrlimindrli wrote:Ali zato imaju obavezu da ekspresno nature embargo na naoruzanje zemlji i narodu koji nestaju.Skijaš wrote:Nije obaveza Amerike i Evrope da ovdje prave funkcionalan sistem
Preživjela je ova zemlja 500 godina turskog nasilja, ništa je u poređenju s tim ova šaka velikosrpskog jada. Ono što se može desiti jeste pražnjenje države, masovni odlazak vani nakon otvaranja radnog tržišta EU, može se desiti demografska implozija, ali opstanak države je prestao biti upitan potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma. Sada je samo bitno što prije stići do stabilizirajućeg rješenja kako bi na ovim prostorima zadržali stanovništvo. Što se prije međunarodna zajednica upetlja, to će više na ovim prostorima biti Hrvata, Bošnjaka i Srba. Bez stabilizirajućeg rješenja, narod odlazi, političari se bogate na polarizaciji a država postaje samo zbir planina i rijeka.Sto se Bosne tice, ona je mrtva. Bosnje su uz nadljudske napore uspijeli odbraniti sebe, Bosnu nisu mogli.
- jeza u ledja
#83 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Nazivas mene fasistom?nosara wrote:Ti, za razliku od njega, e, to je vec za diskusiju... Tolika kolicina slijepog proamerickog fasizma ne moze ne ostavit posljedice na mozak...
- Skijaš
#84 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Bilo kakav oblik oružanog sukoba otvara pitanje opstanka manjeg entiteta, a BiH će nadživjeti sve učesnike ovog foruma.nosara wrote:A rat bi bio svakako... Mozda ogranicen, ali bez rata ne bi bilo argumentacije za novo razgranicenje..
- jeza u ledja
#85 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Procitaj dalje, ne samo taj paragraf. Nije poenta u tome sto ja mislim, vec sto u tome sto neko ko ima ovakve stavove i izjave moze samo da postoji i djeluje na marginama medjunarodnog prava. Takva jedna osoba kao zastupnik bilo koje zemlje ili grupe ljudi u startu stavlja tu zemlju ili grupu u nazadan polozaj.karakondzula wrote:"Debil" zato sto se zauzeo za palestince i suprostavio proganjanjem istih: "Boyle is a harsh critic of Israel, Zionism, and American foreign policy towards Israel. In May 2008, Boyle offered to "represent Iran in an international tribunal for trying the Zionist regime on charges of genocide of Palestinians", and reportedly demanded that his proposal be submitted to Ayatollah Seyyed Ali Khamenei and President Mahmoud Ahmadinejad.[13][14]" Sigurno ga smatras debilom zato sto otvoreno kaze da je srbija izvrsila agresiju na bosnu i da je sumska republika - genocidna tvorevina. Postedi nas svojih lazi i jeftinih podvalajeza u ledja wrote:Frensis Bojl je debil koji je izgubio tuzbu BiH protiv Srbije i Crne Gore za agresiju, koji zbog svojih izjava i stavova (slagali se o njima ili ne) nema nikakav kredibilitet ili podrsku u medjunarodnim pravnim institucijama.
To je takodje debil kojeg obicno kvotaju bosanski kongresovci iz Amerike, jos jedna organizacija koja vise pridonosi unistenju BiH, nego sto mu pomaze.
- nosara
#86 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ne, ti si samo nesretno izlozen tom fenomenu... Zalim te iskreno...jeza u ledja wrote:Nazivas mene fasistom?nosara wrote:Ti, za razliku od njega, e, to je vec za diskusiju... Tolika kolicina slijepog proamerickog fasizma ne moze ne ostavit posljedice na mozak...
-
karakondzula
#87 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ti kao da si jutros izasao sa brzog kursa mitomanske i lazljive historije Sanu akademije. Pa uzmimo recimo period kad su turci otisli to je kraj 19 vjeka, znas li ti da su u to vrijeme po skandinavrsim zemljama jos spaljivali vjestice a u zapadnoj poljskoj su istrijebili ono malo pagana sto je prezivjelo rimsku inkviziciju i krstase...Skijaš wrote:Pa htjeli su brz završetak priče. Kad su se četnici pokazali nesposobni (slična priča kao i u Drugom svjetskom ratu), Vašington i London mijenjaju stranu na koju se klade, te naoružavaju ARBiH i suzbijaju četnike (širom regije). Sarajevo je tada pokazalo potrebnu dozu odlučnosti i podrška Zapada je postala evidentna. Danas nema odlučnosti, Dodik Sarajevu valja i Zapad neće da se miješa. Nije to komplikovano za razumjeti.cindrlimindrli wrote:Ali zato imaju obavezu da ekspresno nature embargo na naoruzanje zemlji i narodu koji nestaju.Skijaš wrote:Nije obaveza Amerike i Evrope da ovdje prave funkcionalan sistem
Preživjela je ova zemlja 500 godina turskog nasilja, ništa je u poređenju s tim ova šaka velikosrpskog jada. Ono što se može desiti jeste pražnjenje države, masovni odlazak vani nakon otvaranja radnog tržišta EU, može se desiti demografska implozija, ali opstanak države je prestao biti upitan potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma. Sada je samo bitno što prije stići do stabilizirajućeg rješenja kako bi na ovim prostorima zadržali stanovništvo. Što se prije međunarodna zajednica upetlja, to će više na ovim prostorima biti Hrvata, Bošnjaka i Srba. Bez stabilizirajućeg rješenja, narod odlazi, političari se bogate na polarizaciji a država postaje samo zbir planina i rijeka.Sto se Bosne tice, ona je mrtva. Bosnje su uz nadljudske napore uspijeli odbraniti sebe, Bosnu nisu mogli.
Evo ti jedan link obavezno pogledaj http://www.youtube.com/watch?v=BQ9Dn0tFUCA
- Skijaš
#88 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Pa nije. Ali šta da se radi kad je nemoguć dogovor oko njene podjele.-x- wrote:izgleda da je država BiH sama sebi svrha.Skijaš wrote:Pa htjeli su brz završetak priče. Kad su se četnici pokazali nesposobni (slična priča kao i u Drugom svjetskom ratu), Vašington i London mijenjaju stranu na koju se klade, te naoružavaju ARBiH i suzbijaju četnike (širom regije). Sarajevo je tada pokazalo potrebnu dozu odlučnosti i podrška Zapada je postala evidentna. Danas nema odlučnosti, Dodik Sarajevu valja i Zapad neće da se miješa. Nije to komplikovano za razumjeti.cindrlimindrli wrote: Ali zato imaju obavezu da ekspresno nature embargo na naoruzanje zemlji i narodu koji nestaju.
„Problem je u tome što je BiH nepodijeliva. Nije bilo niti sada može biti dogovora o tome kako podijeliti BiH. To je bio razlog za rat, a taj problem i dalje postoji. Ako bi se to pitanje ponovo pokrenulo usledili bi isti problemi, a možda i oružani konflikt“, kaže za DW analitičarka Evropske inicijative za stabilnost, Aleksandra Štiglmajer i dodaje: „Pitanje nije da li je nezavisna BiH uspješna priča, već šta je alternativa, a nje nema. Zato BiH mora da uspije.“
- Hajlac
#89 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Boyle#Israeljeza u ledja wrote:Frensis Bojl je debil koji je izgubio tuzbu BiH protiv Srbije i Crne Gore za agresiju, koji zbog svojih izjava i stavova (slagali se o njima ili ne) nema nikakav kredibilitet ili podrsku u medjunarodnim pravnim institucijama.
To je takodje debil kojeg obicno kvotaju bosanski kongresovci iz Amerike, jos jedna organizacija koja vise pridonosi unistenju BiH, nego sto mu pomaze.
Hvala ti sto si mi ukazao na ovaj link u kom se govori o zalaganju Boyla za Palestinu i napacene Palestince
Sad mi je jos vise porastao u ocima, a tebi su izgleda drazi genocidni cionisti(i istorijski prvi pravi teroristi - jos od 1937.) od Palestinaca !
- jeza u ledja
#90 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Bas fino. No:Hajlac wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Boyle#Israeljeza u ledja wrote:Frensis Bojl je debil koji je izgubio tuzbu BiH protiv Srbije i Crne Gore za agresiju, koji zbog svojih izjava i stavova (slagali se o njima ili ne) nema nikakav kredibilitet ili podrsku u medjunarodnim pravnim institucijama.
Hvala ti sto si mi ukazao na ovaj link u kom se govori o zalaganju Boyla za Palestinu i napacene Palestince![]()
Sad mi je jos vise porastao u ocima, a tebi su izgleda drazi genocidni cionisti(i istorijski prvi pravi teroristi - jos od 1937.) od Palestinaca !
Nije poenta u tome sto ja mislim, vec sto u tome sto neko ko ima ovakve stavove i izjave moze samo da postoji i djeluje na marginama medjunarodnog prava. Takva jedna osoba kao zastupnik bilo koje zemlje ili grupe ljudi u startu stavlja tu zemlju ili grupu u nazadan polozaj.
- zahvalan
- Hajlac
#92 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Slozicu se, da dodam nazalostnosara wrote:Pa ne bi ostala ovakva podjela... Malo cimnu lijevo, malo desno, Bosnjacima izlaz na more, Srbima manji dio Podrinja, ali zato siri koridor...denideni wrote:Slazem se,to sam i ja napisao vise puta...Samo gdje nadje Hrvate da ce zauzeti RSSo What! wrote:Uz svo dužno poštovanje prema gospodinu Boyle, ali mislim da je on nekompetentan davati ovakve izjave, stoga ovu izjavu smatram beznčajnom. Iz razloga što je i budali jasno da je RS geografski nemoguću učiniti državom jer je oblika kifle i to gore nego i Hrvatska i presječena je popola kod Brčkog, i još uz to da bi Posavski kanton bio enklava. A rata bi definitivno bilo, a Bošnjaci i Hrvati imaju stratešku prednost da zauzmu RS u vojnom smislu.
A rat bi bio svakako... Mozda ogranicen, ali bez rata ne bi bilo argumentacije za novo razgranicenje... amerikenjci su govna, bili bi u stanju naoruzat sve tri strane, ovi volovi bi jedva docekali da se "namire" (svi misle da su ONI bili zrtve) i ode Dejton u kurac...
Sto je politicka kriza dublja, blizi je ekonomski krah, a to je pogodno tlo za krv... Tako je pocelo i 1990.
I tada su amerikenjci slali zbunjujuce signale... I oruzje...
U zadnjih mjesec-dva u nekoliko navrata sam dozivio da me, po sistemu -u sali pa privali-, strpavaju u anamo onaj tor ovaca samo radi imena iako znaju da se i osjecam i deklarisem iskljucivo kao Bosanac. Rodjen sam i citav zivot proveo u Sarajevu( na svojoj kozi osjetio fasizam upakovan u klero-nacionalizam) i nimalo mi se ne svidja ovaj smrad ljudske gluposti u zraku
FKT vremena podsjecaju na predratna.
Djelomicno naravno i zbog trule predizborne huskacke politike homogenizacije ovaca u torove, ali sto je vise takvih manipulacija ljudima to veca sansa za procvat novog vala fasizma.
Last edited by Hajlac on 10/08/2012 23:29, edited 1 time in total.
- zahvalan
#93 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
ne znam jesil gledao sinoc utakmicu izmedju Zete i Sarajeva. ori himna Jedna si jedina u sred Crne Gore,reci mi gdje reprezentacija ne smije igrati i gdje Bosnjaci ne smiju doci ???-x- wrote:Pa već je podijeljena. Zna se gdje reprezentacija BiH smije igrat utakmice, a gdje ne smije.Skijaš wrote:Pa nije. Ali šta da se radi kad je nemoguć dogovor oko njene podjele.-x- wrote:
quote]
izgleda da je država BiH sama sebi svrha.
„Problem je u tome što je BiH nepodijeliva. Nije bilo niti sada može biti dogovora o tome kako podijeliti BiH. To je bio razlog za rat, a taj problem i dalje postoji. Ako bi se to pitanje ponovo pokrenulo usledili bi isti problemi, a možda i oružani konflikt“, kaže za DW analitičarka Evropske inicijative za stabilnost, Aleksandra Štiglmajer i dodaje: „Pitanje nije da li je nezavisna BiH uspješna priča, već šta je alternativa, a nje nema. Zato BiH mora da uspije.“
- Skijaš
#94 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Zašto ne pokušaju otcjepljenje toga što smatraju samo svojim ? Kašlju im kokoši ?-x- wrote:Pa već je podijeljena. Zna se gdje reprezentacija BiH smije igrat utakmice, a gdje ne smije.Skijaš wrote:Pa nije. Ali šta da se radi kad je nemoguć dogovor oko njene podjele.-x- wrote:
quote]
izgleda da je država BiH sama sebi svrha.
-
amko76
#95 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Haha čuj Bošnjaci i Hrvati da zauzmu RS. Vidio sam ja devedeset treće kako nama ide s Hrvatima.
Vi ste s neke druge planete ili ste prespavali rat šta li? Dijaspora? Ratnici iz Njemačke?
Vi ste s neke druge planete ili ste prespavali rat šta li? Dijaspora? Ratnici iz Njemačke?
-
karakondzula
#96 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ne bi mi vise mogli racunat na bh hrvate zahvaljujuci sdp-u gurnuti su dodiku, sad vise vole laktaskog vozda nego tudjmana. U najboljem slucaju da ostanu neutralni pa da se obracunamo sa velikosrbima, ni samom zagrebu ne bi odgovarala ruska gubernija na stotinjak km udaljenu od Zg.amko76 wrote:Haha čuj Bošnjaci i Hrvati da zauzmu RS. Vidio sam ja devedeset treće kako nama ide s Hrvatima.
- Hajlac
#97 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Apsolutno je nebitno koliku podrsku u medjunarodnim politickim i politikantskim krugovima takvi stavovi imaju - bitno je da su ISPRAVNIjeza u ledja wrote:Bas fino. No:Hajlac wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Francis_Boyle#Israeljeza u ledja wrote:Frensis Bojl je debil koji je izgubio tuzbu BiH protiv Srbije i Crne Gore za agresiju, koji zbog svojih izjava i stavova (slagali se o njima ili ne) nema nikakav kredibilitet ili podrsku u medjunarodnim pravnim institucijama.
Hvala ti sto si mi ukazao na ovaj link u kom se govori o zalaganju Boyla za Palestinu i napacene Palestince![]()
Sad mi je jos vise porastao u ocima, a tebi su izgleda drazi genocidni cionisti(i istorijski prvi pravi teroristi - jos od 1937.) od Palestinaca !Nije poenta u tome sto ja mislim, vec sto u tome sto neko ko ima ovakve stavove i izjave moze samo da postoji i djeluje na marginama medjunarodnog prava. Takva jedna osoba kao zastupnik bilo koje zemlje ili grupe ljudi u startu stavlja tu zemlju ili grupu u nazadan polozaj.
Pa citav UN/NATO sistem je politikantski i pod sapom velikih sila (Amerike i donekle Evrope).
Opet kazem, hvala ti sto mi ukaza na njegova ranija zalaganja za pravdu u svijetu.
- jeza u ledja
#98 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Da je u zivotu jedino bitno da bude nesto ispravno danas bi imali slobodnu zemlju.Hajlac wrote:Apsolutno je nebitno koliku podrsku u medjunarodnim politickim i politikantskim krugovima takvi stavovi imaju - bitno je da su ISPRAVNI
Pa citav UN/NATO sistem je politikantski i pod sapom velikih sila (Amerike i donekle Evrope).
Opet kazem, hvala ti sto mi ukaza na njegova ranija zalaganja za pravdu u svijetu.
-
karakondzula
#99 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Nemoj da se pozivas na ispravno a covjeka koji hoce na medjunarodnom sudu da ponisti dejton ti nazivas idiotom. Znas ima ona poucna pa kaze:"nije majka karala sina sto se karto nego sto se vadio"jeza u ledja wrote:Da je u zivotu jedino bitno da bude nesto ispravno danas bi imali slobodnu zemlju.Hajlac wrote:Apsolutno je nebitno koliku podrsku u medjunarodnim politickim i politikantskim krugovima takvi stavovi imaju - bitno je da su ISPRAVNI
- jeza u ledja
#100 Re: FRANCIS BOYLE ZA AA Amerika i Evropa ne žele državu BiH
Ne pozivam se na ispravno. Covjek je marginalac. Ne treba nam i nije nam nikad trebao.karakondzula wrote:Nemoj da se pozivas na ispravno a covjeka koji hoce na medjunarodnom sudu da ponisti dejton ti nazivas idiotom. Znas ima ona poucna pa kaze:"nije majka karala sina sto se karto nego sto se vadio"jeza u ledja wrote:Da je u zivotu jedino bitno da bude nesto ispravno danas bi imali slobodnu zemlju.Hajlac wrote:Apsolutno je nebitno koliku podrsku u medjunarodnim politickim i politikantskim krugovima takvi stavovi imaju - bitno je da su ISPRAVNI