Psihicko zlostavljanje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

todd_smith

#76 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by todd_smith »

plain vanilla wrote:
todd_smith wrote:Iskreno, svaka djevojka koja pravda zlostavljanje pricom "On to nehotice, on me voli" i slicno zasluzuje te batine koje popije
Iskreno, ovako prica potencijalni zlostavljac
Nijedna zena ne zasluzuje batine
oo, ok hvala sto si me tako lahko "prepoznala", brb odoh da dam batine svojoj djevojci, njoj to ne smeta jer zna da je ja volim i ona to MORA da trpi
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#77 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by plain vanilla »

todd_smith wrote:
plain vanilla wrote:
todd_smith wrote:Iskreno, svaka djevojka koja pravda zlostavljanje pricom "On to nehotice, on me voli" i slicno zasluzuje te batine koje popije
Iskreno, ovako prica potencijalni zlostavljac
Nijedna zena ne zasluzuje batine
oo, ok hvala sto si me tako lahko "prepoznala", brb odoh da dam batine svojoj djevojci, njoj to ne smeta jer zna da je ja volim i ona to MORA da trpi
:mrgreen:
todd_smith

#78 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by todd_smith »

nemoj da taj zeleni poplavi :oops:
Ghost_Rider_XXX

#79 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by Ghost_Rider_XXX »

lajk wrote:
sivazona wrote:
lajk wrote:Hvala vam :O od mene vise nama podrsku niti drustvo tako sam odlucila
Meni samo nije jasno gdje je njena porodica u svemu tome, mislim, zar je moguce da znaju za tako nesto i da niko nista ne poduzima? Ipak je drugacije kad savjet dolazi i od roditelja ili brata, sestre... Iz kog razloga oni sute i zasto se onda ne udruzite i skupa joj pokusate objasniti da vas brine ta veza, da vidite da nije sretna?
Ako mu je vec cilj da je izoluje onda biste valjda trebali postupiti upravo suprotno. :-? Nije svako podjednako jak.
roditelji vjerovatno ne znaju,mada mi nije jasno kako da ne primjete to da slabo hoda,stalno prica na telefon,place itd,kontali smo njima reci ali ...al hajd se usudi
Nemate vi šta roditeljima govoriti, ona je punoljetan insan koji ima puno pravo na svoje odluke ma koliko one pogrešne bile. Na kraju krajeva, ako njeni roditelji ne vide da im kćer pati, u tolikoj mjeri, ako ti ne "hiperbolišeš" cijelu situaciju, onda nisu ni ona za kakav primjer.
Cvijetic92

#80 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by Cvijetic92 »

Ako prve 4. godine nije bio takav, nego tek sad 'poludi0' onda joj je mozda zao sad prekinuti i izbjegavat, voli ga. :D
Cvijetic92

#81 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by Cvijetic92 »

I da znam jednu curu kojoj je momak isto tako prijetio, ona nije smjela sebi ni hlace kupit a da on to ne zna, upravljao je totalno njezinim zivotom, al nije takav bio uvijek, nego mu doslo da s etako ponasa. I cak je morala slat mu racun(bh telecom) sav da on vidi koliko ima i on njoj to vrati i onda broji i racuna koliko je potrosila na njega itd. I ja sma pricala snjom, i rekla da rasikine, dala joj par savjeta, i jos dvije frendice su mi pomogle. Mi smo njoj doslovno nacrtale scenario kako ce raskinut i suprostavit mu se i USPJELA JE. :)
petunija

#82 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by petunija »

sivazona wrote:
lajk wrote:Hvala vam :O od mene vise nama podrsku niti drustvo tako sam odlucila
Meni samo nije jasno gdje je njena porodica u svemu tome, mislim, zar je moguce da znaju za tako nesto i da niko nista ne poduzima? Ipak je drugacije kad savjet dolazi i od roditelja ili brata, sestre... Iz kog razloga oni sute i zasto se onda ne udruzite i skupa joj pokusate objasniti da vas brine ta veza, da vidite da nije sretna?
Ako mu je vec cilj da je izoluje onda biste valjda trebali postupiti upravo suprotno. :-? Nije svako podjednako jak.
Problem je što takve osobe nemaju snage da to prekinu, bez obzira na podršku porodice.
Imam prijateljicu koju muž zlostavlja i fizički i psihički, familija pokušala pomoći dok se još moglo ali ona nije željela napraviti taj rez.
@lajk
Tu prijateljicu ne bih izbjegavala, ali ne bih ni pričala s njom o toj temi.
kixa

#83 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by kixa »

Mozda njoj to odgovara??Je li se ikada zalila da joj to smeta?
In love with Bosnia

#84 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by In love with Bosnia »

kixa wrote:Mozda njoj to odgovara??Je li se ikada zalila da joj to smeta?
šta joj odgovara? da je neko zlostavlja i fizički i psihički? :D
orwell

#85 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by orwell »

nikad nisam mogao shvatiti dvije stvari:
poenta gay parade i zene koje budu zlostavljane pshicki i fizicki a ostaju u toj vezi.

mislim na stranu zajebancija, ali koja je poenta tvoje teme u kojoj trazis pomoc jaranici koja sama sebi nece pomoci?
vala i da je odvaljuje od batina ne bi se nasekirao puno, kad sama nece da razguli. da joj prijeti i da nema izlaza razumio bi, a ovako mi djeluje smijesno :D
e nidje veze

#86 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by e nidje veze »

orwell wrote:nikad nisam mogao shvatiti dvije stvari:
poenta gay parade i zene koje budu zlostavljane pshicki i fizicki a ostaju u toj vezi.

mislim na stranu zajebancija, ali koja je poenta tvoje teme u kojoj trazis pomoc jaranici koja sama sebi nece pomoci?
vala i da je odvaljuje od batina ne bi se nasekirao puno, kad sama nece da razguli. da joj prijeti i da nema izlaza razumio bi, a ovako mi djeluje smijesno :D
e nidje veze
orwell

#87 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by orwell »

nikad ja to necu shvatiti zao mi je. koja je finta, nesto kao voli me nije on takav?
cuj svakih pola sata da mu se javlja :cry: na kraju to zavrsi redovno ovako
kixa

#88 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by kixa »

In love with Bosnia wrote:
šta joj odgovara? da je neko zlostavlja i fizički i psihički? :D
Vidis da imas takvih zena.Ne razumijem to nikako.Imala sam prijateljicu koju je momak s vremena na vrijeme mlatio,tek onako par samara reda radi.Psihicko zlostavljanje je bilo prisutno svaki dan.Ja trubila godinama,nista ona po svome.Na kraju ispadnem ja kriva jer sam joj zeljela samo dobro.Nekim ljudima ne mozes pomoci koliko god da se trudis
Smail Aga

#89 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by Smail Aga »

Ghost_Rider_XXX wrote:Riba mazohista, uživa da je ovaj tlači, a onda dodje vama izigravit žrtvu, a onda je vi šatro tješite, ona plače i kuka i prekida s nim milion i po puta, na kraju balade u krevetu sve zaborave i hajmo ispočetka. Samo se lagano sklonit i reć joj nek materi kuka.
:thumbup: :thumbup:
Tako nesto,dok joj samoj ne dodze iz guzice u glavu,nece joj ni doci. Pustite je neka zivi svoj zivot !!
tajmahalica

#90 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by tajmahalica »

Poznajem mlad bračni par, on doktor ona stomatologinja, zabavljali se nekoliko godina nedavno se oženili. Ja lično nisam vidjela ali raja se klete da se njih dvoje pokefaju redovito, onako rekreativno. Ona njega obožava, on nju pred nama iznimno uvažava. I de ti sad reci...što to narod voli...sto ljudi sto ćudi.

Ili pričala sam i sa jednom gospođom u zrelijim godinama čiji je muž 10 godina bio notorni alkoholičar, nije se trijeznio. Ona vukla na sebi djecu, kuću. A nije neka jadnica, obrazovana, udala se u tridesetim. I pitam je ja kako je sve to izdržala, a ona veli kako je jedan dan stala na sred kuće podigla ruke prema nebu i zamilila boga il nek on umre il nek prestane piti. Po njenoj priči je uskoro dobio srčani udar...preživio, ubijedili ga da mu je to od pića. Otad ostavio alkohol, i danas niko sretniji od njih dvoje. Ona prezadvoljna....ali je izduravala...Zašto? ....de sad reci...
petunija

#91 Re: Psihicko zlostavljanje

Post by petunija »

Ako je pitanje upućeno meni:

rijetko se žali, više sam saznavala od njenih komšija i osoba koje su po službenoj dužnosti bile upućene u slučaj.
Govori da ne može otići zbog djece, a ja mislim da nema snage za taj korak. Zašto nema, e to je i meni :? :-?
Post Reply