kod nas toga nema
Sa Gradacca,bijele kule
-
car-x
nisam od bjelica, jesam od slatkulja.. al nije mi nesto.. kako rekoh, madzarice rulez..novalic wrote:a rakija od sljiva bjelica... jesi li to kada probao.. otac moj jedini imao u selu..
razmjena more, a sta dajes pride
a ne dajem nista pride.. eto ja nam napravim meze.. kakve suhovine precizno nasjecene pod uglom pi cetvrtina..
- manijak1
Slobodarski grad a takvi i ljudi ............radišni , vrijedni i
imaju vaterpolo klub

- Fair Life
1975. godine je sa mnom bio u na odsluzenju vojnog roka, u tadasnjoj JNA u PSRO Bileca, iz Gradacca neki Zurahid... imao je glas kao slavuj. Zaboravio sam mu prezime, ali bih se prisjetio ako bi ga neko spomenuo. Predivan mladic... u to vrijeme. Danas, mozda, oko pet banki godina. Svi smo ga voljeli.
Cesto sam mislio o njemu kad je bila gungula na Gradaccu.
Cesto sam mislio o njemu kad je bila gungula na Gradaccu.
- Fair Life
... oj Bilece bog te jebo!!kojsino wrote:Jesi li bio 49 ili 50 klasa...
Dole kamen gore nebo ...
Zlatiste, Meka Gruda, Vojvodina... Avtovac, Gacko... Hadzibegovo Brdo...
PS__Aprilska... 1975.
Kod porucnika Miroslava Shproha...
Vodnici stazisti: Djonlagic, Brzica, Malisha...
Last edited by Fair Life on 10/09/2005 04:30, edited 1 time in total.
- Fair Life
Fair Life wrote:Mislim da sam se sjetio Zurahidovog prezimena... Odobasic ili neko veoma slicno prezime.Fair Life wrote:... oj Bilece bog te jebo!!kojsino wrote:Jesi li bio 49 ili 50 klasa...
Dole kamen gore nebo ...
Zlatiste, Meka Gruda, Vojvodina... Avtovac, Gacko... Hadzibegovo Brdo...
PS__Aprilska... 1975.
Kod porucnika Miroslava Shproha...
Vodnici stazisti: Djonlagic, Brzica, Malisha...
Bilo bi mi drago cuti da je sa njim i njegovima sve u najboljem redu.
Pozdrav kojsino
-
Ja__
#92 sa gradacca bjele kule
Sva sreca da sam rodjena u ovoj carsiji.Ima svoje cari...ali nisam zadovoljna skroz njome.Neki ljudi i neke stvari su se izmjenile,...ili se nesto desilo samnom.U svakom slucaju,Gradacac je mali grad u kojem zive veliki ljudi.Welcome u nasu malu carsiju 
-
BECHO
Ok, 107-a je bila mijesana brigada sastavljena od Hrvata i Bosnjaka a bio je i pokoji Srbin! Uostalom tako je bilo i na citavom prostoru Bosanske Posavine, u Brodu, Derventi, Orasju, Modrici gdje je HVO formiran mnogo prije Armije BiH.AISI_304 wrote:BECHO wrote:Eh, sjecam se kao da je jucer bilo, vojnika 2 korpusa i 107 brigade HVO, Bosnjaka i Hrvata, koji su zajednicki odbranili grad od agresora! Kazu da je najveca srpska vojnicka kletva za vrijeme rata bila: 'Daj Boze da te posalju na Gradacac'!
"Gradacacka 107 nije bila HVO!!"![]()
Iako je bilo insistiranja ,vec je bila "MHVO" da se zna,u pocetku,.
A poslije je jacanjem armijkih formata usla u 2 korpus i za svoje zasluge "cini mi se" dobila i naziv viteska....
Mnogi ma je ta kletva bila i ostvarenje :Di to mi se cini
-
car-x
107 i 108 su od svog nastanka bile HVO brigade.. kako rece becho, iz prostog razloga sto je HVO na ovim prostorima ranije vojno organizovan..BECHO wrote:Ok, 107-a je bila mijesana brigada sastavljena od Hrvata i Bosnjaka a bio je i pokoji Srbin! Uostalom tako je bilo i na citavom prostoru Bosanske Posavine, u Brodu, Derventi, Orasju, Modrici gdje je HVO formiran mnogo prije Armije BiH.AISI_304 wrote:BECHO wrote:Eh, sjecam se kao da je jucer bilo, vojnika 2 korpusa i 107 brigade HVO, Bosnjaka i Hrvata, koji su zajednicki odbranili grad od agresora! Kazu da je najveca srpska vojnicka kletva za vrijeme rata bila: 'Daj Boze da te posalju na Gradacac'!
"Gradacacka 107 nije bila HVO!!"![]()
Iako je bilo insistiranja ,vec je bila "MHVO" da se zna,u pocetku,.
A poslije je jacanjem armijkih formata usla u 2 korpus i za svoje zasluge "cini mi se" dobila i naziv viteska....
Mnogi ma je ta kletva bila i ostvarenje :Di to mi se cini
MHVO i slicne trice i kucine su obicne gluposti..
tek negdje krajem 94. i pocetkom 95. kada je uradjena reorganizacija armije na divizije, napravljene su i brigade armije bih na ovim prostorima..
107. je do kraja rata ostala 107.. i njen prvi komandant je bio ivan mijacevic.. hrvat iz gradacca.. u ovoj brigadi su se borili gradacacani.. i odbranili svoj grad uz pomoc ostalih boraca sa TK i sire..