Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
B6Redhell wrote:Znam da nam prevodilac treba kad idem subotom na pijacu.. znam jednog iz pribitkovića. Povedem ga...
Nesto ne gumo vise iskomleksirane raje, zasitio sam se.
Prije mi zao bilo, ali izgubih strpljenje.
Pozdravi prevodioca.
Jebiga. Na pogresnom smo forumu. Da ti bude zao..
meni bude zao nekad bilo sta napisati. Dodju lektori, pravopisci, skrene se s teme. Svi znaju sta je pisac htio reci ali valja on (nekolicina) da iskoli svoju intektualnost i ismijava.. nazalost ovaj podforum je broj jedan u tome... ...
B6Redhell wrote:Znam da nam prevodilac treba kad idem subotom na pijacu.. znam jednog iz pribitkovića. Povedem ga...
Nesto ne gumo vise iskomleksirane raje, zasitio sam se.
Prije mi zao bilo, ali izgubih strpljenje.
Pozdravi prevodioca.
Jebiga. Na pogresnom smo forumu. Da ti bude zao..
meni bude zao nekad bilo sta napisati. Dodju lektori, pravopisci, skrene se s teme. Svi znaju sta je pisac htio reci ali valja on da iskoli svoju intektualnost i ismijava.. nazalost ovaj podforum je broj jedan u tome... zbog nekolicine...
Najjaci adut ovog foruma je psihoterapijski efekat, svi se mozemo malo anonimno "isprazniti" sto dovodi do osjecaja olaksanja u stvarnom zivotu (ukljucujuci i mene, naravno)
B6Redhell wrote:Autoelektricara sve manje i manje... mogo si se prije zajebavati kod auta pravljenih prije 15-20 god pa starije, gdje su strujni krug relej bili vrh. Dodje bosch i onaj japanski denso naprave centralni sistem (ccm i ecu za motore) i mozes se slikati... po meni mrtav zanat, na zapadu ga i nema...
Kakva zabluda.... Dobar autoelektričar u Sarajevu zarađuje bolje nego dobar doktor, a potražnja je ogromna za njima. Čak i servisi sa 4-5 autoelektričara traže još ljudi za rad.
Samo što raja neće da radi i uči.
Sta znaci autoelektricar..???? i sta on radi na modernim kolima sto ne moze dobar automehanicar ili servis...
Sa danasnjom kompijuter dijagnostikom bez koje mehanicar ne moze u halu otici vise..
Osim audio/video instalacije, sta elektricar ima da moze raditi na danasnjim autima a mehanicar ne moze.. mjenjati baterije i lcd ekrane....
Slabo si skonto moj post...
Slabo si ti išta skonto...
Iz nekog nevjerovatnog razloga električara ima pun klinac i poginuše od posla a ti se ubi ubjeđujući kako izumiru, a opet iz nekog čudnog razloga mehaničari koji sve mogu kao i električari svaki dan posao nose električarima.
Glupi mehaničari umjesto da sve sami rade nose posao drugima
B6Redhell wrote:
Sta znaci autoelektricar..???? i sta on radi na modernim kolima sto ne moze dobar automehanicar ili servis...
Sa danasnjom kompijuter dijagnostikom bez koje mehanicar ne moze u halu otici vise..
Osim audio/video instalacije, sta elektricar ima da moze raditi na danasnjim autima a mehanicar ne moze.. mjenjati baterije i lcd ekrane....
Slabo si skonto moj post...
Slabo si ti išta skonto...
Iz nekog nevjerovatnog razloga električara ima pun klinac i poginuše od posla a ti se ubi ubjeđujući kako izumiru, a opet iz nekog čudnog razloga mehaničari koji sve mogu kao i električari svaki dan posao nose električarima.
Glupi mehaničari umjesto da sve sami rade nose posao drugima
Autoelektricara starog kova, odnosno osnovnog zanimanja i nema puno, sad su, kako je neko to dobro napisao, autoelektronicari kojima vidis nemoc i suze u ocima kad trebaju da lociraju pasivnog potrosaca koji isprazni bateriju preko noci, prepakuju anlaser ili alternator, naliju klemu na akumulatoru i sl.
Preporuka za autoelektričara u Sarajevu sirena mi ne radi pa da vidim u cemu je problem. Prednost Stari grad/Centar ali nije pod moranje ako je neko bas dobar moze i dalje.
Hvala