ma sastavljali je ko lego kockicu,a kad je pocelo svrbit kad je zarastalo ,mor'o se češat onom iglom za heklanjeMmba wrote:3 mjeseca ???Anestezija wrote:desnu ruku,bio gips 3 mjeseca na njoj,i dan danas osjetim kad se naoblaci u Somaliji...
Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
- Anestezija
#76 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
-
Mmba
#77 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Jesu li je napravili ?walter kurtz wrote:duga prica.....
- Bianconeri1988
#78 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
miki27A wrote:Ovo na celu: zensko sam ali kao mala uvijek nesto meni se desi (sestri nikad): "igrali se ispred zgrade, ima podzid odmah do trotoara nagib nekih 70%, nama bio merak zaletiti se sa podzida i zaustaviti rukama na zgradi. E pa ja fulim jednomBianconeri1988 wrote:Nikad ništa nisam slomio hvala Bogu, mada sam pun ožiljaka i na rukama i nogama, imam jedan i na čelu.Oziljak tacno na po cela, gore cenat ispod gdje je kosa.
Prije toga, kao mala oko 4 godine?, padnem na onaj metalni cistac cipela, prije su ga sve zgrade imale i na to ogulim cijelu lijevu stranu lica. Jos mami nije jasno kako nema nijednog oziljka od toga.
4 razred osnovne, iz skole i odmah na biciklo Poni, nekako padnem nezgodno, pedala i biciklo direktno na lijevi skocni zglob. Mjesec dana gipsane potkoljenice, s tim sto mene stari nije vozio od do skole, nego sam nabadala. Najgori osjecaj skidanje gipsa: sve mislis odsjeci ce ti onom pilom nogu.
Ja sam kao malac vozao Violetu.
Dva puta sam razbijao glavu na čelu, jednom sa tri godine, a drugi put sa pet. Prvi put pjevala neka pjesma ''Ko se s nama druži život mu je duži'', ja trčao od kauča do kauča, padnem, udarim u ivicu i bum.
A to što mi je petarda pukla u ruci je posebna priča.
-
maida95
#79 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
čitajući vaše priče sam skontala da ja uopšte nisam smotana osoba

- Bianconeri1988
#80 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Ovo se meni dešavalo ti ni ubdanište nisi krenula. 
- walter kurtz
#81 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
JesuMmba wrote:Jesu li je napravili ?walter kurtz wrote:duga prica.....
-
maida95
#82 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Pa kakve to veze ima? 
- Bianconeri1988
#83 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Pa ne postaje se osoba u desetoj godini života, normalno je da se čovjek lomi u tim godinama, tako da dolazimo do zaključka da ti nisi smotana, već abnormalna.

-
maida95
#84 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
ne shvatam ja tebe, ne shvataš ti mene

-
Mmba
#85 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Sa Anestezijom ?Anestezija wrote:ma sastavljali je ko lego kockicu,a kad je pocelo svrbit kad je zarastalo ,mor'o se češat onom iglom za heklanjeMmba wrote:3 mjeseca ???Anestezija wrote:desnu ruku,bio gips 3 mjeseca na njoj,i dan danas osjetim kad se naoblaci u Somaliji...
- nadžak
#86 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Ja operisao ahilovu tetivu ( pukla na fudbalu dvije minute prije kraja termina i to na rođendan
) i u gipsu do iznad koljena bio oko mjesec dana. Haman malo i više, pameti moja kud nestade, auh al sam počeo zaboravljat. 
- relativno84
#87 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Tri puta lijevu ruku, nakon treceg loma gips vise nije imao smisla, metalna plocica 6 mjeseci 
- Matzan
#88 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
nisam.... svoju... 
-
pashasolidni
#89 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
lijevu ruku u laktu protiv aston vile,mjesec gipsa...i lijevu potkoljenicu protiv sandrlenda,osam sedmica 
- sheilak
#90 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
desni glezanj. najjaca bol u mom zivotu. onesvijestila sam se.
bez zeze.
al cemu je ova tema, ko to zeli znati?
-
miki27A
#91 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Hocemo da cujemo i tu pricu! A ovo za Poni biciklo: e pa moj stari nije vjerovao u mala bicikla, odmah na velika se islo (bez pomocnih kotaca, naravno), pa uci dok ne naucisBianconeri1988 wrote:miki27A wrote:Ovo na celu: zensko sam ali kao mala uvijek nesto meni se desi (sestri nikad): "igrali se ispred zgrade, ima podzid odmah do trotoara nagib nekih 70%, nama bio merak zaletiti se sa podzida i zaustaviti rukama na zgradi. E pa ja fulim jednomBianconeri1988 wrote:Nikad ništa nisam slomio hvala Bogu, mada sam pun ožiljaka i na rukama i nogama, imam jedan i na čelu.Oziljak tacno na po cela, gore cenat ispod gdje je kosa.
Prije toga, kao mala oko 4 godine?, padnem na onaj metalni cistac cipela, prije su ga sve zgrade imale i na to ogulim cijelu lijevu stranu lica. Jos mami nije jasno kako nema nijednog oziljka od toga.
4 razred osnovne, iz skole i odmah na biciklo Poni, nekako padnem nezgodno, pedala i biciklo direktno na lijevi skocni zglob. Mjesec dana gipsane potkoljenice, s tim sto mene stari nije vozio od do skole, nego sam nabadala. Najgori osjecaj skidanje gipsa: sve mislis odsjeci ce ti onom pilom nogu.
Ja sam kao malac vozao Violetu.Sa bicikla sam isto pao dosta puta, ali nikad nisam slomio ništa, jednom sam koljeno žestoko poderao i tu imam ožiljak i dan danas kao i na laktu desne noge.
Dva puta sam razbijao glavu na čelu, jednom sa tri godine, a drugi put sa pet. Prvi put pjevala neka pjesma ''Ko se s nama druži život mu je duži'', ja trčao od kauča do kauča, padnem, udarim u ivicu i bum.Drugi put sam trčao nekim makadamom, zapeo i isto razbio. Ožiljak je o drugog puta.
A to što mi je petarda pukla u ruci je posebna priča.
- Tesla10
#92 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Nikad ništa hvala Bogu. A bio sam nemirna beba i dijete
.
- Bianconeri1988
#93 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Kocis li prednjom kocnicom u krivini?miki27A wrote: Hocemo da cujemo i tu pricu! A ovo za Poni biciklo: e pa moj stari nije vjerovao u mala bicikla, odmah na velika se islo (bez pomocnih kotaca, naravno), pa uci dok ne naucisSad odlicno vozim biciklo
Veliko sam poceo vozati sa 12 godina, u moje vrijeme zvala se "osamneska".
Ah za petardu, imao sam 10 godina, nas petorica, sestorica pricali na cosku zgrade i neko se privuce iza ledja i zapali petardu i baci, ja nisam znao sta je, uzmem u ruku dok je gorila jos uvijek i pukne mi i dan danas imam oziljak na lijevom dlanu.
- travar
#94 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Desna ruka: Pad s rola (pokušaj impresioniranja drugaricâ, not successful)
Lijeva ruka: Trolejbuska vrata, 'nuff said
Češao sam se (i vadio ono govno koje stavljaju ispod gipsa) žicom za otvaranje ventilacije u wc-u.
Lijeva ruka: Trolejbuska vrata, 'nuff said
Češao sam se (i vadio ono govno koje stavljaju ispod gipsa) žicom za otvaranje ventilacije u wc-u.
- Tabhana
#95 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Dobro pa niko nije slomio ćunu "SamoKažem

- O'zone
- Globalni moderator
#96 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Redosljedom:
Tri rebra - krivo zarasla
Nos -Krivo zarastao
Zglob desne ruke napukao - Zarastao sam
Dva pršljena 4 i 5 SL - Sami zarasli
Tri rebra - krivo zarasla
Nos -Krivo zarastao
Zglob desne ruke napukao - Zarastao sam
Dva pršljena 4 i 5 SL - Sami zarasli
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#97 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Jesam ruku, ali ne sebi.Mmba wrote:Sta ? Kako ? Koliko ste nosili gips?
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#98 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
topcam wrote:Jesam ruku, ali ne sebi.Mmba wrote:Sta ? Kako ? Koliko ste nosili gips?
Edit: Dva nozna prsta, otvoreni lom. Zaraslo sve prirodnim putem, bez gipsa i icega, osim antibiotika.
- dust in the wind
#99 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
bravo... i ja to pokušavam dokučiti. čemu ovo.sheilak wrote:desni glezanj. najjaca bol u mom zivotu. onesvijestila sam se.bez zeze.
-
Juliuscezar
#100 Re: Jeste li nekad slomili ruku/nogu i bili u gipsu ?
Pa da se hvalimo kako smo hrabri i smotani
, jah zaboravih reci da imam slomljen nos to jest onu pregradu izmedju nozdrvi, nekad kao mali slomio
, to pored ostalih lomova