kako dalje

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
žuta

#76 Re: kako dalje

Post by žuta »

Neko je dobro napisao razgovor al bez tersanja ,i lagano počet organizovat život za osamostaljivanje počni trežiti posao to ti je naj bitnije jer da imaš posao otišla bi već.
i još nema toga- napad je naj bolja odbrana prvi put je vrat -drugi put će biti glava
i ako bude i dalje maltretiranja nemoj da šutiš zovi policiju vrišti pa kad ga privedu prvi put spustit će i on loptu
sasenka

#77 Re: kako dalje

Post by sasenka »

respo wrote:
plejka2 wrote:
respo wrote:cekaj da se razvede :)
Fino je sto ste rekli u pocetku svoje misljenje al to ne znaci da ostatak teme mozete pisat gluposti.Nije fer ja mislim...
Zasto svaku temu svodit na isto?
malo zezanja nije na odmet i nadam se da se autorka nece uvrijediti na ove kasnije postove
naravno ono prvo sto sam napisao i dalje ostaje ne promijenjeno

ništa ljutnja....na početku sam rekla da prihvatam sve vrste komentara.
sasenka

#78 Re: kako dalje

Post by sasenka »

Aqua_S wrote:
blufonka wrote:Jedan od najvecih neprijatelja zene koja je u braku je nezaposlenost odnosno finansijska neovisnost (to je doduse danas u BiH problem vecine) i u tom slucaju zena postaje ovisna o muzu bez obzira sto je sekundarno zaposlena kuci na puno radno vrijeme djeca, kuhinja, muz itd. Koliko god bila mlada, lijepa, posvecena majka, dobra komsinica i snaha ipak gubi svoj identitet i vrijednost jer ostaje domacica i samim tim krug njenih interesovanja se suzava a zaposleni i vazda odsutni muz i dalje zivi aktivno i siri svoje vidike, susrece neke nove ljude, zene pa se nekima omakne i odu u svaleraciju! Tu se nama svima poznati scenario zapetljava: Kuci tuga, nesreca, svadje, djeca izmedju dvije strane, neizostavno nasilje, problemi iz kojih nema izlaza a vecina stvari bi bila mnogo laksa i jednostavnija kada bi ta ista prevarena i iznevjerena zena mogla da se razvede! Eh, razvod nikada nije lak i jednostavan isto kao ni bracni zivot ali je u nekim slucajevima jedino moguce rjesenje.
Koji su njegovi razlozi sto se svalera to ptice znaju, mozda je jednostavno takav covjek, mozda i ostane takav do groba ili se pak promjeni za koju godinu ko zna, po meni se na njega ne moze uticati pa makar mu zena bila ideal u svakom smislu i postoje samo dva rjesenja u ovom i svakom slicnom slucaju: otici i poceti novi zivot (ako imas cime i gdje) ili ostati i pokusati spasiti brak tj. cekati da se muz promjeni, dodje do pameti a pri tom uspjeti odrzati ljubav i zelju za zajednickim zivotom je skoro nemoguce. Nestaje prijateljstvo, uzajamno postovanje, zelja za zajednickom buducnosti, takve brakove na koncu odrze samo visi interesi a to su djeca i finansije.
Brak ostaje samo mrtvo slovo na papiru i jedna ucmala simbioza u kojoj oba supruznika provode svoje godine zivota i sluze primarnim instiktima za ocuvanjem potomstva i produzenjem vrste.
Jos da dodam da sam u braku i da manje vise eto znam o cemu pricam tako da je po mom misljenju imati jedan normalan skladan brak danas jako tesko i evo i sama sa mojim muzem svakodnevno prolazim trnovite ali i divne puteve zajednickog bracnog zivota. Nek nam je svima sretno i onima koji se razvode i onima koji ostaju jer svaki put je tezak samo ima drugacije pravce!

Hvala Bogu, pa se kompetentni i normalni ljudi uključuju u priču... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: za sve što si rekla jer je baš tako, u dijelu i okrutno ali istinito.

Slažem se sa svim što je napisano i baš o tome se radi!!!!!
Hemera

#79 Re: kako dalje

Post by Hemera »

sasenka wrote:
alchak.ba wrote:razvedi se.

samo mi nemoj reci -ne mogu zbog djece. Ako to kazes, onda neka te i dalje maltretira.

A imaš li ti djecu?Da li si imaš roditelje?Vidiš,ja sam odrasla bez oca(poginuo),sa majkom koja je bila okrenuta drugim stvarima a ne nama djeci.Ja sad pokušavam da svojoj djeci pružim ljubav koju ja nisam imala,da im pružim osjećaj sigurnosti,osjećaj da nisu sami...A je li ti misliš da ja volim da živim ovako?

pa ako je tako dobar kosto je prema tebi onda neka vas lesi po kuci gdje stigne
obezbijediti djeci nesto normalno
a medju vama ne psotoji normalnosti je
stvarno smijesno.
djeca da gledaju lazni sjaj,jer moras biti svjesna da ga "neces" natjerati da se promjeni

ne zna se ko je gori ti koja bi ga natjerala
ili on sto je ko vo.
Ghost_Rider_XXX

#80 Re: kako dalje

Post by Ghost_Rider_XXX »

sasenka wrote:
alchak.ba wrote:razvedi se.

samo mi nemoj reci -ne mogu zbog djece. Ako to kazes, onda neka te i dalje maltretira.

A imaš li ti djecu?Da li si imaš roditelje?Vidiš,ja sam odrasla bez oca(poginuo),sa majkom koja je bila okrenuta drugim stvarima a ne nama djeci.Ja sad pokušavam da svojoj djeci pružim ljubav koju ja nisam imala,da im pružim osjećaj sigurnosti,osjećaj da nisu sami...A je li ti misliš da ja volim da živim ovako?
Da li ti tražiš opravdanje, izgovor da ostaneš s njim? Ne, nemam djecu, nažalost, ali sam dijete razvedenih roditelja. Vjeruj mi ma kako se na startu djeci učini teško što "ostanu bez jednog roditelja", u mom slučaju je to bila mati, vrlo brzo to prebole.
Djeci je teže da gledaju roditelje kako stalno ratuju i da je u kući stalno opsadno stanje, stari se sekira, stara zajebava, u tvom slučaju obratno.
Stalne roditeljske svadje ostavljaju pravo zajebane ožiljke na djeci, ja dan danas imam neke čudne furke koje su ostale kao posljedica svega toga, a bilo je jako jako davno.
gerberica

#81 Re: kako dalje

Post by gerberica »

Nadam se da ce pokretacica teme u sebi sama odluciti sta i kako dalje, jer niko njoj od nas ne moze reci sta da radi.
Mozemo joj pokusati otvoriti oci, dati savjet, ali na njoj je da odluci. U svemu tome zao mi je sto se ona stvarno trudi dok on glumi facu. Tesko ce njoj u maloj sredini poci za rukom da nadje posao, posebno ako nema nikog svog.
Nisu svi ljudi isti pa tako neki trpe i cute, dok se drugi pobune na prvu torturu. Moj je savjet da u hitnom slucaju zove policiju koja bi vjerovajtno ukljucila socijalnu sluzbu.Mora da postoje sigurne kuce za zlostavljane zene.U svakom slucaju ocekujem da se forumasica javi sa novim informacijama. :)
sasenka

#82 Re: kako dalje

Post by sasenka »

Ništa novo...ništa kako treba.Ne razgovaramo ne raspravljamo.Sad on (kao i uvijek) goni svoje.Šuti,glumi uvrijeđenu osobu kao da sam ja kriva što on vara,kao da sam ja njega uhvatila za vrat a ne on mene.To će sad trajati danima,dok on ne "otpuše".I kad to prođe,zovnuće me nasamo i reći:meni se živi sa tobom,volim djecu-ali ne možeš me zajebavati!!!
Ma ljudi moji (i žene naravno) nemate pojma kako se osjećam!!!Najradije bih digla ruke od svega i otišla da više nikad ne čuje za mene.Ali kud?
A znate šta je najsmješnije od svega :kad bi vi vidjeli kako ja izgledam,kako se ponašam,nikad ne bi pomislili u kakvoj sam situaciji.
madnessa

#83 Re: kako dalje

Post by madnessa »

Meni se čini da si ti došla na forum da se jadaš, a ne da stvarno nađeš rješenje. Dobila si puno savjeta, a čini mi se da opet sve prepuštaš njegovoj volji i nisi pokušala da doneseš odluku koja će te voditi ka rješenju problema, a ne guranju stvari pod tepih.

Jesi makar razmislila o svemu ovome što se ovdje pisalo?
duplanula

#84 Re: kako dalje

Post by duplanula »

Kazu ako te prvi put udari ili u tvom slucaju uhvati za vrat krivicu potpunu snosi on. Ali ako te udari drugi put (i svaki naredni put) sama si kriva za to (jer si dopustila) pa razmisli malo o ovome.
sasenka

#85 Re: kako dalje

Post by sasenka »

madnessa wrote:Meni se čini da si ti došla na forum da se jadaš, a ne da stvarno nađeš rješenje. Dobila si puno savjeta, a čini mi se da opet sve prepuštaš njegovoj volji i nisi pokušala da doneseš odluku koja će te voditi ka rješenju problema, a ne guranju stvari pod tepih.

Jesi makar razmislila o svemu ovome što se ovdje pisalo?
Nije baš tako.Ja jesam iznijela svoj problem (a zašto ne i da se izjadam) i vjeruj mi da od juče čitam ove savjete i po nekoliko puta tražeći način da promijenim ovo stanje.
Ghost_Rider_XXX

#86 Re: kako dalje

Sjedeći i čitujći savjete nije niko ništa napravio. Djeluj u bilo kojem pravcu, ali djeluj.
sasenka

#87 Re: kako dalje

Post by sasenka »

Imam pitanje (opet).On zaista misli da je upravu a razlog za to je i u tome što ja NIKAD nisam nikome rekla kroz šta prolazim pa da mu neko kaže:halo,čovječe šta to radiš?nije uredu?
E sad,šta vi mislite (samo se nemojte smijati) da ja njemu pokažem ovo sve što je napisano ne bi li skont'o da je to njegovo ponašanje loše?!!!Ako sam ja budala nisu valjda i svi ostali budale!!
hanady

#88 Re: kako dalje

Post by hanady »

Sta je ovdje problem??? Sto je udario ili sto je vara??
Sto se tice varanja, postoje dva tipša muskarca u braku...koji vara a ne bude provaljen i koji vara a bude provaljen :)
Kada sam imala 15 god, nana mi je govorila..nema ga koji ne vara....?! To mi nikada nije bilo jasno i stalno smo se svadjale oko toga.Ja sam mislila da je tvoj muz samo tvoj muz i volite se....ali kada sam se suocila sa realnoscu (brak mojih roditelja, prijatelja itd) onda sam shvatila da to radi 90 posto muskaraca!!!!!

Sto se tice udarca, tu nema rasprave....kad je jednom opet ce...Ne postuje te kao osobu, zenu, majku svoje djece....i nisam sigurna da se to moze razgovorom popraviti..
Aqua_S

#89 Re: kako dalje

Post by Aqua_S »

sasenka wrote:Imam pitanje (opet).On zaista misli da je upravu a razlog za to je i u tome što ja NIKAD nisam nikome rekla kroz šta prolazim pa da mu neko kaže:halo,čovječe šta to radiš?nije uredu?
E sad,šta vi mislite (samo se nemojte smijati) da ja njemu pokažem ovo sve što je napisano ne bi li skont'o da je to njegovo ponašanje loše?!!!Ako sam ja budala nisu valjda i svi ostali budale!!

Mislim da to nije pametno, može proizvesti neki bijes kod njega. Zašto ga ne upozoriš da ćeš ako ne sjede da razgovarate kao ljudi poduzeti neke korake, budi malo i misteriozna. On je navikao da je sa tobom načisto.
Ghost_Rider_XXX

#90 Re: kako dalje

sasenka wrote:Imam pitanje (opet).On zaista misli da je upravu a razlog za to je i u tome što ja NIKAD nisam nikome rekla kroz šta prolazim pa da mu neko kaže:halo,čovječe šta to radiš?nije uredu?
S muške strane, šta god da sam zezno da uhvatim hanumu u mene mi da s nekim nepoznatim priča, umjesto sa mnom bio bi haos.
sasenka

#91 Re: kako dalje

Post by sasenka »

Aqua_S wrote:

Mislim da to nije pametno, može proizvesti neki bijes kod njega. Zašto ga ne upozoriš da ćeš ako ne sjede da razgovarate kao ljudi poduzeti neke korake, budi malo i misteriozna. On je navikao da je sa tobom načisto.
E to!!!Baš to je problem. Kod mene nema skrivenih nakana.On je zaista siguran u mene kao suprugu kao majku.
Najgore od svega je što sam u ovome trenutku uplašena do bola!!!!
sasenka

#92 Re: kako dalje

Post by sasenka »

Ghost_Rider_XXX wrote:
S muške strane, šta god da sam zezno da uhvatim hanumu u mene mi da s nekim nepoznatim priča, umjesto sa mnom bio bi haos.

Zato i pitam!!!Da ne bi slučajno bila ponovo "uhvaćena za vrat"!!!
Ghost_Rider_XXX

#93 Re: kako dalje

Ja se jako protivim nasilju nad ženama, nisam u životu pomislio da zveknem ženu. Medjutim, ako žensko kaže: "Da ne budem OPET...", onda se tu nema više ništa pričati. Ti svjesno sebe stavljaš u podredjen položaj. Zašto?
gerberica

#94 Re: kako dalje

Post by gerberica »

@sasenka, citam ovo novo napisano i jedino mi pade na pamet sto narod kaze"kakila bi, piskila bi". Ti ni sama ne znas sta zelis, bar tako izgleda. Dobila si toliko savjeta, sama pises da zivis u strahu, on od sebe samog pravi zrtvu a ti ispastas na kraju. Zeno draga ucini nekakav prvi korak dok si jos medju zivima ili ugasi pc i strahuj.
Koliko vidim mi "nenormalni" ti savjetujemo da trazis pomoc, prijavis i svemu stanes u kraj, a ovi opet "normalni" ti savjetuju da ga nekako umolis da on bude fin i obeca da te vise nikada nece dirati. Koliko vidim iz svega on je dobar i poslusat ce tebe pa ce se preko noci desiti velika transformacija iz nasilnika, lazova, svalera u najboljeg muza i oca.
Ovo sto pisem "mi nenormalni" je izvuceno iz konteksta jer citajuci nase realne komentare drugi su cutali dok se dusebriznici nisu javili i tek onda su bili pohvaljeni kako su normalni.
Pratim jos s nestrpljenjem i nadam se boljem. :)
Aqua_S

#95 Re: kako dalje

Post by Aqua_S »

dobri, loši, ona nema gdje, osim da izađe na ulicu, zato ovi JE DOBRI savjetuju da nekako diplomatski radi sa tim svojim hairlijom. znala bi ona i bez nas ovdje kao bi i šta bi uradila da ima gdje i da ima sa čim.
gerberica

#96 Re: kako dalje

Post by gerberica »

Jel bi tako savjetovao i sestru da se tako desi? Al' iskreno. Da je on galamio pa i nekako, ali on odmah za gusu hvata, a tu je tanka linija da ne pusti i nema nje vise.(ne daj Boze).
Pisite vi sta hocete, ali nema tu diplomatije jer je tip nasilan.
Aqua_S

#97 Re: kako dalje

Post by Aqua_S »

ona je sama, da ima brata sigurno joj muž ne bi smio ni raditi ovo što radi, tako da ti je to ujedno i odgovor na to tvoje da li bi sestru sajetovao isto. on je spokojan zna da je nema niko zaštititi.
Aqua_S

#98 Re: kako dalje

Post by Aqua_S »

Pisite vi sta hocete, ali nema tu diplomatije jer je tip nasilan.[/quote]

E vidiš baš sa nasilnikom moraš biti taktičan i koristiti diplomatiju. Jer inače...se zna šta slijedi..
gerberica

#99 Re: kako dalje

Post by gerberica »

Aqua_S wrote:ona je sama, da ima brata sigurno joj muž ne bi smio ni raditi ovo što radi, tako da ti je to ujedno i odgovor na to tvoje da li bi sestru sajetovao isto. on je spokojan zna da je nema niko zaštititi.
Nemoj molim te da sad ovo ispadne rasprava izmedju mene i tebe jer znam da i ti kao i ja zelimo nekako da joj na bilo koji nacin olaksamo. E sad se razlikujemo u misljenju, to je cinjenica. Ja samo mislim da ako je digao ruku jednom da bi opet u istoj situaciji to uradio, a ti mislis da bi se on mogao popraviti i biti posten covjek. Daj Boze da si ti u pravu :) , a ja da grijesim. To bi po nju bilo mnogo lakse vjeruj mi.Poznajem neke zene koje su poput nje i znam da se nikada ne smiju, nemaju radosti u zivotu, ali ni snage da bilo sto poduzmu.
Michun

#100 Re: kako dalje

Post by Michun »

evo od jedne neudate bezdjece slobodne ko ptica zene...savjet!
sasvim je normalno da imas strah. strah od nepoznatog, samoce i neizvjesnosti. ali ako se ne suocis sa problemom, zaboravi da ces biti ikad sretna. a mislim da imas jos xy godina da zivis i da je glupo da se odrices srece zbog bilo koga.
nije normalno da trpis bilo kakvo izivljavanje i kaznajvanje sutnjom. on se kao uvrijedio pa ce da odsuti pa ti onda zaprijetiti.
ne govorim o razvodu - da me ne bi napali ovi sto ostaju u braku zbog djece...govorim o tome da ti treba da preuzmes svoj zivot u svoje ruke i da shvatis to kao zadatak a ne kao opciju. zaposli se, pa barem u granapu ako nemas skole. trazi od njega da ide na savjetovanje, ukoliko ne pristane podnesi zahtjev za razvod braka. varanje samo po sebi ne donosi nista dobro a o fizickom zlostavljanju da ne govorim.
ko god kaze da onaj ko nije udat i nema djece nema prava da daje savjet se dobro zaHebo. ja nemam djece a nemam ni brak, ali zato imam bogovski posao, tonu prijatelja (koji bi ovakvog idiota objesili) kod kojih bi mogla otici, obisla sam cijeli svijet, a imam godina kao i postavljacica teme. svaki dan kad ustanem, shvatim koliko sam sretna.
Locked