Pitar s Kariba wrote:Opetja033 wrote:Pitar s Kariba wrote:Ja se sjećam da je jednom Hamo Granov, dok je bio predsjednik, govorio o ideji i planovima za gradnju stadiona, ako se ne varam, tamo na onoj livadi ispod Šipa i Betanije. Po meni najbolje dugoročno rješenje za FKS. Krenuti i lagano praviti ispočetka kako nam paše. Ne mora to biti rogobusna konstrukcija kao što je Koševo, već nešto sa 20-ak hiljada mjesta i fino ga sriktati. Kad može Široki, Orašje, Budućnost iz Banovića, Zvijezda Gradačac, Olimpic Otoca, valjda može i FKS.
Znam da nije potpuno u skladu s temom, sad je važno uraditi šta se može, ali kažem onako ..

Ma to sto ti govoris je u skladu sa temom. I ako razmisljas trezveno, hladne glave to i jeste najbolje rijesenje. Medjutim imam osjecaj da bi mi srce prepuklo kada bi napustili AFH. Jebote, ja se i dan danas sav najezim kada ulazim u Sarajevo preko Vogosce - pa makar samo na par sati napustio grad. Ne mogu ni zamisliti kako bih se osjecao kada to vise ne bi bio nas stadion.
Znam o čemu govoriš

Ali, nažalost, ne živi se od sjećanja i nostalgije. Sličan problem su imali i drugi i veliki evropski klubovi, Bajern, Juventus itd., ali se sve to prevaziđe. Jednostavno vrijeme neumoljivo ide i gazi sve one koji ne idu u skladu s njim.Stadion AFH po svojoj idejnoj konstrukciji, izgledu i po svemu ostalom odavno je prevaziđen što se tiče tih svjetskih standarda i tokova. Kad sam spomenuo Granova i njegovu ideju o stadionu na Betaniji, mislio sam da je to idealno rješenje između ostalog i zbog toga što se nalazi u blizini AFH stadiona, pa postoji neka veza i kontinuitet. Taj novi stadion nazvati Hase Arena, obojiti ga u bordo i sa drugim detaljima i simbolikom povezati sa tradicijom FKS a neke utakmice , eventualno zbog zatjeva za kapacitetom odigrati s vremena na vrijeme i na AFH. Tako sam ja to zamišljao u svojim snovima

Potpuno se slazem sa @ Pitarom. Svoj vlastiti stadion je jedino rjesenje. Ima i varijanta da nam grad da stadion na 99 godina ,mada to nije idealno ,jer kao sto @ pitar rece Stadion Kosevo je zastario,to je u finansijskom smislu rupa bez dna. Kao kada imas staru kucu,koju uvijek treba nesto praviti. Postojala je ta inicijativa u vrijeme Hame Granova,mada ne bih o njegovim motivima,no tada je bilo pravo vrijeme za to. Mnogi ce reci da je to skupo i da prevazilazi nase mogucnosti,no da smo poceli 98-99 sa izgradnjom stadiona sada za 15 godina poslije,imali bi vec nesto,bili bi negdje ,dok ovako jos uvijek ovisimo o milosti birokrata i lopinasa iz centra za unistavanje novca i gubljenje vremena. Nostalgija je lijepa,ja na Kosevo idem nekih 30-ak godina ali sam svjestan da nije nase,da smo u tudzoj kuci.
@ opetja je isto u pravu na izborima,posebno u opcini Centar,treba paziti koga se bira,treba birati iskljucivo nase ljude a ima ih,oni ako dodzu na pravo mjesto,mogu nam puno valjati u borbi sa birokratsko/lopovskom masinerijom opcine Centar.