Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Satellite

#76 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Satellite »

HardCore wrote:
emko1234 wrote:sta je pisac htio reci ovim fenomenalnim postom?
Da te vara s njim, al 'hladno .
Pa da, odlicno receno. :)
emko1234

#77 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

dobar si. potrazi drugu temu, moj savjet.
bandini24

#78 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by bandini24 »

Eh dragi emko pokusacu da ti pomognem da rijesis svoj problem i napisem ti svoje iskreno misljenje.

Od svega ovoga procitao sam samo tvoje postove i glavni problem koji ja mislim da te doveo u situaciju u kojoj je nalazis je sto si nakon njenih ogromnih porblema ti postao njoj najbolja drugarica kojoj ce se ona izjadati i istresti sve njene problema a ne momak i ljubavnik kao sto si bio na pocetku veze. Dakle, nisi postavio granice, odnosno nisi joj dao do znanja da istresanju na tebe i konstantnom jadanju nema mjesta i ako predje tu granicu da ces otici od nje ma koliko je volio, jer zasto bi neko zdravog razuma bio sa nekim ko ce ga konstanto smarati svojim problemima bez imalo razumijevanja za tudje. Druga stvar koja je kljucna za taj problem je sto si napisao da ste se stalno vidjali a sada 2-3 puta sedmicno, sto znaci nisi se postavio kao izazov za nju, odnosno znala je da ces biti uz nju sta god ona uradila samim tim postao si dosadan sto kod zena znaci gubljenje interesa. Mozes sada reci to je duga veza nema vise potrebe za igricama, samim tim i stvaranjem tog nekog izazova kod zena, ali svako ko prestane da se trudi ima slican problem, samo prezivljavaju zajedno kao par ili brak bez ikakve romanse ili onoga sto je krasilo vezu na pocetku. Po mom misljenju dok god ste zajedno 2-3 puta sedmicno izlaziti je sasvim dovoljno, eh sad i kad izadjete zajedno pricate o njenim problemima, sto stvara jos jedan ogromni stres samim tim sto morate pricati o raspadu veze njenih roditelja. Sto si ti trebao uraditi je smisliti izlaske koji ce vas oboje opustiti, odnosno naci nesto zabavno za raditi, a ne biti njen terapeut. Ovo za javljanje svako nekoliko dana, to je kardinalna greska koje si sam svjestan, tako da moj iskren savjet ti je da zaboravis ovu djeovjku i nastavis dalje pametniji i snazniji za jedno novo iskustvo, jer si sa ovom djeovojkom napravio previse gresaka da bi se mogle ispraviti.

Pozdrav i sve najbolje
frameni

#79 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by frameni »

Teske su to zivote situacije koje bi covjek lako rijesio da nije osjecanja...Ali moras sam sa sobom sve te nedoumice rijesiti...Posloziti stvarnu situaciju i realno sagledati sve...Nece biti lako...Osim ako nisi spreman sve to trpiti...
Puno srece ti zelim...
HardCore

#80 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

emko1234 wrote:
HardCore wrote:
emko1234 wrote:sta je pisac htio reci ovim fenomenalnim postom?
Da te vara s njim, al 'hladno .
sta ba, kakav je ovo padobranski ulet na temu :D
š'a ti je ba, padobranci su NULA za mene .
emko1234

#81 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

bandini24 wrote:Eh dragi emko pokusacu da ti pomognem da rijesis svoj problem i napisem ti svoje iskreno misljenje.

Od svega ovoga procitao sam samo tvoje postove i glavni problem koji ja mislim da te doveo u situaciju u kojoj je nalazis je sto si nakon njenih ogromnih porblema ti postao njoj najbolja drugarica kojoj ce se ona izjadati i istresti sve njene problema a ne momak i ljubavnik kao sto si bio na pocetku veze. Dakle, nisi postavio granice, odnosno nisi joj dao do znanja da istresanju na tebe i konstantnom jadanju nema mjesta i ako predje tu granicu da ces otici od nje ma koliko je volio, jer zasto bi neko zdravog razuma bio sa nekim ko ce ga konstanto smarati svojim problemima bez imalo razumijevanja za tudje. Druga stvar koja je kljucna za taj problem je sto si napisao da ste se stalno vidjali a sada 2-3 puta sedmicno, sto znaci nisi se postavio kao izazov za nju, odnosno znala je da ces biti uz nju sta god ona uradila samim tim postao si dosadan sto kod zena znaci gubljenje interesa. Mozes sada reci to je duga veza nema vise potrebe za igricama, samim tim i stvaranjem tog nekog izazova kod zena, ali svako ko prestane da se trudi ima slican problem, samo prezivljavaju zajedno kao par ili brak bez ikakve romanse ili onoga sto je krasilo vezu na pocetku. Po mom misljenju dok god ste zajedno 2-3 puta sedmicno izlaziti je sasvim dovoljno, eh sad i kad izadjete zajedno pricate o njenim problemima, sto stvara jos jedan ogromni stres samim tim sto morate pricati o raspadu veze njenih roditelja. Sto si ti trebao uraditi je smisliti izlaske koji ce vas oboje opustiti, odnosno naci nesto zabavno za raditi, a ne biti njen terapeut. Ovo za javljanje svako nekoliko dana, to je kardinalna greska koje si sam svjestan, tako da moj iskren savjet ti je da zaboravis ovu djeovjku i nastavis dalje pametniji i snazniji za jedno novo iskustvo, jer si sa ovom djeovojkom napravio previse gresaka da bi se mogle ispraviti.

Pozdrav i sve najbolje
jedan vrlo zajeban post u kojem ima mnogo istine. s tim sto bi ja dodao da nasi izlasci su bili suhoparni samo na njenu inicijativu jer nije bila raspolozena za neke druge stvari.
hvala na misljenju, ne mislim jos dici ruke skroz. al svakako hvala i na savjetu i na misljenju.
HardCore

#82 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

Ma jarane ubij se i problem rješen, em sto neces peglat nas na forumu, em ces sebi spasit zivu glavu od ovih zlih zena xD
emko1234

#83 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

HardCore wrote:Ma jarane ubij se i problem rješen, em sto neces peglat nas na forumu, em ces sebi spasit zivu glavu od ovih zlih zena xD
jbg ako te pilam uvijek moze otici na temu kako stavit novu graficku da mozes igrat kanter 2056, nekako si mi na tom mentalnom nivou s odgovorima. nemoj se sta uvrijedit.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#84 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by ladyblue18 »

8-) :oops:
HardCore

#85 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

Ma 'hladno, kanter sam prekuco prije 5 godina, ovdje sam da sprdam bu****, da se neko ne nadje uvredjen :) a i tebi bi bilo bolje da igras cs nego da tu seres ko kakva p****, idi ljeci se, budi musko a ne da mi places po forumu, pa jel te stid ?

Lp.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#86 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by plain vanilla »

HardCore wrote:Ma 'hladno, kanter sam prekuco prije 5 godina, ovdje sam da sprdam bu****, da se neko ne nadje uvredjen :) a i tebi bi bilo bolje da igras cs nego da tu seres ko kakva p****, idi ljeci se, budi musko a ne da mi places po forumu, pa jel te stid ?

Lp.
da ti nisi na pogresnom mjestu?
ladyblue18

#87 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by ladyblue18 »

HardCore wrote:Ma 'hladno, kanter sam prekuco prije 5 godina, ovdje sam da sprdam bu****, da se neko ne nadje uvredjen :) a i tebi bi bilo bolje da igras cs nego da tu seres ko kakva p****, idi ljeci se, budi musko a ne da mi places po forumu, pa jel te stid ?

Lp.
Jos jedan ovakav komentar i ides na hladjenje. :)

A ovo vrijedi i za ostale moraliste i psihologe koji su naumili da uniste lj&s do kraja. :sax:
HardCore

#88 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

plain vanilla wrote:

Lp.
da ti nisi na pogresnom mjestu?
Krevet mi je sasvim udoban, cisto sumnjam da je rezervisan za neku drugu osobu, tako da sam na pravom mjestu !

Ok nea vise takvi komentara

Lp. :sax:
emko1234

#89 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

Lp.
pa bas to sto sam ovdje i pricam s ljudima govori da nisam picka. picke nemaju muda da svoje probleme podijele i pitaju za savjet bas zato sto su picke. al ti si ocigledno neki malac koji jos nije neke stvari dozivio pa se ponasas nadobudno.
ne bi da se spustam na tvoj nivo i da ti odgovoaram onako kako bi trebalo bas zato sto sam daleko iznad tebe. nekad ces skontat. ocigledno to vrijeme jos nije doslo.

ladyblue18@ hvala ti.
HardCore

#90 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by HardCore »

emko1234 wrote:

Lp.
pa bas to sto sam ovdje i pricam s ljudima govori da nisam picka. picke nemaju muda da svoje probleme podijele i pitaju za savjet bas zato sto su picke. al ti si ocigledno neki malac koji jos nije neke stvari dozivio pa se ponasas nadobudno.
ne bi da se spustam na tvoj nivo i da ti odgovoaram onako kako bi trebalo bas zato sto sam daleko iznad tebe. nekad ces skontat. ocigledno to vrijeme jos nije doslo.

ladyblue18@ hvala ti.

Mislim da ovo treba sankcionisati, stvarno perverzija, bez cenzure bez icega, to je kultura.

Btw. ja svoje probleme sam rjesavam ne trebaju mi nepoznati ljudi govoriti sta da radim s svojim zivotom i sa svojom voljenom osobom :) a za ostale stvari da ne govorim :dance:
ladyblue18

#91 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by ladyblue18 »

Lijepo sam te opomenula...

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “ignorisanje upozorenja”
» HardCore

14 dana
emko1234

#92 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by emko1234 »

super za tebe. kad si vec tako sposoban i pametan, trebao bi da znas da dajes suvisle komentare koji nisu ni duhoviti ni zanimljivi. i pored toga bi trebao da znas da nismo svi isti. i da smo po prirodi drustvena bica koja nekad "pamet" i savjete traze medju drugim ljudima. to je takodjer dokaz i pameti i zrelosti.
majmunce

#93 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by majmunce »

HardCore je definitivno pretjerao. Ocigledno da ne zna za sta sluzi forum pa upravu i sluzi za na primjer probleme i da ljudi dobijaju savjete, da se diskutuju razlicitie teme pa tako i probleme. Tako ljudi, ne budi te bezobrazni (oni ko su) i ako nemate sta za reci da pomognete, nemoj te ni pisati nista, samo pisite ako imate koji savjet :)
Hrkljush

#94 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Hrkljush »

respo wrote:audi je sredstvo koje ce ti omoguciti laksi pristup sirem krugu djevojaka :)
Nismo sve tako povrsne, a one koje padaju na ovo ne bih rekla da su u krugu djevojaka koje zanimaju emka.
emko1234 wrote:
Nokija wrote:Hm..delikatna situacija. Iz tvoje price slijedi da ste imali dobru vezu dok se kod nje nisu desili neki porodicni problemi. Uz to problemi na poslu. Dakle, ti i vasa veza ste trebali biti njen oslonac u toj cijeloj situciji. Ti si se trudio ali ipak niste uspjeli. Pitanje je zasto?
Jedan od razloga bi mogla biti njena mladost i zivotno neiskustvo u prevazilazenju takvih problema. Sto se privatna sitacija pogorsava to njoj sve postaje opterecenje, pa i veza sa tobom. A zbog neiskustva nije u stanju da razluci te stvari i tu svoju privatnost s tobom zastiti od tih nekih destruktivnih razmisljanja i dogadjanja oko nje.
Drugi razlog bi mogao biti ti i tvoje ponasanje. Mozda je njena pecepcija tvog angazmana u toj vasoj vezi drugacije nego sto ti mislis. Mozda je ona ocekivala vise od toga sto si joj ti ponudio.
Treci razlog bi moglo biti njeno zasicenje vasom vezom pa je ona to upakovala u tu svoju generalnu depresiju.

U svakoj vezi je iskren i otvoren razgovor najvazniji. Mani se toga ko je koga prvi zvao i kolko je vremena proslo od posljednjeg sastanka, to je djetinjasto. Ja bi, da sam na tvom mjestu, izasla sa njom i rekla joj sva svoja razmisljanja o trenutnoj situaciji, tvoje zelje za buducnost koje su vezane za nju i pitala je kako ona to sve vidi. I insistirala bi na odgovoru. Zavisno od ogovora znas sta ti je ciniti.

Generalno mislim da se u muci poznaju junaci i da su takve sitacije veliki ispit za vezu. Mislim da se za vezu treba boriti dokle god postoji i trunka nade. Ali treba biti realan i procijeniti kad vise nema smisla.
Sretno u svakom slucaju!
svaka cast na obimnoj observaciji na osnovu procitanog.
ja bi rekao da ima dosta prve situacije koju si opisala. kao i druge koja je dijelom utjecala na trecu. al mislim da je ona sad u fazi kad je generalno nezadovoljna vecinom stvarim u svom zivotu, pa tako i nasom vezom. mislim da joj je od ranije nametnut neki standard koji je uvijek pokusavala stici, a zapravo nije svjesna da je to mit. mislim prilicno je zrela al se ponasa i razmislja nekad utopijski. koliko god bila realna i svjesna nekih stvari, princ na bijelom konju u njenoj glavi nije 100% mit.
i onda sve sto joj se desilo u zadnja 2 mjeseca je toliko pogodilo njena temeljna uvjerenja u temelju, da je sve sto je dosad naucila u zivotu dovedeno u pitanje. a covjek koji je bio uzor cijeli zivot joj je pao u ocima.
hvala na misljenja, i ja mislim da se treba borit dok god ima nade, samo cu se sad borit na malo drugaciji nacin.

Procitala sam tvoj post, i sve tvoje odgovore iz cega je ocigledno da zaista volis tu osobu, stalo ti je do nje, znas sta hoces a to je da ne zelis tek tako odustati od nje, ali ne znas kako da je zadrzis i da se vasa veza vrati na pravi put. Po mom misljenju, jer ne znam sve detalje iz njenog zivota kako ti znas, mozda je ovo prvi put u zivotu da se susrece sa ozbiljnijim problemom, pa joj to dodje kao hladan tus, shvata na jedan jako bolan nacin da nije sve bajno u zivotu i da ti se u sekundi zivot preokrene, sto se vidi iz ovog gore boldiranog. Kada se neko prvi put suoci sa takvom situacijom u zivotu, jos u njenim godinama, to moze da bude pravi sok. Uz to, mozda je po prirodi takva osoba da se tesko snosi sa problemima i treba joj dosta da svari tezinu ove situacije, sto moze da traje jako puno. Znam dosta osoba koje jako tesko prolaze neke stvari u zivotu i ne znaju se postaviti u izvjesnim situacijama koje se drugima cine, pa mogla bi reci banalne, nesto sto se svakom moze desiti i desava se svakodnevno, jer su kroz zivot svasta prosle i imaju jedan drugaciji pogled na svijet pa im to ne predstavlja nesto iznimno tesko za prebrodit. Prolazi kroz jedan period u zivotu koji joj je tesko pao, uz to ima i drugih problema i raznoraznih faktora koji uticu da se ponasa i osjeca na odredjeni nacin, a ti si taj koji ispasta a ona mozda nije ni svjesna koliko. Ti si odradio sve sto si mogao sa svoje strane, bio si uz nju, bio si joj podrska, trpio si njenu neraspolozenost i jos stosta, sad je red da tu malo podvuces liniju, jer je red na nju da ona napravi svoj potez. Preporucila bih ti da ispostujes kako si rekao da joj se neces javljati, cekaj da to ona ucini. Mozda je ovo sljedece nesto sto bi tinejdjeri rekli kad su u ljubavnim jadima :-) ili sta ja znam, ali ima istine u tome i ovdje bi se moglo primijeniti - ako nekog volis pusti ga da ode, ako ti se vrati tvoj je, ako ne, nikada nije ni bio. Neka poslaze malo u svojoj glavi neke stvari, daj joj vremena, nismo svi isti, vidim da imate jako lijep odnos, iskren, steta da propadne i ja licno ne vjerujem da je u pitanju neko sa strane, nadam se da se ne varam. Mogla bi ja o ovome jos naveliko i nasiroko, al nadam se da shvatas poentu i da nisam puno davila :oops: . Zelim ti sve najbolje, i nek bude kako treba biti. :wink:
Aleluja

#95 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Aleluja »

kao prvo nema potrebe da samo dame ili zeMskinje kako si rekao , pitaš samo za mišljenje i dečki će ti dati jednako kvalitetan sud...biti dvoje a biti jedno čini zdrav i normalan odnos a ova tvoja na jednoj strani ti na drugoj, to što se ona ne zna nositi sa problemima to je njen problem jer svako stvari drugačije podnosi i samim tim i reakcije su različite,ona bi trebalo da uzme koji čas kod psihoterapeuta radi same sebe jer puca po svim šavovima očito...skroz nepravedna prema tebi u fazonu ajd budi ti tu uvijek negdje tu za mene( jer očito je da si uvijek i bio što je za pohvalu ... pa navikla se djeva ali nerealna je i ne vrti se svijet samo oko nje alooo, gdje je tu reciprocitet gdje si ti tu za nju ?!) ona i samo ona ti njoj čovječe ne trebaš(osim samo po nekad kad je njoj ćejf) ako namjeravaš da te ona zavlači ti izvoli budi i dalje u tom odnosu nepoštovanje, nerazumijevanja, nebliskosti, neljubavi...tvoj izbor ili podvuci liniju i ideš dalje niko se ne moli za ljubav niko ne zaslužuje nečije mrvice ili sve ili ništa čovječe ništ polovično..znači kako god odlučiš svoju odluku donesi sam tada će greška biti samo tvoja! :)
bandini24

#96 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by bandini24 »

Prvo sto ovdje niko izgleda ne moze da shvati da ovdje nije njena greska toliko koliko je njegova, svaka situacija gdje je trebao da reaguje kao pravo musko i momak u vezi nije, samim tim je gubio njeno postovanje i postao njen terapeut i objekat istresanja nagomilanih frustracija. Svi znamo da kad si u vezi zensko ce da testira granice izdrzljivosti samo da vidi sa cim se sve moze izvuci, pojednostavljeno vole da testiraju muskarce, samim tim emko je pao na skoro svakom mogucem testu zato sto je zaljubljen do usiju i samim tim nije razmisljao i koristio zdrav razum, a time je sve vise tjerao svoju djevojku od sebe i doveo se na mjesto gdje je trenutno. Ja iskreno milsim da je vrijeme da skratis i sebi i njoj muke i da nastavis dalje jer je djevojka vidjela previse tvojih slabosti da bi ta veza mogla da uspije na duge staze.
_Saša_

#97 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by _Saša_ »

@Aleluja I ja mu to govorim (jer sam imao slicno iskustvo) ali vidim covjek ipak trazi savjet od zena (kako je i temu nazvao) :-D
Cura ima neki psiholoski problem, emko je postao dio problema (koliko sam ja shvatio praveci joj dodatan pritisak da se malo trzne).
Citam savjete, "pusti je malo", "par mjeseci nek prodje pomirice te se" itd :)
Sve je to ok, ali oni nisu u svadji jednostavno cura je emotivni vampir i oni se mogu "pomiriti" za mjesec ili godinu sve ce biti isto, covjek ce biti decko-terapeut. :|
Aleluja

#98 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by Aleluja »

"Sve je to ok, ali oni nisu u svadji jednostavno cura je emotivni vampir i oni se mogu "pomiriti" za mjesec ili godinu sve ce biti isto, covjek ce biti decko-terapeut. :|[/quote]"

@_Saša_...hvala nebesima pa nismo svi isti :D ...ako on odabere da joj bude terapeut njegov izbor, ali onda neka se ne žali ona je jednostavno takva crpi ga maksimalno baš kao što si rekao emotivni vampir, samo ako on nastavi biti sa njom on će postati emotivni invalid! :D
bandini24

#99 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by bandini24 »

Niko od nas ne zna ovu djevojku toliko da kaze da je emotivni vampir, ono sto sam ja pokusao da kazem jeste da je ovoj curi jeste izuzetno tesko samim tim sto prolazi kroz razvod braka roditelja, ali ovdje je emko pogrijesio jer joj je bio podrska na pogresan nacin, odnosno pustio je da radi sa njim sta hoce i kako hoce, cim je to uradio ona je polako prestajala da bude zaljubljena u njega i vise hoce da budu zajedno i sto im se ova agonija nastavlja je zasto sto su navikli jedno na drugo i zato sto je poslije duge veze jako tesko zaboraviti osobu. Medjutim, ova djevojka po ovom opisu nije emotivni vampir jer prije ovog dogadja sa roditeljima njihova veza je bila super sto znaci nije do djevojke, tako da ovdje je kljucna greska sto emko nije bio prava podrska i pravo 'musko' u situacijama kada je to trebao biti zato se sve ovo i desilo.
_Saša_

#100 Re: Pitanje za dame il ti ga zeMskinje..

Post by _Saša_ »

@Bandini24: Pa naravno da je ne poznajemo, emko se sa mnom slozio vec ranije da bi mogla bit emotivni vampir, konacno ni emku ne poznajemo ;) a jbg mozda si u pravu trebao je to iskulirati cim je pocela sa pretjeranom malodusnosti, mada ja mislim (kako je ja dozivljavam) cim bi on poceo kulirati ona bi iste sec bila nezadovoljna vezom i tu bi vec tad bio kraj.
Post Reply