ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
-
elcaliente
#76 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
@Antideytonac
Druze mozes li mi odgovoriti molim te na ova pitanja
1.Jesi li ti u BiH ili zivis negdje izvan?
2. Druzis li se ili imas li kontakt sa osobama drugih nacionalnosti koji zive u BiH tacnije u RS ili djelovima federacije sa vecinskom Hrvatskom populacijom?
Druze mozes li mi odgovoriti molim te na ova pitanja
1.Jesi li ti u BiH ili zivis negdje izvan?
2. Druzis li se ili imas li kontakt sa osobama drugih nacionalnosti koji zive u BiH tacnije u RS ili djelovima federacije sa vecinskom Hrvatskom populacijom?
-
ANTIDAYTONAC
#77 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Umjesto sto postavljas pitanja koja nemaju nikakve veze sa temom pokusaj naci protuargumente na ono sto iznosim kao i izjave mnogih uglednika koje sam prilozio u postovima ove teme,..... Usput analiziraj glasanje forumasa na postavljeno pitanje,nepravdu i protupravno nametnuti Daytonski Ustav je nemoguce opravdati po bilo kojoj osnovi pa tako i nemoguce pravno odbraniti,...To ti zans odlicno,... 
-
elcaliente
#78 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Ja mislim da si ti podpuno izgubio osjecaj i vezu za realnost.
Pozivas na forumu otvoreno na rusenje drzave i antiusatvno djelovanje. Ne postujes volju druga dva konstitutivna naroda.U svakoj drzavi je otvoreno protivustavno djelovanje kaznjivo pa i u ovoj.
Izgleda kao da zivis negdje daleko i nemas kontakta sa ljudima koji zive u svim krajevima BiH.
Da izadzes malo napolje i popricas sa ljudima nasao bi mali milion argumenata koji bi pokopali sve tvoje teorije.
A ti slobodno skupi te svoje uglednike pa lagano otidzite u Banja Luku pa probaj prodati te svoje teorije da vidimo kako ces proci.Ti uglednici samo palamude da bi zaradili koju markcu a i sami znaju da je to suplja prica bez pokrica.
Pozivas na forumu otvoreno na rusenje drzave i antiusatvno djelovanje. Ne postujes volju druga dva konstitutivna naroda.U svakoj drzavi je otvoreno protivustavno djelovanje kaznjivo pa i u ovoj.
Izgleda kao da zivis negdje daleko i nemas kontakta sa ljudima koji zive u svim krajevima BiH.
Da izadzes malo napolje i popricas sa ljudima nasao bi mali milion argumenata koji bi pokopali sve tvoje teorije.
A ti slobodno skupi te svoje uglednike pa lagano otidzite u Banja Luku pa probaj prodati te svoje teorije da vidimo kako ces proci.Ti uglednici samo palamude da bi zaradili koju markcu a i sami znaju da je to suplja prica bez pokrica.
-
ANTIDAYTONAC
#79 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Nametnuti ileglani Ustav je protivpravni i madeunarodnim pravom nistavan Ustav i kao takav neobavezujuci da ga postuju gradani RBiH ciji je ustav ilegalno i protupravno suspendovan.
Sto se tice tvojih ubleha oko misljenja Banjaluke koja otvoreno i planski radi dvije decenije protiv RBiH kao cuvara tvorevine koja je nastala na rusenju i negiranju RBiH,...
Iskreno da ti kazem mene ne interesuje misljenje onih koji slave zlikovca Mladica i glasaju za fasistu Dodika koji javno negira zlocine,genocid,vrijeda narod nad kojim je nacinjen genocid kao i drzavu BiH.Javno laje i priziva njen nestanak,..Nije uspjelo 1992-95 kada je Milosevic imao sedam korpua JNA naspram golorukih komsija koji su imali embargo na oruzje,...To sto misli Banjaluka odlicno nam je poznato jos od 1992 godine.
Banjaluka postaje sve vise demografski odsjecena enklava,okruzena sa sve vise Bosnjaka http://burek.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324997
Sto se tice tvojih ubleha oko misljenja Banjaluke koja otvoreno i planski radi dvije decenije protiv RBiH kao cuvara tvorevine koja je nastala na rusenju i negiranju RBiH,...
Iskreno da ti kazem mene ne interesuje misljenje onih koji slave zlikovca Mladica i glasaju za fasistu Dodika koji javno negira zlocine,genocid,vrijeda narod nad kojim je nacinjen genocid kao i drzavu BiH.Javno laje i priziva njen nestanak,..Nije uspjelo 1992-95 kada je Milosevic imao sedam korpua JNA naspram golorukih komsija koji su imali embargo na oruzje,...To sto misli Banjaluka odlicno nam je poznato jos od 1992 godine.
Banjaluka postaje sve vise demografski odsjecena enklava,okruzena sa sve vise Bosnjaka http://burek.blogger.ba/arhiva/2012/06/15/3324997
-
elcaliente
#80 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Dejtonski ustav nije nelegalan jer su ga podpisali pripadnci svih naroda.
Sta vise po toj logici ustav RBiH je nelegalan jer ga predstavnici srpskog naroda nisu podpisali.
Dejtonski ustav moze donjeti jedino trajni mir u BiH jer nema pobjednika ni gubitnika i u takvoj pat poziciji se niko ne osjeca ispod ostalih.
Moras shvatiti da u BiH zive 3 naroda + ostali, zelje tih naroda se moraju postovati. Sta tebi vrijedi ustav RBiH kada ces imati konstatno 40% stanovnistva koje je time nezadovoljno?
Kako bi u ustavu RBiH osigurao ravnopravnu zastupljenost svih naroda u vlasti, sluzbama i kako bi stitio vitalne nacionalne interese tih naroda?
Sta vise po toj logici ustav RBiH je nelegalan jer ga predstavnici srpskog naroda nisu podpisali.
Dejtonski ustav moze donjeti jedino trajni mir u BiH jer nema pobjednika ni gubitnika i u takvoj pat poziciji se niko ne osjeca ispod ostalih.
Moras shvatiti da u BiH zive 3 naroda + ostali, zelje tih naroda se moraju postovati. Sta tebi vrijedi ustav RBiH kada ces imati konstatno 40% stanovnistva koje je time nezadovoljno?
Kako bi u ustavu RBiH osigurao ravnopravnu zastupljenost svih naroda u vlasti, sluzbama i kako bi stitio vitalne nacionalne interese tih naroda?
-
ANTIDAYTONAC
#81 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Daytonski Ustav je ilegalan,protivpravno nametnut i kao takav neobavezujuci za njene gradane,..O kakvim potpisnicima pricas??? O onima koji su tim potpisom priznali da siu bili strana u sukobu,to jest agresori na RBiH,potpisnici mirovnog sporazuma su bili ucesnici agresije na RBiH.Milosevic je umro neposredno prije presude a Tudman je takode bio umjesan u agresiju na medunarodno priznatu drzavu RBiH.Tvorci genocdne tvrevie su u Hagu a mnogi planeri i izrsioci su presudeni za najteza djela nakon sudenja Nacistima.
Daytonski ustav je pravno nistavan i neobavezujuci za gradane RBiH jer ga nikada nisu verifikovali .Dayton je diskriminirajuci kao i daytonsko uredenje danasnje BiH, ciji jedan entitet nosi ime samo po jednom narodu koji je,planski i sistematski pobio i pocistio druga dva na nacin koji to karakterise kao genocid.Pored genocida nacinjen je i kulturocid nad etnickim i vjerskim objektima druga dva naroda,imovina gradana je opljackana i unistena,...
Kada pricas o pravdi,sam znas da nema pravde na nepravdi,...Bosna ce biti gradanska drzava jednakopravnih gradana i naroda ili nacionaln drzava Bosnjaka za nekoliko decenija,....Mehanizmi zastite prava svih gradana i naroda se mogu uspostaviti kao svim pravno uredenim demokratski zemljama Svijeta,.....
Daytonski ustav je pravno nistavan i neobavezujuci za gradane RBiH jer ga nikada nisu verifikovali .Dayton je diskriminirajuci kao i daytonsko uredenje danasnje BiH, ciji jedan entitet nosi ime samo po jednom narodu koji je,planski i sistematski pobio i pocistio druga dva na nacin koji to karakterise kao genocid.Pored genocida nacinjen je i kulturocid nad etnickim i vjerskim objektima druga dva naroda,imovina gradana je opljackana i unistena,...
Kada pricas o pravdi,sam znas da nema pravde na nepravdi,...Bosna ce biti gradanska drzava jednakopravnih gradana i naroda ili nacionaln drzava Bosnjaka za nekoliko decenija,....Mehanizmi zastite prava svih gradana i naroda se mogu uspostaviti kao svim pravno uredenim demokratski zemljama Svijeta,.....
-
elcaliente
#82 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Za nekoliko decenija ko ziv a ko mrtav.ANTIDAYTONAC wrote:Daytonski Ustav je ilegalan,protivpravno nametnut i kao takav neobavezujuci za njene gradane,..O kakvim potpisnicima pricas??? O onima koji su tim potpisom priznali da siu bili strana u sukobu,to jest agresori na RBiH,potpisnici mirovnog sporazuma su bili ucesnici agresije na RBiH.Milosevic je umro neposredno prije presude a Tudman je takode bio umjesan u agresiju na medunarodno priznatu drzavu RBiH.Tvorci genocdne tvrevie su u Hagu a mnogi planeri i izrsioci su presudeni za najteza djela nakon sudenja Nacistima.
-
freedom within
#83 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Da bi mjenjali sadašnji ustav BIH postoji samo jedan realan način, a to je da ubjedite 2/3 predstavnika iz RS za to(što je apsurd za sada, možda u nekoj budućnosti). Sve drugo prouzrokovaće nove sukobe i rat. Vi svjesno prizivate novi rat, a to može samo onaj ko nije bio u ratu (dijasporci), ili onaj ko se ne sjeća rata jer je bio premlad. Znači, dijasporci i balavci, ohladite malo. Ali ako hoćeš već rat, bujrum, uzmi pušku pa idi u RS pa pokušaj je oslobađati da vidimo kako ćeš završiti. Misliš da će oni sjediti i gledati. Znaš li i da je njih poginulo cca 20000 da bi dobili RS? Meni je dosta rata. Morate shvatiti da mi nismo toliko vojno moćni, jer da jesmo, ne bi bii u ovoj situaciji.
-
Smail Aga
#84 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Omladina je uvijek poletnija ,agresivnija i spremnija od nas starijih. To je normalno ,cak i u redu. Mislim da je u redu da se fura neka antideytonska propaganda,jer Dayton nije neka sreca sigurno. No,mislim da se dalje od internet podrske,FB,peticija i slicnoga ne treba ici,bar ne u dogledno vrijeme. Jer kao sto neko rece,potrebna je kriticna masa a nje trenutno nema. Ni kriticne mase,ni medjunarodne podrske. Niti smo mi spremni za bilo koju vrstu sukoba,pa mi ne mozemo da iskontrolisemo narkomanske bande po Sarajevu a kamoli sta vise.freedom within wrote:Da bi mjenjali sadašnji ustav BIH postoji samo jedan realan način, a to je da ubjedite 2/3 predstavnika iz RS za to(što je apsurd za sada, možda u nekoj budućnosti). Sve drugo prouzrokovaće nove sukobe i rat. Vi svjesno prizivate novi rat, a to može samo onaj ko nije bio u ratu (dijasporci), ili onaj ko se ne sjeća rata jer je bio premlad. Znači, dijasporci i balavci, ohladite malo. Ali ako hoćeš već rat, bujrum, uzmi pušku pa idi u RS pa pokušaj je oslobađati da vidimo kako ćeš završiti. Meni je dosta rata. Morate shvatiti da mi nismo toliko vojno moćni, jer da jesmo, ne bi bii u ovoj situaciji.
- Corto Maltese
#85 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Jupiiiiiii, još jedna facebook grupa!
- azurna_obala
#86 Re: ANTIDAYTON GROUP-POKRET GRADANA REPUBLIKE BiH
Kako samo možete glumiti neke revolucionare, sjediti za kompjuterom i smišljat nova zla??
Ako vam je rat rješenje, onda ste isti poput koji su ovaj posljednji rat i započeli. Širite mržnju i vrijeđate razumne ljude, sumnjam da od ovih ''revolucionara'' iko ima 40 godina, bar neku zrelost...najlakše je ovako huškat jedne na druge.
Sve dok ovakvi hodaju ovom zemljom, biće novih klanja i još više mržnje...pa bujrum, odgajajte i svoju djecu u tom smislu, nek i ona ginu za neku VAŠU ideologiju.
Aferim.
Ako vam je rat rješenje, onda ste isti poput koji su ovaj posljednji rat i započeli. Širite mržnju i vrijeđate razumne ljude, sumnjam da od ovih ''revolucionara'' iko ima 40 godina, bar neku zrelost...najlakše je ovako huškat jedne na druge.
Sve dok ovakvi hodaju ovom zemljom, biće novih klanja i još više mržnje...pa bujrum, odgajajte i svoju djecu u tom smislu, nek i ona ginu za neku VAŠU ideologiju.
Aferim.