Premijer Liga BiH 2012/13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#76 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

bosnjo89 wrote: tako i treba. licna dokumenta zabiljeziti onih navijaca koji gostuju radi lakse identifikacije ukoliko se napravi belaj, a oni koji ne popune nemaju pravo biti na stadionu barem ne na onom dijelu predvidjen za gostujuce navijace. niko ti ne brani da kupis kartu i sjednes medju domacinima.

ja bih jos volio da se uvede potpuna identifikacija na stadionu. licni dokument priloziti kada se kupuje ulaznica i da se svaka ulaznica markira brojem. tako ces na svakom mjestu imati ime i prezime, ko gdje sjedi. nije skupo niti neizvodivo, a u mnogome ce se poboljsati hvatanje onih koji prave belaj.

to bi omogucilo uvodjenje zabrane na domacim terenima kriminalcima i ostalim belajsuzima
To može u Sjevernoj Koreji možda :run:
bosnjo89

#77 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

leet wrote:
bosnjo89 wrote: tako i treba. licna dokumenta zabiljeziti onih navijaca koji gostuju radi lakse identifikacije ukoliko se napravi belaj, a oni koji ne popune nemaju pravo biti na stadionu barem ne na onom dijelu predvidjen za gostujuce navijace. niko ti ne brani da kupis kartu i sjednes medju domacinima.

ja bih jos volio da se uvede potpuna identifikacija na stadionu. licni dokument priloziti kada se kupuje ulaznica i da se svaka ulaznica markira brojem. tako ces na svakom mjestu imati ime i prezime, ko gdje sjedi. nije skupo niti neizvodivo, a u mnogome ce se poboljsati hvatanje onih koji prave belaj.

to bi omogucilo uvodjenje zabrane na domacim terenima kriminalcima i ostalim belajsuzima
onda se poubijajte medjusobno :thumbup:

kada ljudi u engleskoj mogu stati u kraj sa svojim huliganima. mozemo i mi sa ovom sakom jada
BHF_Manijak

#78 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by BHF_Manijak »

Covjece mi mnogo vaznije zakone i stvari ne mozemo da rijesimo unutar drzave a kamo li da sredimo sport, huligane, vandale i ostalo... :lol: :roll: Ne mozes ti drzavu od repa krojit! :mrgreen:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#79 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

A i Englezi su ih pravo sredili, nema šta. Što ne mogu ovog lupanja od ljudi koji nemaju nikakve veze sa navijačkim svijetom. Čuj da me obilježavaju k'o da u logor idem :-)
Tvrtko II Kotromanić

#80 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Tvrtko II Kotromanić »

leet wrote:A i Englezi su ih pravo sredili, nema šta. Što ne mogu ovog lupanja od ljudi koji nemaju nikakve veze sa navijačkim svijetom. Čuj da me obilježavaju k'o da u logor idem :-)
nemoj tako, upravu je, znas i sam da su navijaci najveci problem u ovom drustvu i da su neposredni krivci za sve probleme
bosnjo89

#81 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
leet wrote:A i Englezi su ih pravo sredili, nema šta. Što ne mogu ovog lupanja od ljudi koji nemaju nikakve veze sa navijačkim svijetom. Čuj da me obilježavaju k'o da u logor idem :-)
nemoj tako, upravu je, znas i sam da su navijaci najveci problem u ovom drustvu i da su neposredni krivci za sve probleme
navijacki izgredi nisu problem upravo onima koji su sudionici istih.
ne mogu se ja natezati sa narkomanom da droga nevalja :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#82 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Idi glasaj za SDA i ne miješaj se gdje ti nije mjesto hljebat'. :roll:

Mislim da je nepismenost puno veći problem od navijačkih IZGREDA.
Mračajski proto

#83 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Mračajski proto »

Ma ja, da se na navijačima sve slomi, a ove što se pucaju svaku noć treba nagrađivati. Država gori od kriminala, mita, korupcije, krađe, a on jadan hoće da navijače ganjaju i kažnjavaju.
Tvrtko II Kotromanić

#84 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

"novi zakon ste napisali, da bi vasu bruku sakrili, dok gradom vladaju razni likovi, automafija i dileri..."
:bih:

ee cuj on bi svakog ko pracenjem ove bijedne lige cuva istu od potpunog amaterizma, legitimisao
smajlikojilupaglavomodzid :run:
bosnjo89

#85 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

Sarajevo_Grad wrote:Ma ja, da se na navijačima sve slomi, a ove što se pucaju svaku noć treba nagrađivati. Država gori od kriminala, mita, korupcije, krađe, a on jadan hoće da navijače ganjaju i kažnjavaju.
ne na navijacima nego na idiotima koji prave probleme!
sto bi meni smetalo da me identifikuju ako sam dosao da pogledam utakmicu, da navijam?

ne vidim razloga zasto bi to smetalo osim onome ko pravi probleme zar ne ;-)

kakve veze sad SDA ima sad sa ovim i ne stavljaj me u usta sa tim olosem
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#86 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

Zato što ne idem u LOGOR nego idem da navijam.

I još nas neofirno proziva da smo narkomani :roll:

Pročitaj malo osnovna ljudska prava :oops:
Tvrtko II Kotromanić

#87 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

bosnjo89 wrote:
Sarajevo_Grad wrote:Ma ja, da se na navijačima sve slomi, a ove što se pucaju svaku noć treba nagrađivati. Država gori od kriminala, mita, korupcije, krađe, a on jadan hoće da navijače ganjaju i kažnjavaju.
ne na navijacima nego na idiotima koji prave probleme!
sto bi meni smetalo da me identifikuju ako sam dosao da pogledam utakmicu, da navijam?

ne vidim razloga zasto bi to smetalo osim onome ko pravi probleme zar ne ;-)

kakve veze sad SDA ima sad sa ovim i ne stavljaj me u usta sa tim olosem
nek te onda legitimisu svaki dan cim iz kuce izadjes ako ti to ne predstavlja toliki problem, sta fali, to ce smetati samo onim dzeparosima i onim revolverasima sto pucaju po ulici :run:
bosnjo89

#88 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

leet wrote:Zato što ne idem u LOGOR nego idem da navijam.

I još nas neofirno proziva da smo narkomani :roll:

Pročitaj malo osnovna ljudska prava :oops:
Analogy (from Greek ἀναλογία, analogia, "proportion") is a cognitive process of transferring information or meaning from a particular subject (the analogue or source) to another particular subject (the target), and a linguistic expression corresponding to such a process. In a narrower sense, analogy is an inference or an argument from one particular to another particular, as opposed to deduction, induction, and abduction, where at least one of the premises or the conclusion is general. The word analogy can also refer to the relation between the source and the target themselves, which is often, though not necessarily, a similarity, as in the biological notion of analogy.

Analogy plays a significant role in problem solving, decision making, perception, memory, creativity, emotion, explanation and communication.
nek te onda legitimisu svaki dan cim iz kuce izadjes ako ti to ne predstavlja toliki problem, sta fali, to ce smetati samo onim dzeparosima i onim revolverasima sto pucaju po ulici :run:
zar ne moras nositi sa sobom licni dokument? to je vid identifikacije i naravno da se sprovodi u svakodnevnom zivotu. samo je malo teze svaki dan licno identificirati svakog prolaznika gdje ima preko 3 miliona ljudi za razliku od stadiona gdje se nalazi od par stotina pa do nekoliko hiljada ljudi istovremeno

malo ti je poredjenje smijesno
Tvrtko II Kotromanić

#89 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

nismo u Prijedoru 92-e, pa da me neko mora legitimisati ili anatemisati samo zato sto idem na utakmice
bosnjo89

#90 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

Tvrtko II Kotromanić wrote:nismo u Prijedoru 92-e, pa da me neko mora legitimisati ili anatemisati samo zato sto idem na utakmice
imas li jos koji argument protiv legitimisanja navijaca ili je to sve :D
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#91 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

http://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights

Ti ionako imaš veze sa gostovanjima koliko ja imam veze sa nuklearnom fizikom, dakle odabij. ;-)
bosnjo89

#92 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

leet wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Human_rights

Ti ionako imaš veze sa gostovanjima koliko ja imam veze sa nuklearnom fizikom, dakle odabij. ;-)
pojasni molim te. gdje vidis ovdje krsenje ljudskih prava?
prije bih rekao da je tvoj komentar krsenje mojih ljudskih prava.

ko si ti da meni govoris odabij? tjeras me sa ove teme? nadam se da ce moderator pribiljeziti tvoje nekulturno izrazavanje.
Last edited by bosnjo89 on 03/08/2012 04:33, edited 2 times in total.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#93 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Velkoski »

licna dokumenta zabiljeziti onih navijaca koji gostuju radi lakse identifikacije ukoliko se napravi belaj, a oni koji ne popune nemaju pravo biti na stadionu barem ne na onom dijelu predvidjen za gostujuce navijace. niko ti ne brani da kupis kartu i sjednes medju domacinima.

ja bih jos volio da se uvede potpuna identifikacija na stadionu. licni dokument priloziti kada se kupuje ulaznica i da se svaka ulaznica markira brojem. tako ces na svakom mjestu imati ime i prezime, ko gdje sjedi.

K'o što rekoh, u Sjevernu Koreju pa uvodi ovakve nebuloze.
Charuga
Globalni moderator

#94 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Charuga »

TEMA!
vryzas

#95 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by vryzas »

leet wrote:

"Personalizacija na fudbalskim stadionima" funkcionise vec duze vremena u mnogim razvijenim zemljama...za Sjevernu Koreju nemam informacije :D
veljaca

#96 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by veljaca »

Ja sam bio jedan od najvecih kriticara donosenja zabrane organizovanog dolaska gostujucih navijaca od strane Komiteta za normalizaciju ....
Zato im ovom prilikom pohvaljujem to ukidanje zabrane .... :thumbup:

Nijedan normalan covjek nije protiv identifikacije - samo su protiv lopovi i mafijasi .... Dok se pojedinci mogu kriti iza gomile - zato nam se ovo sve i desava ....
Vecina problema ( ali ne svi ) je bila od strane domacih navijaca, zato bi trebao organizator utakmice i da na njih obrati paznju i da u slucaju izgreda bude drasticno kaznjen ....
Utakmica je jedan normalan sportski dogadjaj, cijem prisustvu bi trebalo da bude omoguceno svima onima koji su normalni - bez obzira bili domacini ili gosti .... Kada platim kartu - zelim da imam normalne uslove ...
Zato je na organizatoru, da u sadejstvu sa policijom i sigurnosnim agencijama omoguci svima normalno pracenje utakmica. Za to su i placeni ...
kokuz_sa

#97 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by kokuz_sa »

Eborg

#98 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by Eborg »

A da promijenite naziv teme u "BH Telecom Premijer Liga 2012/13"? :mrgreen:
bosnjo89

#99 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

vryzas wrote:
leet wrote:

"Personalizacija na fudbalskim stadionima" funkcionise vec duze vremena u mnogim razvijenim zemljama...za Sjevernu Koreju nemam informacije :D
a da ovom koreancu proslijedim jednu sliku gdje je nas sport, a gdje sjevernokoreanski :D

http://www.london2012.com/medals/medal-count/

kao sto rekoh samo kriminalcima i izgrednicima smeta ta identifikacija na stadionu...
bosnjo89

#100 Re: Premijer Liga BiH 2012/13

Post by bosnjo89 »

Eborg wrote:A da promijenite naziv teme u "BH Telecom Premijer Liga 2012/13"? :mrgreen:
hitno ! :D
Locked