SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#76 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
poznat mi lik 
- Comrad
#77 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Za ove 'trgovce organima'...isti 'slucaj' bio u hrvatskoj. Ali i tamo valjda sve zataskano...
Zipa ovo ispod, datum 27.10.2011., 10:06
"S obzirom da je cijela prica unazad par dana, postala u Puli javna tajna, imam potrebu da vas upozorim na
kineske ducane i kineze. Novine nisu uopce pisale o slucaju koji se nedavno desio, zbog jednog pulskog
mocnika koji je zbog svog biznisa htio zataskati sve. Prije par dana, slucaj se ponovio...
Prije mjesec dana, jedan pulski biznismen vozio je zenu negdje i usput joj stao u kinseki ducan.
Vjerojatno je zena mislila na kratko u ducan po nesto, tako da ju je muz u autu cekao.
Muz je vidio kako je zena usla u ducan, ali nije izasla. Nakon sto se zena nije dugo pojavila,
muz je usao u ducan da ju potrazi, ali ducan je bio prazan. Vjerojatno je sumnjao ili pretpostavljao nesto,
jer su kinezi poznati po svemu ilegalnom ovdje. Pozvao je policiju... Policija je izvrsila pretres
kineskog ducana i u podrumu nasla zarobljene i zavezane dvije Slovenke (turistkinje) i zenu doticnog gospodina.
Kinezi su privedeni, a otkrio se i razlog otmica triju zena. Naime, mislili su ih prodati zbog organa u inozemstvu...
Posto je muz otete zene velika licnost s velikim biznisom, slucaj je zataskan, ali samo u novinama.
Svi u Puli znaju sto se i gdje desilo. Strasna je prica i pomisao da te u ducanu ukradu i prodaju zbog organa.
Jucer, mjesec dana nakon tog slucaja, slicno se dogodilo u pulskom Mercatoru.
U velikom predvorju ducana postoji djecije igraliste i poligoni sa igrackama, gdje roditelji mogu ostaviti
djecu da se igraju, dok oni obavljaju kupnju. Jedna je zena ostavila svoju kcer i otisla do ducana
(je li to odgovorno, ili nije: dalo bi se diskutirati). Kada se je vratila, djeteta nije bilo.
Nakon sto je pozvala policiju, izvrsen je pretres kuce kod nekih kineza. Tamo je pronadjena
djevojcica osisana na celavo i obucena u sasvim drugu odjecu. Nanovo, kinezi su je pripremili za prelazak
u inozemstvo i prodaju njenih organa vani."
Zipa ovo ispod, datum 27.10.2011., 10:06
isto 2011neki dan slušam priču od poznanika kojem je pričao poznanik kojem se to navodno dogodilo kako su mu ženu oteli u kineskom dućanu u dubravi i kako je policija nakon tri pretresa našla tajnu prostoriju u kojoj su bile obrijane žene - mlađe nadrogirane, a starije iscrtane gdje će ih rezati za vađenje organa i da policija to ne smije davati u javnost zato jer žele razbiti lanac pa da se to kao ne zna....
...i što sad reći na takve priče?
Znaci pazite...vrebaju samo na zene koje muz doveze ispred prodavnice, i to samo u situacijama kad nema gdje da se parkira.Ja sam čuo.. Sada čuo.. Pa jel to istina neznam, ali evo vidim sličnost.. da je bilo par slučajeva u Zagrebu, ali o tome se ne smije pisati po novinama jer je navodno neka žešća mafija u igri.. Muž i žena šetali, ona navratila do kineskog dućana vidjeti nešto, on ju pričekao vani.. Nije je bilo jedno pola sata, čovjek uđe unutra, traži ženu, prodavačica kaže da nema pojma o čemu govori.. Pozove policiju, dođu specijalci, zatvore sve okolo zgrade i pronađu ženu u podrumu zavezanu i obrijane glave... A sada jel to istina, tko zna..
- muhanata
#78 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Dioda wrote:Sto je meni ovakvo nesto grozno procitati![]()
Nadam se da je momak ok, i da je samo onako negdje ragulio, a nije se javio
Čitam momak živ zdrav, javio se roditeljima. Odlično! Svi smo sretni!
Sad mene interesuje, jel' ovo postao trend pobjeći od kuće, napraviti halabuku, da budem na TV-u, novinama i tako to ili stvarno ljudi nestaju ono kao u filmovima
Malo je reći da sam bijesna, ne poznajem ni ovog momka, ni onu djevojčicu od prije neki dan, ali molim one koji namjeravaju bježati od kuće da bježe za sebe, da ne uznemiravaju ni građane (koliko njima god zvučalo da je nama svejedno, meni (do danas) nije bilo svejedno ), ni policiju.
Malo je reći da sam bijesna, dokle ljudska glupost ide
- Comrad
#79 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
I sutra kad neko fakat nestane, policija i ljudi ce rec, ma vratit ce se, samo opusteno, to malo otiso...
Roditelji ovi pojma nemaju sta njihova djeca rade. Pa kad su tako svi fini i lijepi, zasto bjeze od kuca ccc.
Roditelji ovi pojma nemaju sta njihova djeca rade. Pa kad su tako svi fini i lijepi, zasto bjeze od kuca ccc.
- muhanata
#80 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Upravo tako, njihove zaj...cije će dovesti do toga da kad stvarno bude belaj cijelo društvo sjedi i gleda u daljinu, a njima samo malo bilo dosadnoComrad wrote:I sutra kad neko fakat nestane, policija i ljudi ce rec, ma vratit ce se, samo opusteno, to malo otiso...
Bijesna!!
- Država
#81 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Daj Bože da se stvarno javio, da nije i to neka dezinformacija. Više ništa ne vjerujem, ocam...
- Hemera
#82 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Nije maloljetan,84 je godište,dalje roditelji alarmirali(da ne kažem uzbunili građane) o nestanku...jbg brinu se kosto je i logicnomuhanata wrote:Dioda wrote:Sto je meni ovakvo nesto grozno procitati![]()
Čitam momak živ zdrav, javio se roditeljima. Odlično! Svi smo sretni!
Sad mene interesuje, jel' ovo postao trend pobjeći od kuće, napraviti halabuku, da budem na TV-u, novinama i tako to ili stvarno ljudi nestaju ono kao u filmovima![]()
Malo je reći da sam bijesna, ne poznajem ni ovog momka, ni onu djevojčicu od prije neki dan, ali molim one koji namjeravaju bježati od kuće da bježe za sebe, da ne uznemiravaju ni građane (koliko njima god zvučalo da je nama svejedno, meni (do danas) nije bilo svejedno ), ni policiju.
Malo je reći da sam bijesna, dokle ljudska glupost ide
Jedino bi bio red da se javi da ide negdje,a da baš bježi
- sinuhe
#83 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Moj rodjak je tako bio nestao par sedmica, ili je pio ili je bio u zenama
nekad davno za bivse drzave ali niko ga nije trazio u novinama.
- Hemera
#84 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
mah kakvo je vrijeme doslo,svako neke probleme kuci ima,pa rjesavaju na ovaj ili onaj nacin-najcesce glupo
sve u svemu bitno je da glava ne strada i da se ruzno nesto ne desi
sve u svemu bitno je da glava ne strada i da se ruzno nesto ne desi
-
Smail Aga
#85 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Hemera wrote:Dioda wrote:Sto je meni ovakvo nesto grozno procitati![]()
Nije maloljetan,84 je godište,dalje roditelji alarmirali(da ne kažem uzbunili građane) o nestanku...jbg brinu se kosto je i logicno
Jedino bi bio red da se javi da ide negdje,a da baš bježi,nije mu 10 godina.
Pa njemu je 28 godina
- Hemera
#86 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
pa ako zivi sa njima u domacinstvu i lik tako naprasno nesta bez javljanja kazem roditelji su to zabrinuli se za dijete,brinuce se i da mu je 50 godina,godine ne mijenjaju brigu za djetetom....a sad kako se on ponasa to je druga stvar,ne znam i ne bi komentirala jer ga ne poznajem
a nestale sestre su pronadene,sumnjiva situacija
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... jektu.html
a nestale sestre su pronadene,sumnjiva situacija
http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... jektu.html
- DaysleepeR
- Tvrtko II Kotromanić
-
Doktor29
#89 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Gdje je nas drugTvrtko II Kotromanić wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120704152#
- drndalo
#90 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Cim kisa osvjezi, pistolji se potegnu...
- hopi
#91 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
ma malo zapelo oko reketa, klasika 
- Skyfox
- Tvrtko II Kotromanić
#93 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
mozda mu se ne djasvi PromenadaDoktor29 wrote:Gdje je nas drugTvrtko II Kotromanić wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120704152#![]()
Behmen
- black
#94 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
sutra ce biti, od prije poznat policiji bla bla...saslusan, pusten i idemo dalje do sljedece pucnjave
- Tvrtko II Kotromanić
#95 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
sva sreca pa nije centar grada ili podrucje koje zna biti puno 
- hodža
#96 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
drndalo wrote:Cim kisa osvjezi, pistolji se potegnu...
Postao/la plejka2 dana 03/07/2012 01:23
Sta je ovo niđe pucnjave,sudara,krađe...
neće ovo na dobro
PostPostao/la hodža dana 03/07/2012 01:38
@plejka
ma ova vrućina ubi..nije nikome ni do čega
sačekaj dok malo smanje temperature
- O'zone
- Globalni moderator
#97 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Dobro je samo nek se ne puca.
=
Dobro je samo jedan metak
=
Dobro je samo jedan metak
-
Max Bunker
#98 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
E, gdje su sada svi oni silni intelektualci ( novinari, NVO, profesori ) koji govore kako je u Sarajevu stvorena zabokrecina i kako nema te " inicijalne kapsule " za promjene ?
Evo im prilike da se pokazu, pozovite narod i neka se ide na demonstracije.
Evo im prilike da se pokazu, pozovite narod i neka se ide na demonstracije.
-
vrbas1979
#99 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Da nema Biljane Jandrić i Irfana Nefića ovaj portal bi mogao komotno ključ u bravu.
-
Doktor29
#100 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.3
Tvrtko II Kotromanić wrote:mozda mu se ne djasvi PromenadaDoktor29 wrote:Gdje je nas drugTvrtko II Kotromanić wrote:http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /120704152#![]()
Behmen
Fuka mu beze