Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote:Pa da, Pirlo ima vazniju ulogu u svom timu nego Xavi u svom.
Zbog toga mislim da je njegova jacina prenaglasena i mislim da je to inace slucaj kad se porede igraci Barcelone sa igracima u timovima od kojih ovisi igra cijele ekipe.
To je sad stvar dojma...Xavi je jako bitan faktor u Barcinom sitemu igre, možda i kljucni igrac u tim njihovim koncepcijama....covjek sa najviše pasova u ekipi, kod njega lopta najviše provede vremena, svi ga koriste kao "odbijanac" ili martinelu, razigrava i lateralno i direktno u dubinu to mu je osnovni posao, dirigent igre i tempa citave ekipe - i to radi na vrhunskom nivou vec godinama...to se ne može poreci nikako....nije on džabe u najužem krugu kandidata za Zlatnu loptu.
Pominje se prica tipa "lahko je njemu igrati u Barci" ...a to je nebuloza nenormalna...da je tako lako igrati u Barci, svak bi tamo igrao...pa zar nije obratno?? zar on svojim igrama na terenu ne doprinosi da je ta Barca tako moćna
Last edited by LSD on 26/06/2012 00:39, edited 1 time in total.
Još kad pročitam da su Puyol i Iniesta jedini pravi individualci u Barci postane još gluplja.
Od toga da je Xavi bio proglašen igračem svjetskog prvenstva, postade bitniji Panenka penal.
Niko ne spori veličinu Pirla.
Ja se ipak dvoumim između Nihada Milaka i Vlade Komšića.
Last edited by erik2 on 26/06/2012 00:56, edited 1 time in total.
necko_hz wrote:Drugovi, davno je apsolvirano da je Xavi statistički bolji igrač. Ovdje govorimo o all round karakteristikama jednog i drugog igrača. Mislim da sam rekao što sam imao, vakat spavati. Živjeli.
necko_hz wrote:Drugovi, davno je apsolvirano da je Xavi statistički bolji igrač. Ovdje govorimo o all round karakteristikama jednog i drugog igrača. Mislim da sam rekao što sam imao, vakat spavati. Živjeli.
Ma kakav Xavi, ovo je kralj najveci igrac bez greške, dominator na sredini ....svi hejteri svijeta su ujedinjeni protiv njega, otvoreni konkurs i natjecanje ko ce ga više mrziti i socnije pljunuti to je jasan znak njegove kvalitete
Ma kakav Xavi, ovo je kralj najveci igrac bez greške, dominator na sredini ....svi hejteri svijeta su ujedinjeni protiv njega, otvoreni konkurs i natjecanje ko ce ga više mrziti i socnije pljunuti to je jasan znak njegove kvalitete
Onda ispade da Raul, Gigs, Del Piero imaju znatno manje kvalitete od doticnog jer ih jako malo ljudi mrzi. Ustvari nisam upoznao nijednog.
u sportskom zivotu se ne treba boriti da te pljuju, to uglavnom rade nekvalitetni. Kvalitetni se bore za ovo i na kraju bivaju nagradjeni :
jeza u ledja wrote:Do juce niko nije spominjao Pirla sad se odjednom prave usporedbe sa Xavijem, a neki ljudi jedva docekali da se sloze jer im dojadilo slusati o doticnom i Barceloni. Ta ce Xavi Pirlo je za njega Iniesta.
Najsmjesnije sto se zeli ostaviti utisak ono kao ma ih, ja to govorim odavno.
Inace, Xavi je specifican igrac jer se vrlo tesko odlucuje na odasiljanje lopte daleko od sebe, uvijek bira sto laksi pas, pa makar prazan gol pred njim bio. Tacno se vidi da je u njega to usadjeno od malih nogu. Kada je bez lopte jedno 5 puta u 10 sekundi okrene glavu lijevo, desno, naprijed, nazad i "fotografise". Ako pogledate malo bolje, vidjecete koliko cesto trza glavom ne bil sta vidio tokom cijele utakmice. Ja bih poludio od toga nakon 90 min .
to je filozofija barcelonine igre, čitao sam negdje da igrači barcelone "moraju" imati, sad se ne sjećam je li 3 ili 4 riješenja šta da urade sa loptom u trenutku kad dođe do njih.
Da, i meni je to zapalo za oko, da se Pirlo nije spominjao do onoj slobodnjaka, već duže vremena, valjda zato što Milan i Juventus, a samim tim i Pirlo, u proteklim godinama nisu imali neku zapaženu ulogu u evropskom fudbalu, dok je Xavi, zajedno sa Barcelonom i Španijom, već godinama na vrhu fudbalskog svijeta. A onda je došao Euro, na kojem se standardno (valjda iz želje za senzacijama) igrači unižava ili uzdiže, od strane gledatelja i medija naravno (posebno se uzdižu igrači: npr: Džagoev, Mandžukić, Pilar itd.), i tako je Pirlo, zbog nekoliko poteza, (opet) uzdignut, i uspoređen sa Xavijem, Iniestom itd, i to sve zahvaljujući komentatorima, forumašima itd. Najlakše fraza nakon mnogo ponavljanja postaje istinom...
Naravno, Pirlo je odličan igrač, i ima odličnu karijeru za sobom, ali niti je bolji od Zidanea a ni pogotovo od Xavija. Xavi je naprosto korisniji, i to u ekipi u kojoj svi rade na način na koji on radi, dakle imaju posjed lopte, dodaju se, čuvaju loptu kako znaju i umiju, znate na šta mislim (zato se i manje vidi), dok se Pirlo u Italiji ističe zahvaljujući svojoj tehnici koju ostali Italijani nemaju, i najvažniji je kad treba proigrati, sačuvati loptu, ošutati slobodnjak...
Dopada mi se igra Italije na ovom prvenstvu, ali mislim da će ih Španija pobijediti, i to ubjedljivom igrom, i da će se upravo u toj pobjedi opet vijeti ko je bolji - Xavi. I to ako Italija uopće prođe Njemačku, što je malo vjerovatno, jer Njemačka je nevjerovatna mašinarija, također sa individualcima (Ozil npr), jedina ekipa koja se može suprotstaviti Španiji. Portugal i ne uzimam za ozbiljno: više sistema i smisla u igri ima Famos iz Hrasnice od njih.