BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

ice2cube

#76 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by ice2cube »

Al@n_ wrote:Svi znamo da je sarajevo jadna balkanska kasaba
Sta je bilo kompleksas ????

Koji smo mi idioti, nama je sve seljakluk.

Niti podrzavam niti prisustvujem tim koridama, jednostavno ignorisem i ne smeta mi.

Kada se u toj mocnoj Spaniji mogu odrzavati, jos kod njih ubijaju a kod nas nikad ne bude povrijedjenih bikova...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#77 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by KatarinaKosaca »

PasoDzigera007 wrote:Kakva je razlika izmedju ,pustanja bikova po gradovima Spanije da taru ljude i borbe bikova u Sarajevu?

Ah ja ovi u Spaniji su kulturniji,a u nas su seljaci.
Ne, nisu kulturniji... nikako.. mada.. društva za zaštitu životinja se bore protiv korida, i imamo li išta drugo uzeti od Španije, na primjer malo znanja kako se pravi turizam ili bilo šta sem ovoga? Za sve negativno uvijek imamo izgovor u nečem još negativnijem, uzimajući to, naravno, vrlo selektivno
Španija se može vaditi na tradiciju (slaba je vadiona sa stavnoištva raznih, al hajd), a mi nikako.

Nego, kako napisah..... umjesto torture malo kulture.. dobro bi došlo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#78 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by sabina1 »

PasoDzigera007 wrote:

@ Al@n

I Zagreb i Beograd mogu da ga popuse Sarajevu, moraju i da naprave veliki NAKLON,kad stvore nesto kao SFF neka se jave.
Zaista smo vrh za njih i kulturno i državotvorno. SFF je zaista relevantan za kulturu. To što našoj kinoteci već godinama prokišnjava krov i što nemaju za plate , to što pola sarajevskih kina ne radi , to što Mostar nema niti jedno kino uopšte nije važno, mnogo je važniji SFF a tričavi Beograd i Zagreb to nemaju.
Prilično sam sigurna da Zagreb i Beograd imaju mnogo više otvorenih kina a da su im kinoteke aktivne.
I da kao što rekoh korida se trebala održati u Radićevoj jer to isto čini i Madrid !!! A poslije na most na janjetinu...
tag33

#79 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by tag33 »

tvsabina wrote:
PasoDzigera007 wrote:

@ Al@n

I Zagreb i Beograd mogu da ga popuse Sarajevu, moraju i da naprave veliki NAKLON,kad stvore nesto kao SFF neka se jave.
Zaista smo vrh za njih i kulturno i državotvorno. SFF je zaista relevantan za kulturu. To što našoj kinoteci već godinama prokišnjava krov i što nemaju za plate , to što pola sarajevskih kina ne radi , to što Mostar nema niti jedno kino uopšte nije važno, mnogo je važniji SFF a tričavi Beograd i Zagreb to nemaju.
Prilično sam sigurna da Zagreb i Beograd imaju mnogo više otvorenih kina a da su im kinoteke aktivne.
I da kao što rekoh korida se trebala održati u Radićevoj jer to isto čini i Madrid !!! A poslije na most na janjetinu...
:thumbup:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#80 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by prljavi Hare »

Objavljeno 18.07.2012. u 11:25 | Komentari: 19
Čevljanovićka korida

Dopingovani bik diskvalifikovan
:mrgreen:

Etički komitet Čevljanovićke koride :lol: je diskvalifikovao bika Zlatonju zbog dopinga. Veterinarski nalazi pokazuju da je gazda M.H. pred megdan pojio Zlatonju Black Bullom. Tako će se poraženi iz ovog megdana, bik Tihonja, sastati u polufinalu s velikim rivalom Dragonjom, koji je u četvrtfinalu natjerao u bijeg Milonju. Drugi polufinalni par su Brijezonja i Bulonja, koji su nadgonjali :? Huronju i Haronju.
Na izboru za Mis muniverzum BiH pobijedila je krava Curava, dok su prva i druga pratilja bile Sisulja i Drndulja. U okviru Čevljanovićke koride održan je kraći naučni skup o temi Srednjovjekovna mapa bosanskih korida.
Ovo je namješteno,pa svi znaju da su i Sisulja i Drdulja ljepše od Curave! :roll:
Smail Aga

#81 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by Smail Aga »

prljavi Hare wrote:
Objavljeno 18.07.2012. u 11:25 | Komentari: 19
Čevljanovićka korida

Dopingovani bik diskvalifikovan
:mrgreen:

Etički komitet Čevljanovićke koride :lol: je diskvalifikovao bika Zlatonju zbog dopinga. Veterinarski nalazi pokazuju da je gazda M.H. pred megdan pojio Zlatonju Black Bullom. Tako će se poraženi iz ovog megdana, bik Tihonja, sastati u polufinalu s velikim rivalom Dragonjom, koji je u četvrtfinalu natjerao u bijeg Milonju. Drugi polufinalni par su Brijezonja i Bulonja, koji su nadgonjali :? Huronju i Haronju.
Na izboru za Mis muniverzum BiH pobijedila je krava Curava, dok su prva i druga pratilja bile Sisulja i Drndulja. U okviru Čevljanovićke koride održan je kraći naučni skup o temi Srednjovjekovna mapa bosanskih korida.
Ovo je namješteno,pa svi znaju da su i Sisulja i Drdulja ljepše od Curave! :roll:
:D :D :D :D :D :D :D :D
Pa kako neko moze biti protiv koride :D :D
Genijalno :D :D
_Saša_

#82 Re: BORBE BIKOVA - PA JOŠ U SARAJEVU

Post by _Saša_ »

Koliko se ja sjecam par godina pred rat korida je bila i na gradskom stadionu koševo! :-)
Korida se vraća kući! :-D
Post Reply