Bio je negdje turnir i nas Ernests se, kako je rekao policiji, odlucio malo provesti s nekim curama i ne znajuci da su prostitutkeLeopold_IV wrote:nisam cuo za tu zatvorsku epizodu i kurvaluk ali svakako da je "osvjezenje" u svijetu tenisa, sto stilom i kvalitetom igre sto vannastavnim aktivnostima.
Wimbledon 2012
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- shake69
#76 Re: Wimbledon 2012
- Leopold_IV
#77 Re: Wimbledon 2012
u ovim momentima vragolati Ernests cini cuda i smjesi se drugi set 
-
radostan dan
#78 Re: Wimbledon 2012
Ernests izgleda baš voli da
.
- shake69
#79 Re: Wimbledon 2012
Nikad nisam volio velika iznenadjenja koja 'pokvare' turnir. Ko se sjeca Svicarca Bastla nakon sto je na Wimbledonu izbacio velikog Samprasa i slicno? Ispao vec u narednom kolu. Bojim se da se slicno ne dogodi s Ernestsom posto je imao dugu pauzu, a Tomas ce sada s 0:2 morati izvuci najbolje iz sebe da se vrati. S nedovoljno spremnim Tsongom, drugi 'esalon' iza velike cetvorke prakticno bi bio osakacen ako bi Ceh sutra otisao kuci!
- necko_hz
#80 Re: Wimbledon 2012
Stigao sam tek na početak trećeg seta i rezultat koji sam vidio me malo je reči iznenadio. Gulbis dobio 2 seta u 2 tie breaka ?!
Iznenađujuće u najmanju ruku.
- Gulbisov drugačiji hvat i zamah reketa prilikom forhenda je počeo pokazivati svoje rezultate.
Odlično igra, jako, agresivno i ravno. Tomas nema šanse protiv ovakvog Ernesta.
Kad sam se već dotakao Čeha, moram da napomenem da na touru nema igrača njegove visine koji tako dobro odgovara na slajsove i generalno loptice sa niskim odskokom. Liči na Safina što se toga tiče.
- Gulbisov drugačiji hvat i zamah reketa prilikom forhenda je počeo pokazivati svoje rezultate.
Kad sam se već dotakao Čeha, moram da napomenem da na touru nema igrača njegove visine koji tako dobro odgovara na slajsove i generalno loptice sa niskim odskokom. Liči na Safina što se toga tiče.
- Leopold_IV
#81 Re: Wimbledon 2012
Ovo je nevjerovatan mec...2 cm su odrzala Berdycha u igri... dok je Ernests NEVJEROVATAN !!!!
- Leopold_IV
#82 Re: Wimbledon 2012
za one koji ne prate ovaj izuzetno napet mec, Gulbis je propustio 3 mec lopte, od cega 2 izvrsna servisa Berdycha i 3-ca challange Berdycha koji je bio ispravan jer jer naizgled winner Gulbisa zavrsio cenat-dva u autu.
Berdych igra odlicno i ovako visi u mecu, onda zamislite kako igra Gulbis.
- shake69
#83 Re: Wimbledon 2012
Ernests potvrdjuje zasto ima skalp skoro kompletnog Top 10 drustva, izuzev Nadala, koliko znam. Razbio Djoku jednom 2:0, Rogera ojadio na sljaci Rima i doprinio da izgubi brze onu sedmicu da srusi Samprasa na vjecnom No.1 rekordu! Covjek ima sve udarce, poput Davida, i samo je do glave da vec nije u Top 10!Leopold_IV wrote:za one koji ne prate ovaj izuzetno napet mec, Gulbis je propustio 3 mec lopte, od cega 2 izvrsna servisa Berdycha i 3-ca challange Berdycha koji je bio ispravan jer jer naizgled winner Gulbisa zavrsio cenat-dva u autu.
- Leopold_IV
#84 Re: Wimbledon 2012
upravo ta glava...na 6:5 i 30:30 u 3 setu (2 loptice od pobjede) on izvodi drop shot kada je preuzeo inicijativu u poenu nakon fantasticnog returna.
- shake69
#86 Re: Wimbledon 2012
Kakva pobjeda! Bravo, Ernests! Sada mu se otvara bar cetvrto kolo jer su ispred 'drugoligasi' na travi. Ukoliko se, naravno opet nesto nepredvidjeno desi u glavi!
- Leopold_IV
#87 Re: Wimbledon 2012
Evo ga i prvo veliko iznenadjenje Wimbledona.
Gulbis je savladao Berdycha i to 3:0 u setovima. Nacin na koji je to ucinio je fascinantan, jer je pobjedio jako dobrog Berdycha.
Kada bi uspjeo ponoviti ovakvu partijicu mislim da bi mogao pobjediti bilo koga od velike trojke. Kada igra ovako, protivnik se jako malo pita, namece ritam, njegov forehand ekstremni grip je STRASAN, a servis nedodirljiv.
Sve u svemu jedan od ljepsih meceva koje sam pogledao ove godine (a bilo ih je mnoooogo) i svaka cast ERNESTS majstore !!!
Gulbis je savladao Berdycha i to 3:0 u setovima. Nacin na koji je to ucinio je fascinantan, jer je pobjedio jako dobrog Berdycha.
Kada bi uspjeo ponoviti ovakvu partijicu mislim da bi mogao pobjediti bilo koga od velike trojke. Kada igra ovako, protivnik se jako malo pita, namece ritam, njegov forehand ekstremni grip je STRASAN, a servis nedodirljiv.
Sve u svemu jedan od ljepsih meceva koje sam pogledao ove godine (a bilo ih je mnoooogo) i svaka cast ERNESTS majstore !!!
-
Bodkin
#88 Re: Wimbledon 2012
sta se desilo Berdychu??
- Leopold_IV
#89 Re: Wimbledon 2012
izuzetno raspolozeni Gulbis mu se desioBodkin wrote:sta se desilo Berdychu??
- wickerman
#90 Re: Wimbledon 2012
Berdych je danas pravo lose izgledao na terenu. Na kretanju bi mu pozavidio i Ivo Karlovic.
Ne znam sta je razlog bio,ali najvise koristi ce imati oni sa kojima bi se eventualnim prolaskom do 1/4 ili 1/2 finalu susreo.
Danas i Nalbandian igrao po meni cak bolje u prva dva seta,ali jednostavno je u odlucujucim poenima popustao. Steta sto ga necemo bas imati prilike gledati u buducnosti.
Ne znam sta je razlog bio,ali najvise koristi ce imati oni sa kojima bi se eventualnim prolaskom do 1/4 ili 1/2 finalu susreo.
Danas i Nalbandian igrao po meni cak bolje u prva dva seta,ali jednostavno je u odlucujucim poenima popustao. Steta sto ga necemo bas imati prilike gledati u buducnosti.
- shake69
#91 Re: Wimbledon 2012
Uopce se ne slazem. Gledao sam od pola meca i Tomas uopce nije lose igrao vec je igrao onoliko koliko mu je dozvolio vrlo inspirativni Latvijac s lepezom svih udaraca najvise klase. Bilo je par poena za koje ne bi imao odgovor ni Roger ni Rafa ni Djoko. Vrhunski, jednostavno a Tomas je servirao na tri prve mec lopte takve bombe i odigrao ekstra poene sto govori da nimalo nije bio los vec jednostavno nije imao odgovor na Gulbisovu igru.wickerman wrote:Berdych je danas pravo lose izgledao na terenu. Na kretanju bi mu pozavidio i Ivo Karlovic.
- Leopold_IV
#92 Re: Wimbledon 2012
100% si u pravu, pogledao sam citav mec i upravo ovo je sazetak. Berdych je igrao standardno dobar tenis koji bi sigurno bio dovoljan za 95% igraca na touru. Jednostavno je naletio na izuzetno inspiriranog Gulbisa koji je odigrao na vrhunskom nivou. Berdych se kretao odlicno, samo protiv onakvih udaraca ni da se kreteao na vespi ne bi ih stigao.shake69 wrote:Uopce se ne slazem. Gledao sam od pola meca i Tomas uopce nije lose igrao vec je igrao onoliko koliko mu je dozvolio vrlo inspirativni Latvijac s lepezom svih udaraca najvise klase. Bilo je par poena za koje ne bi imao odgovor ni Roger ni Rafa ni Djoko. Vrhunski, jednostavno a Tomas je servirao na tri prve mec lopte takve bombe i odigrao ekstra poene sto govori da nimalo nije bio los vec jednostavno nije imao odgovor na Gulbisovu igru.wickerman wrote:Berdych je danas pravo lose izgledao na terenu. Na kretanju bi mu pozavidio i Ivo Karlovic.
- necko_hz
#93 Re: Wimbledon 2012
Gulbis je odlično riternirao, naročito na drugi servis i tako razbijao ritam i fokus Tomasu. Slabije kretanje Čeha, lošija anticipacija (posljedica Gulbisove odllične i agresivne igre) i inferiornost u poenima sa osnovne linije su glavi uzrok ovako laganog poraza. Činjenica je da je najbolji Gulbis bolji od najboljeg Berdycha i sigurno TOP 5 materijal.
- wickerman
#94 Re: Wimbledon 2012
Meni se cinilo kad mu ovaj posalje loptu na 1-2m od njega da se ovaj sam spetlja i da na jedvite jade vrati a da ne pricamo kad posalje nekih 5-6m. Nedo Bog da mu je krhne neko iz top 10.shake69 wrote:Uopce se ne slazem. Gledao sam od pola meca i Tomas uopce nije lose igrao vec je igrao onoliko koliko mu je dozvolio vrlo inspirativni Latvijac s lepezom svih udaraca najvise klase. Bilo je par poena za koje ne bi imao odgovor ni Roger ni Rafa ni Djoko. Vrhunski, jednostavno a Tomas je servirao na tri prve mec lopte takve bombe i odigrao ekstra poene sto govori da nimalo nije bio los vec jednostavno nije imao odgovor na Gulbisovu igru.wickerman wrote:Berdych je danas pravo lose izgledao na terenu. Na kretanju bi mu pozavidio i Ivo Karlovic.
Pokazat ce se kvalitet Gulbisa kad dodje do 1/8,ovako je odigrao samo odlicnu partiju koju dosad nije pokazivao.
Nije djaba 87 igrac svijeta.
- ultima_palabra
#95 Re: Wimbledon 2012
Ma Ernests ispada brzo, to bi bilo u njegovom stilu... ako je Janowicz preslab da ga dobije, Mayer i Petzschner nisu.
Glavna prepreka Đokoviću do polufinala je uklonjena.
-
radostan dan
#96 Re: Wimbledon 2012
ultima_palabra wrote:Ma Ernests ispada brzo, to bi bilo u njegovom stilu... ako je Janowicz preslab da ga dobije, Mayer i Petzschner nisu.
-
Jameka
#97 Re: Wimbledon 2012
Ovo pojacanje na Sportklubu i nije cemu. 
- ultima_palabra
#98 Re: Wimbledon 2012
Šta ja znam, ne bih joj naplatio 
- Leopold_IV
#99 Re: Wimbledon 2012
nije mi drago, nimalo...ultima_palabra wrote:Ma Ernests ispada brzo, to bi bilo u njegovom stilu... ako je Janowicz preslab da ga dobije, Mayer i Petzschner nisu.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#100 Re: Wimbledon 2012
lijepo pricaEmilly5 wrote:Ovo pojacanje na Sportklubu i nije cemu.