Starimo .....stari se .....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alchak.ba
#76 Re: Starimo .....stari se .....
33 godine, nikad mladje nisam izgledao
- kockica_kockica
#77 Re: Starimo .....stari se .....
40+ .... izgledam kao 30+ ...
Zivim svoj zivot... dok god se ja dobro osjecam u svojoj kozi i drugi ce me takvu zadovoljnu gledati pozitivnije... Cesto me pitaju sta stavljas na lice da je tako cisto itd.. Odgovor ... nista.. tek odnedavno uzimam hidratantnu krenu...
Oblacim se u skladu sa sobom i svojom osobnoscu... djevojcica u meni voli pink, djevojka darkerka voli crno, ona dama od 30+ bi neke mekanije nijanse... u kombinaciji izgleda savrseno....Ne zamaram se boricama smijalicama oko ociju.. Nosim naocale pa se ne vide... Pokoju sijedu ako iznikne ofarbam farbom za kosu... Pazim na sebe generalno...
Prije 10 godina radila sam dva posla, isla na razne kurseve... sa 35+ upisala faks.. trenirala mozak.. faks zavrsila... ne radim vise dva posla vec jedan, i laganini... ponovo upisala faks... godinu dala.. malo treniranja mozga nikom ne skodi....
Neko kaze da mi je ova pamet a one godine.. ja kazem neka meni ove pameti i ovih godina.. meni je ugodno u mojoj kozi...
Zivim svoj zivot... dok god se ja dobro osjecam u svojoj kozi i drugi ce me takvu zadovoljnu gledati pozitivnije... Cesto me pitaju sta stavljas na lice da je tako cisto itd.. Odgovor ... nista.. tek odnedavno uzimam hidratantnu krenu...
Prije 10 godina radila sam dva posla, isla na razne kurseve... sa 35+ upisala faks.. trenirala mozak.. faks zavrsila... ne radim vise dva posla vec jedan, i laganini... ponovo upisala faks... godinu dala.. malo treniranja mozga nikom ne skodi....
Neko kaze da mi je ova pamet a one godine.. ja kazem neka meni ove pameti i ovih godina.. meni je ugodno u mojoj kozi...
-
quarterback
#78 Re: Starimo .....stari se .....
samo pozitivno !
respect
respect
-
kojeime
#79 Re: Starimo .....stari se .....
40+ Ne obracam paznju na godine. Zivim svoj zivot i ne opterecujem se brojevima. Za sada funkcionise izvrsno. Ne obracam paznju na izgled u smislu bore, pocelo nesto da visi, poceo pigment da se mijenja, sijede vec odavno, kolicina dlaka u usima i nosu nadmasuje kolicinu kose
Higijena, urednost, briga o zdravlju (vjezba da, hrana bi mogla biti i zdravija
pusenje ne (bio pa dosao tobe
), boca vina udvoje jednom sedmicno, ponekada jedna ili dvije rakijice tipa visnja, orah, jeger, ili casa vina u kafani, maksimum dvije, ali stvarno 1-2 i to ne svaki dan, pivo ne) i to je kraj mojim zamaranjima o izgledu. Medjutim, doslo je vrijeme kada bi se trebalo poceti praviti godisnje sistematske preglede. Mozda jos godina dvije, ali vrijeme je. Ne one sto firme organizuju, vez ozbiljne preglede. Cisto preventive radi.
Ali moram reci slijedece. Nasuprot svim clancima o statistickim podacima zivota u braku, primjetio sam da moji drugovi i drugarice (godine 30-50) koji su u brakovima, sa djecom, su uvijek umorniji, bolesniji, nervozniji... od mene. Brak (narocito djeca) su ih dotukli.
Znas kada mozes biti siguran da si ostario? Kada pocnes razmisljati o placanju clanarine pogrebnom drustvu.
Ali moram reci slijedece. Nasuprot svim clancima o statistickim podacima zivota u braku, primjetio sam da moji drugovi i drugarice (godine 30-50) koji su u brakovima, sa djecom, su uvijek umorniji, bolesniji, nervozniji... od mene. Brak (narocito djeca) su ih dotukli.
Znas kada mozes biti siguran da si ostario? Kada pocnes razmisljati o placanju clanarine pogrebnom drustvu.
-
brkatisom
#80 Re: Starimo .....stari se .....
da i ja dodam nesto na temu, i meni je 30. ono sto sam primjetila na sebi je to da sam definitivno tek sada izgradila stil koji nije kao sto je nekad bio puno sminke, kratko usko i sl...vec nesto puno profinjenike, onda vrlo dobro znam sta hocu i sta mi prija, a za sex da ne govorim nema vise zabusavanja i da moze proci svasta (mlad pa ne znas). onda, sada imam tu neku zrelu ljepotu, samouvjerenost, samopouzdanje i sigurnost sto nikada prije kao mladja nisam imala u takvoj mjeri, najzalivije sto sad sasvim drugacije gledas na prosli zivot i neke dogadjaje iz proslosti, meni je toga vise zao a ne nekih maloh borica po licu koje su vecinom od smijeha 
-
quarterback
#81 Re: Starimo .....stari se .....
sa 30 si curica 
-
brkatisom
#82 Re: Starimo .....stari se .....
pa vjeruj da se ne bih vratila u 20-sete definitivno, eh jedino bih da moze ostala ovako u 30-setim jos dugo...dugo al ne moze
dobro tacno je to da bogami nije nikome drago kad se go pogleda u ogledalo a ono tijelo .....uh joj necu sj....bacu se
brzo ce to 
- nuovavita
#83 Re: Starimo .....stari se .....
Ma šta sa tijelom!
Nikad bolje nisam izgledala!
Sve na svom mjestu.. 
- madner
#84 Re: Starimo .....stari se .....
A jesi se izgradila[b][u]brkatisom[/u][/b] wrote:da i ja dodam nesto na temu, i meni je 30. ono sto sam primjetila na sebi je to da sam definitivno tek sada izgradila stil koji nije kao sto je nekad bio puno sminke, kratko usko i sl...vec nesto puno profinjenike, onda vrlo dobro znam sta hocu i sta mi prija, a za sex da ne govorim nema vise zabusavanja i da moze proci svasta (mlad pa ne znas). onda, sada imam tu neku zrelu ljepotu, samouvjerenost, samopouzdanje i sigurnost sto nikada prije kao mladja nisam imala u takvoj mjeri, najzalivije sto sad sasvim drugacije gledas na prosli zivot i neke dogadjaje iz proslosti, meni je toga vise zao a ne nekih maloh borica po licu koje su vecinom od smijeha
-
brkatisom
#85 Re: Starimo .....stari se .....
jesam, ali ne u tvom stilu vidim 
-
quarterback
#86 Re: Starimo .....stari se .....
Ma svakako godine ne mozemo vratiti, bitno se dobro osjecati u onim godinama u kojima smo...brkatisom wrote:pa vjeruj da se ne bih vratila u 20-sete definitivno, eh jedino bih da moze ostala ovako u 30-setim jos dugo...dugo al ne mozedobro tacno je to da bogami nije nikome drago kad se go pogleda u ogledalo a ono tijelo .....uh joj necu sj....bacu se
brzo ce to
Drago mi je kada procitam tako pozitivan odnos kao sto je tvoj i ove djevojke iznad...
- frameni
#87 Re: Starimo .....stari se .....
Ma sta razmisljam...ja vec godinama placamkojeime wrote:
Znaci ostarilo se...hm...ma ne mogu priznat da jest kad ne osjecam tako
- plemba
#88 Re: Starimo .....stari se .....
jesi, metroseksualac siCharmed30 wrote:Kao prvo da se razumijemo nisam metrosexulac ali sam onako momak koji vodi do svoga izgleda ....
Sve u svemu da izadjem u grad i da se spremim treba mi petnaestak minuta , ali naravno sve mora biti tip top od boje pa na dalje , ne volim brate izaci ko papiga jos sa cackalicom u ustima , helem nejse vec smaram .....
Ovako , napunih 30 tu prije par mjeseci i drma me neka kriza ozbiljno -----sad primjecujem bore , ovako onako ....a i teze mi je ostati u sedlu ...barem mislim ....
I tako neki dan sa frendicom pijem kafu , gleamo raju i divimo se ljepoti naseg sehera , i ona onako iz cista mira meni veli:
" Pa ti imas bore "
Sjetih se one....
"Poslije trideset i petog rođendana u glavi ti se sve stvari poslože na pravo mjesto, a onda tijelo počinje da te izdaje" (Caryn Leschen)
Prijateljica koja sjedi prekoputa mene najozbiljnijim glasom mi kaže:
- Jednostavno, moram se manje smijati!
Gledam je zabezeknuto. Nisam u stanju da nju zamislim a ni sebe bez osmijeha.
i onda onako samo sebi kazem.....Ebga Stari se.......
Pitam vas kako vi podnosite godine koje dolaze ( da se razumijemo pitam one od 30 , nemoj sad da mi tu pametuju oni ispod granice od 27 pa na dole )![]()
Tnx unaprijed ...
a to bore i ti fazoni, ma ne zamaraj se majke ti. ja ni 30 nemam a sijede prosarale... bas mi dobro stoje
-
M76
#89 Re: Starimo .....stari se .....
Charmed30 wrote:Kao prvo da se razumijemo nisam metrosexulac ali sam onako momak koji vodi do svoga izgleda ....
Sve u svemu da izadjem u grad i da se spremim treba mi petnaestak minuta , ali naravno sve mora biti tip top od boje pa na dalje , ne volim brate izaci ko papiga jos sa cackalicom u ustima , helem nejse vec smaram .....
Ovako , napunih 30 tu prije par mjeseci i drma me neka kriza ozbiljno -----sad primjecujem bore , ovako onako ....a i teze mi je ostati u sedlu ...barem mislim ....
I tako neki dan sa frendicom pijem kafu , gleamo raju i divimo se ljepoti naseg sehera , i ona onako iz cista mira meni veli:
" Pa ti imas bore "
Sjetih se one....
"Poslije trideset i petog rođendana u glavi ti se sve stvari poslože na pravo mjesto, a onda tijelo počinje da te izdaje" (Caryn Leschen)
Prijateljica koja sjedi prekoputa mene najozbiljnijim glasom mi kaže:
- Jednostavno, moram se manje smijati!
Gledam je zabezeknuto. Nisam u stanju da nju zamislim a ni sebe bez osmijeha.
i onda onako samo sebi kazem.....Ebga Stari se.......
Pitam vas kako vi podnosite godine koje dolaze ( da se razumijemo pitam one od 30 , nemoj sad da mi tu pametuju oni ispod granice od 27 pa na dole )![]()
Tnx unaprijed ...
Ako sa 30 razmišljaš o starosti čeka te duuuuuuuga starost.
- Svejetorokenrol
#90 Re: Starimo .....stari se .....
Čitam da se sijede spominju u više navrata, pa se osjetih prozvanim.
Ja sam svoju prvu opazio još u gimnaziji, iza uha se krila, lopuga.. I onda negdje nakon dva’e’spete prikupile hrabrost, pa navalile. Nemam još ni trideset, a sa strana glave više bijelih no crnih. Mašala prošarano, dok ih na tavanu još nema previše, ali i to je pitanje vremena. Furam se na Mister No-a, kao pravi ljubitelj stripova.
Nemam bore, ali kad su sijede postale evidentne, znači oko 26-27me, sam bio u sličnoj dilemi poput tebe, Charmed30. Priznajem javno da sam čak pomislio i na farbanje.
Ali nije me to dugo držalo, možda krnjav mjesec dana. Toliko mi je trebalo da shvatim da je sve u glavi, a ne na glavi, drug. Zavisi kako se postaviš prema životu, jer ti živiš njega, a ne on tebe. Ne dopuštaj da te nepredvidljivi događaji gaze, satari ti njih. Ja sam ovaj svoj potencijalni problem preokrenuo u prednost: smatram da sam ovako upečatljiviji, imam neki zaštitni znak. Umjesto da izgubim samopouzdanje, ono je još više poraslo. A bez vjere u sebe si niko i ništa, zato prvo na tome trebaš raditi, naravno bez pretjerivanja i držeći se uvijek na sigurnosnoj distanci od egocentrizma. Primjera radi, ja sam primjetio da sad imam kud & kamo više uspjeha sa curama 18-23, nego kad sam imao 20-25. Većinom se sa takvima i družim, jer se osjećam mlad u duši.
Normalno, nije sve ni u psihi. Metabolizam u našim godinama uspori, to je neminovno. Treba izbaciti smeće iz hrane, više se baviti sportom, držati se one “u zdravom tijelu zdrav duh”. Ne koristim nikakve kreme ni preparate, ali kad bih pomislio da mi mogu pomoći, ne bih se libio ni sekunde. To te ne čini metroseksualcem, već inteligentnom osobom. I za mene pojam metroseksualac ima negativnu konotaciju, ali iz drugih razloga, koji nisu tema ove emisije. Kad vidim svoje vršnjake koji su se već oženili, pustili stomake, prepustili se totalno, što kažu, padne mi mrak na oči.
Ubijeđen sam da su tridesete najbolje godine za muškarca. U tom periodu se već može i požeti nešto što si ranije posijao, mogu se ostvariti neki planovi i ambicije, u poslovnom i porodičnom planu.
Valja se i ženit nakon trideset i treće, kad je se Isus tad predao, možemo i mi, ha ja.
Uglavnom, ja sa entuzijazmom gledam ka godinama koje dolaze, a trebao bi i ti. Zanemari bore koje drugi sigurno primjećuju manje od tebe, ne dopuštaj da ti nebitne sitnice kvare postojanje. Glavu gore. Taman toliko da ti se čelo ne vidi u ogledalu.
Podsjećaš me na jednog lika iz Pirandello-ve knjige kojem je žena onako kroz priču rekla da ima kriv nos, i potpuno mu promijenila egzistenciju sa tom opaskom. Pročitaj knjigu, ima dosta psiholoških fazona koji ti mogu biti od koristi – zove se Jedan, nijedan, sto hiljada.
Ja sam svoju prvu opazio još u gimnaziji, iza uha se krila, lopuga.. I onda negdje nakon dva’e’spete prikupile hrabrost, pa navalile. Nemam još ni trideset, a sa strana glave više bijelih no crnih. Mašala prošarano, dok ih na tavanu još nema previše, ali i to je pitanje vremena. Furam se na Mister No-a, kao pravi ljubitelj stripova.
Nemam bore, ali kad su sijede postale evidentne, znači oko 26-27me, sam bio u sličnoj dilemi poput tebe, Charmed30. Priznajem javno da sam čak pomislio i na farbanje.
Ali nije me to dugo držalo, možda krnjav mjesec dana. Toliko mi je trebalo da shvatim da je sve u glavi, a ne na glavi, drug. Zavisi kako se postaviš prema životu, jer ti živiš njega, a ne on tebe. Ne dopuštaj da te nepredvidljivi događaji gaze, satari ti njih. Ja sam ovaj svoj potencijalni problem preokrenuo u prednost: smatram da sam ovako upečatljiviji, imam neki zaštitni znak. Umjesto da izgubim samopouzdanje, ono je još više poraslo. A bez vjere u sebe si niko i ništa, zato prvo na tome trebaš raditi, naravno bez pretjerivanja i držeći se uvijek na sigurnosnoj distanci od egocentrizma. Primjera radi, ja sam primjetio da sad imam kud & kamo više uspjeha sa curama 18-23, nego kad sam imao 20-25. Većinom se sa takvima i družim, jer se osjećam mlad u duši.
Normalno, nije sve ni u psihi. Metabolizam u našim godinama uspori, to je neminovno. Treba izbaciti smeće iz hrane, više se baviti sportom, držati se one “u zdravom tijelu zdrav duh”. Ne koristim nikakve kreme ni preparate, ali kad bih pomislio da mi mogu pomoći, ne bih se libio ni sekunde. To te ne čini metroseksualcem, već inteligentnom osobom. I za mene pojam metroseksualac ima negativnu konotaciju, ali iz drugih razloga, koji nisu tema ove emisije. Kad vidim svoje vršnjake koji su se već oženili, pustili stomake, prepustili se totalno, što kažu, padne mi mrak na oči.
Ubijeđen sam da su tridesete najbolje godine za muškarca. U tom periodu se već može i požeti nešto što si ranije posijao, mogu se ostvariti neki planovi i ambicije, u poslovnom i porodičnom planu.
Valja se i ženit nakon trideset i treće, kad je se Isus tad predao, možemo i mi, ha ja.
Uglavnom, ja sa entuzijazmom gledam ka godinama koje dolaze, a trebao bi i ti. Zanemari bore koje drugi sigurno primjećuju manje od tebe, ne dopuštaj da ti nebitne sitnice kvare postojanje. Glavu gore. Taman toliko da ti se čelo ne vidi u ogledalu.
Podsjećaš me na jednog lika iz Pirandello-ve knjige kojem je žena onako kroz priču rekla da ima kriv nos, i potpuno mu promijenila egzistenciju sa tom opaskom. Pročitaj knjigu, ima dosta psiholoških fazona koji ti mogu biti od koristi – zove se Jedan, nijedan, sto hiljada.
-
gerberica
#91 Re: Starimo .....stari se .....
Sto se sijedih tice ja ih imam odavnooo,odmah iza 20.god su pocele i to jako brzo uzimale maha.Po meni sijede nisu uvod u starost.Evo moji roditelji npr,otac sijed bio u 30 i nekoj,mama ima nesto malo.Ja sam mozete da zakljucite na oca,ali dok je farbe ne brinem se.Ne mozes imati sve.Meni ne smeta sto imam sijede i farbam se,bas mi je kosa super.Duga,kovrdzava,ponekada je isfeniram,ma bolja od mnogih.Jos kad se sredim ihaaaaa 
- Cracked
#92 Re: Starimo .....stari se .....
Sto se izgleda i trzisne vrijednosti tice bolje 30 u muskim godinama nego 30 u zenskim. Ovdje vazi formula: godine x 1.3 = zena. Znaci zena od 30 x 1.3 = 39 muskih godina
muskarac 39g. je isto kao zena 30g.
curica 11-12 godina = djecak 15-16 (to bi tu negdje pocetak puberteta bio)
muskarac 39g. je isto kao zena 30g.
curica 11-12 godina = djecak 15-16 (to bi tu negdje pocetak puberteta bio)
-
gerberica
#93 Re: Starimo .....stari se .....
Danas punih 39 i idem dalje,ne brinem za godine.Ne vidim da sam nesto drugacija nego sto sam bila ovih dana. 
- MedenoSrce
#94 Re: Starimo .....stari se .....
Sretan i bericetan (zdravlja, love, khmkhm i da ti se sve zelje ostvare.
Kako ona jedna floskula mi se cini ovako nekako ide: Ispuni godine zivotom, a ne zivot godinama
Kako ona jedna floskula mi se cini ovako nekako ide: Ispuni godine zivotom, a ne zivot godinama
-
quarterback
#95 Re: Starimo .....stari se .....
sretan rodjendangerberica wrote:Danas punih 39 i idem dalje,ne brinem za godine.Ne vidim da sam nesto drugacija nego sto sam bila ovih dana.
-
gerberica
#96 Re: Starimo .....stari se .....
Hvala,hvala MedenoSrce.MedenoSrce wrote:Sretan i bericetan (zdravlja, love, khmkhm i da ti se sve zelje ostvare.
Danas se osjecam bolje
danas mi sunce sja la la la
-
ocaj
#97 Re: Starimo .....stari se .....
Ooooo kako su samo meni sexy muskarci koji imaju sijede...
Kad bi moj momak imao sijede,niposto ih ne bi farbao.
-
gerberica
#98 Re: Starimo .....stari se .....
Hvala puno.Ma, da smo svi jos dugo zivi i zdravi i da se ovako fino druzimo.quarterback wrote:sretan rodjendangerberica wrote:Danas punih 39 i idem dalje,ne brinem za godine.Ne vidim da sam nesto drugacija nego sto sam bila ovih dana.
- plemba
#99 Re: Starimo .....stari se .....
sikiraj ga s vremena na vrijeme, pa ce da pobijeli ko Tale, preko nociocaj wrote:Ooooo kako su samo meni sexy muskarci koji imaju sijede...![]()
fakat, to za sijede (ni 28 nemam) a sijedih ko u prici
- PapakizSarajeva
#100 Re: Starimo .....stari se .....
U kojem pravcu ovdje treba posmatrati ovu temu ? Problemi sa izgledom ? Sa seksom ? Zdravljem ? Bore, sijede, ... ? Nije mi jasno o cemu ovdje mnogi pisu, jer je evidentno da se 90 % njih zali na fizicke promjene koje neminovno nastupaju.
Za razliku od vas mnogih ja sam 50+ i zadovoljan sam sobom. Ne izgledam nista bolje (a ni gore) nego kad sam imao 20. NE SMETA MI ... Ni sa seksom nemam nekih problema. Ljekaru nikada nisam isao, hvala Bogu zdrav sam ... Dlake u nosu i u usima ne brojim, a ne brojim ni sijede (nisam osijedio, mada imam ono u prosijedo u sulufima). Najvaznije od svega je sto NE BROJIM godine nego ono kako se osjecam. A osjecam se jako dobro ...
Uz sve ovo jos da kazem, ne zivim uredan zivot, po protokolu. Jedem kad sam gladan, pijem kad mi se pije, pusim ... Imam hobi koji volim, upraznjavam ga maksimalno (svaki vikend), cesto sa suprugom "landaram" po izletistima, prirodi, istorijskim mjestima. I kad god mi se pruzi prilika (i kad sam raspolozen) seksam se (bez potrebe za upotrebom stimulativnih sredstava)...
Sve u svemu, zadovoljan sam sobom, svojim izgledom, svojim zivotom... Starenje je prirodan neminovan proces koji ima svoje pratece pojave sto prije to prihvatite, lakse cete se nositi sa godinama.
Za razliku od vas mnogih ja sam 50+ i zadovoljan sam sobom. Ne izgledam nista bolje (a ni gore) nego kad sam imao 20. NE SMETA MI ... Ni sa seksom nemam nekih problema. Ljekaru nikada nisam isao, hvala Bogu zdrav sam ... Dlake u nosu i u usima ne brojim, a ne brojim ni sijede (nisam osijedio, mada imam ono u prosijedo u sulufima). Najvaznije od svega je sto NE BROJIM godine nego ono kako se osjecam. A osjecam se jako dobro ...
Uz sve ovo jos da kazem, ne zivim uredan zivot, po protokolu. Jedem kad sam gladan, pijem kad mi se pije, pusim ... Imam hobi koji volim, upraznjavam ga maksimalno (svaki vikend), cesto sa suprugom "landaram" po izletistima, prirodi, istorijskim mjestima. I kad god mi se pruzi prilika (i kad sam raspolozen) seksam se (bez potrebe za upotrebom stimulativnih sredstava)...
Sve u svemu, zadovoljan sam sobom, svojim izgledom, svojim zivotom... Starenje je prirodan neminovan proces koji ima svoje pratece pojave sto prije to prihvatite, lakse cete se nositi sa godinama.