Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

super_woofer

#76 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by super_woofer »

Heller wrote:Jel ide javnim prevozom na poso i jel joj auto vrijedna ko jednaipo vila
Ma isla je javnim prevozom, ali onda je kupila auto na struuju i sada joj je to ekoloski i ekonomski prihvatljivo, stede oni tamo svaki euro.. Jbga tako mi prica kona za kafom...
Heller

#77 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Heller »

super_woofer wrote:
Heller wrote:Jel ide javnim prevozom na poso i jel joj auto vrijedna ko jednaipo vila
Ma isla je javnim prevozom, ali onda je kupila auto na struuju i sada joj je to ekoloski i ekonomski prihvatljivo, stede oni tamo svaki euro.. Jbga tako mi prica kona za kafom...
jel poslala oca i mater u prijevremenu penziju
talić

#78 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by talić »

Izgleda da Hrle ima problem onog našeg čovjeka što je nekad davno emigrirao u Kanadu.
Priča on: " Imam dvije kuće, imam i dva auta, imam i vikendicu i jahtu imam..... al šta mi to sve vrijedi kad nema ko da mi zavidi". :lol:
Melami

#79 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Melami »

talić wrote:Izgleda da Hrle ima problem onog našeg čovjeka što je nekad davno emigrirao u Kanadu.
Priča on: " Imam dvije kuće, imam i dva auta, imam i vikendicu i jahtu imam..... al šta mi to sve vrijedi kad nema ko da mi zavidi". :lol:
Eto uspio je, sad mu svi zavidimo, hahahhaha
Ti hrle da imas platu $20.000 ne bi imao mogucnost da uzmes sve to sto si nabrojao.
Heller

#80 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Heller »

paradjik

#81 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by paradjik »

hrle je definitivno najbogatiji lik na forumu..

uzmi bolan to svoje auto od 100.000 i sam sebe pregazi, to bi ti bilo najpametnije..

e svakakvih budala braco mila :roll:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#82 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by bordo gandalf »

Jeste ljubomorni na njega :mrgreen:
Man of steel

#83 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Man of steel »

Ne kaže se bezveze da će ti ljudi oprostiti sve osim uspjeha, a ovo važi pogotovo kod nas.

Hrle, za dobrobit čitavog foruma napiši da živiš na socijali i da si se samo šalio.

Zar nisi znao da naši ljudi više vole tuđe zlo nego svoje dobro i ne nasjedaj im na muku.
junkers

#84 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by junkers »

hrle1976 wrote:
em11r wrote:
hrle1976 wrote:
Fijuuu al ja imam srece poslje doktroata, zlatno pravilo tek sada vidim - slusajte roditelje kad vam kazu ucite djeco, da nisam nebi danas imao zavrsen doktorat i platu od 5.000,00€ mjesecno a arbajtovo u Njemackoj a zivio u Ceskoj - meni jako fino. Salu nastranu hocu da samo kazem kako je lagano se ismijavati nekome.

Imas pravo ko god moze bolji mu je Monako nego Turska. Eto vidis u necemu se slazemo, da ipak najbolji je Monako a Turska je samo alternativa za kratke dzepove. Da smo blize sad bi ti kupio buket cvijeca i kutiju bombonjera pa makar me zena 4 dana galamila, te mi uvela embrago na rucak i veceru :)
ja arhitektonski tehnicar pa uzmem vishe kesha od tebe ... poklopi se uhetima i nijedne :bih:
Evo racunaj drug, satnica netto 61,46€ pa ti racunaj ako znas ali cisto sumljam da i to znas, po citanju tvojih izlozbi. A sad da se malo spustim na tvoj nivo. Koga zanima a izgleda svakoga. Imam stan u francuskoj, imam vinjak u fancuskoj, imam ljetnu-kucu u francuskoj na azurskoj obali, imam kucu gdje zivim tj. u ceskoj, imam vikendicu u ceskoj, stan u briselu - nemam nista u BiH jer sam sve prodao. Ja i zena imamo toliko imam da smo nase roditelje poslali u penziju prije vremena a sta ti imas? Da je i jedan u BiH politicar ko ja spretan, studenti bi imali stipendiju od 500€, ali izgleda se ja mogu samo nekome smijat ali ni to necinim jer znam sta je pristojnost dok to nebi reko za neke od vas. Jel to Turska nekome svetinja? Pa ima neko problem sto sam napisao da i tamo ima lopovluka kao i svugdje? Ako stan kosta u Turksoj 40.000€ onda mogu reci da moj auto je stan i po. ;-)
e ovim si nam slomio srce :sad:
Chisum

#85 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Chisum »

Man of steel wrote:Ne kaže se bezveze da će ti ljudi oprostiti sve osim uspjeha, a ovo važi pogotovo kod nas.

Hrle, za dobrobit čitavog foruma napiši da živiš na socijali i da si se samo šalio.

Zar nisi znao da naši ljudi više vole tuđe zlo nego svoje dobro i ne nasjedaj im na muku.
Jeste, bas, muda nam se smezurala od ljubomore...

Frajer se, citajuci mu ovih par suvislih postova, javio na forum da nam poruci kako ga boli kurac za Bosnom, te kako se osjeca, haman, kao Ceh... OK, nije jedini.... ima Ceha preko deset miliona, ali nam obicno ne spamaju forum...

E onda, nakon sto nam je to objasnio, nicim izazvan, provuce kroz nekoliko postova da je i doktor nauka, da je svjetski covjek, jelte...

... ali, zavrsi u stilu Serifa Konjevica, koji je, gostujuci onomad kod Senada Hadzifejzovica, u emisiji Face to face, zavrtao nogavice ne bi li mu raja provalila markirane carape....
Last edited by Chisum on 17/06/2012 02:16, edited 1 time in total.
Jay Gatsby

#86 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Jay Gatsby »

talić wrote:Stan ili kuća se kupuju tamo gdje se živi. " Višak igračaka" pravi samo probleme i troškove. Ja ne bih nikad živio u Dubaiu iz više razloga. Prvo prevruće je, drugo sparno je, treće prljavo je, četvrto domicilno stanovništvo čini samo 20% i jednog dana će Dubai biti grad duhova. Rado bih živio u Njemačkoj, jugu Francuske, sjeveru Italije, možda i u Austriji ali ništa to ne može zamjeniti oči moje majke i dok su mi roditelji živi ostat ću u Bosni.
Da mi je frižider prazan možda bi razmišljao drugačije ali sve dok imam normalan život ne vidim smisao odlaska.
Upravo tako.
hrle1976

#87 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by hrle1976 »

Ja vama svima pozelim prosperitet i uspjeh a ako je neko ljubomoran na moj trud i rad i ono sto imam, jer kad me onaj povuce za jezik pa eto sad sam nekome nabio pritisak, bas mi je zao sto vam moj trud dize pritisak ali meni ne, a meni je moje zrdavlje najprece. ;-) Uzivajte u svome a ja cu u svome i sve je ok, zar nije tako najbolje? I opet cu podvuci da kuca u na obali u Turskoj za 40.000€ je navalakusa i da poznam licno osobu tj. kolegu koji je nasjeo na takav mamc. Ko zeli neka uzme svajet i diobro razmisli te neka se osigura a ko nece nek idi i radi kako hoce, jer ima nato legitimno pravo. Sto francuzi kazu, il ne faut rien laisser au hasard - nista nemojte prostaviti nekoj slucajnosti ili sto mi cesi kazemo dvakrát měř, jednou řež - dvaput mjeri jednom rezi. :wink:
blue033

#88 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by blue033 »

Ne znam cemu vam sluzi internet. Evo bar jednog sajta sa nekretninama: http://www.alanyaproperties.com/
Imate lokacije, cijene, fotografije itd. Ako već imate novca da kupujete nekretninu do koje vam treba avionski prevoz, onda imate i novca da odete lično tamo, nađete advokata, provjerite agenciju prodavca dokumente itd,zatim kupite ili ne. A ne da kao argument uzimate, moja tetka, moj kolega, prijatelj i itd.
em11r

#89 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by em11r »

hrle1976 wrote:sto mi cesi kazemo
koji slonovski gubitak identiteta :)

Evo je za druga hrleta maxuzija iz popova polja :)
talić

#90 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by talić »

ne razumijem zašto pojedini ljudi misle da su te cijene nenormalno niske i da se radi o prevari. Možeš za još manje love kupiti kuće u npr. Švedskoj ili Kanadi http://schweden-immobilien.de/de/detail/+/hid/279/ evo kuća od 110 m2 sa 1000 m2 zemljišta za 15.000 eura. U Kanadi ljudi kupe za 100.000 eura čak 100 hektara zemlje što bi u okolici Sarajeva vrijedilo 100 miliona eura. :roll:
Ne znam zašto se nekretnine gledaju kao nešto extra vrijedno.
Sama gradnja bez dozvola i zemljišta ne košta ni 500 KM/m2 u Turskoj vjerovatno ni 300 KM/m2 pa bi i bilo logično da je m2 od 750 do 1000 KM/m2.
SvojTiPos'o

#91 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by SvojTiPos'o »

Berber wrote:Nema bolje od Blagaja...blizu Mostar, blizu more..klima samo ime kaze. Sve mirise po smokvama, lavandi i pecenim pastrmkama. Nisam iz Blagaja ali sam redovno tamo.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
sinuhe

#92 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by sinuhe »

Ne moraju svugdje cijene stanova biti zapadnoevropske kao u Sarajevu.
Melami

#93 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Melami »

sinuhe wrote:Ne moraju svugdje cijene stanova biti zapadnoevropske kao u Sarajevu.
Srbi nas dobro uzeli, nabili cijene, mi budale morale kupiti i oni pobjegli u Beograd, banja Luku, Bjeljinu....
Melami

#94 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Melami »

sinuhe wrote:Ne moraju svugdje cijene stanova biti zapadnoevropske kao u Sarajevu.
Svojevremeno kad sma zivio u Ilijasu, pored mene srbin prodaje kucu za 300.000KM, U ILIJASU. Kuca nema ni ulaz sa glavnog puta direktno. Nem ani zemlje nesto posebno niti je kuca nesto posebno. ja kupio slicnu takvu, da ne kazem istu, sa duplo manje zemlje za 61.000KM odmah pored, to je bilo prije nego su cijene pocele da lete, oko 2000. Takodjer sa stanom, ljud placali po 700KM po kvadratu, a sad je isti taj stan po 1700KM/
Isto tako, ove cijene po Turskoj su realne, ali ima i razlog sto je u Turskoj cijena stanova tako niska u osnovu na reputaciju te zemlje.
Vjerujem da se ljudi koji su bolje upuceni u to, i ne uzimaju nekretnine zbog straha od rusenja,mozda su visoki porezi na posjedovanje imovine, sta ja znam, nesto mora biti. Mozda mnogo stede na kvalitetu, nenaseljeno mjesto, i tako, nesto mora biti. Ako je to blizu plaze, ne znaci da je to top lokacija, koja je Turska i imaju siguran sam plaza koje se uopste ne posjecuju.
Opet kazem, ne razumijem bosance koji ce tamo uzeti stan ili kucu.
Mozda opet ljudi idu na kolicinu. Bolje vise prodati za manje para pa zaraditi vise, nego prodati dva stana i zaraditi manje.
Znaci ako on napravi zgradu sa 7 spratova, na svakom po 2 stana najmanje. To ti ga dodje 14 stanova.po 80.000KM to ti ga dodje preko 1 milion.
Ako je podrucje nenaseljeno, ili nesto tako, cijena zemljista je jako niska vjerovatno. Ko ima velike novca, uzme zemlju, dobije gradjevinsku preko stele, napravi nekoliko takvih zgrada, malo puta i tako, i na kraju malo nize cijene zbog brze prodaje i ima tu neka racunica.Posjeduju ljudi svoje gradjevinske kompanije tako da sa cijenom gradnje bolje prolaze i tako dalje.Nije im ni radna snaga skupa.
zlata

#95 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by zlata »

Takve su vam cijene bile i u Spanjolskoj nekad davno. Pa su onda bile naglo porasle prije desetak godina, da bi sad naglo padale.
Narocito u krajevima gdje ima puno stranih investitora napr. Nerja, Malaga, Valnecia itd.

Turska ima vrlo jasnu turisticku strategiju, i gradnja ovih stanova i vila za europske penzionere i familije je dio te strategije. Znaju da ce im turisti dolazit preko ljeta, ali zele odrzat turizam kroz cijelu godinu. Ljeti imaju mass turizam, a ostatkom godine zele privuc penzionere i ljude koji ne lete samo za suncem, plazama i tulumima.
Cijene nisu svugdje tako niske. Elitna naselja za bogate strance i Turke su znatno skuplja i luksuznija.

Stranci se masovno sele u te krajeve. Imaje svoje udruge, sastaju se, a mnogi zivi na relaciji Turska-Bivsa Domovina.
Turska gradi sve vise i vise aerodroma.....tako da ce se ova jeftina naselja vjerojatno pocet sirit i u pravcu istocno od Alanye, jer je sad izgradjen i novi Gazipasa aerodrom. Svake godine sve vise i vise charter i low coast avio-kompanija leti za Tursku. Narocito iz Njemacke i Engleske. Letovi se sve jeftiniji i cesci.
Druga naselja za strance se nalaze juzno od Izmira, oko Bodruma i Dalyana. Ima puno stranaca i u Kasu i Kalkanu. Ima ih nesto manje oko Ayvalika.

I ja sam gledala kucu na selu s'pogledom na more, blizu Antalye, i cijene su 4 puta jeftinije nego na Jadranskom Moru.
Turci nisu po tradiciji ribari, nit priobalski narod, tako da za razliku od Dalmosa, ili Grka, nisu bas puno ni nastanjivali te krajeve. Podrucje izmedju Bodruma i Mersina je bilo mrtvacnica, dok ga Ataturk nije naselio muslimanima sa Krete i Cipra, koji su znali zivit kraj obale i od mora.
Alanya je projektirana da bude turisticki centar, ali i staniste europljana koji zele imat drugi dom, na sredozemnom suncu. Slican slucaj su vam Sharm-al-Sheikh i Hurghada u Egiptu gdje su iz pustinje su iznikli gradovi i turisticka naselja.

ps. Citala sam da po nekakvom novom turskom zakonu o prodaji nekretnina strancima, Bosnjaci (ili Bosanci-H ?) imaju pristup kupovini nekretnina koje bi drugim strancima bile nepristupacne. Ne sjecam se tocno detalja....ali mi se cini da imaju nekakve privilegije u odnosu na druge strance. Valjda ih Turci ne dozivljavaju kao "narodne nerpijatelje", pa ce ih pustat da kupuju gdje god hoce, kol'ko god zele. :-D
Evo, ovdje je malo skuplje
http://kalkanproperty.com/deluxe-kalkan ... DVL482.htm
sinuhe

#96 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by sinuhe »

Melami wrote:
Srbi nas dobro uzeli, nabili cijene, mi budale morale kupiti i oni pobjegli u Beograd, banja Luku, Bjeljinu....
A dobro. Taj balon je isti i u Banjaluci.
drndalo

#97 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by drndalo »

Melami wrote:
Ja odavno vece sranje od konstatacije ne procitah...Mi budale MORALI... Jastaradi, puskom nas neko tjerao...
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#98 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Entropio »

.
Melami

#99 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by Melami »

drndalo wrote:
Melami wrote:
Ja odavno vece sranje od konstatacije ne procitah...Mi budale MORALI... Jastaradi, puskom nas neko tjerao...
a sta si mogo? Mnogo poslije rata su zivili u ''nicijim'' kucama. Ti ljudi s epoceli vracati na svoje, i ovi dobiju nogu, imaju ustedjevine, i naravno da ce kupiti nesto, tako na hiljade i diljade ljudi, desetine hiljada, vecinom iz istocne bosne, malo rodbine sa zapada pogurala velika potraznja oko Sarajeva, Vogosca, Ilijas, Ilidza itd. Ljudi vidjeli velika potraznja i kroz godinu dana su cijene isle do 50%. kad su prodali sve, idu u Banja Luku, i gradove koje sam naveo, i tu pojacaju potraznju i tu im odu malo cijene gore al nista strasno koliko je u Ilijasu i Vogosci.
festiç

#100 Re: Stan u Turskoj 100m2 = 80.000 KM

Post by festiç »

Gledam svak hiti Alanya Antalya ştacete tamo vrucina nije svaki dan odmor morese naç joş bolje i jeftinije evo moj grad karamursel i joş bolje i pun boşnjaka

Image
Post Reply