Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#74951 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

@Kiki, početkom 2000-e pa do nekako poslije 9/11 sam se kretao u tim krugovima, bio sam na dosta "predavanja", tada to još nije bilo do kraja istesano ta ideja selefizma u BiH i regionu, bilo je to i prije 9/11, jednostavno interesovala me tematika jer me poslije rata i stradanja počelo interesovati stanje muslimana u svijetu, jer do tada je čitav Islamski svijet za mene bio moj džemat i to je to, šta hodža kaže tako je.

Na tim predavanjima dođe ti neki predavač, tada su to uglavnom bili likovi koji su se poslije rata zaputili put Njemačke i tamo upali u društvo selefija, ili recimo koji su preko raznih Saudijskih, Kuvajtskih i Emiratskih organizacija otišli put Arapskih zemalja na usavršavanja, bilo je tu i Arapa, znali su zavidno naš jezik.

Tada je recimo aktualan rat u Čečeniji bio, puste ti snimke boraca Kavkaskog emirata kako goloruki jurišaju na četnike, da na četnike :-)
I onda imaš poginulog Čečena, smije se, i onda ti Arap kaže "ovaj šehid je vidio Džennet i zato se smije" i onda tu prikažu još 20-30 takvih faca, onda snimke nekih Saudijskih šejhova kako derse o Šijama, kako pričaju da će Šije ovo da će Šije ono.

Jebote meni lik priča o Kerbeli i zlatnim džamijama i Komu i tamo nekim selima po Iraku ja tada nisam Irak na karti znao naći, al skontaj sad tu je još 20-30 ljudi, ja sam hajde imao sreću da sam prije toga dosta pročitao o drugim sektama Islama pa to nisam uzimao zdravo za gotovo, ali znam masu ljudi koji su to upijali ko da slušaju Akademika a ne nekog pijačara iz Džede koji sam sebi dodijeli titulu šejh.

Tada se desio 9/11 nekako i sve to batalio, bježi bolan još da me ko za terorizam otpuži :lol: :lol:

Poenta je, selefije imaju dosta jaku promidžbenu kampanju, kada bi doveo glupog insana i stavio ga da mu neki samoproklamovami šejh počne vaziti o Islamu i Kur'anu, ja ti garantujem da ti taj sutra bio spreman da se raznese, jer tako je ispravno, on će dobiti Džennet, kršćani nisu bolje ni zaslužili, oni rade vako, oni rade nako, Šije su najveći neprijatelji muslimana a onda Kršćani pa onda Jevreji.

Kažem ovo u Bosni što sam ja doživio, a bio sam na barem 20-30 takvih predavanja je odveć radikalno bilo, ne znam kako je danas, ali se zapitam, kakve priče prodaju Beduinima po Tunisu, Egiptu i Iraku, kada u jednoj "civiliziranoj" Bosni takve priče prolaze.

Zato me ne čudi ništa, dobro smo mi i prošli kako je to moglo biti...

Ne kažem, ima među njima i dobrih ljudi, nešto a la hasidi u Izraelu, koji žele takav radikalno konzervativni pravac da žive svakodnevno, ali takvi ljudi se klone i ovih šejhova i tih gluposti.
Last edited by Krokodajl on 23/05/2017 13:31, edited 1 time in total.
DaysleepeR

#74952 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Ghassan Ibrahim (born in Syria in 1977) is the Editor in Chief of Global Arab Network[1] and a Syrian journalist.
He studied at Damascus University where he completed his BSc in Economics and Postgraduate Degree in Finance.

sve što ima Bešer mu je dao :D
Krokodajl

#74953 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

DaysleepeR wrote:Ghassan Ibrahim (born in Syria in 1977) is the Editor in Chief of Global Arab Network[1] and a Syrian journalist.
He studied at Damascus University where he completed his BSc in Economics and Postgraduate Degree in Finance.

sve što ima Bešer mu je dao :D
Kakav Bašar, da je bio u Izraelu u zatvoru i doktoriro bi, još bi i Toru znao čitat žmireći :D
DaysleepeR

#74954 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

Krokodajl wrote:@Kiki, početkom 2000-e pa do nekako poslije 9/11 sam se kretao u tim krugovima, bio sam na dosta "predavanja", tada to još nije bilo do kraja istesano ta ideja selefizma u BiH i regionu, bilo je to i prije 9/11, jednostavno interesovala me tematika jer me poslije rata i stradanja počelo interesovati stanje muslimana u svijetu, jer do tada je čitav Islamski svijet za mene bio moj džemat i to je to, šta hodža kaže tako je.

Na tim predavanjima dođe ti neki predavač, tada su to uglavnom bili likovi koji su se poslije rata zaputili put Njemačke i tamo upali u društvo selefija, ili recimo koji su preko raznih Saudijskih, Kuvajtskih i Emiratskih organizacija otišli put Arapskih zemalja na usavršavanja, bilo je tu i Arapa, znali su zavidno naš jezik.

Tada je recimo aktualan rat u Čečeniji bio, puste ti snimke boraca Kavkaskog emirata kako goloruki jurišaju na četnike, da na četnike :-)
I onda imaš poginulog Čečena, smije se, i onda ti Arap kaže "ovaj šehid je vidio Džennet i zato se smije" i onda tu prikažu još 20-30 takvih faca, onda snimke nekih Saudijskih šejhova kako derse o Šijama, kako pričaju da će Šije ovo da će Šije ono.

Jebote meni lik priča o Kerbeli i zlatnim džamijama i Komu i tamo nekim selima po Iraku ja tada nisam Irak na karti znao naći, al skontaj sad tu je još 20-30 ljudi, ja sam hajde imao sreću da sam prije toga dosta pročitao o drugim sektama Islama pa to nisam uzimao zdravo za gotovo, ali znam masu ljudi koji su to upijali ko da slušaju Akademika a ne nekog pijačara iz Džede koji sam sebi dodijeli titulu šejh.

Tada se desio 9/11 nekako i sve to batalio, bježi bolan još da me ko za terorizam otpuži :lol: :lol:

Poenta je, selefije imaju dosta jaku promidžbenu kampanju, kada bi doveo glupog insana i stavio ga da mu neki samoproklamovami šejh počne vaziti o Islamu i Kur'anu, ja ti garantujem da ti taj sutra bio spreman da se raznese, jer tako je ispravno, on će dobiti Džennet, kršćani nisu bolje ni zaslužili, oni rade vako, oni rade nako, Šije su najveći neprijatelji muslimana a onda Kršćani pa onda Jevreji.

Kažem ovo u Bosni što sam ja doživio, a bio sam na barem 20-30 takvih predavanja je odveć radikalno bilo, ne znam kako je danas, ali se zapitam, kakve priče prodaju Beduinima po Tunisu, Egiptu i Iraku, kada u jednoj "civiliziranoj" Bosni takve priče prolaze.

Zato me ne čudi ništa, dobro smo mi i prošli kako je to moglo biti...

Ne kažem, ima među njima i dobrih ljudi, nešto a la hasidi u Izraelu, koji žele takav radikalno konzervativni pravac da žive svakodnevno, ali takvi ljudi se klone i ovih šejhova i tih gluposti.
meni je jedan od najboljih jarana odmah poslije rata zglajzo u vehabizam pa nam je on puštao i Vozuću i Kavkaz i osmjehe šehida i sve

zamalo nas desetoricu ne odved u vehabije

srećom, nije svak isto glup, jelte
Krokodajl

#74955 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Il kad počnu puštatit TV emisije gdje se Šije razotkrivaju.

Emisija na Perzijskom, dole titlovi na Arapski a meni šejh prepričava šta ovaj kaže, na Bog te pita kakvoj televiziji Bog te pita ko priča nešto, a šejh kaže "ovde rafidijski sveštenik (da ne bi reko hodža) govori kako je dozvoljeno prepravljati ajete u Kuranu"...

I obavezno snimke sa ašure, pa onda o Aliji, Ebu Bekru, ne sjećam se samo da su o Dabiku pričali, al jesu o Kerbeli, eee Kerbela zakletva bila :lol:
Challenger__

#74956 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ovakvi ublehaški tekstovi koje postavlja Sa'vox su izraz puste nade tokmaka koji se nadaju da će, što na saudijskim parama, što na proizraelskom sentimentu Trump odraditi posao za vehabijske mamlaze i napasti izvor njihove frustracije, Hezbollah, Siriju i Iran.

Oni bi sutra i noć i dan proslavljali da Izrael baci atomsku na južni Liban, SIriju ili Iran.
jao_situacije

#74957 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

sarajevoxxxx wrote:Ghassan Ibrahim: Terorizam koji je danas pogodio Britaniju i ranije Francusku je uzrok kašnjenja zapada da porazi terorizam u regionu tj. u Siriji a koji se ogleda u Bešaru Al Asadu, u Libanonu sa Hasan Nasrallahom, u Jemenu sa Hutima, u Iraku sa iranskim milicijama, i na kraju sa Isilom i Al Kaidom.

#الاٍرهاب الذي يضرب #بريطانيا اليوم و #فرنسا سابقا هو نتيجة تأخر الغرب بالقضاء على الارهاب في المنطقة اي في #سوريا متمثلا ب #بشار_الاسد وفِي #لبنان #حسن_نصرالله و #اليمن #الحوثي و #العراق #مليشيات إيرانية واخير #داعش و #القاعدة
de ba reci tim svojima da se odluče jel diktator ratni zločinac oholi djecoubica ili terorista
ne može biti diktator i terorista i ratni zločinac, ti pojmovi isključuju jedan drugog po definiciji

mislim kontam ja tvoj narativ on je zlo u obliku čovjeka, bla bla bla, ali sad bubate bezveze, izgleda sutra će asad biti bigfut i velociraptor jer ste ispucali sve ostalo
Ironmen

#74958 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Challenger__ wrote:Ovakvi ublehaški tekstovi koje postavlja Sa'vox su izraz puste nade tokmaka koji se nadaju da će, što na saudijskim parama, što na proizraelskom sentimentu Trump odraditi posao za vehabijske mamlaze i napasti izvor njihove frustracije, Hezbollah, Siriju i Iran.

Oni bi sutra i noć i dan proslavljali da Izrael baci atomsku na južni Liban, SIriju ili Iran.

Mozda ce pomoci zlatni mac od 25 kg ukrasen rubinima i smaragdima ???
Apokaliptične tendencije i potpuno otvaranje Pandorine kutije: Trumpovo stvaranje "Arapskog NATO-a" s centrom u Rijadu uvertira je u rat bez prestanka
Krokodajl

#74959 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Hajde ja kontam tog Hasana Ibrahima kada priča o teroristima u vidu Libanona, Irana i Asada koji su direktno uključeni u Sirijski rat.

Al gdje utrpa Hute :lol: :lol: :lol:

Pa ako su Huti teroristi onda su i Sirijski pobunjenici jelde teroristi, jer i jedni i drugi vode rat protiv vlade svoje zemlje.

Al Huti su neprijatelji Saudijske Arabije pa su samim time i teroristi :D

Hasane Hasane, ko te ne zna !
Nadzornik

#74960 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

@Krokodajl,pa ti si insajder... :D
sarajevoxxxx

#74961 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Evo izjava Noama Čomskog:
Noam Chomsky o ISIL-u: Udarcima maljem SAD je stvorio Frankensteina
Pojava ISIL-a i širenje radikalnog džihadizma je prirodan ishod američkog udaranja po krhkom iračkom društvu, tvrdi Chomsky
Dođeš srušiš državu i onda se praviš lud ne znaš šta je uzrok terorizma. Ono kao ''šta fali tu i tamo ponekad zbombat neku državu od 30 miliona'' ''šta fali pustiti Asada da 6 godina čini najgore zločine i najveće masakre''. Ta djeca nisu iz Londona, iz Pariza, Rijada ili Ankare. Elita smmatra da su njihovi životi nebitni.

Također, Egipćani su jasno i glasno na iizborima kazali kakvu vlast žele. Dođe zapad odnosno muslimanske zemlje doniraju milijarde dolara dovedu vojnu huntu, a onda se hvataju za glavu kobajagi pitaju se šta je uzrok terorizma. Još dođe lik ovdje na forumu i brani Sisija :-)

Uzrok su elite i na zapadu i u muslimanskom svijetu. Sve ostalo je bezobrazluk, licemjerstvo, i hinjsko zatvaranje očiju pred jasnim činjenicama.
Krokodajl

#74962 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nadzornik wrote:@Krokodajl,pa ti si insajder... :D
Da sam osto još koju godinu, bio bi ja insajder sada ko i Fantassin, gluho bilo :lol: :lol: :lol:
jao_situacije

#74963 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Krokodajl wrote:
Da sam osto još koju godinu, bio bi ja insajder sada ko i Fantassin, gluho bilo :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:

kako se veli krokodil na arapskom :mrgreen:
Nadzornik

#74964 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Krokodajl wrote:
Vidi kako te samo Savo sad gleda ispod oka,poznat si mu od nekud... :D
Challenger__

#74965 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Ironmen wrote:
Challenger__ wrote:Ovakvi ublehaški tekstovi koje postavlja Sa'vox su izraz puste nade tokmaka koji se nadaju da će, što na saudijskim parama, što na proizraelskom sentimentu Trump odraditi posao za vehabijske mamlaze i napasti izvor njihove frustracije, Hezbollah, Siriju i Iran.

Mozda ce pomoci zlatni mac od 25 kg ukrasen rubinima i smaragdima ???
Apokaliptične tendencije i potpuno otvaranje Pandorine kutije: Trumpovo stvaranje "Arapskog NATO-a" s centrom u Rijadu uvertira je u rat bez prestanka
Više mi liči na PR za sklapanje velikih poslova (aktuelna prodaja oružja). Ali, ako misle da preko okeana navode vehabije na okolne države i kontinente od toga nema ništa jer će opet doći onaj koji je došao u Siriju i svirati fajront.
Challenger__

#74966 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Nadzornik wrote:
Krokodajl wrote:
Vidi kako te samo Savo sad gleda ispod oka,poznat si mu od nekud... :D

:lol:
Krokodajl

#74967 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

jao_situacije wrote:
Krokodajl wrote:
:lol: :lol: :lol:

kako se veli krokodil na arapskom :mrgreen:
Tigar :D :D :D
sarajevoxxxx

#74968 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Trump: Iran je zajednička prijetnja arapima i Izraelu

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Nadzornik

#74969 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kotlic se polako zatvara,30 km jos.

Image
dječak sa šibicama

#74970 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Ne tako davno, pinokio je vazio o "saudijskom Hezbollahu" :D i "rezimskom ISIS-u".
Nadzornik

#74971 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Izgleda da je stiglo proljece i u Bahrainu.

Bahraini regime forces begin storming Diraz town clashing with demonstrators after regime sentenced Sh. Issa Qassem to 1 year in prison

Image
Image
Image
DaysleepeR

#74972 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

ono što najbolje odaje ambiciozne vehabje je bosanski sa arapskim naglaskom, ko Barčič što je pričao, tj. kako Savo piše

Bešer umjesto Bašar, Haleb umjesto Alep Ebu Kemel umjestu Abu Kemal i sl.
Last edited by DaysleepeR on 23/05/2017 14:47, edited 2 times in total.
von_admir

#74973 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

sarajevoxxxx wrote:Trump: Iran je zajednička prijetnja arapima i Izraelu

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0076805908
Obrazlozi po cemu je prijetnja?
von_admir

#74974 Re: Sirija vol. 2

Post by von_admir »

Nadzornik wrote:Kotlic se polako zatvara,30 km jos.

Image
Tigar je izgleda doktorirao Mainstenovu taktiku klijesta do u tancine :D
Qassim1981

#74975 Re: Sirija vol. 2

Post by Qassim1981 »

sarajevoxxxx wrote:Evo izjava Noama Čomskog:
Noam Chomsky o ISIL-u: Udarcima maljem SAD je stvorio Frankensteina
Pojava ISIL-a i širenje radikalnog džihadizma je prirodan ishod američkog udaranja po krhkom iračkom društvu, tvrdi Chomsky
Dođeš srušiš državu i onda se praviš lud ne znaš šta je uzrok terorizma. Ono kao ''šta fali tu i tamo ponekad zbombat neku državu od 30 miliona'' ''šta fali pustiti Asada da 6 godina čini najgore zločine i najveće masakre''. Ta djeca nisu iz Londona, iz Pariza, Rijada ili Ankare. Elita smmatra da su njihovi životi nebitni.

Također, Egipćani su jasno i glasno na iizborima kazali kakvu vlast žele. Dođe zapad odnosno muslimanske zemlje doniraju milijarde dolara dovedu vojnu huntu, a onda se hvataju za glavu kobajagi pitaju se šta je uzrok terorizma. Još dođe lik ovdje na forumu i brani Sisija :-)

Uzrok su elite i na zapadu i u muslimanskom svijetu. Sve ostalo je bezobrazluk, licemjerstvo, i hinjsko zatvaranje očiju pred jasnim činjenicama.

Cuj ameri udarili po krhkom irackom drustvu. Ma zar nisu proklete sije? Dje ce amer saveznik nas tako.
Locked