SDA-All about

tramvajtrojka

#74926 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 09/07/2022 22:56
drug_profi wrote: 09/07/2022 22:30 I kad pricamo o vjeri koja treba postovati zakone drzave, da ilustrujemo ovom vijesti.

Ružan prizor u centru Sarajeva: U Miljacku kod Vijećnice ispuštena velika količina krvi

Reci nesto, odmah si krmojed, islamofob...

A ovo je VARVARSKI!
Hajd sto je varvarski, nego je i kontra onog zbog cega se i kolje kurban.

Kao i sve, bitnije je reci da se zaklalo, nego ispuniti smisao kurbana. Bitnije je biti u prvom safu, nego biti posten insan. Bitnije je biti dobar s reisom, nego sa Allahom.
bukvalno je to bila jutrosnja hutba u fahdovoj kako smo postali stoka da nam je bitnije da se pokaze da smo zaklali kurban , a ne sam cin a da ne pricam o parkiranju na obje ceste to lole izmedju drveca parkirali ja sisao sa stepenica ondje gdje vehabije prodaju ne mozes proci od auta

stoka smo mrtva :run: :run:
no_sikiriki

#74927 Re: SDA-All about

Post by no_sikiriki »

Ne znam je li do mene i mog raspoloženja ili je opća situacija takva, ali mi djeluje da nikad očajnije/jadnije/licemjernije vrijeme nije bilo.

Vjerovatno previše čitam vijesti, ali kad se sve sumira, od krvave Miljacke, provokacija na temu Srebrenice, reisa i njegovih izjava i općeg licemjerstva, Bajrama, Baketa i predizborne...tuga i beznadežnost.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#74928 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

no_sikiriki wrote: 09/07/2022 23:07 Ne znam je li do mene i mog raspoloženja ili je opća situacija takva, ali mi djeluje da nikad očajnije/jadnije/licemjernije vrijeme nije bilo.

Vjerovatno previše čitam vijesti, ali kad se sve sumira, od krvave Miljacke, provokacija na temu Srebrenice, reisa i njegovih izjava i općeg licemjerstva, Bajrama, Baketa i predizborne...tuga i beznadežnost.
jarane do sada si trebao oguglati na to...predizborna je :D
giannibelif

#74929 Re: SDA-All about

Post by giannibelif »

U bivšoj Jugoslaviji se za vjerske poglavare biraju najveći seljoberi. A seljoberi su pakosni, puni kompleksa, velika mentalna sirotinja koja dolazi od materijalne jer su to većinom djeca iz višečlanih porodica i onda imamo ovo što imamo sad. U Zapadnoj, Centralnoj a dijelom i u Istočnoj Evropi zna se ko može doći na funkciju i odakle dolazi i naravno da to za rezultat ima određenu visinu i donosi neki nivo u tim vjersko-društvenim odnosima i poslovima. Ovdje kao u ruskim republikama, autoritete predstavljaju mediokriteti stasali uz skute vlasti koji mašu mačem dogme i nije slučajno što ne možemo naprijed.
no_sikiriki

#74930 Re: SDA-All about

Post by no_sikiriki »

JoseMujica wrote: 09/07/2022 23:10
no_sikiriki wrote: 09/07/2022 23:07 Ne znam je li do mene i mog raspoloženja ili je opća situacija takva, ali mi djeluje da nikad očajnije/jadnije/licemjernije vrijeme nije bilo.

Onda će biti da je do teškog filma, koji sam upravo odgledala...jarane. :mrgreen:
irac300

#74931 Re: SDA-All about

Post by irac300 »

SDA je političko krilo IZ. Jedno bez drugog ne idu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#74932 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

no_sikiriki wrote: 09/07/2022 23:17
JoseMujica wrote: 09/07/2022 23:10

Onda će biti da je do teškog filma, koji sam upravo odgledala...jarane. :mrgreen:
ukineš tv ( mislim vijesti), ideš u prirodu, jer ptice ljepše cvrkuću od Baketa, Dine, reisa, Dragana i Mile :D
Dozer

#74933 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Reis je svojom, vise nego ocitom prozivkom Vlade KS, zapravo pokazao svoje pravo lice i lice IZ (koje je poznato odavno, vec 30 godina), i vise se nego jasno i javno stavio na politicku stranu SDA.

Medjutim, iako je sve ovo za stavove IZ i veze sa SDA poznato vec decenijama, ono sto je puno losije u svemu ovome, pa cak i vrlo opasno, jeste cinjenica da je reis svojim politickim nastupom (jer ono jeste bilo upravo to, politicki nastup) vrlo direktno pozvao muslimane da se ne pridrzavaju zakona, indirektno, ali ipak vrlo jasno stavljauci metu na ledja ljudima iz vlasti u KS (a to nije SDA), i cak izmedju redova pozivajuci na nasilje.

Sve to zajedno je vrlo daleko od vrijednosti islama.

S druge strane, taj javni nemoral koji se toliko spominje, a koji je bio u vidu tog nekakvog golotinjskog performansa, mila je majka za sve ono sto radi i u cemu vec decenijama ucestvuje SDA, a snjom.i IZ - od izdaje drzave i muslimana jos od rata, preko unistavanja svih drustvenih vrijednosti i sistema, pa do unistavanja generalnog morala kroz drogu, promociju lazi, pljacke, prevare i svakog drugog kriminala, nepotizma, kockanja i velicanja gluposti nad pamecu.
A reis i IZ sve to nijemo.posmatraju, cime zapravo svemu tome daju podrsku. Ali, sve to moze ako to radi SDA.

Nesto se ne sjecam da su se reis i IZ lomili oko prve LGBT parade, a koju je aminovala i dopustila upravo SDA, cime je poplocan put za sve ostale.

Licemjerno je sve to, i nadasve jadno i bijedno, moj Kavazovicu....
ultima_palabra

#74934 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

IZ=SDA, uvijek bilo i bit ce bar jos neko vrijeme. Cerica je opila funkcija kao i svakoga ko je decenijama na njoj, pa je znao odlutati prema SBiH i SBB... vrlo brzo mu je zapecacena sudbina, ne zato sto je bio budala i sramotio muslimane nego zato sto je politicki izasao van zacrtanog okvira IZ=SDA. Ovaj sada je 100% na liniji stranke.
Bloo
Globalna šefica

#74935 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

mirza_15 wrote: 09/07/2022 19:32 Sve ovo što sam napisao nema veze s mojim stavom da i vjernici, kao i svaka druga grupacija, imaju pravo da institucionalno artikulišu svoje stavove i da ih javno prezentuju po bilo kojem pitanju koje se tiče njih i principa njihove vjere. U sekularnoj državi vjerske zajednice ne mogu odlučivati, ali itekako imaju pravo da iznesu svoje stavove. To što je IZ kidnapovana od strane jedne političke stranke koju onda ona koristi za predizborni obračun sa oponentima je druga stvar i problem pripadnika iste. To je problem koji će vjernici islamske vjeroispovijesti sami morati da rješavaju između sebe i unutar IZ. Način na koji Reis vodi IZ, ja kao musliman i pripadnik iste, smatram pogrešnim i potpuno podređenim jednoj političkoj stranci. To je i srozavanje IZ koja treba da ima daleko veću ulogu od toga da bude vjersko krilo SDA. To je bacanje IZ-a u blato.
Mogu iznijeti, ali ne mogu utjecati na odlucivanje. Niti je OK da spominju poreze (koje one ne placaju) i novac iz drzavne kase da se trosi na nesto sto njima ne odgovara. Ako se desava nesto sto nije protIVUzakonito/ilegalno, kao vjerska zajednica mozes iskazati javni protest i to je to.
I ja sam porezni obveznik i mene niko ne pita da li mi je ok da se i moji novce trose na razna vjerska desavanja.

Razumijem svrhu i ulogu vjerskih zajednica, ali i u njima sjede samo ljudi. Koje vjernici moraju "slusati" i "pratiti". Mada ne znam kako mozete uopste primati upute od udruzenja koje je rukicu pod rukicu sa SDa od pocetka.
drug_profi

#74936 Re: SDA-All about

Post by drug_profi »

no_sikiriki wrote: 09/07/2022 23:17 Onda će biti da je do teškog filma, koji sam upravo odgledala...jarane.
Uhhh, respect za avatar....
kvalitetno sam se ismijao, ne znam jel do pive ili do kralj'ce....
Login77777

#74937 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

Zato ni markice u IZ sve dok istu vodi SDA.
Bangalore_

#74938 Re: SDA.-All about

Post by Bangalore_ »

Nije do seljakluka ili neseljakluka. Čak ni do vjere nije. Radi se o običnoj hipokriziji gdje bi jeli meso a nerado sami gledali klanje, a i još manje ga sami izvršavali. Naravno to se ne odnosi na one koji to več rade, ali da se ne lažemo, oni ni nisu u fokusu kada je riječ o kritici da "javnost može gledati krvavu rijeku"
toska

#74939 Re: SDA.-All about

Post by toska »

Bangalore_ wrote: 10/07/2022 02:04 Nije do seljakluka ili neseljakluka. Čak ni do vjere nije. Radi se o običnoj hipokriziji gdje bi jeli meso a nerado sami gledali klanje, a i još manje ga sami izvršavali. Naravno to se ne odnosi na one koji to več rade, ali da se ne lažemo, oni ni nisu u fokusu kada je riječ o kritici da "javnost može gledati krvavu rijeku"
čovjek je svaštojed, znači i mesojed, to nam je u prirodi, gotovo je nemogoće boriti se protiv toga tj. biti vegeterijanac.

ali čovjek na ovaj ili onaj način ima dušu, često i preosjetljivu i nije pametno da se svako izlaže klanju kurbana ili potocima krvi.
nije sve za svakoga, znamo to iz drugih oblasti života, i u tome nema nikakave hipokrizije.
Login77777

#74940 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

"Moramo napraviti uređeni sistem koji će privući naše ljude da se vrate. BiH je prekrasna zemlja u kojoj ćemo napraviti uređeni sistem u koji ćete se vi vratiti", kazao je Izetbegović.
Zove vas Bakir nazad. :bih:
Bangalore_

#74941 Re: SDA.-All about

Post by Bangalore_ »

toska wrote: 10/07/2022 02:37
Bangalore_ wrote: 10/07/2022 02:04 Nije do seljakluka ili neseljakluka. Čak ni do vjere nije. Radi se o običnoj hipokriziji gdje bi jeli meso a nerado sami gledali klanje, a i još manje ga sami izvršavali. Naravno to se ne odnosi na one koji to več rade, ali da se ne lažemo, oni ni nisu u fokusu kada je riječ o kritici da "javnost može gledati krvavu rijeku"
čovjek je svaštojed, znači i mesojed, to nam je u prirodi, gotovo je nemogoće boriti se protiv toga tj. biti vegeterijanac.

ali čovjek na ovaj ili onaj način ima dušu, često i preosjetljivu i nije pametno da se svako izlaže klanju kurbana ili potocima krviiko
nije sve za svakoga, znamo to iz drugih oblasti života, i u tome nema nikakave hipokrizije.
Sve to stoji ali nema mesa na drugi način bar u nedogledno vrijeme (dok sintetske varijante možda postanu realna alternativa). Opet mi se to nešto čini fejkerski skandalizirat dok se itekako izvlači benefite u obliku jedenju mesa ali "de neka se ne vidi hajmo upakovati kulturno".

Razlika je između nešto ne znati ili nerado raditi i kada moraš živo ubiti. Jednostavno nije isto iskušenje. Čistać recimo može svako da bude i ako baš ne voli
.

Ali skrečemo previše ovo je diskusija za neke druge prilike. Tema je Mafija i njene radnje.
Hank Paldum

#74942 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 09/07/2022 17:28
Hank Paldum wrote: 09/07/2022 15:09
Kakvo je to pitanje? Od koga da čuva? Pa vrati se stranicu prije svog posta pa pročitaj. Forumaš hladno postavi članak gdje je izvršen atentat na bivšeg japanskog premijera sa smrtnim ishodom i napisa "Sve dok se kod nas ovakve stvari ne krenu dešavati nema nam napretka".

Prevljak izjavi da Kojovića jednog dana neće biti a Bosne će da bude i dobi krivičnu prijavu a ovdje se poziva javno na linč i to se smatra normalnom izjavom. E zato mu treba.
Gledaj, ko nas narod i ne pokazuje srednjak Bakiru :D Jedna Amerikanka pokazala i odmah je spengali :D Mokri snovi o tome da ce neko iz naroda izvrsiti atentant su samo tlapnja.
Btw, Kojovica su i fizicki napali. A Bakira? :_D
Ne bih baš te komentre potcijenio. Nije ni od Kennedya bio atentat na nekog velikog političara iako postoje milioni prijetnji na internetu pa se desi atentat na bivšeg japanskog premijera.

Kada bi tebi neko prijetio da će ti naći IP adresu i nešto ti uraditi ne bi ni ti to olahko shvatila i rekla da je forum pun internet ratnika koji samo laprdaju.

Što se tiče Čika Peđe, onako bi svako prošao kada bi fizički jačem od sebe prst unosio u lice.
Bloo
Globalna šefica

#74943 Re: SDA-All about

Post by Bloo »

Hank Paldum wrote: 10/07/2022 09:12
Bloo wrote: 09/07/2022 17:28

Gledaj, ko nas narod i ne pokazuje srednjak Bakiru :D Jedna Amerikanka pokazala i odmah je spengali :D Mokri snovi o tome da ce neko iz naroda izvrsiti atentant su samo tlapnja.
Btw, Kojovica su i fizicki napali. A Bakira? :_D
Ne bih baš te komentre potcijenio. Nije ni od Kennedya bio atentat na nekog velikog političara iako postoje milioni prijetnji na internetu pa se desi atentat na bivšeg japanskog premijera.

Kada bi tebi neko prijetio da će ti naći IP adresu i nešto ti uraditi ne bi ni ti to olahko shvatila i rekla da je forum pun internet ratnika koji samo laprdaju.

Što se tiče Čika Peđe, onako bi svako prošao kada bi fizički jačem od sebe prst unosio u lice.
Razlika izmedu mene i Bakira je sto su vece sanse da ce se meni nesto desiti (žensko, nisam na poziciji moći, nisam Bošnjakinja) :D Kad se zadnji put digla buna na ovim prostorima a da je neko zaplatio od nasih ali u stilu francuske revolucije?
Aha. :mrgreen: Znaci kad pricam o nekom i pokazujem ga, mogu fasovati batine i to je OK, jer ne valja velike (fizicki) ljude prozivati.

Pretpostavljam da je to taj merhametli mentalni sklop koji imaš, treba gazati manje od sebe ako ti se usprotive, a veće (i fizički i "klasno") ako te handre, fino se skupiš, možda malo palacaš jezikom (u tvom slučaju se ni to ne dešava) i natrtiš se još više da ti laKše uđe.
mirza_15

#74944 Re: SDA-All about

Post by mirza_15 »

Bloo wrote: 10/07/2022 00:36
mirza_15 wrote: 09/07/2022 19:32 Sve ovo što sam napisao nema veze s mojim stavom da i vjernici, kao i svaka druga grupacija, imaju pravo da institucionalno artikulišu svoje stavove i da ih javno prezentuju po bilo kojem pitanju koje se tiče njih i principa njihove vjere. U sekularnoj državi vjerske zajednice ne mogu odlučivati, ali itekako imaju pravo da iznesu svoje stavove. To što je IZ kidnapovana od strane jedne političke stranke koju onda ona koristi za predizborni obračun sa oponentima je druga stvar i problem pripadnika iste. To je problem koji će vjernici islamske vjeroispovijesti sami morati da rješavaju između sebe i unutar IZ. Način na koji Reis vodi IZ, ja kao musliman i pripadnik iste, smatram pogrešnim i potpuno podređenim jednoj političkoj stranci. To je i srozavanje IZ koja treba da ima daleko veću ulogu od toga da bude vjersko krilo SDA. To je bacanje IZ-a u blato.
Mogu iznijeti, ali ne mogu utjecati na odlucivanje. Niti je OK da spominju poreze (koje one ne placaju) i novac iz drzavne kase da se trosi na nesto sto njima ne odgovara. Ako se desava nesto sto nije protIVUzakonito/ilegalno, kao vjerska zajednica mozes iskazati javni protest i to je to.
I ja sam porezni obveznik i mene niko ne pita da li mi je ok da se i moji novce trose na razna vjerska desavanja.

Razumijem svrhu i ulogu vjerskih zajednica, ali i u njima sjede samo ljudi. Koje vjernici moraju "slusati" i "pratiti". Mada ne znam kako mozete uopste primati upute od udruzenja koje je rukicu pod rukicu sa SDa od pocetka.
Iznošenje stava neke nevladine organizacije po nekom pitanju je, najčešće, pokušaj da se utiče na odluke. Kada neko protestuje ili paradira vrši pritisak na one koji donose odluke. Oni koji odlučuju mogu biti vjernici, ali mogu biti i pripadnici bilo koje druge skupine koja se oglašava, protestuje, paradira... Na onima koji odlučuju je da poštuju Ustav, zakone, evropske i svjetske standarde. A NVO može da se oglasi po bilo kojem pitanju koje se tiče njenog djelokruga rada i da napiše saopštenje kakvo hoće sve dok to nije govor mržnje, pozivanje na nasilje, dok samo saopštenje i ono što je napisano u njemu ne krši zakon na neki način. Naravno, i svi drugi onda imaju pravo da to komentarišu i na saopštenje reaguju.

Biti član nekog udruženja ne znači da moraš slušati i pratiti. Ja po svoje mišljenje ne idem ni kod koga. IZ može da da svoje mišljenje sa šerijatskog stanovištva po nekom pitanju jer su za to najmjerodavniji, a na članovima je hoće li ga poštovati. IZ organizuje aktivnosti: održavanje džamija i drugih objekata, održavanje dnevnih, sedmičnih, godišnjih obreda, organizuje nastavu u mektebima, medresama, dženaze... Ne moraš za te stvari nikoga "slušati" i "pratiti", ali vjerniku trebaju u svakodnevnom životu. A što se tiče političkih stavova koje bilo ko iz IZ-a iznosi... Nismo Borg :mrgreen: Mada ima i takvih.

Cijela poenta onog što pišem je da vjerska zajednica nema ništa manja prava na javno djelovanje od bilo koje druge organizacije. Ne može se tu biti selektivan pa zabraniti bilo kojoj organizaciji, koja je zakonski dozvoljena, javno djelovanje, samo zato što ti se ne sviđaju stavovi te organizacije. Naravno, i to javno djelovanje mora biti u skladu sa zakonom. Sekularizam je da vjerska zajednica nema formalne poluge vlasti i ni na koji način, formalno, ne učestvuje u donošenju odluka. Nigdje ne dižu ruku za neki zakon, nigdje nije potrebna njihova potvrda ili mišljenje... Druga je stvar što vjerske zajednice, zbog brojnosti, imaju daleko veći uticaj u javnosti od udruženja pčelara. To nije pojava karakteristična za nas. U kompletnom zapadnom svijetu je situacija slična. Na izborima glasaju ljudi, a političari se bore za njihovu naklonost i vode računa o tome šta javnost misli o nekom pitanju. Ne bi trebali da povlađuju svakom pritisku, treba da vode računa o ljudskim pravima i slobodama, ustavu, zakonima, poveljama, konvencijama... (To nije uvijek slučaj) Ali u okviru svega toga će se kretati u pravcu koji zagovara većina. To je na kraju i smisao demokratije i izbora. Većina će odlučiti da li je neko dobro radio u njihovom interesu ili nije.
Dozer

#74945 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

U tome i jeste najveci problem u ovoj zemlji @Bloo , i upravo zato se ovdje odrodjeni politicari, inace redom multimilioneri, a neki cak i milijarderi, ponasaju kako se ponasaju i rade sta rade - nikad nije bilo nikakve sankcije za njih.

Jedini momenat kada su se sasrali k'o grlice bila je paljevina 02/14, kada su ih sve cuvali u podrumu Elektroprivrede, i nakon cega su redom mucali narednih 48h.

Ali, posto su i to uspjeli spinovati i s Fahrom dogovoriti da presutno preuzme krivicu u zamjenu za ulazak u vlast od tada se osjecaju totalno nedodirljivo.
Prpa.ba

#74946 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Kako se samo SDA uspjesno izborila za naklonost Klixa. Premijer Vlade KS Edin Forto je "Forto", a Novalic je "Premijer Vlade FBiH Fadil Novalic".

:lol:
Dozer

#74947 Re: SDA-All about

Post by Dozer »

Pare cine cuda
tramvajtrojka

#74948 Re: SDA-All about

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 10/07/2022 10:26 Kako se samo SDA uspjesno izborila za naklonost Klixa. Premijer Vlade KS Edin Forto je "Forto", a Novalic je "Premijer Vlade FBiH Fadil Novalic".

:lol:
a jesi li vidio potpisa na klixu ured Vlade FBiH za odnose sa javnošću :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol:

jbt mulahusic ga ovoliko ne uzdize i ne daje paznju koliko klix , mora se priznati jedna stvar SDA uvijek su znali kupiti medije i stvarati prividnu objektivnost
Billy The Pljuc

#74949 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

:-D

Da smrada ne kvotate ne bih ni znao da je zabrinut postom u kojem se "poziva na linč" određene ličnosti koja btw nije ni pomenuta u istom. Fino fino, lijepo je vidjeti mumina kako obitava na forumu na jedan od najvećih praznika muslimana i izražava zabrinutost. Helem:

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/demo ... /220709033

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/demo ... /220709075

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/pred ... /220710001

Kada si izdajnik, smrad, lopov, nekompetetno đubre, krvopija koja opstaje decenijama na krvi sopstvenog naroda i pri tome bezobzirno pišaš po istom a takvi su maltene svi odreda u najjačoj stranKi u bošnjaka, prije ili kasnije bi trebalo da ti se desi nešto od primjera gore navedenih. Na moju žalost kod nas se najvjerovatnije neće desiti ništa od toga kako to moderatorica i ustvrdi u svom osvrtu a nije da ne bi trebalo, mnogi su zaslužili glavom da plate ovo što rade. Istorija nas uči da bez žrtve nema boljitka mada ostaje konstatacija da smo mi isuviše mali (svakim novim danom smo sve manji) da bi uopšte reagovali kako to sirotinja već zna reagovati u primjerima širom svijeta. Mi kao narod uglavnom idemo linijom manjeg otpora i nismo spremni za žrtve, radije biramo bijeg i politiku "netalasanja" jer smo ne tako davno isuviše propatili pod rukovodstvom ovih koji nas i dan danas drže u okovima i svakodnevno bičuju.

Šta reći na Kavaza i istupe, mnogo pametnije glavice od moje su već sve rekle i meni lično je milina pročitati postove od nekolicine forumaša koje smatram mlađom rajom koja je elokventna, pametna i sposobna da ispravno kritički razmišlja. Raduje me što ova napaćena zemlja još uvijek ima takve ljude i samim tim još uvijek ima nadu da će opstati i postati mjesto dostojno života. Iskreno se nadam da isti neće pokleknuti i otići odavde jer u njima je budućnost svih nas i onih koji dolaze poslije a na nama starohanima je da im pomognemo da dođu u priliku da grade jedno bolje društvo. Naravno pod budućnošću ne smatram naraštaje kojima je govedo Zahiragić i slični uzor.

Bajram Šerif Mubarek Olsun svima koji shvataju značenje istog i koji se nisu ogriješili na značaj ovog praznika i vjere kojoj pripadaju. Takvih na forumu ima još uvijek dok se isto ne može ustvrditi za ove o kojima je tema.
Hank Paldum

#74950 Re: SDA-All about

Post by Hank Paldum »

Bloo wrote: 10/07/2022 09:56
Hank Paldum wrote: 10/07/2022 09:12

Razlika izmedu mene i Bakira je sto su vece sanse da ce se meni nesto desiti (žensko, nisam na poziciji moći, nisam Bošnjakinja) :D Kad se zadnji put digla buna na ovim prostorima a da je neko zaplatio od nasih ali u stilu francuske revolucije?
Aha. :mrgreen: Znaci kad pricam o nekom i pokazujem ga, mogu fasovati batine i to je OK, jer ne valja velike (fizicki) ljude prozivati.

Pretpostavljam da je to taj merhametli mentalni sklop koji imaš, treba gazati manje od sebe ako ti se usprotive, a veće (i fizički i "klasno") ako te handre, fino se skupiš, možda malo palacaš jezikom (u tvom slučaju se ni to ne dešava) i natrtiš se još više da ti laKše uđe.
Nisam ni rekao da pravdam napad na Kojovića već da bi se svakom desilo ko bizonu sa onakvim pogledom unosi prst u lice i optužuje ga, to nema veze sa tim kako neko želi predstaviti da mu je se to desilo jer je Predrag u Sarajevu :roll:
Tako bi svako prošao, ko ne vjeruje neka isproba uživo na osobi koja liči na Rasima :D

A ovo za zaštitu, svako je ima, znamo sigurno svi hrpu filmova o predsjednicima i tjelojraniteljima. Da je Bakir izuzetak onda ne bi bile vijesti kako je Angela Merkel sama otišla u kupovinu bez pratnje, to onda nije bilo vrijedno vijesti. Tjelohranitelje nije SDA izmislila već svaki političar u svakoj državi na takvoj funkciji ga ima.
Post Reply