crnivrag wrote:Opali koji screenshot SK kanalaPlusSA wrote:Konacno svi mogu gledati EON![]()
Nije niko rekao da mogu svi kanali
Jak im je fazon totalno respekt
Moderator: Benq
crnivrag wrote:Opali koji screenshot SK kanalaPlusSA wrote:Konacno svi mogu gledati EON![]()
Izgleda da cinestar je otvoren svima.Dr_Proka wrote:hoće li mi iko odgovoriti na dva jednostavna pitanja:
1. Primjetio sam da mi je cinestar HD 1 i 2 otključan, pa me zanima o čemu se radi ili je neka akcija? Trenutno još par dana koristim TGF paket, a nisam preplaćen na ove navedene ili sam možda naograisao
2. Šta je ZAUDER i šta sam pod tim aktivirao na moj telemach portalu???
Ti si normalan forumas, aktivno ucestvujes u temi i pomazes ljudima. Ne trebaju ti ovakvi postovi.crnivrag wrote:Kod mene je slika mrvicu bolja nego na D3, iz razloga što box emituje sliku na rezoluciji 2160p (4K), ali ne samo zbog toga, već što ima i HDR funkciju, koja zapravo malo uljepša samu slikuRene Higuita wrote:Pitanje za ove koji imaju EON box.
Kakav je kvalitet slike na SD i HD kanalima na EON boxu u poredjenju sa D3?
Koliko sam upratio, SBB korisnici u Srbiji se zale na nesto losiji kvalitet slike na EON boxu u poredjenju sa D3.
Kakva je kod vas situacija?
Ja sam podesio izlaznu rezoluciju na 2160p (60 Hz) - HDR, a imam 4K TV koji podržava ove postavke.
Nismo se dobro razumijeli.crnivrag wrote:U EON Full i Premium paketima, EON box se dobija besplatno na korištenje, i ne plaća se mjesečna renta na jedan glavni EON box.rocco_siffredi wrote:Zašto uzeti EON box i to masno plaćati na mjesecnoj osnovi kad mozes uzeti drugi Android box
Trebali su onda taj sadržaj označiti sa XXX kako obično stoji u IPTV listama.kakaljin wrote:Izgleda da cinestar je otvoren svima.Dr_Proka wrote:hoće li mi iko odgovoriti na dva jednostavna pitanja:
1. Primjetio sam da mi je cinestar HD 1 i 2 otključan, pa me zanima o čemu se radi ili je neka akcija? Trenutno još par dana koristim TGF paket, a nisam preplaćen na ove navedene ili sam možda naograisao
2. Šta je ZAUDER i šta sam pod tim aktivirao na moj telemach portalu???
Zauder je folder sa filmovima za odrasle
Nisi me dobro shvatio.hostapler wrote: Ti si normalan forumas, aktivno ucestvujes u temi i pomazes ljudima. Ne trebaju ti ovakvi postovi.
Ne moze EON box popraviti sliku, niti od HD napraviti 4K.
Ako HD slika dolazi na box, sa boxa HD izlazi, na TV se emituje HD pa makar taj TV bio 4K.
Ponavljam, ne moze box uraditi upgrade slike.
To je kao da neko kaze da na CRT TV gleda HD kanale.
Nemoj sta zamjeriti.
Da, ali instaliranje takvih add-ona je kažnjivo u drugim zemljama, i radi se o čistoj pirateriji, što ja naravno lično nikako ne podržavam.rocco_siffredi wrote: Nismo se dobro razumijeli.
Zasto uzeti EON box i to placati na mjesecnoj osnovi, ako mogu kupiti android tv box za 100-200-300 KM instalirati KODI i derati kanale, serije, filmove, sport...
Ovo je tacno. Postavljeno je tako i kod mene i slika je bolja nego na modulu, moram priznati.crnivrag wrote:Nisi me dobro shvatio.hostapler wrote: Ti si normalan forumas, aktivno ucestvujes u temi i pomazes ljudima. Ne trebaju ti ovakvi postovi.
Ne moze EON box popraviti sliku, niti od HD napraviti 4K.
Ako HD slika dolazi na box, sa boxa HD izlazi, na TV se emituje HD pa makar taj TV bio 4K.
Ponavljam, ne moze box uraditi upgrade slike.
To je kao da neko kaze da na CRT TV gleda HD kanale.
Nemoj sta zamjeriti.
Ja nisam tvrdio da se kanali konvertuju u veće rezolucije, jer znam da je to naprosto nemoguće, i da se oni prikazuju u onoj rezoluciji u kojoj jesu izvorno.
Ovdje sam samo konstatovao da sam podesio izlaznu rezoluciju box-a na 2160p, te da je sa uključenom opcijom HDR slika malo ljepša na kanalima, ali u pogledu same jačine i intenziteta boje zbog uključene HDR funkcije.
Je li to Zauder folder već pušten putem D3 resivera, pošto putem EON box-a još nije?alipasijaner wrote:eki zauder 0km za tgf paket..
Moraš imati podršku za 4KDRduffy_duck wrote:Crni ja kad podesim na 4K i Hdr. HDR se odma vrati na iskljuceno, nece da prihvati, u cemu je problem?
Upravo tako, da bi se iskoristio puni potencijal box-a, mora se imati 4K TV koji podržava i HDR mode.TESLA_EDISON wrote:Moraš imati podršku za 4KDRduffy_duck wrote:Crni ja kad podesim na 4K i Hdr. HDR se odma vrati na iskljuceno, nece da prihvati, u cemu je problem?![]()
Ako imaš Smart TV, onda instalacijom EON Smart TV aplikacije, ili instalacijom standardne EON Android aplikacije (ali ti je za nju potreban miš), a možeš probati i putem browser-a na adresi https://www.eon.tv.Kralj Tvrtko I. wrote:Na koji naćin mogu svi isprobati EON na tvu?
Pored raznoraznih hub-ova, hamstera ovog i onog Zauder gubi svaki sportski smisao tako da ga nisam ni probao, samo vidim da je pretplata 0KMcrnivrag wrote:Je li to Zauder folder već pušten putem D3 resivera, pošto putem EON box-a još nije?alipasijaner wrote:eki zauder 0km za tgf paket..
Šta bi na kraju za EON TV pakete od 23.90 - 29.90km.Telemach wrote:@PlusSA,PlusSA wrote:Nešto je zapelo cim su se ušutili![]()
Toliko hvale 26.10 krece i evo prošao radni dan gotov i sve po starom.
Cjenovnik je stupio na snagu 26.10. O svim daljim novostima ćete biti obaviješteni.
crnivrag wrote:Ako imaš Smart TV, onda instalacijom EON Smart TV aplikacije, ili instalacijom standardne EON Android aplikacije (ali ti je za nju potreban miš), a možeš probati i putem browser-a na adresi https://www.eon.tv.Kralj Tvrtko I. wrote:Na koji naćin mogu svi isprobati EON na tvu?
Zato preporučujem instalaciju EON Android apk fajla za mobilne uređaje (s tim da ti je potreban miš), jer za tu Smart TV aplikaciju moraš imati priključen Extra/Premium paket ili nove EON Full/Premium pakete.Kralj Tvrtko I. wrote:
.instalirana mi je aplikacija ali nemam gdje kod upisati na portalu.
Ništa od nasplagijator1975 wrote:@Telemach
Može li provjera da li ima šanse da mi se danas dostavi eon box, please