SDA-All about
- dembele
#74901 Re: SDA-All about
Pa dobro, Danska je još sigurnija od trezora, u čemu je problem?
- Hank Paldum
#74902 Re: SDA-All about
Kakvo je to pitanje? Od koga da čuva? Pa vrati se stranicu prije svog posta pa pročitaj. Forumaš hladno postavi članak gdje je izvršen atentat na bivšeg japanskog premijera sa smrtnim ishodom i napisa "Sve dok se kod nas ovakve stvari ne krenu dešavati nema nam napretka".made_in_sarajevo wrote: ↑09/07/2022 09:13 https://www.klix.ba/clanak/220709005
Slika iz teksta gdje se vidi i policajac koji cuva bakira za bajram. Od koga te cuva bakire? Jel te stid govno jedno ljudsko da taj covjek ima oko 1200KM sa svim i cuva tebe govno za bajram u dzamiji od tvojih dupe lizaca i jos vecih jadova od tebe, jer ko ce normalan tebi trcati pruzati ruku. Tom policajcu bakire ne das vecu platu, ti si jadu uzeo pola njegove plate onako iz zajebancije.
Izvini jadu ti ces to dati u pomozi.ba
Prevljak izjavi da Kojovića jednog dana neće biti a Bosne će da bude i dobi krivičnu prijavu a ovdje se poziva javno na linč i to se smatra normalnom izjavom. E zato mu treba.
-
Anquilla
#74903 Re: SDA-All about
Pa anketa
Ako im se ne svidi rezultat, jednostavno ga nece ni objaviti, po uhodanoj uredjivackoj praksi.
- Prpa.ba
#74904 Re: SDA-All about
Bit ce zanimljivo u oktobru dobiti uvid u potrosnju Vlade FBiH po osnovu promocije rada tokom 2022. godine. 
I opet sve vise reklama, do nivoa da je neupotrebljiv i portal i forum.
I opet sve vise reklama, do nivoa da je neupotrebljiv i portal i forum.
-
konami666
#74905 Re: SDA-All about
Samo moraš instalirati adblocker i nema vise reklama
A sto se tiče ezdea, ja se stvarno nadam da će ga obaliti sad na izborima. Ja sam se dogovorio sam sa sobom, ako sda uzme opet izbore ja ću pravac u ambasadu da se odreknem BH pasoša. Ako stoka 30+ godina glasa sa iste onda ja nemam zaista ništa zajedničko sa tim narodom, apsolutno nikakvih dodirnih tacki.
Platio sam avionsku kartu, doći cu fino da zaokružim opoziciju ali dalje ruku neću pružati. I sve cu da prodam sto imam u Bosni, totalni stop. I moji sto još žive u Bosni kažu ako zeleni termiti pobijede i oni će spakovati kofere. I znam da nisu jedini koji tako misle, dosta je ljudi sto će dici ruke od Bosne ako ovi pobijede. Jer znaju da sad se moraju dograbiti vlasti i potpisati podjelu Bosne ako žele da izbjegnu zatvor.
- Bloo
- Globalna šefica
#74906 Re: SDA-All about
Gledaj, ko nas narod i ne pokazuje srednjak BakiruHank Paldum wrote: ↑09/07/2022 15:09Kakvo je to pitanje? Od koga da čuva? Pa vrati se stranicu prije svog posta pa pročitaj. Forumaš hladno postavi članak gdje je izvršen atentat na bivšeg japanskog premijera sa smrtnim ishodom i napisa "Sve dok se kod nas ovakve stvari ne krenu dešavati nema nam napretka".made_in_sarajevo wrote: ↑09/07/2022 09:13 https://www.klix.ba/clanak/220709005
Slika iz teksta gdje se vidi i policajac koji cuva bakira za bajram. Od koga te cuva bakire? Jel te stid govno jedno ljudsko da taj covjek ima oko 1200KM sa svim i cuva tebe govno za bajram u dzamiji od tvojih dupe lizaca i jos vecih jadova od tebe, jer ko ce normalan tebi trcati pruzati ruku. Tom policajcu bakire ne das vecu platu, ti si jadu uzeo pola njegove plate onako iz zajebancije.
Prevljak izjavi da Kojovića jednog dana neće biti a Bosne će da bude i dobi krivičnu prijavu a ovdje se poziva javno na linč i to se smatra normalnom izjavom. E zato mu treba.
Btw, Kojovica su i fizicki napali. A Bakira? :_D
- Chisum
#74907 Re: SDA-All about
Vecina ovih zelenih šlajmara, botova srpskocrnogorske kriminalne organizacije Izetbegovici, ima i pomocni profil. Mada, najjaci je bio onaj debil koji se, po svoj prilici, javljao sa dva profila u isto vrijeme. Cim vidis upis s jednog - eto ga za minut i na drugom profilu, da sam sebe pohvali.
A tek sad kako pred izbore sljakaju... u dvije smjene.
- Bloo
- Globalna šefica
#74908 Re: SDA-All about
"Nismo mi u tome nikakav izuzetak. Institucije i ustanove kulture, koje finansiramo iz naših poreza koje država ubire, ne mogu se ponašati kao odmetnička mjesta za koja ne važe pravila javnog morala", reis Kavazović.
Nastavlja sa biserima.
Vjerske zajednice ne placaju nikakve poreze niti ima finansijske kontrole nad njima. Vjernici kao GRADANI placaju porez. Ateisti takoder.
Nego jel ti sad jasnija moja alergija na mjesanje religije u drzavne stvari?
I da jedan stanovnik BiH, prvo mora biti GRADANIN, a tek onda vjernik.
- Login77777
#74909 Re: SDA-All about
Hankic odel se kod zeta u Berlin? Mislim danas nije dan za to, ali inace?Hank Paldum wrote: ↑09/07/2022 15:09Kakvo je to pitanje? Od koga da čuva? Pa vrati se stranicu prije svog posta pa pročitaj. Forumaš hladno postavi članak gdje je izvršen atentat na bivšeg japanskog premijera sa smrtnim ishodom i napisa "Sve dok se kod nas ovakve stvari ne krenu dešavati nema nam napretka".made_in_sarajevo wrote: ↑09/07/2022 09:13 https://www.klix.ba/clanak/220709005
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#74910 Re: SDA-All about
Juce na kafi sa jednim poznanikom, citav zivot je u nekim drzavnim firmama, old school hardcore SDA, presao u drugu stranku jer mu SDA vise ne moze garantovati sadasnje radno mjesto
-
mirza_15
#74911 Re: SDA-All about
Vjernik je uvijek prvo vjernik. Razumjevanje prioriteta, zakoni države itd. su druga stvar. Ne može vjernik prilagođavati vjeru trenutnim potrebama i mijenjati njene jasne odredbe. Primjera radi, svoj stav o kocki i alkoholu neće prilagođavati tome što su kladionice i alkohol sveprisutni i dozvoljeni, ali isto tako neće ići od kladionice do kladionice i razbijati inventar zbog svojih stavova nego će poštovati zakone države u kojoj živi. Apsolutni sam legalista i realista. Razumijem EU pravila i norme. Najbolji put za ovu državu su euroatlantske integracije uz ispunjavanje svih preduslova koji stoje na tom putu. To ne znači da ću zanijekati jasne vjerske propise. Time bih, prema mojim svjetonazorima, izašao iz vjere. Samo smatram da je taj put nemjerljivo bolji od alternative.Bloo wrote: ↑09/07/2022 17:34"Nismo mi u tome nikakav izuzetak. Institucije i ustanove kulture, koje finansiramo iz naših poreza koje država ubire, ne mogu se ponašati kao odmetnička mjesta za koja ne važe pravila javnog morala", reis Kavazović.
Nastavlja sa biserima.![]()
Vjerske zajednice ne placaju nikakve poreze niti ima finansijske kontrole nad njima. Vjernici kao GRADANI placaju porez. Ateisti takoder.
Ovo što Reis radi je direktna podrška jednoj stranci i samim tim zloupotreba IZ. Manji je problem sadržaj onoga što je rekao iako i sa njim ima problema. Problem je što je selektivan prilikom izbora tema o kojima govori i što tendenciozno tumači performans ispred NP-a. Lažno optužuje vlast KS za isti (nije spomenuo KS, ali je očigledno da na njih misli). Također, drugačije se odnosi prema grijesima SDA, prima optuženog premijera i daje mu podršku, vjenčava čovjeka koji ima javnu kuću i time javno promoviše prostituciju. Jer izabrao je, od svih čestitih (po islamskim normama) momaka i djevojaka koji se drže islamskih principa (sve ovo pišem jer raspravljamo o Reisu, islamu i muslimanima koje bi trebao da predstavlja), on je izabrao da vjenča svodnika i curu koja konzumira alkohol (ništa loše o tome. Njena stvar. Samo govorimo o šerijatskom vjenčanju koje se održava u centralnoj džamiji gdje se inače ne obavljaju šerijatska vjenčanja i o Reisu koji inače ne vjenčava) jer je ona kćerka nekoga ko je uticajan. Brani bogate i one na pozicijama, a o sitnoj buraniji ne brine. Sve ovo je pretvorilo IZ u vjersko krilo SDA umjesto onog što treba da bude.
Sve ovo što sam napisao nema veze s mojim stavom da i vjernici, kao i svaka druga grupacija, imaju pravo da institucionalno artikulišu svoje stavove i da ih javno prezentuju po bilo kojem pitanju koje se tiče njih i principa njihove vjere. U sekularnoj državi vjerske zajednice ne mogu odlučivati, ali itekako imaju pravo da iznesu svoje stavove. To što je IZ kidnapovana od strane jedne političke stranke koju onda ona koristi za predizborni obračun sa oponentima je druga stvar i problem pripadnika iste. To je problem koji će vjernici islamske vjeroispovijesti sami morati da rješavaju između sebe i unutar IZ. Način na koji Reis vodi IZ, ja kao musliman i pripadnik iste, smatram pogrešnim i potpuno podređenim jednoj političkoj stranci. To je i srozavanje IZ koja treba da ima daleko veću ulogu od toga da bude vjersko krilo SDA. To je bacanje IZ-a u blato.
- atmel
#74912 Re: SDA-All about
mirza_15 wrote: ↑09/07/2022 19:32Vjernik je uvijek prvo vjernik. Razumjevanje prioriteta, zakoni države itd. su druga stvar. Ne može vjernik prilagođavati vjeru trenutnim potrebama i mijenjati njene jasne odredbe. Primjera radi, svoj stav o kocki i alkoholu neće prilagođavati tome što su kladionice i alkohol sveprisutni i dozvoljeni, ali isto tako neće ići od kladionice do kladionice i razbijati inventar zbog svojih stavova nego će poštovati zakone države u kojoj živi. Apsolutni sam legalista i realista. Razumijem EU pravila i norme. Najbolji put za ovu državu su euroatlantske integracije uz ispunjavanje svih preduslova koji stoje na tom putu. To ne znači da ću zanijekati jasne vjerske propise. Time bih, prema mojim svjetonazorima, izašao iz vjere. Samo smatram da je taj put nemjerljivo bolji od alternative.Bloo wrote: ↑09/07/2022 17:34
"Nismo mi u tome nikakav izuzetak. Institucije i ustanove kulture, koje finansiramo iz naših poreza koje država ubire, ne mogu se ponašati kao odmetnička mjesta za koja ne važe pravila javnog morala", reis Kavazović.
Ovo što Reis radi je direktna podrška jednoj stranci i samim tim zloupotreba IZ. Manji je problem sadržaj onoga što je rekao iako i sa njim ima problema. Problem je što je selektivan prilikom izbora tema o kojima govori i što tendenciozno tumači performans ispred NP-a. Lažno optužuje vlast KS za isti (nije spomenuo KS, ali je očigledno da na njih misli). Također, drugačije se odnosi prema grijesima SDA, prima optuženog premijera i daje mu podršku, vjenčava čovjeka koji ima javnu kuću i time javno promoviše prostituciju. Jer izabrao je, od svih čestitih (po islamskim normama) momaka i djevojaka koji se drže islamskih principa (sve ovo pišem jer raspravljamo o Reisu, islamu i muslimanima koje bi trebao da predstavlja), on je izabrao da vjenča svodnika i curu koja konzumira alkohol (ništa loše o tome. Njena stvar. Samo govorimo o šerijatskom vjenčanju koje se održava u centralnoj džamiji gdje se inače ne obavljaju šerijatska vjenčanja i o Reisu koji inače ne vjenčava) jer je ona kćerka nekoga ko je uticajan. Brani bogate i one na pozicijama, a o sitnoj buraniji ne brine. Sve ovo je pretvorilo IZ u vjersko krilo SDA umjesto onog što treba da bude.
Sve ovo što sam napisao nema veze s mojim stavom da i vjernici, kao i svaka druga grupacija, imaju pravo da institucionalno artikulišu svoje stavove i da ih javno prezentuju po bilo kojem pitanju koje se tiče njih i principa njihove vjere. U sekularnoj državi vjerske zajednice ne mogu odlučivati, ali itekako imaju pravo da iznesu svoje stavove. To što je IZ kidnapovana od strane jedne političke stranke koju onda ona koristi za predizborni obračun sa oponentima je druga stvar i problem pripadnika iste. To je problem koji će vjernici islamske vjeroispovijesti sami morati da rješavaju između sebe i unutar IZ. Način na koji Reis vodi IZ, ja kao musliman i pripadnik iste, smatram pogrešnim i potpuno podređenim jednoj političkoj stranci. To je i srozavanje IZ koja treba da ima daleko veću ulogu od toga da bude vjersko krilo SDA. To je bacanje IZ-a u blato.
- MuaDib
#74913 Re: SDA-All about
Jutrošnji poziv na nepoštovanje vlasti koja nije po volji reisa i svite oko SDA i to sa mibera, pucanj je u građansku državu i društvo. Sutra će se sa istog mjesta i u istoj prigodi se pozivati da se ne prihvata vlast kojoj je na čelu ateista, kršćanin, nemusliman, islamofib, LGBT osoba, itd. U svakoj normalnoj državi ovakva izjava bi se posmatrala kao izravna prijetnja po ustavni poredak, da ne kažem državni udar.
Gologuza osoba je udar na javni moral, a pljačka naroda je moralna, zakidanje radnika je moralno, otvaranje javnih kuhinja je moralno, podrška kladionicama je moralna, pranje novca je moralno, prodaja vakufa je moralna. Istina je da je na čelu IZ nemoralna struktura sa još nemoralnim mecena iz političke sfere uticaja.
Gologuza osoba je udar na javni moral, a pljačka naroda je moralna, zakidanje radnika je moralno, otvaranje javnih kuhinja je moralno, podrška kladionicama je moralna, pranje novca je moralno, prodaja vakufa je moralna. Istina je da je na čelu IZ nemoralna struktura sa još nemoralnim mecena iz političke sfere uticaja.
- Styling
#74914 Re: SDA-All about
Serijatsko vjencavanje svodnika i bivse ovisinice je, po reisu, takodje, moralnoMuaDib wrote: ↑09/07/2022 19:56 Jutrošnji poziv na nepoštovanje vlasti koja nije po volji reisa i svite oko SDA i to sa mibera, pucanj je u građansku državu i društvo. Sutra će se sa istog mjesta i u istoj prigodi se pozivati da se ne prihvata vlast kojoj je na čelu ateista, kršćanin, nemusliman, islamofib, LGBT osoba, itd. U svakoj normalnoj državi ovakva izjava bi se posmatrala kao izravna prijetnja po ustavni poredak, da ne kažem državni udar.
Od onog performansa u Begovoj sa serijetskim vjencanjem Jasmine i Camketa reis je u potpunosti izgubio kredibilitet da bilo kome drzi lekcije o moralu.
- Login77777
#74915 Re: SDA-All about
BiH nema IZ. Ono sto kavazovic vodi je IZ SDA.
- dembele
#74916 Re: SDA-All about
Prozivati društvo i političke predstavnike zbog korupcije a onda sasvim opravdane sudske procese protiv korumpiranih SDA čelnika nazivati napadom i pritiskom na bošnjačke prvake je u najmanju ruku licemjerno.
A licemjeri u islamu kotiraju gore od nevjernika.
A licemjeri u islamu kotiraju gore od nevjernika.
- drug_profi
#74917 Re: SDA-All about
@mirza_15
Drug, šteta što većina vjernika ne razmišlja kao ti.
Drug, šteta što većina vjernika ne razmišlja kao ti.
- Prpa.ba
#74918 Re: SDA-All about
Svaka cast. Ovako artikulisana misao najjace je oruzje i najkorisniji alat.mirza_15 wrote: ↑09/07/2022 19:32 Vjernik je uvijek prvo vjernik. Razumjevanje prioriteta, zakoni države itd. su druga stvar. Ne može vjernik prilagođavati vjeru trenutnim potrebama i mijenjati njene jasne odredbe. Primjera radi, svoj stav o kocki i alkoholu neće prilagođavati tome što su kladionice i alkohol sveprisutni i dozvoljeni, ali isto tako neće ići od kladionice do kladionice i razbijati inventar zbog svojih stavova nego će poštovati zakone države u kojoj živi. Apsolutni sam legalista i realista. Razumijem EU pravila i norme. Najbolji put za ovu državu su euroatlantske integracije uz ispunjavanje svih preduslova koji stoje na tom putu. To ne znači da ću zanijekati jasne vjerske propise. Time bih, prema mojim svjetonazorima, izašao iz vjere. Samo smatram da je taj put nemjerljivo bolji od alternative.
-
zippoo87
#74919 Re: SDA-All about
Isto je...koja god stranka to radi.Officer Crabtree wrote: ↑09/07/2022 07:16Zar to nije i isto kad se pred izbore Udruženju penzionera dijele paketi, samo ovaj put u režiji SDP-azippoo87 wrote: ↑08/07/2022 22:08 Prodanih se veliki broj za svake izbore.
Znaju oni to,zato ovo i rade,eijele ovu sadaku.
Narod jadan,siromasan i nepismen i ovi to znaju i onda sa par miliona narodnih para kupe dovoljan broj sirotinje.
Ti neuki nece biti pametniji iz ciklusa u ciklus,oni su isti i svake izbore ce se prodati za par desetaka KM
Ali nije sve ni do politicara,ima i do naroda koji uzima tu sadaku i milostinju.
Da ih posalju svi u tri lijepe materine,ne bi to radili
- drug_profi
#74920 Re: SDA-All about
I kad pricamo o vjeri koja treba postovati zakone drzave, da ilustrujemo ovom vijesti.
Ružan prizor u centru Sarajeva: U Miljacku kod Vijećnice ispuštena velika količina krvi
Reci nesto, odmah si krmojed, islamofob...
A ovo je VARVARSKI!
Ružan prizor u centru Sarajeva: U Miljacku kod Vijećnice ispuštena velika količina krvi
A ovo je VARVARSKI!
-
giannibelif
#74921 Re: SDA-All about
Šta o svemu ovome misle pravi islamski vjernici, vjernici iz čistog srca? Ovo dođe takav verbalni šamar, da ne spomenem neku još težu i masniju kvalifikaciju, ali neću poštujući današnji praznik i ljude koji zaista žive vjerski život onako kako bi trebalo.
- Rothmans
#74922 Re: SDA-All about
Ma mi smo seljacine, ha vjernik ha nevjernik. Drzava krkana
- Ludzak
#74923 Re: SDA-All about
Jadne životinje. Vrijednija je ovca, nego svi torovi u ovoj zemlji.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#74924 Re: SDA-All about
Hajd sto je varvarski, nego je i kontra onog zbog cega se i kolje kurban.drug_profi wrote: ↑09/07/2022 22:30 I kad pricamo o vjeri koja treba postovati zakone drzave, da ilustrujemo ovom vijesti.
A ovo je VARVARSKI!
Kao i sve, bitnije je reci da se zaklalo, nego ispuniti smisao kurbana. Bitnije je biti u prvom safu, nego biti posten insan. Bitnije je biti dobar s reisom, nego sa Allahom.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#74925 Re: SDA-All about
kad bi ti bio reis i ja bi bio muslimanmirza_15 wrote: ↑09/07/2022 19:32Vjernik je uvijek prvo vjernik. Razumjevanje prioriteta, zakoni države itd. su druga stvar. Ne može vjernik prilagođavati vjeru trenutnim potrebama i mijenjati njene jasne odredbe. Primjera radi, svoj stav o kocki i alkoholu neće prilagođavati tome što su kladionice i alkohol sveprisutni i dozvoljeni, ali isto tako neće ići od kladionice do kladionice i razbijati inventar zbog svojih stavova nego će poštovati zakone države u kojoj živi. Apsolutni sam legalista i realista. Razumijem EU pravila i norme. Najbolji put za ovu državu su euroatlantske integracije uz ispunjavanje svih preduslova koji stoje na tom putu. To ne znači da ću zanijekati jasne vjerske propise. Time bih, prema mojim svjetonazorima, izašao iz vjere. Samo smatram da je taj put nemjerljivo bolji od alternative.Bloo wrote: ↑09/07/2022 17:34