zipoo wrote: Koji je to model rada kluba?
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#74901 Re: FK Željezničar
-
zipoo
#74902 Re: FK Željezničar
Sto me citiras kad sam te stavio na foe, jos sam ti to rekao. Nemoj me citirati.hrasno38 wrote:Transparentan i cist pred zakonom! Malo li je?zipoo wrote:Koji je to model rada kluba?DonieBrasco wrote:Sve je to super sto je Amar uzeo titule i trofeje zajedno tim tadasnjim upravama i ljudima, to stoji zabiljezeno rezultatski i u historiji.
Ali hajde da pogledamo samo jednu stvar a to je: Sta imamo od toga svega tada a sta imamo od ovog danas.
Eto tada smo imali trofeje, ali se nije znalo ko pije ni ko placa. Znalo se zapravo, Amar je placao svojim novcem iz dobre volje naravno ali to nije nigdje biljezio sto je pogresno. Danas taj novac potrazuje pa ima problem. Sta su tadasnje uprave radile po pitanju posovanja, postivanja zakona, placanja poreza i ostalih obaveza prema drzavi, sta su uradili po pitanju stadiona, sto oni nisu tada porenuli akciju da se sakuplja za stolice, da se istok gradi, sto nisu animirali navijace, grad, opscinu, politiku da pomogne ?
Danas, tacnije od 2015. nemamo rezultate, nije da ih nema nikako - klub je redovno igrao euopu i opet zaradio dosta para, uzeo se i jedan trofej kupa BiH, klub dnas ima opet pozitivno poslovanje, transparentnost i postovanje zakaona na viskom nivou, klub godisnje plati milion KM poreza, nema problema sa novcem i potrebama kluba, nema novih dugova, nego se otplacuju stari dugovi, nikad veci broj sponzora i partnera, generalni sponzor i to kakav, stadion je takav da nam region zavidi i hvali urađeno. Savez, opcina, grad, politika prepoznali model rada i dali podrsku klubu u rekordnom roku u izgradnji stadiona.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#74903 Re: FK Željezničar
Eto ces mi ti odredjivati kada cu i koga citirati! E boze dragi svasta je spao ovaj forum......zipoo wrote:Sto me citiras kad sam te stavio na foe, jos sam ti to rekao. Nemoj me citirati.
-
zipoo
#74904 Re: FK Željezničar
Okej Vi stariji covjece kojem mogu biti unuk. Ja sam Vas pokusao ignorisati, a Vi to ne dopustate. Umjesto da budete neki model lijepog ponasanja, Vi se postavljate kao model opste nekulture. Vase poznavanje nogometa je na veoma niskom nivou, cak i ne idete na utakmice. I ne znam na osnovu cega Vi sebi dajete pravo da pocinjete neke rasprave i da se ovako bahato i arogantno ponasate. To sto ste dozivjeli big bang ne znaci i da ste pokupili svu pamet ovog svijeta. Ni ja se ne mijesam niti neko drugi u necemu sto vi razumijete niti imamo ovakav bahat i arogantan stav. Ja cu Vas opet lijepo zamoliti da se ignorisemo.hrasno38 wrote:Eto ces mi ti odredjivati kada cu i koga citirati! E boze dragi svasta je doslo na ovaj forum......zipoo wrote:Sto me citiras kad sam te stavio na foe, jos sam ti to rekao. Nemoj me citirati.
- hrasno38
#74905 Re: FK Željezničar
zipoo wrote:Okej Vi stariji covjece kojem mogu biti unuk. Ja sam Vas pokusao ignorisati, a Vi to ne dopustate. Umjesto da budete neki model lijepog ponasanja, Vi se postavljate kao model opste nekulture. Vase poznavanje nogometa je na veoma niskom nivou, cak i ne idete na utakmice. I ne znam na osnovu cega Vi sebi dajete pravo da pocinjete neke rasprave i da se ovako bahato i arogantno ponasate. To sto ste dozivjeli big bang ne znaci i da ste pokupili svu pamet ovog svijeta. Ni ja se ne mijesam niti neko drugi u necemu sto vi razumijete niti imamo ovakav bahat i arogantan stav.hrasno38 wrote:Eto ces mi ti odredjivati kada cu i koga citirati! E boze dragi svasta je doslo na ovaj forum......zipoo wrote:Sto me citiras kad sam te stavio na foe, jos sam ti to rekao. Nemoj me citirati.
-
zipoo
#74906 Re: FK Željezničar
hrasno38 wrote:[
![]()
ja arogantan a ti meni zabranjujes da te citiram
Lijepog ponasanja? Pa ja sam ovdje jedini kojeg konstantno vrijedjaju a pokusavam da ne odgovaram i to samo zato sto nam se ne poklapaju razmisljanja. Ko si ti da kazes da je moje poznavanje nogometa na veoma niskom nivou. Jesi li ti nekakav fudbalski ekspert? I opet se ponasas bezobrazno i meni govoris "I ne znam na osnovu cega Vi sebi dajete pravo da pocinjete neke rasprave". Jel od tebe treba da trazim pravo hocu li ovdje nesto napisati
Nema problema ako treba ja cu da trazim
I evo opet m vrijedjas iako ja tebi nisam napisao ni jednu losu a ne ruznu rijec (stariji covjece, dozivio bing bang...). Ti si moja momcino ovdej davno zasluzio da fasujes ne ban nego BANCINU radi svog kofrcenja ali eto.....moderatori su zaista u zadnje vrijeme izuzetno tolerantni. A sad me izvini jer stvarno sa tobom bez veze trosim vrijeme u objasnjavanju krucijalnih stvari. Vremenom ce i tebi ponesto doci iz donjih dijelova tijela u gornje!
Normalno da zabranjujem, jer se mene licnog tice. Ne zelim da citam Vase postove i da ulazim u raspravu. Ako svi Vas kao sto vi kazete vrijedjaju onda je problem u Vama. Nemoguce da samo Vi valjate i upravu, a drugi bezobrazni i u krivu.
Jesam fudbalski ekspert, imam fudbal u malom prstu. Zato me i zovu prstici. Ako niste znali imam trenersku licencu i pomocnik sam jednom fudbalskom gospodinu. Vi ste zasluzili ban zbog bahatog ponasanja, bezobrazluka, trolanja i vrijedjanja. Ako ima imalo pravde trebali bi biti banovani za stalno. Lijep pozdrav
- Ricken
#74907 Re: FK Željezničar
Alfa_i_Omega wrote:Promijenite ovo na zvanicnoj. Evo prijedlog.Opšte informacije
Fudbalski klub Željezničar osnovan je 1921. godine, a u svojim vitrinama ima jednu titulu šampiona Jugoslavije, šest titula šampiona Bosne i Hercegovine, pšest titula osvajača Kupa Bosne i Hercegovine, kao i tri titule osvajača Super kupa Bosne i Hercegovine, što ga čini najtrofejnijim fudbalskim klubom u Bosni i Hercegovini.
Fudbalski klub Zeljeznicar je osnovan 1921 ali je svoj pravi procvat dozivio tek 2015. Od te godine pa do danas klub je platio četiri miliona poreza, izgradio istok i parking iza renovirane zapadne tribine, ofarbao reflektor, obnovio teren, ocistio stolice, uredio administraciju, postao transparentan sto ga cini najboljim fudbalskim klubom u Bosni i Hercegovini.
- Ricken
#74908 Re: FK Željezničar
Ovaj ako je zeljovac, ja sam Barack Obama...[/quote]ultima_palabra wrote:
Normalno da nije. Nekonta osnovno pravilo, Žečjo spaja ljude. On je na nekim bh. postavkama, konstitutivnih torova.
- hrasno38
#74909 Re: FK Željezničar
hahahahah ma bravo momcino e nek si mi se nagovorio. Pa dobro ako sam zgrijesio @charuga zna sta mu je posao......samo nece to bas tako ici niti ces ti moderirati forum pa sve da si licno Murinjo. Napravis svoj forum i na njemu mozes raditi sta god hoces i zabranjivati do mile volje. I da na zalost fudbal nam i jeste tu gdje jeste sto svako moze dobiti trenersku licencu iako loptu nije u zivotu dva puta udario.zipoo wrote:hrasno38 wrote:[
![]()
Lijepog ponasanja? Pa ja sam ovdje jedini kojeg konstantno vrijedjaju a pokusavam da ne odgovaram i to samo zato sto nam se ne poklapaju razmisljanja. Ko si ti da kazes da je moje poznavanje nogometa na veoma niskom nivou. Jesi li ti nekakav fudbalski ekspert? I opet se ponasas bezobrazno i meni govoris "I ne znam na osnovu cega Vi sebi dajete pravo da pocinjete neke rasprave". Jel od tebe treba da trazim pravo hocu li ovdje nesto napisati
I evo opet m vrijedjas iako ja tebi nisam napisao ni jednu losu a ne ruznu rijec (stariji covjece, dozivio bing bang...). Ti si moja momcino ovdej davno zasluzio da fasujes ne ban nego BANCINU radi svog kofrcenja ali eto.....moderatori su zaista u zadnje vrijeme izuzetno tolerantni. A sad me izvini jer stvarno sa tobom bez veze trosim vrijeme u objasnjavanju krucijalnih stvari. Vremenom ce i tebi ponesto doci iz donjih dijelova tijela u gornje!
Normalno da zabranjujem, jer se mene licnog tice. Ne zelim da citam Vase postove i da ulazim u raspravu. Ako svi Vas kao sto vi kazete vrijedjaju onda je problem u Vama. Nemoguce da samo Vi valjate i upravu, a drugi bezobrazni i u krivu.
Jesam fudbalski ekspert, imam fudbal u malom prstu. Zato me i zovu prstici. Ako niste znali imam trenersku licencu i pomocnik sam jednom fudbalskom gospodinu. Vi ste zasluzili ban zbog bahatog ponasanja, bezobrazluka, trolanja i vrijedjanja. Ako ima imalo pravde trebali bi biti banovani za stalno. Lijep pozdrav
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#74910 Re: FK Željezničar
Dobro dosao predsjedniceultima_palabra wrote: Ovaj ako je zeljovac, ja sam Barack Obama...
- Ricken
#74911 Re: FK Željezničar
Sve ima svoj životni vijek, pa se potroši i treba biti zamjenjeno. Ova uprava je uradila puno, u nekim segmentima su udarili strašne temelje i iza njih ima šta da ostane na dobrit kluba. Zlatnim slovima treba da budu upisani u istoriji.DonieBrasco wrote:Sve je to super sto je Amar uzeo titule i trofeje zajedno tim tadasnjim upravama i ljudima, to stoji zabiljezeno rezultatski i u historiji.
Ali hajde da pogledamo samo jednu stvar a to je: Sta imamo od toga svega tada a sta imamo od ovog danas.
Eto tada smo imali trofeje, ali se nije znalo ko pije ni ko placa. Znalo se zapravo, Amar je placao svojim novcem iz dobre volje naravno ali to nije nigdje biljezio sto je pogresno. Danas taj novac potrazuje pa ima problem. Sta su tadasnje uprave radile po pitanju posovanja, postivanja zakona, placanja poreza i ostalih obaveza prema drzavi, sta su uradili po pitanju stadiona, sto oni nisu tada porenuli akciju da se sakuplja za stolice, da se istok gradi, sto nisu animirali navijace, grad, opscinu, politiku da pomogne ?
Danas, tacnije od 2015. nemamo rezultate, nije da ih nema nikako - klub je redovno igrao euopu i opet zaradio dosta para, uzeo se i jedan trofej kupa BiH, klub dnas ima opet pozitivno poslovanje, transparentnost i postovanje zakaona na viskom nivou, klub godisnje plati milion KM poreza, nema problema sa novcem i potrebama kluba, nema novih dugova, nego se otplacuju stari dugovi, nikad veci broj sponzora i partnera, generalni sponzor i to kakav, stadion je takav da nam region zavidi i hvali urađeno. Savez, opcina, grad, politika prepoznali model rada i dali podrsku klubu u rekordnom roku u izgradnji stadiona.
Dalje jednostvano ne ide. Potrošili su se. Svježa krv je neophodna.
Oko Amara, hm, pa nije lijepo u krajnju ruku je pitarski. Ali dobro, to je tvoje pravo.
-
Dead Man Walking
#74912 Re: FK Željezničar
Vjerovatno sam nesto fulio, ali posto se ovo spominje cesto da upitam, odakle je potekla prica o prodaji grunta, pomocnog terena, ili cega vec ne u vlasnistvu kluba?nosara wrote:Neka gnjide nesposobne vrate covjeku novac. Oteto - prokleto, karma je kucka, nije cudo da se sistem rusi. I zaboravite na prodaju zemlje da biste zakrpili rupe koje su nastale megalomanskim trosenjem na gluposti. Neka ruke otpadnu onome ko ima planove da prodaje grunt FK Zeljeznicara!
- Zlocin&Kazna
#74913 Re: FK Željezničar
Kao neko ko za Želju navija od svoje 10. godine (kada sam pogledao prvi fudbalski meč na TVu - Zubandan) i ko nema privilegiju gledanja svih utakmica uživo na Grbavici (a naježim se svaki put kad je svi pjevamo prije utakmice) osjećam potrebu i dužnost da pozovem sve Željovce na razum. Ostavite po strani lične animozitete i imajte na umu u svakom trenu da je samo Željo važan. A Želju čine i stadion sa svom infrastrukturom ali prije svega i ljudi (i sadašnji i bivši). Nesumnjivo je da je ova uprava uradila mnogo dobrih stvari, čini mi se (ne poznajem nikoga lično) da im ni namjere nisu loše, ali je isto tako i činjenica da je sportski segment (rezultat) zakazao.
Ja sam ubijeđen da smo npr. imali Veselinovica (ili neko raspolozeno krilo) proteklih mjesec dana bili bi u bodovnom egalu sa FKS i situacija ne bi izgledala ovako očajno. Sa još jednim krilom (meni se sve čini da Zec nije krilo) bili bi i u prednosti nad njima. Ubijeđen sam da imamo igrački kadar koji je fantastičan (sa jos jednim napadacem), ali nedostaje hemija između njih. Nisam neki fudbalski ekspert (ali već dugo radim sa djecom i mladima) i mislim da je to glavni razlog ove krize. Cijenim i volim Odu ali mislim da je on opasno zakuhao sve ovo (tužakanje igrača, suspenzija standardnih,...). Vjerujem da nije htio da ispadne tako, ali ispalo je. Ako zaista postoje problematični onda i za njih postoje metode ,a ne ovako. Kaznis ga a da niko za to ne zna (pa i njemu samom ne kazes da je kaznjen). Ostale pokusas posloziti i naci im uloge koje ce najvise izvuci od njih (pomenuti Zec, pa Arezina koji je velemajstor, ...). Neko ko radi godinama kao pedagog i kao neko ko nema privilegiju da bira kakvu ce djecu dobiti, radis s onim sto imas tako da ne ocekujes od svih isto i tacno znas koga smijes kritikovat a koga ne (tj. kod nekih kritka djeluje afirmativno a kod drugih samo produbljuje krizu).
Sad opet kao prosjecni fudbalski navijac, mislim da se situacija moze porpaviti sa minimalnim korekcijama: Uprava mora priznati da nisu fudbalski eksperti i povjeriti taj dio nekome ko to moze raditi ( i pri tome prestati slusati zelje navijaca), a Odovic (mislim da bi ga bilo pogresno sad zamijeniti) mora preuzeti ulogu nekoga ko ce povezati igrace tako da budu ekipa - tim - "jedan za drugoga". Ako je pri tome potrebno nekoga otpustiti onda to treba i uraditi bez neke velike pompe (ne praviti neprijatelje od bivših igrača).
Cijelu noc sam sanjao kako zabijamo drugi gol protiv Sarajeva i zabili smo ga. Jutros sam se probudio kao da me valjak pregazio i morao sam napisati svoj prvi dugi post na bilo kojem forumu (kojeg vjerovatno niko nece procitati cijelog). Osjecam da se vrijedi ovih dana barem toliko potruditi za Želju - a to nije samo Grbavica nego i svi oni koji su prošli i koji će proći kroz klub bilo kao navijači bilo kao igrači ili treneri, direktori, čistačice,... i dobri i loši.
Ja sam ubijeđen da smo npr. imali Veselinovica (ili neko raspolozeno krilo) proteklih mjesec dana bili bi u bodovnom egalu sa FKS i situacija ne bi izgledala ovako očajno. Sa još jednim krilom (meni se sve čini da Zec nije krilo) bili bi i u prednosti nad njima. Ubijeđen sam da imamo igrački kadar koji je fantastičan (sa jos jednim napadacem), ali nedostaje hemija između njih. Nisam neki fudbalski ekspert (ali već dugo radim sa djecom i mladima) i mislim da je to glavni razlog ove krize. Cijenim i volim Odu ali mislim da je on opasno zakuhao sve ovo (tužakanje igrača, suspenzija standardnih,...). Vjerujem da nije htio da ispadne tako, ali ispalo je. Ako zaista postoje problematični onda i za njih postoje metode ,a ne ovako. Kaznis ga a da niko za to ne zna (pa i njemu samom ne kazes da je kaznjen). Ostale pokusas posloziti i naci im uloge koje ce najvise izvuci od njih (pomenuti Zec, pa Arezina koji je velemajstor, ...). Neko ko radi godinama kao pedagog i kao neko ko nema privilegiju da bira kakvu ce djecu dobiti, radis s onim sto imas tako da ne ocekujes od svih isto i tacno znas koga smijes kritikovat a koga ne (tj. kod nekih kritka djeluje afirmativno a kod drugih samo produbljuje krizu).
Sad opet kao prosjecni fudbalski navijac, mislim da se situacija moze porpaviti sa minimalnim korekcijama: Uprava mora priznati da nisu fudbalski eksperti i povjeriti taj dio nekome ko to moze raditi ( i pri tome prestati slusati zelje navijaca), a Odovic (mislim da bi ga bilo pogresno sad zamijeniti) mora preuzeti ulogu nekoga ko ce povezati igrace tako da budu ekipa - tim - "jedan za drugoga". Ako je pri tome potrebno nekoga otpustiti onda to treba i uraditi bez neke velike pompe (ne praviti neprijatelje od bivših igrača).
Cijelu noc sam sanjao kako zabijamo drugi gol protiv Sarajeva i zabili smo ga. Jutros sam se probudio kao da me valjak pregazio i morao sam napisati svoj prvi dugi post na bilo kojem forumu (kojeg vjerovatno niko nece procitati cijelog). Osjecam da se vrijedi ovih dana barem toliko potruditi za Želju - a to nije samo Grbavica nego i svi oni koji su prošli i koji će proći kroz klub bilo kao navijači bilo kao igrači ili treneri, direktori, čistačice,... i dobri i loši.
- hrasno38
#74914 Re: FK Željezničar
Zasto je pitarski ako svi ne mislimo o Amaru kao o bozanstvu? Izmedju ovakve i ove uprave i Amara ja uvijek biram ovu upravu. Ako se uprava mijesa direktno u trenerske ingerencije onda majku mu to treba neko iz kluba i da kaze a ne da se kao argument uzima rekla-kazala sa foruma. Ja nisam to cuo ni od Adzema, ni od odovica ni od Krcmarevica ni od Petrovica....pa valjda bi jedan od njih ili makar ova dvojica koji nemaju vise veze sa Zeljom rekli "jebo tim kojeg sastavlja uprava za utakmicu". Valjda bi to rekao neki od igraca koji su otisli. Ne kazem da vjerovatno uprava nije uticala na dovodjenje pojacanja ali doveli su onda i Stevanovica i Lendrica i Zakarica....medjutim ono sto je njihova najveca fula su vjerovatno treneri. I mada se zadnje 3-4 godine mi konstantno borimo za titulu niti jedan od ovih trenera nema sad neki aman zaman background a pogotvo neke znacajnije rezultate van nase lige. Nema ih ni Amar i sto je najgore ali za njega njegov trenerski CV je tanak do bola jer titule iz BiH samo su bitne u BiH i nigdje vise. Odovica se sjecam odlicno kao igraca, izvrsnog i prefinjenog tehnicara, primjernog bez trunke bezobrazluka i prgavosti i on bi kao takav sad trebao da vodi ekipu u kojoj ima dosta igraca koji su prolsi i bunu i bunicu. Ne moze on to nema sanse sto pokazuju i rezultati samo sto to nece niko da prizna. Ni taj isti Odovic nije mrdnuo iz BiH i jedino je u Slaviji odradio 2 godine dok je u svim ostalim klubovima ostajao po godinu i manje sto vise nego dovoljno govori o njegovoj strucnosti. On je vjerovatno odlican za pomocnog trenera ili da vodi omladinu jer ipak on je zeljina legenda i tako ga djeca gledaju.Ricken wrote:Sve ima svoj životni vijek, pa se potroši i treba biti zamjenjeno. Ova uprava je uradila puno, u nekim segmentima su udarili strašne temelje i iza njih ima šta da ostane na dobrit kluba. Zlatnim slovima treba da budu upisani u istoriji.DonieBrasco wrote:Sve je to super sto je Amar uzeo titule i trofeje zajedno tim tadasnjim upravama i ljudima, to stoji zabiljezeno rezultatski i u historiji.
Oko Amara, hm, pa nije lijepo u krajnju ruku je pitarski. Ali dobro, to je tvoje pravo.
A uprava i te kako ispunjava svoje ciljeve i Grbavica svakim danom je sve modernija i ljepsa....naravno zahvaljuci i velikoj pomoci navijaca ali imao je Zeljo navijace i prije ove uprave pa je Grbavica licila na sve samo ne na iole ozbiljniji fudbalski stadion
-
zipoo
#74915 Re: FK Željezničar
Na zalost jeste, ali ne vjerujem zbog mene. Ja nisam u nasem fudbalu, a dobro se nosimo sa sprskim velikanima i bogatasima. Ja ako ista znam, ucim, nadopunjavam se od strucnijih osoba, koji su citav zivot u fudbalu. Vi ni igrali, ni mirisali, ni gledali i opet mudrujete. Stidite se!!!!!!!!!!!!!hrasno38 wrote:hahahahah ma bravo momcino e nek si mi se nagovorio. Pa dobro ako sam zgrijesio @charuga zna sta mu je posao......samo nece to bas tako ici niti ces ti moderirati forum pa sve da si licno Murinjo. Napravis svoj forum i na njemu mozes raditi sta god hoces i zabranjivati do mile volje. I da na zalost fudbal nam i jeste tu gdje jeste sto svako moze dobiti trenersku licencu iako loptu nije u zivotu dva puta udario.zipoo wrote:hrasno38 wrote:[
![]()
- hrasno38
#74916 Re: FK Željezničar
Da ja tebi nesto objasnim...ja sam u Zelji igrao sinko moj kad je za Zelju igrao Ranko Djordjic ako si ikada u zivotu cuo za njega a centarfor bio nesto poslije Rade Paprica. Doduse ja sam trenirao jednu godinu fudbal i bio golman. Sto se tice utakmica do pocetka rata nije bilo utakmice Zelje, KK Bosne i Sarajeva koja se nije gledala jer to je bila tradicija, sveta sportska nedelja a ponekad i subota. Nakon toga sam se bavio dugo godina kosarkom i tu stekao trenersku licencu. Dakle u onom sistemu u kojem si ti mogao biti samo na cucli sport je bio osnovni dio zivota vecini mladih ljudi i bilo nas je bruka koji smo u isto vrijeme znali trenirati vise sportova. Dalje tesko da je mogao proci dan bez obzira na vremenske uvjete da se nije odigrao basket ili mali fudbal jer to je bilo u krvi. Tako da mi ti i tvoja generacija o sportu mozete pricati samo ako sam dobro napusen. I uzmi jedan Persen ziv bio pozit ce ti!zipoo wrote:Na zalost jeste, ali ne vjerujem zbog mene. Ja nisam u nasem fudbalu, a dobro se nosimo sa sprskim velikanima i bogatasima. Ja ako ista znam, ucim, nadopunjavam se od strucnijih osoba, koji su citav zivot u fudbalu. Vi ni igrali, ni mirisali, ni gledali i opet mudrujete. Stidite se!!!!!!!!!!!!!
- Ricken
#74917 Re: FK Željezničar
Ti imaš pravo da misliš šta želiš. Onog trenutka kad se kao argument protiv Amara potegne priča o kupovini utakmica i titula, onda onaj ko potegne taj argument nije ništa drugo nego klasična pitarčina, sve do onda, dok se ne dokaže suprotno u nekoj službenoj istrazi.hrasno38 wrote:Zasto je pitarski ako svi ne mislimo o Amaru kao o bozanstvu? Izmedju ovakve i ove uprave i Amara ja uvijek biram ovu upravu. Ako se uprava mijesa direktno u trenerske ingerencije onda majku mu to treba neko iz kluba i da kaze a ne da se kao argument uzima rekla-kazala sa foruma. Ja nisam to cuo ni od Adzema, ni od odovica ni od Krcmarevica ni od Petrovica....pa valjda bi jedan od njih ili makar ova dvojica koji nemaju vise veze sa Zeljom rekli "jebo tim kojeg sastavlja uprava za utakmicu". Valjda bi to rekao neki od igraca koji su otisli. Ne kazem da vjerovatno uprava nije uticala na dovodjenje pojacanja ali doveli su onda i Stevanovica i Lendrica i Zakarica....medjutim ono sto je njihova najveca fula su vjerovatno treneri. I mada se zadnje 3-4 godine mi konstantno borimo za titulu niti jedan od ovih trenera nema sad neki aman zaman background a pogotvo neke znacajnije rezultate van nase lige. Nema ih ni Amar i sto je najgore ali za njega njegov trenerski CV je tanak do bola jer titule iz BiH samo su bitne u BiH i nigdje vise. Odovica se sjecam odlicno kao igraca, izvrsnog i prefinjenog tehnicara, primjernog bez trunke bezobrazluka i prgavosti i on bi kao takav sad trebao da vodi ekipu u kojoj ima dosta igraca koji su prolsi i bunu i bunicu. Ne moze on to nema sanse sto pokazuju i rezultati samo sto to nece niko da prizna. Ni taj isti Odovic nije mrdnuo iz BiH i jedino je u Slaviji odradio 2 godine dok je u svim ostalim klubovima ostajao po godinu i manje sto vise nego dovoljno govori o njegovoj strucnosti. On je vjerovatno odlican za pomocnog trenera ili da vodi omladinu jer ipak on je zeljina legenda i tako ga djeca gledaju.Ricken wrote:Sve ima svoj životni vijek, pa se potroši i treba biti zamjenjeno. Ova uprava je uradila puno, u nekim segmentima su udarili strašne temelje i iza njih ima šta da ostane na dobrit kluba. Zlatnim slovima treba da budu upisani u istoriji.DonieBrasco wrote:Sve je to super sto je Amar uzeo titule i trofeje zajedno tim tadasnjim upravama i ljudima, to stoji zabiljezeno rezultatski i u historiji.
A uprava i te kako ispunjava svoje ciljeve i Grbavica svakim danom je sve modernija i ljepsa....naravno zahvaljuci i velikoj pomoci navijaca ali imao je Zeljo navijace i prije ove uprave pa je Grbavica licila na sve samo ne na iole ozbiljniji fudbalski stadion
Sve ostalo nije tema, nemam ja tebi šta dokazivati. To je gubljenje vremena. jer ti dokazi, na ovom mjestu ništa neznače.
Dokazi će se potezati tamo gdje jedino piju vode, na Skupštini. Ti naravno imaš pravo da misliš šta želiš, ali malo je čudno kad pojednci imaju potrebu nametanja drugima, svojih stavova.
U svakom slučaju lijepo za stadion, šteta što posjeta nije bolja. Teško da će i biti. Prazan nema puno smisla.
-
zipoo
#74918 Re: FK Željezničar
Tvoje vrijeme je pregazeno. I taj fudbal se ne moze vise naci ni na starim filmskim trakama. Danas je sve brze, dinamicnije. Tvoj vakat je bio nesto kao puz na usporenom snimku. Sada je brzina formula 1.
- hrasno38
#74919 Re: FK Željezničar
heheheeheh na zalost tvoja generacija je jos uvijek toliko nerazvijena da nam debelo gledate u ledja i na vas se ne moze aposlutno niko osloniti. Sticajem takvih okolnosti mi nismo dozvolili da nas vreijeme pregazi da ne bi ostali i bez ovoga malo za sta smo se borili. Nego sta kazes pomocnik jednom gospodinu u srpskom fudbaluzipoo wrote:Tvoje vrijeme je pregazeno. I taj fudbal se ne moze vise naci ni na starim filmskim trakama. Danas je sve brze, dinamicnije. Tvoj vakat je bio nesto kao puz na usporenom snimku. Sada je brzina formula 1.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#74920 Re: FK Željezničar
U ovaj klub treba uvesti izbore.
Kakve skupštine i druge picke materine.
Jedan clan, jedan glas.
Izadjite gospodo sa programom pred clanove, predstavite sta zelite uraditi od kluba. Ko pobjedi dobija mandat na 5 godina. Neka sastavi i okupi ljude sa kojima ce raditi i neka upravlja klubom.
Naravno, prije toga zastiti klub i imovinu. Stadion, dijelovi stadiona, zemlja okolo i ono sto je u vlasništvu kluba se ne može prodati. Ni u kakvim kombinacijama.
Opoziv izabranog predsjednika se može izvrsiti peticijom i potpisima 50% + 1 glas od ukupnog broja clanova.
Raspisu se vanredni izbori i idemo dalje.
Kakve skupštine i druge picke materine.
Jedan clan, jedan glas.
Izadjite gospodo sa programom pred clanove, predstavite sta zelite uraditi od kluba. Ko pobjedi dobija mandat na 5 godina. Neka sastavi i okupi ljude sa kojima ce raditi i neka upravlja klubom.
Naravno, prije toga zastiti klub i imovinu. Stadion, dijelovi stadiona, zemlja okolo i ono sto je u vlasništvu kluba se ne može prodati. Ni u kakvim kombinacijama.
Opoziv izabranog predsjednika se može izvrsiti peticijom i potpisima 50% + 1 glas od ukupnog broja clanova.
Raspisu se vanredni izbori i idemo dalje.
-
zipoo
#74921 Re: FK Željezničar
Aha jeste, upravo tipkas sa cuda moje generacije. Jeste.hrasno38 wrote:heheheeheh na zalost tvoja generacija je jos uvijek toliko nerazvijena da nam debelo gledate u ledja i na vas se ne moze aposlutno niko osloniti. Sticajem takvih okolnosti mi nismo dozvolili da nas vreijeme pregazi da ne bi ostali i bez ovoga malo za sta smo se borili. Nego sta kazes pomocnik jednom gospodinu u srpskom fudbaluzipoo wrote:Tvoje vrijeme je pregazeno. I taj fudbal se ne moze vise naci ni na starim filmskim trakama. Danas je sve brze, dinamicnije. Tvoj vakat je bio nesto kao puz na usporenom snimku. Sada je brzina formula 1.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- hrasno38
#74922 Re: FK Željezničar
tvoje generacijezipoo wrote:Aha jeste, upravo tipkas sa cuda moje generacije. Jeste.hrasno38 wrote:heheheeheh na zalost tvoja generacija je jos uvijek toliko nerazvijena da nam debelo gledate u ledja i na vas se ne moze aposlutno niko osloniti. Sticajem takvih okolnosti mi nismo dozvolili da nas vreijeme pregazi da ne bi ostali i bez ovoga malo za sta smo se borili. Nego sta kazes pomocnik jednom gospodinu u srpskom fudbaluzipoo wrote:Tvoje vrijeme je pregazeno. I taj fudbal se ne moze vise naci ni na starim filmskim trakama. Danas je sve brze, dinamicnije. Tvoj vakat je bio nesto kao puz na usporenom snimku. Sada je brzina formula 1.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Dead Man Walking
#74923 Re: FK Željezničar
Da ponovim pitanje iz prethodnog posta, odakle izvire ova prica o prodaji bilo cega?mali_milojica wrote: Stadion, dijelovi stadiona, zemlja okolo i ono sto je u vlasništvu kluba se ne može prodati. Ni u kakvim kombinacijama.
- hrasno38
#74924 Re: FK Željezničar
Vjerovatno "pijacna" koja se odlicno slaze uz hrakanje po upravi.Dead Man Walking wrote:Da ponovim pitanje iz prethodnog posta, odakle izvire ova prica o prodaji bilo cega?mali_milojica wrote: Stadion, dijelovi stadiona, zemlja okolo i ono sto je u vlasništvu kluba se ne može prodati. Ni u kakvim kombinacijama.
- wewa
#74925 Re: FK Željezničar
Grande Miske je to spomenuo u jednom obracanju, ima i video kome se da traziti.